کد خبر 1523287
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۶
هدف از احیای داعش در منطقه چیست؟

هم‌زمان با حمایت ترکیه و آمریکا از گروه‌های تروریستی برای رسیدن به اهداف مدنظر خود در سوریه، تحرکات داعش در مناطق مختلف سوریه نیز افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، در هفته‌های اخیر تجمعات و تحرکات گروه‌های مسلح تروریستی در شمال و شمال غربی سوریه افزایش یافته است، تحرکاتی که ارتش سوریه را وادار کرده تا مواضع تروریست‌ها را در حومه غربی شهر حلب هدف آتش واحدهای توپخانه‌ای قرار دهد.

تروریست‌های گروه موسوم به «ارتش ملی» وابسته به ترکیه و گروه موسوم «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) مناطقی از حومه غربی شهر منبج در حومه استان حلب با یکدیگر درگیر شده‌اند.

به‌رغم اعتراضات مکرر دمشق، نیروهای ترکیه و آمریکا همچنان به بهانه‌های واهی بخش‌هایی از خاک سوریه را در شمال، شمال غربی و شرق سوریه تحت اشغال خود دارند، همچنین با استقرار گروه‌های تروریستی وابسته به خود، تلاش می‌کنند تا جلوی بازگشت آرامش به سراسر خاک سوریه و تحکیم حاکمیت ملی این کشور را بگیرند.

ترکیه به بهانه مبارزه با عناصر حزب کارگران کردستان، عملیات‌ها و حملاتی را در سوریه و عراق انجام می‌دهد؛ اما به نظر می‌رسد هدف آنکارا، بیشتر در سوریه اشغالگرانه است تا اینکه قصد مبارزه با عناصر کُرد را داشته باشد.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی، تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا امروز رخ نداده و تروریست‌ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.

از سوی دیگر، مبارزه با داعش بهانه‌ای بود که آمریکا از سال ۲۰۱۴ اشغالگری گسترده خود را از خلال آن در سوریه آغاز کرد. این کشور اکنون ۲۸ پایگاه شامل ۲۴ پایگاه نظامی و ۴ پایگاه لجستیکی در سوریه دارد که نزدیک به دو هزار نیروی نظامی در آنها حضور دارند. اشغالگران آمریکایی به بهانه مبارزه با داعش و حمایت از قسد (نیروهای دموکراتیک سوریه) ادامه حضور خود در سوریه را توجیه می‌کنند. در ماه‌های اخیر نیز آمریکا با استفاده از گروه‌های تروریستی همچون هیأت تحریرالشام و ارتش آزاد سوریه به دنبال سیطره بر مناطق مرزی سوریه و عراق است.

اما هم‌زمان با حمایت ترکیه و آمریکا از گروه‌های تروریستی برای رسیدن به اهداف مدنظر خود در سوریه، تحرکات داعش در مناطق مختلف سوریه نیز افزایش یافته است.

همچنان‌که در تاسوعای حسینی، یک انفجار تروریستی خونین در «کوی السودان» واقع در منطقه زینبیه دمشق به وقوع پیوست که منجر به شهادت ۶ تن و زخمی شدن بیش از ۲۰ نفر شد. عملیاتی که به‌مثابه هشداری درباره آغاز کمپین تازه از تحرکات تروریستی در سوریه است.

روسیه معتقد است که آمریکا از منطقه التنف در مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن به‌عنوان پایگاه لجستیکی برای تروریست‌ها استفاده می‌کند و سپس آنها را به صحرای سوریه می‌فرستد.

طی روزهای اخیر نیز منابع خبری در شمال شرق سوریه از فرار تروریست‌های داعش از زندان خبر می‌دهند؛ اتفاقی که طی دو سال گذشته بارها رخ داده و موجب شده است این گروهک تروریستی جان تازه‌ای بگیرد. هم‌زمانی این اتفاق با تحرکات اخیر زنگ‌های خطر در سوریه را به صدا درآورده است. کارشناسان نیز یکی از دلایل قدرت‌یابی نسبی داعش در مناطق شرق سوریه و عملیات‌های تروریستی ماه‌های اخیر را به فرار عناصر داعش از زندان‌ها مربوط می‌دانند؛ زندان‌هایی که در کنترل شبه‌نظامیان کُرد و ائتلاف آمریکایی است. یک منبع امنیتی عراقی به وبگاه المعلومه نیز گفته است: «فرار زندانیان از زندان‌های الحسکه و غویران با طرح و برنامه آمریکا و با اجرای شبه‌نظامیان قسد صورت می‌گیرد؛ فراریان به‌طور عمده از فرماندهان بلندپایه داعش هستند که بسیاری از آنها حکم اعدام دارند.»

همه این تحرکات تروریستی و تلاش‌های احیای داعش در حالی است که سوریه به‌عنوان کشوری که همواره در جهان عرب تأثیرگذار بوده است، بعد از عبور از یک جنگ جهانی در حال عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی بود و این اتفاق بعد از توافق ایران و عربستان می‌توانست یک اتحاد قوی میان مسلمانان ایجاد کند و تیر خلاصی باشد به صلح دروغین ابراهیم.

به نظر می‌رسد سفر اخیر حسین امیرعبداللهیان به سوریه نیز در راستای تنش‌آفرینی‌های جدید در این کشور باشد. همچنان‌که وی در دیدار با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نسبت به تحرکات اخیر در سوریه واکنش نشان داد و گفت: «تحرکات بیگانه در فعال‌ساختن تروریست‌ها در سوریه، نشانگر اهداف دشمنان و رژیم صهیونیستی علیه سوریه و امنیت منطقه است.» فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه نیز در سفر امیرعبداللهیان به دمشق اعلام کرد که اجازه نمی‌دهیم آمریکایی‌ها در سوریه باقی بمانند و این موضع مشترک سوریه و ایران است.

حال قرار است امروز وزیر خارجه ترکیه به تهران بیاید، این نخستین سفر فیدان به ایران از زمان تصدی پست وزارت خارجه ترکیه است. این اقدام دو روز پس از سفر فیدان به مسکو و دیدار با «سرگئی لاوروف» همتای روسی و یک هفته پس از سفر وزیر خارجه ترکیه به عراق صورت می‌گیرد. دیداری که قطعا وضعیت امروز سوریه و آینده این کشور یکی از مهم‌ترین محورهای آن خواهد بود.

منبع: روزنامه صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس