کد خبر 1486987
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
دندانپزشکی

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معتقد است علت خرابی دندان های مردم به خاطر عدم توجه به مقوله پیشگیری و تضاد منافع در وزارت بهداشت است.

به گزارش مشرق، سلامت دندان‌ها به عنوان یکی از شاخص‌های مهم در ارتقای سلامت جامعه و مردم شناخته می‌شود. زیرا، با داشتن دندان‌های سالم، علاوه بر پیشگیری از بروز بیماری‌های حاصل از دندان‌های خراب، از هدر رفت هزینه‌های زائد نیز جلوگیری می‌شود.

اهمیت بهداشت دهان و دندان از آنجا مشخص می‌شود که بدانیم خیلی از بیماری‌ها، ارتباط مستقیم با خرابی دندان‌ها دارد. از بیماری‌های قلبی گرفته تا مشکلات گوارشی و…، که می‌توان با بهداشت دهان و دندان، از بروز آنها جلوگیری کرد.

حال این سوال مطرح است که چرا نظام سلامت کشور در حوزه پیشگیری به ویژه در بحث بهداشت دهان و دندان، موفقیتی کسب نکرده است و دندان‌های مردم هر روز خراب‌تر و پوسیده‌تر می‌شود.

در همین ارتباط، با محسن دالبند گفتگو کرده ایم.

او جراح دهان و فک و صورت و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

دالبند همچنین سابقه ریاست دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را در کارنامه خود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در موضوع ارتقا سلامت دهان و دندان هیچ پیشرفتی نداشته‌ایم، گفت: تضاد منافع در وزارت بهداشت و لاغیر!

دالبند افزود: می‌خواهم به دوستانم در وزارت بهداشت بگویم که باز هم آسیاب به همان روال گذشته می چرخد و ما همچنان به درمان فکر می‌کنیم. در حالی که در حوزه بهداشت دهان و دندان هیچ کاری نکرده‌ایم، جز یک سری شعار که زینت المجالس ما بوده است.

وی با عنوان این مطلب که ۸۰ درصد بیماری‌های دهان و دندان قابل پیشگیری است، گفت: ۲۳ درصد سبد هزینه هر خانواده مربوط به دهان و دندان است که با پیشگیری می‌توان این هزینه‌ها را کاهش داد.

دالبند با طرح این سوال که چه کسی باید به این نکته گوش بدهد و اقدام کند، اظهار داشت: متأسفانه تمام سیاستگذاری ها به دلیل تضاد منافع به دست درمانگران می‌افتد و این افراد هم خیلی بدشان نمی‌آید که تعداد بیماران زیاد باشد.

این متخصص جراحی دهان و فک و صورت ادامه داد: قسمتی از گرفتاری‌های مردم در حوزه سلامت، مربوط به سیاست‌های حاکم بر وزارت بهداشت است. مخصوصاً در سال‌های اخیر، با وزرایی که بر مسند کار قرار گرفته اند.

وی افزود: کسی که فکرش، کسب درآمد از حوزه پزشکی است؛ هیچ وقت به پیشگیری فکر نمی‌کند و فقط دو تا شعار می‌دهد.

دالبند گفت: کارهایی که کشورهای اروپایی و حتی آسیای شرقی در حوزه پیشگیری انجام داده اند باعث شده امروز توانسته اند شاخص سلامت دهان و دندان (DFM) را بهبود ببخشند و ما عقب افتاده ایم.

وی افزود: زمانی که من کارم را شروع کردم، ۵ دانشکده دندانپزشکی در کشور داشتیم و امروز که ۷۷ دانشکده داریم، شاخص سلامت دهان و دندان؛ بدتر شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مصرف بالای مواد قندی و شیرین، اطلاعات بهداشتی پایین، مسائل ژنتیکی و تبلیغات صداوسیما که برای سلامت دهان و دندان سَمّ است؛ باعث می‌شود دندان‌هایی که می‌تواند سال‌های سال کار کند، خیلی زود از بین روند.

وی با اشاره به فعالیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت در حوزه سلامت دهان و دندان، گفت: متأسفانه برنامه‌ها مغایر با پیشگیری است.

دالبند با طرح این سوال که آیا می‌شود کارهای پیشگیرانه برای سلامت دهان و دندان انجام داد یا خیر، افزود: صد درصد می‌شود پیشگیری انجام داد، اما اینکه چرا نمی‌شود؛ باز می‌گردد به وجود تضاد منافع حاکم بر وزارت بهداشت.

وی توضیح داد: کسی که مسئولیت می‌گیرد باید دستش در جیب خودش باشد و درآمدی از درمان نداشته باشد. در غیر این صورت، تا زمانی که کار دست دندانپزشکان است؛ آش همین آش و کاسه همین کاسه است.

دالبند گفت: تاکنون به چند تن از معاونان وزیر بهداشت گفته ام که صاحبان ثروت و شرکت‌های تجهیزات دندانپزشکی در وزارتخانه و حتی روی مقالات و کنگره‌ها نفوذ دارند، اما کسی به حرف ما گوش نمی‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: تنها راه حل ارتقای سلامت دهان و دندان، پیشگیری است و لاغیر.

وی افزود: طبق مقالات و تحقیقات علمی، پوسیدگی و بیماری‌های لثه‌ای، هر دو بیماری‌های عفونی قابل پیشگیری هستند و اگر بتوانیم در پیشگیری موفق باشیم؛ آن وقت می‌توان از هزاران میلیارد بودجه‌ای که صرف درمان بیماری‌های ناشی از دهان و دندان می‌شود، جلوگیری کرد.

دالبند گفت: کار باید دست نیروهای بهداشتی باشد، در غیر این صورت نمی‌توان به بهبود شاخص سلامت دهان و دندان مردم امیدوار بود.

این متخصص جراحی دهان و فک و صورت، با عنوان این مطلب که شاخص DMF در گروه سنی دهه ۲ و ۳ افتضاح است، افزود: این افراد با انواع و اقسام درمان‌های دندانپزشکی آشنا هستند، اما اگر بپرسید چگونه باید مسواک زد؛ بلد نیستند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 38
  • غیر قابل انتشار: 23
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    35 2
    آخه دندان پزشکا بیکار می مونن...
    • بشار عبدالواحد IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
      2 26
      تو لازم نکرده مزه بریزی بی نمک عوضی
  • بشار عبدالواحد IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    47 1
    لعنت بر دندانپزشکان طمع کار ایران
  • بشار عبدالواحد IR ۱۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    45 1
    لعنت بر پزشکان پول پرست ایرانی
    • IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
      1 0
      راه حل آسونه. دندانپزشک از هند و پاکستان بیارین تا همین خدمات رو با 1/20 قیمت دندانپزشکان ایرانی انجام بدن. اراده ش نیست. دلیلش رو همه میدونن.
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    25 0
    من ی دوست خارجی دارم 50 سالشه. تو عمرش دندانپزشکی نرفته
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    51 1
    پزشکان و دندانپزشکان ایرانی در دو چیز مشترکند: پول پرستی و بی وجدانی
    • بشار عبدالواحد IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
      23 0
      با تو موافقم
    • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
      0 0
      منم موافقم
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    0 0
    چیمون مثل آدمیزاده که دندان ودندان پزشکی‌مون باشه
  • IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    22 1
    خدا وزارت بهداشت را نابود کند که مسوول مستقیم نابودی جمعیت ایران است
  • سید IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    11 0
    کمبود پزشک در این کشور در حالی که بیکار بی سواد زیاد داریم توجیه نداره کمبود پزشک مساوی با گرانی و بی کیفیت شدن درمان است. سهمیه های اندک دانشکده های علوم پزشکی از طرفی و تجاری شدن درمان در کشور از ظرفی بلای جان مرده شده است.
  • کاظم IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    19 0
    دندان پزشکان در ایران به شدت فاسد هستند. و اگر حکومت فکری به حال اونها نکند، رقیب آنها در عرصه قدرت سیاسی خواهند شد. باید با افزایش ظرفیت اینقدر دندان پزشکان زیاد شوند که عرضه برای آنها تنگ شود
    • بشار عبدالواحد IR ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
      6 0
      من با تو موافقم کاظم
  • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    15 2
    خدا میدونه تو خمیردندون چی میریزن 12 ساله مسواک نمیزنم دندونام سالم مونده
  • IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    5 0
    تعارض منافع را فکر کنم من در انتخابات ریاست جمهوری مطرح کردم و از این که نتوانستم ان را از بین ببرم از مردم معذرت میخوام
  • IR ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
    2 0
    بهترین خمیر دندان مسواک زدن بانمک است با این کار دندانپزشکان بیکارمیشوند. مرتب استفاده کنید نه دندان عفونت میکند و نه پوسیده ونه ازدندان درد خبری میشود نه دیابت نه مشکل قلبی ... تمام میخوای گوش کن میخوای نکن این بهترین راه برای سلامتی و طول عمر است... یاعلی
    • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
      0 0
      چرا؟
    • IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
      0 0
      احسنت آفرین کاملا موافقم👌👌👌👌👌👌👌کلید بیکار کردن دندانپزشکان طماع استفاده از نمکه! ای مردم اگه میخواید عمر طولانی داشته باشید از هیچ خمیر دندان کارخانه‌ای استفاده نکنید فقط نمک نمک نمک و نخ دندان معجزه سلامت دندانها استفاده از نمکه
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
    2 0
    ظرفیت رشته های وزشکی را زیاد نکنیم بجاش با بستن اینستاگرام هزاران نفر را بیکار کنیم
  • قاسم IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
    0 0
    با گذاشتن مبلغی بر روی قبض ها و پرداخت به نظام پزشکی میتوان کل مردم را بیمه دندان و سلامت کرد
  • IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۹
    0 0
    يك مشت حرام خور لعنت خدا به همشون بياد
  • ناهید IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    0 0
    دندانپزشکان در یک روز اندازه یک ماه کارمندان کار می کنند. دندانپزشکان در طول روز پنج ساعت کار می کنند در مطبشان و پنج شنبه ها در کلینیک ها هستند. جالب است بدانید این کلینیک ها را خیرین درست کرده اند اما دندانپزشک ها کیسه مردم را خالی می کنند. دندانپزشک ها حرام خوار هستند.
  • مهشید IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۸
    0 0
    دندانپزشک ها باید به جهنم بروند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس