جزئیات جدید رقابت داوطلبان انتخابات/ حاشیه‌سازان همچنان مشغول کارند

۳۳ روز تا آزمون ۱۱ اسفندماه باقی مانده و تحرکات و موضع گیری‌ها حاکی از شکل‌گیری رقابت گرم در دو انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم می‌دهد و هرچه جلوتر می‌رویم، پازل انتخابات هم تکمیل می‌شود.

به گزارش مشرق، ۳۳ روز و ۱۵ ساعت دیگر تا آوردگاه ۱۱ اسفندماه ـ انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم باقی مانده است و هرچه زمان می گذرد فضا رقابتی‌تر می‌شود و احتمال افزایش تایید صلاحیت‌ها هم وجود دارد.

«محسن اسلامی» سخنگوی ستاد انتخابات کشور ضمن بیان این مطلب به ایرنا، گفت: بر اساس آخرین گزارش شورای نگهبان در روز چهارشنبه، ۶۷۸ نفر دیگر تایید صلاحیت شدند و تعداد دواطلبان به ۱۲ هزار ۷۱۱ نفر رسید.

او توضیحاتی هم درباره سازوکار تغییر حوزه‌های انتخابیه مجلس خبرگان ارئه کرد.

پای نظارت استصوابی به صداوسیما باز شد

پای رقابت‌های انتخاباتی مدتی ست که به صداوسیما باز شده است. آخرین مناظره که جنجال زیادی هم به پا کرده بود با حضور «محسن هاشمی رفسنجانی» رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و «محمد بهادری جهرمی» عضو پژوهشکده شورای نگهبان در گفت‌وگوی ویژه خبری به مدت دو ساعت برگزار شده بود و در جدیدترین مناظره که شب گذشته از شبکه چهارم سیما در برنامه زنده «شیوه» روی آنتن رفت، «جواد اطاعت» مقابل «محمد بهادری جهرمی» قرار گرفت و درباره نظارت استصوابی با او مناظره کرد.

اطاعت که سابقه حضور در مجلس حاشیه‌ساز و جنجالی ششم را دارد و در حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی نیز حضور داشت مدعی شد که شورای نگهبان باید دلایل رد صلاحیت‌ها را منتشر کند که در ادامه، عضو پژوهشکده شورای نگهبان به او پاسخ داد: شما در مجلس نوشتید که شورای نگهبان حق ندارد دلایل رد صلاحیت‌ها را اعلام کند.

اصلاحات با کلید واژه «انتخاب نمایشی» توهین و نامردی کرد

اول بهمن ماه بود که جبهه اصلاحات با انتشار راهبرد انتخاباتی خود خبر ساز شد. در بیستمین نشست مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران در دوره دوم فعالیت،بررسی سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران در سال ۱۴۰۲ در دستور کار مجمع عمومی قرار گرفت و اعضا ضمن بیان دیدگاه‌های خود نسبت به متن تهیه‌شده از سوی کمیته راهبردها وارد بحث شدند و در نهایت، جزئیات سند راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران، با اکثریت آرا به تصویب رسید.

در بخشی از راهبرد انتخاباتی اصلاحاتی‌ها با بیان اینکه هدف اصلاح طلبان از شرکت در انتخابات کمک به حرکت کشور به سوی توسعه و پیشرفت است که تنها از مسیر انتخاباتی رقابتی، منصفانه و مشارکتی تامین می‌شود، آمده بود: شرکت و مشارکت در انتخابات یک حق عمومی و شهروندی است و هدف از آن تلاش برای حضور مؤثر در ساختار نظام به منظور اصلاح امور است. طبعاً انتخاباتی می‌تواند هدف اصلاح طلبان را تأمین کند که در چگونگی اداره کشور نقش و تأثیر جدی داشته و نمایشی و حاشیه‌ای نباشد.

همین موضع گیری اصلاحات مبنی بر اینکه انتخابات نباید نمایشی و حاشیه‌ای باشد با واکنش رقبای آنها روبه رو شد. در همین راستا حجت الاسلام «احمد سالک» عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت از تشکل‌های سنتی اصولگرایان گفت: اصلاح‌طلبان اگر نسبت به مسائل اسلام و انقلاب عمقی نگاه می‌کردند و واقع‌بین بودند، می‌فهمیدند که این انقلاب در طول ۴۵ سال توانسته به قله‌های بلند و بین رتبه‌های اول تا دهم جهانی در تمام ابعاد قرار بگیرد. این کمال نامردی است که بگویند انتخابات نمایشی است و یا بگویند ما در انتخابات شرکت نمی‌کنیم و یا آن را تحریم می‌کنیم.

علاوه بر او، «منوچهر متکی» سخنگوی شورای وحدت هم پاسخ تندی به جریان اصلاحات داد و خطاب به آنها بوِیژه هیأت رئیسه جبهه اصلاحات ایران، گفت که نمایشی بودن یک انتخابات مفاهیم خود را دارد و با چنین تعبیری توهین به مردم و توهین به نظام می‌کنید و این تعبیر اصلا درست نیست. البته شما نسبت به عدم تایید صلاحیت بخشی از نامزدهایتان اعتراض دارید که این راهکار خود را دارد.

فضای خبرگان رقباتی است؛ حاشیه سازی نکنید!

پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات «مجلس خبرگان رهبری» حاشیه‌هایی مبنی بر عدم رقابت در برخی از حوزه‌های انتخابیه مطرح شد، البته حاشیه‌ها با پاسخ شورای نگهبان که صلاحیت رسیدگی به داوطلبان را برعهده دارد روبرو شد.

«هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی با بیان اینکه ما از دیروز در حال دریافت شکایات و اعتراضات آنها هستیم و پس از اتمام مهلت، به اعتراضات رسیدگی می‌شود، گفت که همچنین مانند رویه ادوار گذشته و البته مشابه انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز امکان جابجایی کاندیداها از حوزه‌ای به حوزه دیگر وجود دارد که این مهلت هم تا ۷۲ ساعت قبل از رای‌گیری است.

وی در عین حال تاکید کرد : انتخابات خبرگان در حوزه‌ای که به تعداد کافی داوطلب وجود نداشته باشد، برگزار نمی شود.

حاشیه سازی‌ها بیشتر پس از رد صلاحیت «حسن روحانی» در انتخابات«خبرگان ششم» کلید خورد اما در این فضا مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی پیشنهاد جالبی به شورای نگهبان داد. «علی نادری» در حساب کاربری خود در توئیتر، نوشت: آقای روحانی را به شرط حضور در خراسان جنوبی، تایید صلاحیت کنید. هم مشکل ایشان حل می‌شود، هم مساله رقابت در استان خراسان جنوبی.

جماران در انتخابات مجلس به دنبال چیست؟

هرروز که تقویم سیاسی به ۱۱ اسفندماه نزدیک می‌شود، احزاب و تشکل‌های سیاسی از برنامه‌ها و راهبردهای انتخاباتی خود رونمایی می کنند. تشکل نوپای«جماران» از جمله تشکل‌هایی شناخته می‌شود که ستادهای انتخاباتی خود را در شهر ری، باقرشهر و کهریزک فعال کرده است.

«مهرداد سراجی» رئیس ستاد انتخابات جریان مردمی جماران در این مراسم طی سخنانی با اشاره به اینکه جریان متبوعش به دنبال تلاش برای حضور پرشورتر مردم در صحنه انتخابات و ورود افراد متخصص دانشگاهی و دلسوز به مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات موجود است، گفت: دفاتر نمایندگی جریان جماران محل رجوع مردم و فعالان اجتماعی، سیاسی و مردمی شهرهای ری، باقرشهر و کهریزک برای تبادل نظر درمورد مسائل این منطقه و پیگیری امور از مسولان بالادستی خواهد بود.

گزارش را با روز شمار انتخاباتی آغاز و مروری بر فعالیت‌ها و کنش و واکنش‌های سیاسیون در عرصه سیاسی کشور کردیم. تحرکات و موضع گیری‌ها حاکی از شکل‌گیری رقابت‌گرم در دو انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم می‌دهد و هرچه جلوتر می‌رویم پازل انتخابات هم تکمیل‌تر می شود.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس