کد خبر 1554584
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۷

آشنایی با نحوه ثبت شرکت، از آن‌جایی پراهمیت است که با ثبت رسمی یک شرکت، تمامی فعالیت‌های کاری‌تان مورد توجه شرکت‌های بزرگ کشور قرار می‌گیرد و شرایط تبلیغات قانونی برای شرکت و برندهای زیرمجموعه‌تان در پلتفرم‌های رسمی کشور فراهم می‌شود؛ و البته تحت حمایت قانون، هیچ فرد یا گروه سودجویی، امکان سوءاستفاده از نام شرکت‌تان را نخواهد داشت.

در فرآیند ثبت شرکت، همچنین امکان تعیین میزان سهم هر سهام‌دار (شرکای اصلی) وجود دارد تا هنگام سودآوری شرکت، امکان دست‌درازی بیشتر از حق تعیین‌شده، از سهام‌داران سلب شود. با توجه به طولانی بودن و البته پیچیدگی‌های فرآیند رسمی‌سازی نام شرکت‌ها و یا اخذ رتبه شرکت، اخذ رتبه پیمانکار و مشاور، بسیاری از مجموعه‌های کاری کلیه امور ثبتی خود را به شرکت‌های حقوقی باتجربه واگذار می‌کنند.

نحوه ثبت شرکت و اخذ رتبه شرکت با الی ثبت

آموزش گام به گام نحوه ثبت شرکت

جهت انجام موفقیت‌آمیز فرآیند ثبت شرکت، شما نیاز به گذراندن مراحل زیر خواهید داشت:

  • جمع‌بندی روی نوع ثبت نهایی
  • آماده‌سازی مدارک موردنیاز؛ متناسب با نوع ثبت موردنظرتان
  • ثبت‌نام در سامانه ثبت رسمی شرکت‌ها؛ و تکمیل تمامی مراحل ارائه‌شده در سامانه
  • ارسال مدارک تقاضانامه و صورت‌جلسه‌های مختلف شرکت متقاضی ثبت؛ از طریق اداره پست
  • مراجعه حضوری به اداره ثبت به‌منظور تکمیل فرآیند تأسیس رسمی
  • چاپ آگهی در روزنامه رسمی؛ در صورت دریافت جوابیه تأیید.

در ادامه به بررسی اجمالی مراحل فوق خواهیم پرداخت. البته پیش از شروع مراحل، تمامی مجموعه‌های کاری نیاز به انجام مطالعات تخصصی روی نوع ثبت رسمی یک شرکت خواهند داشت تا متناسب‌ترین نوع فرآیند قانونی‌سازی را انتخاب نمایند؛ ضمن این‌که در رابطه با تعداد سهام‌داران و تقسیم سمت‌های رسمی نیز باید توافقاتی در خود مجموعه کاری صورت بگیرد.

نحوه ثبت شرکت و اخذ رتبه شرکت با الی ثبت

مطالعات ابتدایی در رابطه با نحوه ثبت رسمی شرکت‌ها

تمامی مجموعه‌های تجاری و عمرانی متقاضی ثبت شرکت، باید به مطالعات ابتدایی گسترده‌ای برای موفقیت در فرآیند ثبت روی بیاورند. اولین گام مطالعات، باید در راستای مشخص‌سازی دقیق نوع خدمات‌تان و تدوین اساسنامه کاری مجموعه صورت پذیرد تا دقیقاً نوع فعالیت‌های مجموعه تعیین گردد. سپس شرکا و سهام‌داران باید مجموعه موردنظر را به‌طور دقیق انتخاب نمایید. به‌خاطر داشته باشید که بسته به نوع ثبت رسمی شرکت، باید حداقل دو یا چند نفر را به‌عنوان شریک اصلی به مرجع تصمیم‌گیر معرفی کنید.

در ادامه برای اعطای پست و پر شدن سمت‌های رسمی شرکت که در سامانه نیاز به معرفی نام افراد موردنظر دارید، باید به جمع‌بندی کاملی دست یابید. انتخاب چندین نام اصلی و آلترناتیو برای شرکت متقاضی ثبت، یکی دیگر از امور ابتدایی است که باید توسط متقاضیان به آن پرداخته شود؛ بنابراین ابتدا چند نام مرتبط با کسب‌وکارتان را انتخاب نموده و اولویت‌بندی کنید و سپس تحقیق نمایید که این اسامی، پیشتر از سوی شرکت‌های دیگر ثبت نشده باشند.

انتخاب نوع ثبت شرکت

به‌منظور طی نمودن فرآیند ثبت شرکت، در اولین گام نیاز خواهید داشت که مطابق نوع فعالیت‌تان و تصمیم شرکا، یک نوع ثبت را انتخاب نمایید؛ در همین رابطه، انواع ثبت رسمی شرکت‌ها عبارت است از:

  • ثبت رسمی شرکت‌های تضامنی: طی این امر، معرفی حداقل دو شریک الزامی بوده و حداقل سرمایه موردنظر برای تقاضای ثبت، با هیچ سقفی مواجه نخواهد بود. یک نفر یا بیشتر نیز باید به‌عنوان هیئت مدیره معرفی شوند و هریک از شرکا، دارای مسئولیت تام هستند.
  • شرکت تعاونی: معرفی حداقل هفت شریک باید صورت پذیرد و محدودیتی به‌منظور ارائه حداقل سرمایه وجود نخواهد داشت. برای تکمیل هیئت مدیره و مدیران مجموعه، حداقل باید 3 نفر معرفی گردد؛ همچنین مطابق با درج مبلغ اسمی برای هر سهام‌دار در اساسنامه، آن‌ها در سودهای حاصله شرکت شریک خواهند بود.
  • شرکت سهامی خاص: نام حداقل 3 شریک در تقاضانامه باید قید شود و تعداد هیئت مدیره یا مدیران اجرایی معرفی‌شده نیز، باید حداقل سه نفر باشد. حداقل سرمایه برای تقاضای ثبت رسمی شرکت سهامی خاص، 100.000 تومان است. میزان سهام تعلق‌گرفته به هر سهام‌دار نیز، مطابق مبلغ اسمی قیدشده برای آن‌ها در اساسنامه خواهد بود.
  • ثبت انواع شرکت سهامی عام: حداقل 5 شریک بایستی معرفی شود و اعضای هیئت مدیره و مدیران اجرایی نیز بایستی 5 نفر باشند. شرایط میزان سهام شرکا نیز، مطابق فرآیند ثبت انواع شرکت سهامی خاص است. میزان حداقل دارایی قابل ارائه، 500.000 تومان خواهد بود.
  • شرکت‌های نسبی: هیچ‌گونه سقفی برای ارائه حداقل سرمایه وجود نخواهد داشت و همچنین باید حداقل 2 نفر را به‌عنوان شرکا معرفی نمایید. نام حداقل 1 نفر نیز باید در قالب هیئت مدیره یا مدیر قید گردد و میزان مسئولیت هر شریک، به اندازه سهم‌الشرکه وی خواهد بود.
  • شرکت با مسئولیت محدود: محدودیتی به‌منظور ارائه حداقل دارایی، ذکر نشده است و بایستی حداقل 2 شریک و همچنین حداقل 1 هیئت مدیره یا مدیر معرفی نمایید.
  • ثبت انواع شرکت‌های مختلط سهامی و غیرسهامی: فرآیند ثبت هر دو نوع شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، یکسان است؛ بدین‌ترتیب که معرفی حداقل دو شریک و حداقل یک نفر به‌عنوان مدیر یا هیئت مدیره الزامی خواهد بود. میزان سهم هر شریک، مطابق مبلغ اسمی درج‌شده در اساسنامه محاسبه می‌شود.

آماده‌سازی اسناد و مدارک موردنیاز

بسته به انتخاب نوع ثبت رسمی شرکت، شما نیاز به آماده‌سازی مدارک و اسناد خاصی دارید؛ به‌عنوان مثال به‌منظور ارائه تقاضا برای ثبت شرکت سهامی عام، بایستی به ارائه مدارک زیر اقدام کنید:

  • فتوکپی شناسنامه مدیران
  • ارائه 2 نسخه مجزا برای اساسنامه شرکت و اظهارنامه
  • تقدیم 2 نسخه مجزا از صورت‌جلسات هیئت مدیره و مجمع عمومی تأسیس‌کنندگان
  • ارائه آگهی دعوت مجمع تأسیس‌کنندگان در روزنامه رسمی مشخص‌شده
  • مجوزهای اخذشده از ارگان‌های مربوطه
  • سند بانکی نشان‌دهنده واریز حداقل سی و پنج درصد سرمایه مجموعه تجاری متقاضی ثبت.

مدارک موردنیاز برای ثبت هر نوع شرکتی، مسلماً متفاوت خواهد بود؛ بنابراین جهت آشنایی با تمامی مدارک درخواستی مراجع تصمیم‌گیر، بهتر است به کارشناسان حقوقی آشنا با فرآیندهای ثبتی مراجعه نمایید.

آموزش نحوه ثبت‌نام در سامانه اینترنتی ثبت شرکت

  • به وب‌سایت «sherkat.ssaa.ir»مراجعه نموده و سپس اطلاعات مربوط به بخش پذیرش تأسیس را پر کنید.
  • 5 نام مدنظرتان برای ثبت را تایپ کنید؛ بدون آن‌که از کلمه «شرکت» در ابتدا یا میان نام‌های پیشنهادی، استفاده نمایید.
  • سپس مدت و موضوع فعالیت شرکت متقاضی باید ثبت گردد. گزینه‌های مختلفی برای انواع فعالیت شرکت‌ها روی سامانه قرار گرفته است؛ که یکی از آن‌ها بایستی انتخاب شوند.
  • در این مرحله، بایستی کد پستی دقیق مکان شرکت‌تان را وارد کنید؛ بلافاصله به‌طور اتومات، آدرس دقیق شرکت در کادر پایینی قرار می‌گیرد.
  • حال باید در مرحله بعد، اطلاعات مربوط به سرمایه شرکت متقاضی درج گردد.
  • اسم و شماره ملی شرکا و سپس سمت کلیه مدیران و اعضا، باید در این مرحله وارد شود.
  • در ادامه میزان سهام تمامی شرکا را وارد نمایید.
  • واردسازی اطلاعات مربوط به نماینده شرکت متقاضی برای ثبت؛ با ذکر اختیارات دقیق وی.
  • روز، ماه و سال مالی شرکت؛ با ذکر اطلاعات روزنامه رسمی تعیین‌شده.
  • در این مرحله، فرمی توسط سامانه ثبت شرکت ارائه می‌شود که بایستی تمامی متن صورت‌جلسه هیئت مدیره و صورت‌جلسه مؤسسین، به‌طور مجزا در آن تایپ گردد.
  • ارسال متن تقاضانامه
  • در دو مرحله پیش‌رو، متن اساسنامه و شرکت‌نامه در اختیارتان قرار می‌گیرد تا از درج دقیق آن مطمئن شوید و سپس اگر به ویرایش نیازی نداشتید، روی تأیید نهایی کلیک کنید.
  • نهایتاَ باید کلیه مدارک درخواستی سامانه را روی سایت ثبت رسمی شرکت‌ها، بارگزاری کنید.

ارسال نمودن مدارک ثبت شرکت توسط اداره پست

پس از پذیرش کامل متقاضی در سایت، گواهی تأیید پذیرش سامانه باید پرینت گرفته شود و به امضای کلیه شرکا برسد. سپس باید فرم موردنظر را به آدرس درج‌شده در سامانه، به‌صورت سفارشی پست نمایید. در ادامه باید منتظر جوابیه رسمی بمانید.

حضور در اداره ثبت شرکت

چنان‌چه جوابیه تأیید را دریافت نمایید، باید به‌همراه 2 نسخه از کلیه مدارک ثبت شرکت به اداره ثبت مراجعه نمایید. به‌طور خلاصه، یک نسخه در اداره بایگانی می‌شود و نسخه دیگر که باید دارای تاریخ مراجعه، شماره ثبت و امضای رسمی اداره مذکور باشد، به متقاضی تحویل داده خواهد شد.

چاپ آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران

نهایتاً بایستی آگهی ثبت شرکت موردنظرتان را در روزنامه رسمی تعیین‌شده درج کنید. به‌خاطر داشته باشید که برای انجام این کار، بایستی هزینه‌ای نیز پرداخت گردد. پس از درج آگهی، اگر تا 1 ماه هیچ مجموعه دیگری به نام و نوع فعالیت‌تان اعتراضی نداشت، می‌توانید فرآیند ثبت رسمی شرکت را با موفقیت به پایان برسانید.

نحوه ثبت شرکت و اخذ رتبه شرکت با الی ثبت

آیا اخذ رتبه شرکت هم ضروری است؟

با ثبت رسمی شرکت، مشخصاَ پس از گذشت مدتی از فعالیت، مجموعه‌های تجاری و عمرانی نیاز به اخذ رتبه شرکت و البته اخذ رتبه پیمانکار و مشاور خواهند داشت. رتبه‌بندی شرکت‌ها کمک می‌کند تا مجموعه‌های تجاری یا عمرانی از جایگاه خود در میان دیگر شرکت‌های با فعالیت مشابه، اطلاعات دقیق‌تری به‌دست بیاورند؛ همچنین با ارتقا رتبه شرکت، شرایط برای موفقیت‌های بیشتر در انواع مناقصات مهم و پرسود فراهم می‌شود.

شرکت الی ثبت (elisabt.ir) همواره با تکیه بر متخصصان حقوقی حرفه‌ای خود و موفقیت در صدها پروژه ثبت رسمی شرکت، اخذ رتبه شرکت، اخذ رتبه مشاور و همچنین دریافت رتبه پیمانکار، به‌عنوان یکی از موفق‌ترین و مجرب‌ترین شرکت‌های حقوقی کشور شناخته می‌شود. کلیه فرآیندهای ثبتی در این مجموعه حقوقی با رعایت کلیه ریزنکات، به‌کارگیری دقت کافی برای جلوگیری از عدم تأیید تقاضا و توجه به بالاترین سرعت عمل ممکن، صورت می‌پذیرد. اگر همچنان ابهامات زیادی در رابطه با این‌گونه فرآیندها در ذهن‌تان شکل گرفته است، توصیه می‌کنیم جهت دریافت مشاوره‌های تخصصی با مشاوران حرفه‌ای شرکت الی ثبت تماس حاصل نمایید.

منبع : اخذ رتبه الی ثبت

برچسب ها : نحوه ثبت شرکت,ثبت شرکت,مراحل ثبت شرکت,نحوه اخذ رتبه شرکت,الی ثبت

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس