نصب‌العین بودن سیاست درهای باز، نوآوری باز در صنعت هسته‌ای ایران

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با وجود هیاهوی به راه افتاده از فعالیت هسته‌ای ایران، شاهد اجرای سیاست درهای باز، نوآوری باز در سازمان انرژی اتمی ایران هستیم و این مهم نصب‌العین این سازمان است.

به گزارش مشرق، «محمد اسلامی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جریان بازدید خبرنگاران از مرکز هسته‌ای شهدای خنداب، ضمن گرامیداشت هفته خبرنگار و عرض تبریک به همه فعالان عرصه رسانه اظهار کرد: شما فعالان رسانه در خط مقدم مقابله با روایتگری‌های ظالمانه علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان قرار دارید.

وی افزود: شما به‌عنوان بخشی از ملت ایران، همیشه توانسته‌اید افکار عمومی را به درستی تغذیه کنید و همچنین با کسانی که با تولید محتوای مورد نظر خودشان در صف اول اتهام‌زنی به ایران قرار دارند، همواره مقابله کرده‌اید.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه باید چهره فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران در سطح جهان نمایان شود، گفت: برخی کشورها به‌دنبال نشان دادن چهره‌ای مخوف از برنامه هسته‌ای ایران در جهان هستند که این مسئله ظرفیت بالای صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را از حالت فنی خارج کرده و با سیاسی کردن این صنعت، شرایط را برای دفاع از آن سخت می‌کنند.

وی افزود: با وجود هیاهوی به راه افتاده از فعالیت هسته‌ای ایران، شاهد اجرای سیاست «درهای باز، نوآوری باز» در سازمان انرژی اتمی ایران هستیم و این مهم نصب‌العین این سازمان قرار گرفته است.

اسلامی تصریح کرد: با یک برنامه‌ریزی دقیق و برای از بین بردن این هیاهو، پیشرفت و سرعت بخشیدن در همه برنامه‌ها را سرلوحه کار خویش قرار داده‌ایم تا شاهد تأثیرات این صنعت در زندگی مردم باشیم و بتوانیم جلوه‌ای از اقتدار ملی را نمایان سازیم.

وی افزود: خروجی رقم خورده از فعالیت‌های سازمان انرژی ایران با همه تهدیدها، تخریب‌ها، خرابکاری‌ها و دیگر موارد، جلوه‌ای از باور و اعتقاد تک‌تک تلاشگران و دانشمندان ما در این صنعت است؛ در فضا و شرایطی سیاسی که برای فعالیت هسته‌ای ایران رقم زده‌اند، همکاران بنده با اعتماد به نفس و قدرت، وظایف خویش را دنبال می‌کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: دشمنان ایران دنبال ایجاد رعب و ناامیدی بوده و هستند و با مطرح کردن مسائلی نظیر فرار مغزها و خالی شدن کشور از وجود متخصصان، به آن رنگ می‌دهند.

وی ادامه داد: در شرایطی که تحت چنین تهاجم سیاسی و روانی قرار داریم؛ شاهد دستاوردهای جوانان کشور هستیم و اکنون و با تلاش‌های متخصصان، سازمان انرژی اتمی ایران را از یک سازمان تحقیقاتی به یک مجموعه صنعتی تبدیل کرده‌ایم و تأثیر فعالیت‌ها را در جامعه خواهیم دید.

این عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه تصریح کرد: در دوره فعلی این مسئله مهم بود که برای ارتباط با زندگی مردم این سازمان صنعتی شود و کار خود را به شکل تجاری‌سازی شده دنبال کند تا با ایجاد سازوکار مناسب و یک ریل‌گذاری هدفمند، اقدامات خویش را به ثمر برساند. با توجه به پتانسیل‌های موجود و در شرایط کنونی باید نتیجه اقدامات و دستاوردها به مردم کشورمان ارائه شود.

اسلامی در ادامه نشست صمیمانه با خبرنگاران حاضر در مرکز هسته‌ای شهدای خنداب به افق و چشم‌انداز ۲۰ ساله سازمان انرژی اتمی ایران اشاره کرد و گفت: یک ریل‌گذاری و مسیر پرسرعت را برای تحقق اهداف صنعت هسته‌ای کشور به وجود آورده‌ایم؛ به‌طوری‌که همه اقدامات در بخش‌های مختلف سوخت هسته‌ای، انرژی، لیزر، پلاسما، پرتوها، محیط زیست، آب و خاک و دیگر موارد نشأت گرفته از یک تفکر منسجم و تحت تأثیر این چشم انداز است.

وی افزود: بر این اساس کار را از سال ۱۴۰۱ آغاز کردیم و توانستیم ۱۵۹ دستاورد دانشی را به ثبت برسانیم و این روند همچنان ادامه دارد.

اسلامی با اشاره به اینکه به لحاظ کمی و کیفی به دنبال رونق اقتصاد هسته‌ای هستیم، گفت: در بورس‌های بزرگ دنیا، صنعت هسته‌ای یکی از صنایعی است که بالاترین تراز را دارد که تاکنون ما از این امر مهم غفلت کردیم البته در نظر داریم در مسیر ویژه‌ای به اقتصاد هسته‌ای توجه خاص داشته باشیم.

وی تصریح کرد: با کاری پرسرعت و بر اساس قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی توانسته‌ایم در عرصه غنی‌سازی، در ۱.۵ سال گذشته به اندازه ۱۱ سال ظرفیت‌سازی کنیم و باید تاکید کنم که همچنین توانسته‌ایم تمامی سرفصل‌های صنعت را که برای ما مهم بوده است را فعال کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه، با بیان اینکه در این مسیر و طبق تاکید مقام معظم رهبری لازم است در راستای جهاد تبیین حتماً روایتی پیش‌دستانه از دستاوردها و تلاش صنعتگران ایرانی داشته باشیم، گفت: به عنوان مثال آب سنگین مرکز هسته‌ای خنداب امروز متقاضی فراوانی دارد زیرا با مصرف آن، متوجه کیفیت و خلوص بالای آن شده‌اند و به دنبال خرید آب سنگین ایران هستند.

وی افزود: مشتقات آب سنگین بسیار گران‌قیمت است و در حال تکمیل سرمایه‌گذاری در این زنجیره با ارزش افزوده بالا هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث شناسایی و استخراج مواد پرتوزای هسته‌ای از معادن کشور با تاکید بر اینکه این سازمان در مسیر رونق اقتصادی معادن گام برمی‌دارد، گفت: در زمان ورود اینجانب به سازمان انرژی اتمی تنها ۲ معدن فعال داشتیم اما هم اکنون این تعداد به هشت معدن فعال رسیده است و سال آینده از تعداد ۲۰ معدن فعال گذر خواهیم کرد.

وی افزود: در این مسیر سازمان انرژی اتمی ایران به مسئله شکوفایی معادن توجه ویژه‌ای داشته است. البته باید دانست که معادن ما نیاز به سرمایه‌گذاری دارند تا محصولات استخراج شده و مواد پرتوزا، فرآوری شوند.

وی در پایان تصریح کرد: هم‌اکنون با روش‌های مختلف از جمله روش جدید هیپ‌لیچینگ در همان محل معدن، مواد پرتوزا، عناصر همراه، کمیاب و نادر نیز استخراج و فرآوری می‌شود. این سازمان با حداکثر توان به دنبال گره‌گشایی از وضعیت معادن کشور است و توسعه و رونق اقتصاد معادن که به توسعه اقتصاد مناطق مختلف کشور منجر خواهد شد را در دستور کار خود دارد.

در ادامه این مراسم مدیر کل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ضمن تبریک روز خبرنگار و خوشامدگویی به اصحاب رسانه بابت حضور در مرکز هسته‌ای شهداب خنداب، به ارائه گزارشی درباره فعالیت‌های این مرکز در یک سال اخیر پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۶
    1 2
    بدون اجازه عمو سام کسی از این درهای باز شما وارد نخواهد شد.
    • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۶
      0 0
      عمو سام که پکیده و بدتر از پادشاه لخت شده🤣🤣🤣👎🤫
  • IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۷
    2 0
    راه اندازی مرکز پرتو دهی هسته ای شیروان خولسته بزرگی نیست. نزدیک 20 سال داریم انتظار می کشیم. در این چندسال باقی مونده عمرمون ما را به آرزومون برسون. ملموس شدن یک بخشش توسعه مراکز و کاربردهاش میشه. دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی اینجا و صنایع تبدیلی استان منتظر این فناوری هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس