کد خبر 1599618
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی

قوه قضاییه برای جلوگیری از شهادت کذب علاوه بر راه‌اندازی سامانه شهود و مطلعین، در پیش‌نویس لایحه تعزیرات فصلی قانون افزایش مجازات شهادت کذب را پیش بینی کرده است.

به گزارش مشرق، قوه قضائیه برای جلوگیری از شهادت کذب علاوه بر راه‌اندازی سامانه شهود و مطلعین که شهود حرفه‌ای و غیر واقعی را شناسایی می‌کند، در پیش‌نویس لایحه تعزیرات فصلی قانون افزایش مجازات شهادت کذب را پیش بینی کرده است.

دروغی که در محکمه به زبان بیاید می‌تواند منجر به صدور حکم غلط علیه کسی و یا گاهی مرگ یک نفر شود. امیرالمومنین علی علیه السلام فرموده‌اند: دروغ در دنیا ننگ و عار است و در آخرت عذاب جهنم، زیرا شهادت کذب گاهی می‌تواند منجر به خسارات جبران ناپذیری شود. ممکن است ساختمانی که قرار است خانه چند جوان باشد با یک شهادت دروغ نیمه‌ کاره رها شود، کسب و کار کسی تعطیل و یا آبروی کسی برود و یا حتی خانواده‌ای از هم دور شوند.

اما با توجه به قانون پیشنهادی جدید اگر کسی سوگند دروغ یاد کند، به «مجازات اجتماعی درجه ۷» یعنی ۹۱ روز تا ۶ ماه زندان، جزای نقدی و بین ۱۱ تا ۳۰ ضرب شلاق و شش ماه محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم می‌شود.

اگر سوگند دروغ آن فرد روی رأی دادگاه تأثیر بگذارد، «مجازات سنگین‌تر درجه ۶» در انتظار اوست.

اگر شهادت دروغ منجر به مجازاتی مثل سلب حیات حبس ابد یا زندان درجه یک شود، شاهد کاذب به «مجازات سخت درجه ۵» محکوم می‌شود.

اگر فردی به صورت حرفه‌ای و در ازای دریافت پول حاضر به ارائه شهادت دروغ شود باید بداند که در هر حالتی مجازاتش یک درجه تشدید می‌شود. اگر کسی در ادارات شبه قضائی مانند تعزیرات حکومتی یا تخلفات اداری و انتظامی، شهادت دروغ داده باشد و شهادتش مؤثر واقع شود، یکی از مجازات‌های درجه ۷ در انتظارش است.

کسی که سوگند دروغ خورده باشد و پشیمان شود و به صورت رسمی در عدلیه اعلام کند که شهادت دروغ داده است به تشخیص دادگاه ممکن است از مجازات معاف شود یا یک یا دو درجه تخفیف در مجازات او اعمال شود. تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی موجب کاهش شهادت‌های دروغ شده و احکام صادره متقن‌تر از قبل خواهد شد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    0 1
    با سلام مجازات بالاتر از اعدام کهئ نداریم درسته؟ وقتی قضات محترم یا بازپرس اصلا توجه به بررسی وضععیت شهود مطابق قانون نمیکنند دیگر چه مجازاتی اجرا خواهد شد؟؟؟؟؟ در متن صریح قانون آمده است شهود نبایست در پرونده یا دعوای طرفین اصلی ذینفع باشند ولی خواهر و برادر من در یک پرونده که خود نیز ذینفع بودند آمدند و به قران سوگند خوردند و قاضی هم پذیرفت و من محکوم شدم در تجدید نظر هم رای تایید شد و توجهی به ذینفعد بودن شهود نگردید. خانه از پای بست ویران است عزیز من
    • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
      0 0
      حتماقاضی هم فهمیده که تومیخواستی سرشون کلاه بذاری!!!
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    0 0
    همین شهادت دروغ چند نفر و بیکار کرد.به یک نفر پارچه داده بودیم شلوار بدوزه.بعد از اینکه بیشتر مزد گرفت نه پارچه تحویل داد و نه شلوارها و..دادگاه هم مدارک مارو قبول نکرد و شهادت دونفر از طرف مقابل قبول کرد.و خسارت چند میلیاردی زد.کارگاه ما هم اجباراً تعطیل شد و کلی زندگی بهم ریخت.وقتی طرف دزدی می‌کنه دیگه دوتا قسم دروغ به قرآن خوردن که براش کاری نداره.این چه مدل قانون و حکم دادنیه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس