کد خبر 1515149
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۰
شانتاژ حقوقی آمریکا با تفسیر وارونه از قطعنامه 2231

سفیر آمریکا در سازمان ملل اخیرا، 2 ادعای نادرست را مطرح کرده است که یکی مربوط به جنس و ماهیت همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه و دیگری مربوط به عدم انطباق این همکاری‌ها با قطعنامه 2231 شورای امنیت است.

به گزارش مشرق، نورنیوز نوشت: اخیرا «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل در مورد همکاری‌های نظامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کرده و مدعی شده است؛ ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بوده و به ادامه جنگ روسیه علیه اوکراین کمک می‌کند.

این مواضع نشان می‌دهد که ظاهرا مقامات کاخ سفید نمی‌توانند خشم و نارضایتی خود را نسبت به عدم تطابق واقعیات بین‌المللی با راهبردهای کلان و حتی اهداف تاکتیکی و کوتاه مدت خود کتمان کنند.

در مواجهه با این موارد، مقامات آمریکایی معمولا با ارائه تفاسیر وارونه، ناقص و دروغین از قواعد و پیمان‌های بین‌المللی به نوعی می‌کوشند افکار عمومی دنیا را نسبت به شکست و ناکامی‌های خود در میادین نبرد و منازعاتی که خود در خلق آنها دست داشته‌اند، منحرف سازند.

در خصوص تکرار این بازی آمریکایی‌ها چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اساسا مقامات آمریکایی به سبب خروج از برجام به عنوان خمیرمایه و مبنای صدور قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، حق اظهار نظر یا تفسیر عملیاتی از این قطع‌نامه را ندارند، زیرا واشینگتن نمی‌تواند از بخش اعظم قطع‌نامه ۲۲۳۱ عبور کرده و بخش اندکی از آن را مشمول سوء تفسیر خود قرار دهد.

نکته دوم مربوط به بُعد حقوقی ادعای سفیر آمریکا است؛ چه، با توجه به رفع برخی از محدودیت‌های مربوط به مبادلات تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ وفق همین قطع‌نامه ۲۲۳۱، بخشی از مناسبات نظامی ایران و کشورهای دیگر از جمله روسیه شکل گرفته و این مسئله، معطوف به جنگ اوکراین نبوده و نیست.

به عبارت بهتر؛ همکاری‌های نظامی ایران و روسیه اساسا معطوف به جنگ اوکراین نیست و مبدا این همکاری‌ها نیز وقوع این نبرد نبوده و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین و حتی تلاش‌های متعدد در راستای ایجاد صلح گواه همین مدعاست.

بر این اساس؛ گرینفیلد دو ادعای نادرست را مطرح کرده است که یکی مربوط به جنس و ماهیت همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه و دیگری مربوط به عدم انطباق این همکاری‌ها با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.

طی سال‌های اخیر، بارها آمریکا و مقامات اروپایی تلاش کرده‌اند با طرح ادعای عدم تطابق آزمایش‌های موشکی ایران یا مراودات تسلیحاتی کشورمان با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در این مسیر خلل ایجاد کنند اما استدلالات حقوقی آنها در این خصوص با در بسته روبه‌رو شده است.

سوء تفسیر آمریکا و متحدانش از قطعنامه‌های شورای امنیت مسبوق به سابقه بوده و در برهه کنونی نیز شاهد تکرار این بازی نخ‌نما هستیم، لذا بهتر است سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد به جای سخن گفتن از قطع‌نامه‌ای که واشینگتن تنها متهم قطعی عدول از آن محسوب می‌شود، پاسخ‌گوی شکست راهبرد فشار حداکثری دولت‌های سابق و کنونی این کشور در تقابل با نظام و ملت ایران باشد!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • GB ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    2 1
    اگر ربط نداشت که شما انکار نمیکردید ....
    • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 1
      اگر هم ربط داشت تو..... زیادی نمی‌خوردی!!!
    • IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
      0 0
      تو که خوردی بگو چه مزه ای داشت اون نخورد.
  • IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    3 1
    بورس ایران را تحریم کنید ... پول به دولت ایران ندهید
    • IR ۰۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
      0 0
      بی عقل.
  • US ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    2 3
    وقتی شما از حالت طلبکار به حالت دفاعی تشریف می برید!! میشه این خفت
    • عليرضا.م IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 0
      درود مواضع دولت و نظامیان و رهبر انقلاب ، غربیها را به موضع دفاعی برده است، چون نظامشان بر پایه سرمایه داری است و احتیاج به امنیت برایشان دارد، ولی امنیت مان خدشه دار شود ، سرمایه داریشان را به چالش میکشیم. این همه میگفتند گزینه ها روی میز است پس به جز تحریم که هزینه کمتری برای آنها دارد کاری نمیکنند. کار به جایی رسیده که دولت آلبانی گفته است ما با ایران نمیخواهیم درگیر شویم. چون قدرت موشکی ایران در انهدام پایگاه های مخالفین مسلح ایران در عراق را دیدند و برد موشکهایمان به آنجا و پایگاه اشرف ۳ میرسد. خود پایگاهها و ناوهای آمریکایی هم در برد ما هستند. جالبه آمریکا نفت ایران را خلاف قوانین بین المللی میدزدند، و به ایران هشدار میدهد واکنشی نداشته باشید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس