به گزارش مشرق، یکی از فعالان فضای مجازی در در صفحه توئیتر خود نوشت:
در ظاهر دیپلماتیک، در باطن التماسیک!
افول و تنزل جایگاه آمریکا مدت ها است برای استراتژیستها و آگاهان سیاسی در سراسر جهان مشخص شده بود، اما اخیرا این ضعف برای مردم عادی نیز قابل فهم است. وقتی دولت آمریکا در ماجرای قتل خاشقچی، علیرغم همه تهدیدها و تبلیغ ها چشمش را بر جنایت بن سلمان بست و به جای تهدید او، حقیرانه به عربستان سفر کرد و با یک استقبال سرد مواجه شد تا جایی که ولیعهد سعودی حتی به او دست هم نداد، همگان فهمیدند این آمریکا دیگر آمریکای سابق نیست. آمریکایی که زمانی خواسته هایش را با یک اخم به کشورها تحمیل میکرد، امروز کارش به جایی رسیده که مجبور است در بسیاری مسائل کوتاه بیاید و حتی پاچه خاری کند. حالا نیز پس از آنکه ۱۰ سال ورود نخست وزیر هند به آمریکا را به دلیل نقض شدید آزادی های دینی ممنوع کرده بود، نه تنها بایدن ناراندا مودی را به واشنگتن دعوت کرده که گفته میشود برایش فرش قرمز و مهمانی مجلل نیز ترتیب داده اند. هند کشوری بسیار مهم، با ظرفیت های فراوان و البته جمعیتی عظیم و اقتصادی بزرگ است که در سیاست بین الملل نیز جایگاه ویژه ای دارد. هند از طرفی همسایه چین است و از قضای اتفاق اختلافات مرزی شدیدی نیز با این کشور دارد؛ از سوی دیگر دهلی دوست سنتی مسکو به حساب می آید و حتی گفته میشود ۵۰ درصد تجهیزات پیشرفته نظامی هند از روسیه تامین شده است. این کشور اما عادت دارد وسط بازی میکند؛ ارتباطاتش نه آنچنان شرقی است و نه آنچنان غربی؛ آمریکا اما میخواهد با یارگیری از میان کشورهای مستعد، از روند رو به افول خود در نظم جدید جهانی جلوگیری کند.
هندی ها اما به نظر نمیرسد طوری بازی کنند که زمینه سوء استفاده آمریکا از خودشان را فراهم نمایند. آنها بیشتر مترصد این هستند تا از فرصت بوجود آمده و با توجه به اختلافات واشنگتن با پکن و مسکو ماهی خود را بگیرند، بار خود را در زمینه اقتصاد ببندند و برای خود جایگاهی دست و پا کنند.
حال آنکه آمریکا علاوه بر نیازهای اقتصادی، موضوعات ژئوپلیتیکی و امنیتی را نیز مد نظر دارد و مایل است با جذب هند از این کشور در آینده بهره های بیشتری ببرد. اما نقدا آنچه مسلم است، مهمانی مجلل و پهن کردن فرش قرمز برای کسی که تا دیروز او را ناقض آزادی های دینی میدانسته و به همین خاطر به کشورشان راه نمیدادند، نه تنها عجیب است که حتی به عقب نشینیِ نیازمندانه، افول قدرت آمریکا و تنزل جایگاهش در نظام بین الملل تعبیر میشود. اتفاقی که دیدنش مخالفان آمریکا را خوشحال و البته آمریکا پرستان خصوصا از نوع ایرانی اش را به شدت افسرده و گوشه گیر میسازد!
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.