به گزارش مشرق، دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق و نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در جریان سخنرانی در جمع حامیانش در آیووا، با تکرار ادعای خود و زیر سوال بردن ماهیت «صلحآمیز» برنامه هستهای ایران، مدعی شد که تهران قادر است تا ظرف ۳۴ روز بمب اتمی بسازد.
ترامپ با اشاره به آنچه سیاست خارجی شکستخورده دولت جو بایدن، رییس جمهوری کنونی آمریکا در قبال ایران خواند، مدعی شد که این مساله به چنین اتفاقی منجر شده است.
رییس جمهور سابق آمریکا همچنین با انتقاد از سیاستهای بایدن در قبال جنگ اوکراین، مدعی شده است که میتواند ظرف ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین پایان دهد. به گفته ترامپ، ناکارآمدی سیاست بایدن دقیقا دلیل تداوم جنگ در اوکراین و خاورمیانه، روابط روبه وخامت چین با آمریکا بر سر مساله تایوان است.
وی در بخشی از سخنرانیاش مدعی شد: علاوه بر این، ایران چند قدم تا ساخت بمب اتمی فاصله دارد. آنها ظرف ۳۴ روز بمب اتمی خودشان را میسازند.
ترامپ پیشتر مدعی شده بود که مخالف ورود جنگ با ایران است اما برای اجتناب از چنین اتفاق احتمالی، مذاکرات با تهران باید ادامه یابد.
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان، در سال ۲۰۱۵ توافق برجام را با ایران امضا کردند. ترامپ، در سال ۲۰۱۸ به طور یکطرفه و غیرقانونی از این توافق خارج شد. بایدن، جانشین وی در کاخ سفید همواره ادعاهایی را درباره تمایل واشنگتن برای بازگشت به این توافق هستهای مطرح کرده است؛ با این حال، مذاکرات جهت احیای کامل برجام به سرانجام نرسید. بایدن نوامبر پارسال در جریان نشستی محرمانه با رایدهندگان دموکرات مدعی شد که برجام عملا مرده است اما واشنگتن تمایلی به اعلام عمومی آن ندارد!
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه مشترک اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی(تروئیکا)درباره برنامه هستهای کشورمان، اظهار داشت: همان طور که بارها تاکید شده است، برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران همواره صلحآمیز بوده و خواهد بود. بسیار مضحک است کشورهایی که خود مسؤول شرایط فعلی در مورد برنامه هستهای ایران هستند، با قلب واقعیت به دنبال تغییر مقصر و قربانی هستند.
کنعانی افزود: این کشورها بهتر است به جای فرافکنی و موضعگیریهای سیاسی، بر عملکرد خود در قبال مذاکرات رفع تحریمها در ۲ سال گذشته مروری داشته باشند و نتیجه سیاستهای غیرسازنده خود را مشاهده کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: غنیسازی در سطح ۶۰ درصد در مراکز غنی سازی ایران، همواره متناسب با نیازهای صلحآمیز کشور و به طور کامل زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده و ادامه خواهد داشت.