به گزارش مشرق، سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی به بازی های آسیایی هانگژو، صبح امروز دوشنبه ۹ مردادماه سال ۱۴۰۲ با حضور در مجموعه ورزشی آزادی از ستاد پزشکی مجموعه ورزش آزادی بازدید و در جریان آخرین وضعیت پزشکی کاروان اعزامی به هانگژو قرار گرفت. در این بازدید غلامرضا نوروزی نایب رییس کمیته و مسوول کمیته پزشکی کاروان و محسن بیرانوند سرپرست مرکز نظارت بر تیمهای ملی نیز حضور داشتند. همزمان با معاینات ورزشکاران، مربیان و سرپرستان تیمها هم مورد معاینات پزشکی قرار گرفتند.
سومین هفته معاینات پزشکی اعضای کاروانی اعزامی ایران به هانگژو، در حالی انجام شد که پیشبینی میشود طی ۶ هفته، معانیات کلیه ورزشکاران، مربیان و سرپرستان تیمهای اعزامی به بازیها انجام شود.
مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در صحبت های خود، اظهار داشت: به کادر پزشکی فدراسیون پزشکی خسته نباشید می گوییم و به دکتر نوروزی و همکاران گرامی وی خسته نباشید می گوییم. آنها علاوه بر اینجا در مسابقات بازی های آسیایی هانگژو هم باید حضور داشته باشند و از همین الان مسولیت این کمیته برعهده فدراسیون ودکتر نوروزی است. تجربه های خوبی را این عزیان از دوره های گذشته دارند، در بازیهای آسیایی و المپیک، طبیعی است که در هر دوره خودمان را باید ارتقا بدهیم. از قبل امکانات مورد نیاز خود را در همه حوزه ها داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: ما در کادر سرپرستی و مجموعه کاروان، حوزههای مختلفی داریم مثل حوزه رسانه که عزیزانی را در کنارمان داریم. مجموعه کادر پزشکی، ماساژورهای و فیزیوتراپ های ما که با دکتر نوروزی کار میکنند. انتظار ما این است که شرایط نسبت به قبل در این حوزهها بهتر شود. در واقع نباید اشکالات دورههای قبل را برای این دوره داشته باشیم. به همین دلیل دکتر نوروزی چند موضوع را در اینجا تقویت کرد و اگر باز هم لازم باشد که از امکانات پزشکی ورزشی شهر تهران استفاده شود، حتماً این اقدام با نظر مسئولان مربوطه انجام میشود.
مناف هاشمی در مورد آخرین وضعیت بررسی سهمیه رشتههای اعزامی به بازی های آسیایی اظهار داشت: از آنجا که برای هر موضوعی نمی توان ستاد عالی را با حضور وزیر تشکیل داد، کمیسیون تخصصی هفت نفره شکل گرفته است. ترکیب این کمیسیون شامل رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک، رییس مرکز نظارت بر تیم های ملی و معاونان وزیر هستند. در این کمیسیون روی برخی رشته ها موارد خاصی را تصمیم میگیرند که کم یا زیاد شود و به منزله مصوبه ستادعالی بازی ها است. دو، سه روز پیش جلسه این کمیسیون تشکیل شد و روی برخی رشته ها تصمیماتی گرفته شد. برای نمونه برای اسکیت، ژیمناستیک، سوار کاری، والیبال ساحلی و برخی رشته ها به صورت تک مورد، تصمیم گیری شده است. در این روزهای آخر سهمیهها بالا و پایین میشوند. مرز کل کاروان ۵۰۰ نفر است، البته حدود پنج نفر از ۵۰۰ نفر بیشتر هستیم اما می تواند در جلسات بعد تغییر کند.
دبیر کل کمیته ملی المپیک در واکنش به این سوال که فدراسیونها تا چه زمانی فرصت اعلام اسامی ورزشکاران را دارند، گفت: فرصتها دیگر تمام شده است. کمیسیون تخصصی هر تصمیمی میگیرد ما مجزا با کمیته برگزاری و شورای المپیک آسیا مکاتبه میکنیم. مثلا برای رشته سوارکاری که قبلا در برنامه نبود، در آخرین جلسه تصمیم گرفتند که اگر کمیته برگزاری بپذیرد الان ثبت کنیم، به کمیته فنی دعوتشان میکنیم تا توان فنیشان مورد بررسی قرار بگیرد. در گام اول آنها با پیشنهاد ما موافقت کردند. ما هم در جسه بعدی کمیسیون تخصصی، رشته سوارکاری را میآوریم که اگر امیدی به مدال آوری باشد یا اعضای کمیسیون و کادر نظارت ما به این نتیجه برسد که تعدادی را در سوارکاری اعزام کنیم، تصمیم گیری میکنیم. تعداد ۱۰، ۱۵ نفر را هنوز در لانگ لیستمان داریم، چون اگر لانگ لیست ثبت نام نکنیم، نمیتوانیم قطعی کنیم. به همین دلیل اگر ۵۱۰ یا ۵۱۴ نفر هستیم، نهایتا تصویر میکنم کاروان ما با حدود ۵۰۰ نفر به هانگژو اعزام میشود.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد وضعیت خوابگاه نصرت که مورد انتقاد ورزشکاران قرار گرفته بود، اظهار داشت: در این شرایط که ورزشکاران نیاز به خوابگاه دارند، نمیتوانیم اقامتگاهها را تعطیل و بازسازی کنیم. تجهیزاتشان را کارشناسی کرده و تامین میکنیم. در حال تامین همه مشکلات اولیه هستیم اما وقتی به بازیهای آسیایی اعزام شوند، دو، سه ماه فرصت برای بازسازی داریم. در دستور کارمان هست و اعتبار هم داریم.درخواست کردیم که به کمیته ملی المپیک واگذار شود و مشکلات و دغدغههایی که ورزشکاران ما در زمینههای مختلف ساخت و امکانات دارند را رفع کنیم. از نظر تغذیه و مواد غذایی هم با روسای فدراسیونها توافق کردهایم تا زمانی که مثل مجموعه آکادمی، هنوز رستورانهایمان فعال نشده، فدراسیون ها امکانات را تامین میکنند و خودشان هم پاسخگو هستند. ما به آنها کمک مالی میکنیم.
هاشمی در رابطه با وضعیت فدراسیون ژیمناستیک گفت: با وزارت ورزش نشستیم و به جمعبندیهایی رسیدیم و مکاتبه محرمانه با فدراسیون جهانی داشتیم. از فدراسیون جهانی راهکار خواستیم و منتظر پاسخ آنها هستیم. ضمن اینکه درباره اعزام رشته ژیمناستیک، تیم چهار نفرهای را امیدوارنه میفرستیم و رئیس فدراسیون دیروز در جلسه با ما توضیح داد که امید به مدال دارند. این امید از طرف مرکز نظارت هم وجود دارد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک، درباره جوایز پای سکوی مدالآوران در بازیهای آسیایی هانگژو افزود: پاداش پای سکو ۱۵ هزار دلار برای مدال طلا ۶۰۰۰ دلار برای مدال نقره و ۳۰۰۰ دلار برای مدال برنز است که معادل ریالی آن به حساب ورزشکاران واریز میشود. امور مالی کمیته ملی المپیک مطابق با قیمت روز دلار پاداش را محاسبه و بلافاصله به حساب ورزشکاران در ایران واریز خواهد کرد. برای ایجاد انگیزه برای سرمربیان که ماهها و شاید سالها تلاش میکنند که یک ورزشکار را به نقطهای برسانند که بتواند مدال بگیرد، پاداش میدهیم. همچنین در جلسه آخر هیات اجرایی برخی اعضای این هیات پیشنهاد دادند که برای ایجاد انگیزه در رؤسای فدراسیونها که سالها تلاش میکنند تا ورزشکاران را به مدال برسانند، این عدد را برای آنها نیز در نظر گرفتهاند. ملاک برای پرداخت، بالاترین مدالی است که آن فدراسیون به دست میآورد. برای مثال هفت هشت مدال در قایقرانی متصور هستیم که میتواند یکی از آنها نیز طلا باشد و ما آن مدال طلا را ملاک قرار میدهیم. این در هیات اجرایی مصوب شده است.
مناف هاشمی در ادامه صحبتهای خود گفت: الان در حال پیگیری سه تفاهمنامه هستیم؛ یکی با شهرداری تهران که زاکانی (شهردار تهران) گفت از ورزشکاران و کسانی سهمیه المپیک بگیرند، حمایت میکنند. همچنین یک تفاهمنامه جدید را با وزارت راه و شهرسازی فعال کردهایم. من در زمان المپیک ۲۰۱۶ ریو که در وزارت راه بودم، برای مدالآوران طلا و نقره و برنز، قول زمین داده بودند و برخی از ورزشکاران مشمول آن شدند و تحویل گرفتند. الان هم چنین درخواستی را از وزیر راه و شهرسازی برای مدالآوران بازیهای آسیایی و المپیک داریم. این دو مجموعه، نهادهای دولتی هستند که در حوزه اشتغال، مسکن و زمین، میتوانند آینده جوانان ورزشکار ما را تضمین کنند. ضمن اینکه در کمیسیون تأمین مالی و بازاریابی کمیته ملی المپیک سه چهار اسپانسر را برای بازی آسیایی و به ویژه المپیک دنبال میکنیم تا وابستگی خود را به منابع دنیا کاهش بدهیم. اینها جزئی از وظایف ما برای ایجاد انگیزه در ورزشکاران است تا بتوانیم شرایط بهتری را داشته باشیم.