رئیس دولت قبل‌ از کدام وضعیت اقتصادی حرف می‌زند؟

در بهار ۱۴۰۰ که رئیس دولت قبل رشد اقتصادی ۶.۷ درصد آن را نمره قبولی برای خود تلقی می‌کند، رشد بخش نفت ۳۶.۶ درصد و بخش ساختمان منفی ۱۱.۳ درصد بوده است.

‌به گزارش مشرق، ‌روابط عمومی وزارت اقتصاد و دارایی،‌ در پاسخ به سخنان اخیر حجت الاسلام حسن روحانی درباره آمار اقتصادی دولت قبل توضیحاتی داد.

‌در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ که آقای روحانی مدعی است رشد اقتصادی ۶.۷ درصدی رخ داده و با همین رشد اقتصادی کشور را تحویل دولت بعد داده است، رشد اجزای اقتصادی قابل توجه است. رشد بخش نفت ۳۶.۶ درصد، رشد بخش کشاورزی منفی ۲.۳ درصدی، رشد بخش صنایع و معادن ۱.۷ درصد و رشد ساختمان منفی ۱۱.۳ درصد بود هر چند مرور همین ارقام و رشد ادعایی رئیس دولت سابق گویای همه چیز است .

این وضعیت در سه ماهه دوم که باز هم کارنامه عملکرد آن دولت است به این شکل است؛ رشد اقتصادی ۱ درصد، رشد بخش نفت ۵.۴ درصد، رشد بخش کشاورزی منفی ۲.۵ درصد بخش صنایع و معادن منفی ۴.۴ درصد و بخش ساختمان منفی ۱۵.۶ درصد.

در عین حال این را هم باید گفت که این رشد ۶.۷ درصدی در بهار ۱۴۰۰ پس از رشد صفر درصدی بهار ۹۷، رشد منفی ۴.۸ درصدی بهار ۹۸ و رشد ۰.۷ درصدی بهار ۹۹ ایجاد شده، یعنی آنقدر تولید فصل بهار ۹۹ تنزل کرده که تغییر اندکی منجر به رشد بالا شده است، به طوری که تولید بهار ۱۴۰۰ نسبت به بهار ۹۶ تنها ۲.۲ درصد بالاتر بوده است یعنی به طور متوسط سالی ۰.۵۵ درصد.

اما آقای روحانی از کدام وضعیت اقتصادی حرف می‌زند؛ کارنامه اقتصادی دولت قطعا یک فصل نیست که با تک ماده نفت، رشد اقتصادی بالا رفته است. رشد اقتصادی از سال ۹۲ تا ۹۹، از یک روند سینوسی تبعیت کرده و با فراز و فرود همراه بوده است. در واقع رشدهای سالانه ۸ سال دولت قبل شده علاوه بر کاهنده بودن، دارای نوسانات شدید و وابسته به نفت است و اگر میانگین رشد اقتصادی را در دولت قبل در نظر بگیریم حدود یک درصد است نه ۴ درصدی که رئیس آن دولت اعلام کرده است.

نمودار زیر رشد اقتصادی در ۸ ساله دولت قبل را نشان می‌دهد؛ رشد پر نوسانی که میانگین آن ۱.۱ درصد بود.

رئیس دولت قبل‌ از کدام وضعیت اقتصادی حرف می‌زند؟

اگر به این موارد رشد تشکیل سرمایه منفی را هم اضافه کنیم به تصویر دقیق تری از عملکرد اقتصادی دولت قبل می رسیم. در سال ۱۳۹۱ (سال قبل از شروع دولت آقای روحانی) حجم تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۵، ۳۹۹ هزار میلیارد تومان بوده که با یک شیب شدیدا نزولی در سال۱۳۹۹ به ۲۵۷ هزار میلیارد تومان می رسد یعنی منفی ۳۶ درصد کاهش، نتیجه این اتفاق، کاهش شدید سرمایه‌گذاری و ظرفیت رشد اقتصادی در این دهه است.هم‌چنین جذب سرمایه‌های ایرانی به سمت بازارهای سوداگری و دلالی نیز از دیگر معایب ایجاد شده در این دهه به شمار می‌رود. یعنی در دوره آقای روحانی نه تنها نسل جاری به واسطه رشد پایین دچار مشکل شدند بلکه نسل های آتی هم با این عملکرد دچار مشکل خواهند شد.

بخش دیگری که رئیس دولت سابق مدعی شده حفاظت از معیشت مردم در آن دولت است. در این زمینه هم حافظه تاریخی مردم میتواند قضاوت کند و هم آمار؛ در سال ۱۳۹۱ (سال قبل از شروع دولت آقای روحانی) کل مصرف خصوصی کشور به قیمت های سال ۱۳۹۵ معادل ۷۱۰ هزار میلیارد تومان بوده و این شاخص در سال ۱۳۹۹ به ۷۰۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است که اگر رشد جمعیت در این ۸ سال را هم در نظر بگیریم، معنای حفاظت از معیشت را بهتر متوجه می شویم.

نمودار زیر درصد رشد سرانه مصرف حقیقی خصوصی را نشان می‌دهد که به طور میانگین منفی ۲.۳ درصد بوده و کاهش رفاه عمومی را نشان می‌دهد.

رئیس دولت قبل‌ از کدام وضعیت اقتصادی حرف می‌زند؟

اما بر اساس همین آمار آقای روحانی نتیجه گیری کرده است که «فرق ما با این دولت یک چیز بیشتر نبود، حمایت مردم»!

به نظر می رسد رئیس دولت قبل تا حد زیادی روی فراموشی افکار عمومی حساب باز کرده است؛ چرا که ادعاهای آماری صرفا با مراجعه به سایت بانک مرکزی و مرکز آمار قابل صحت سنجی است.

شاید آمار در ذهن مردم باقی نماند اما هنوز برای اینکه افکار عمومی ضربه مهلکی که دولت سابق به اعتماد مردم به بازار سرمایه در سال ۹۹ وارد کرد را فراموش کنند، زود است و بد نیست آقای روحانی زمانی که از حمایت مردمی صحبت می کند در گوشه ذهنش به قضاوت مال باختگان بورس سال ۹۹ نیم نگاهی داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • بازنشسته IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    38 3
    همتون سر و ته یک کرباس هستید بیخود همدیگر را سوژه نکنید.
    • IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
      3 48
      اقای بازنشسته این حرف شما کاملا اشتباه است دولت مردمی با خزانه خالی وبدهکار دولت را تحویل گرفت دولت مردان دولت حسن روحانی معتقد بودند که دولت مردمی بیش از دوماه توانایی پرداخت حقوق کارمندان را ندارد حرف شما اشتباه است امید دارد کم کم به مردم باز میگردد کارخانه هایی که تعطیل شده بود به مدار تولید بازگشته و کارگران بیکار شده به کار بازگشته ایا فرق بین این دولت و دولت قبل نیست این رئیس جمهور در بین کارگران بصورت رودرو گفتگو و مشکلات انان را برای حل شدن پیگیری میکند اما رئیس دولت قبل از پشت شیشه دودی ضد گلوله به ریش کارگران بیکار شده می خندید و میگفت غیراز مذاکره (تسلیم ) هیچ کاری بلد نیستم .
    • IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
      1 0
      حضور حسنک وزیر از همان اوان جمهوری اسلامی ایران تاکنون در هر منصب و مقامی که بوده است به جز درد سر و چوب لای چرخ نظام گذاشتن هیچ ثمره ای برای کشور و ملت نداشته است و سببش هم تکبر و خودپسندی در روحیات و خلقیات وی است !
  • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    2 2
    بالاخره بعد سالها وعده سرخرمن دولت های قبل در این دولت فعلی همسان سازی حقوق بازنشستگان و رتبه بندی معلمان و مطالبه حقوقی کارگران و کارمندان تعیین تکلیف میشود این فرق بین شعار و عملکرد دولت هاست .
  • IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    2 1
    انشاءالله از این به بعد قله های افتخار بوسیله مردم ایران یکی بعد از دیگری فتح گردد سفره مردم گشاده گردد لبخند به روی لبان زیبای مردم ایران همواره بنشیند و بیماری در بین مردم ایران نباشد جوانان برومند و نخبه ایران مثل خورشید بر بام دنیا بدرخشند ارامش و شادی مهمان دائم وهمیشگی خانه های ایرانیان در تمام اقصاء نقاط ایران باشد و ظهور منجی هرچه سریعتر اتفاق بیفتد.
  • IN ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    8 2
    همون اقتصادی که به مراتب بهتر از وضع فعلی بود.
    • رضا خ IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
      1 0
      بیچاره مقصرنبود کدخدا محلش نمیذاشت
  • IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    21 1
    برای ما مردمی ک ن بیمه داریم ن شغل ثابت همه دزد و کثیف و خائن هستن چ دولت‌های قبلی چ دولت الان چون اگ دزد و کثیف نبودن وضع ما این نبود
    • NL ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
      0 16
      بزرگوار این کشور مسئولینی داشت دارد و خواهد داشت که جان شیرین خودرا کف دست گرفتند وبرای نجات کشور و مردم به شهادت رسیدند اینکه بگوئیم همه دزد و کثیف هستند حرفی اشتباه است اینکه بگوئیم همه خوب ودرستکار هستند هم اشتباه است بله متاسفانه یک عده از مسئولین با ترک فعل و چسبیدن به صندلیهایشان باعث مشکلات عدیده برای مردم شده اند اما خود مردم به همین شعارهای واهی رای دادند اگر خود مردم مسئولانه تحقیق کنند و به اشخاصی اصلح مثل شهید رجایی رای دهند سفرهشان گشایش پیدا خواهد کرد اگر چشم و گوش بسته هشت سال به ربنای شجریان رای دهند متاسفانه باید سالها تاوان پس بدهند و بنشیند پای سفره خالی و صدای مرحوم شجریان را گوش بدهند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس