باز هم سیاسی کاری در آژانس؛ پاسخ به حسن نیت ایران با قطعنامه‌ای ضد ایرانی

در حالی قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ۳ کشور اروپایی قرار است در نشست امروز شورای حکام به رای گذاشته شود که به گفته محمد اسلامی، ایران با حسن نیت و صداقت پاسخ‌های مستدل و منطقی به آژانس ارائه داده است.

به گزارش مشرق، نشست ماه نوامبر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) ۲۵ آبان ماه در حالی در مقر آژانس در وین آغاز به کار کرد که شامگاه جمعه ۲۰ آبان ماه آمریکا و ۳ کشور انگلیس، فرانسه و آلمان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در اختیار ۳۵ کشور عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی قرار دادند.

پیش‌نویسی که در آن از ایران خواسته شده به درخواست‌های آژانس درباره سه مکان ادعایی پاسخ ضروری و فوری بدهد. در پیش نویس مزبور، درباره عدم همکاری کافی ایران در خصوص وجود ذرات اورانیوم در سه مکان اعلام نشده ابراز نگرانی شده و عنوان شده که ایران در راستای اجرای وظایف قانونی خود و بدون تاخیر بایستی اقداماتی را صورت دهد. علاوه بر این، انگلیس و فرانسه هم روز جمعه ۲۰ آبان ماه در بیانیه‌ای مدعی همکاری ناکافی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز پیش از شروع به کار این نشست امروز اعلام کرد که ایران، اوکراین و (توافق) آکوس از جمله موضوعاتی است که این نشست به آن خواهد پرداخت.بر همین اساس نیز با آغاز این نشست، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بیانیه‌ای را قرائت کرد و گفته می‌شود قرار است نشستی خبری نیز برگزار کند.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ در بیانیه‌ای مشترک توافق کردند هیأت‌های فنی و کارشناسی دو طرف به بررسی ابعاد و جزییات سؤالات آژانس درباره این سه مکان بپردازند. در این راستا نشست‌هایی برگزار شد و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ در اظهاراتی اعلام کرد: اسنادی که ۲۹ اسفند باید می‌فرستادیم، در اختیار آژانس قرار گرفته است و احتمالا نمایندگان آژانس برای مرور پاسخ‌ها باید به ایران بیایند و بعد گزارش نهایی را تهیه کنند و امیدوارم بدون نفوذپذیری از دشمنان ما کار خود را در چارچوب کارشناسی و منطقی رسیدگی کرده و جمع بندی نهایی و گزارش آن را ارسال کنند. علاوه بر این بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم در اظهاراتی با بیان‌ اینکه ایران درباره سه مکان ادعایی کمال همکاری را با آژانس داشته، گفت: صرف مشاهده آلودگی در چند مکان را نمی‌توان نشانه‌ای از وجود مواد هسته‌ای اظهار نشده تلقی کرد.

تلاش برای صدور قطعنامه در نشست امروز در حالی است که «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان اینکه «اقدام به صدور قطعنامه در شورای حکام هیچ کمکی به حل و فصل امور فنی و پادمانی ایران نخواهد کرد و صرفا در روند همکاری‌های فنی اخلال ایجاد می‌کند» تصریح کرد: ما قطعا مخالف چنین روندی هستیم. این کشورها نیز قبلا دست به چنین اقدام غیرسازنده‌ای زدند و قطعنامه‌ای را در آژانس و در خرداد ماه گذشته صادر کردند و در همان چارچوب جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر قانون مجلس شورای اسلامی اقدامات واکنش متقابل را نشان داد. طرف‌های اروپایی را به رفتار توأم با درایت و تدبیر و حرکت به سمت دیپلماسی دعوت می‌کنیم، نه حرکت به سمت رفتارهای غیرسازنده که روند دیپلماتیک را دچار خدشه و مشکل خواهد کرد.

باز هم سیاسی کاری در آژانس؛ پاسخ به حسن نیت ایران با قطعنامه‌ای ضد ایرانی

* پیش نویس قطعنامه‌ از نظر ایران مردود است

از سوی دیگر «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی نیز امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران گفت: هیچ مشکل پادمانی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نداریم. موارد اتهامی و ادعایی است که جریان صهیونیستی مرتب به آن دامن می‌زند و در بدنه سیاسی کشورهای غربی نفوذ می‌کند و دنبال این است که به زعم خودش برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند که زهی خیال باطل. کار روتین را با آژانس انجام می‌دهیم.

باز هم سیاسی کاری در آژانس؛ پاسخ به حسن نیت ایران با قطعنامه‌ای ضد ایرانی

رئیس سازمان انرژی اتمی با ذکر این نکته که طبیعت سیاست فشار حداکثری و اتهام پراکنی به جمهوری اسلامی ایران توسط جریان استکباری و صهیونیستی اعتیاد به تحریم و اجرای این سیاست مندرس است، خاطرنشان کرد: قطعنامه‌ای که الان پیش نویس کردند و مطالب بسیار ناصوابی را در آن متن آوردند که خودشان هم می‌دانند حقیقت ندارد، از نظر ایران مردود است و هیچ ارزشی ندارد.

این مقام ارشد ایرانی یادآور شد: مهم این است که ایران برای پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای خود در بخش هسته‌ای برنامه مصوب، مدون، اعلام شده و اظهار شده دارد و در همان چارچوب فعالیت‌های خودش را انجام می‌دهد.

وی درباره سفر هیأتی از آژانس به ایران که پیش از این رافائل گروسی مدیرکل آژانس و همچنین ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه به آن اشاره کرده بودند، نیز بیان کرد: فعلا سفری از آژانس در دستورکار نیست. موضوعی که وزارت امور خارجه پیگیری می‌کند بحث تداوم مذاکرات بوده که به اشکال گوناگون در دست اقدام است. آنچه به سازمان انرژی اتمی مربوط می‌شده این بوده که به موارد ادعایی و اتهامی پاسخ داده شود. اگر حسن نیت می‌داشتند و قرار بود به مذاکره تداوم دهند، طبیعی بود قطعنامه‌ای را با این ابعاد ارائه نمی‌کردند.

اسلامی همچنین گفت: امیدوار هستیم با توجه به حسن نیت و صداقت ایران و پاسخ‌های مستدل و منطقی که به آنها داده، کارساز واقع شده و اجازه بدهند که مسیر طبیعی و غیرسیاسی و روش حرفه‌ای باشد و همچنین ضوابط پادمان ملاک باشد که بتوانند از آن نتیجه بگیرند.

نشست امروز در حالی برگزار می‌شود که «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان دیروز با رافائل گروسی دیدار کرد و بعد از آن هم تأکید کرد که ایران بایستی به تعهداتش در قبال آژانس عمل کند و گفت که نباید هیچگاه اجازه بدهیم که ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند. وی همچنین عنوان کرد که شورای حکام فردا (چهارشنبه) به قطعنامه‌ای رای می‌دهد که از ایران می‌خواهد با آژانس همکاری کند.

تلاش برای صدور این قطعنامه در حالی است که در پی گفت‌وگوها و توافقات صورت گرفته بین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرکل آژانس، هفته گذشته هیأتی فنی از ایران به وین سفر و گفت‌وگوهایی را با آژانس انجام داد. در همین خصوص ناصر کنعانی روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه اعلام کرد: ارتباط مستقیم و غیرمستقیم ایران و مشخصا سازمان انرژی اتمی ایران با مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دارد. هیأتی از جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته به وین سفر کرد و با مقامات آژانس گفت‌وگو و تبادل نظر داشت. جمهوری اسلامی ایران به تلاش‌های سازنده خودش در ارتباط با آژانس به منظور حل و فصل سؤالات و ابهامات پادمانی ادامه می‌دهد و در همین چارچوب گفت‌وگوها با آژانس صورت گرفته و ادامه دارد و طرفین برای برداشتن گام‌های بعدی توافقاتی را انجام داده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: توافق صورت گرفته هیأتی از آژانس به جمهوی اسلامی ایران سفر کند و گفت‌وگوها و مذاکرات را با هم ادامه دهند. چون بخشی از مسائل مرتبط با آژانس به موضوعات مذاکرات رفع تحریم‌ ارتباط دارد، متاسفانه کما فی السابق برخی طرف‌هایی هستند که تلاش می‌کنند بر روند مذاکرات فنی ایران با آژانس تاثیرات منفی بگذارند و روند مذاکرات را مخدوش کنند. این رفتار غیرسازنده، جدید نیست و قبلا هم شاهد چنین رفتارهایی بودیم.

آمریکا و سه کشور اروپایی خرداد ماه سال‌جاری نیز بانی صدور قطعنامه‌ای در شورای حکام آژانس شدند. قطعنامه‌ای که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی چهارشنبه شب ۱۸ خرداد سال‌جاری آن را تصویب کرد و ایران به عدم همکاری با آژانس متهم شد. قعطنامه‌ای که با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید. البته سازمان انرژی اتمی ایران پیش از صدور این قطعنامه و در همان روز چهارشنبه از قطع فعالیت‌ دوربین‌های فراپادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران خبر داد که چند روز بعد این فعالیت‌ این دوربین‌ها متوقف شد.

«محمدرضا غائبی» سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس همان شب نیز ضمن محکومیت شدید این اقدام با انگیزه سیاسی و مغرضانه از سوی برخی از کشورهای عضو شورای حکام، مواضع ایران را در این خصوص گوشزد کرد. وی با بیان این‌که اقدام مقتضی را انجام خواهیم داد، گفت: ایران حق دارد در سیاست و رویکرد خود در قبال آژانس بازنگری کند. وی همچنین گفت که این ضربه بزرگی به آژانس است که توسط یکی از مهم ترین ارگان‌های تصمیم گیر آن یعنی شورای حکام به آن وارد شد.

البته روز چهارشنبه ۲۳ شهریور ماه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۵۶ کشور که ۲۳ طرف آن عضو شورای حکام آژانس بودند بیانیه‌ای علیه ایران صادر کرده و تهران را به عدم همکاری با نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متهم کردند. این بیانیه توسط آمریکا و سه کشور اروپایی پیشنهاد شده و ایران را به عدم همکاری در موضوعات پادمانی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متهم کرده بود. بیانیه مورد نظر توسط نماینده آلمان قرائت شد.در همین زمینه نیز محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهاراتی نسبت به رویه غلط آمریکا و ۳ کشور اروپایی هشدار داد و گفت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا به عمد مسیر اشتباه را برای منحرف کردن توجهات از مشکل واقعی که همان خروج آمریکا از برجام است، انتخاب کرد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 11
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    18 0
    ایران زیرنظارت اژانس است مسخره است که اینها ناظری به صهیونیستها که تهدیداتمی میکنند وبقیه راحیوون خودشون میدانند ومسیحیان ومسلمین ویهودیان رابقتل میرسانند ازنظارت دورندولی زیردوربین اژانس به ماافتراهای غیرفنی میزنندگروسی یک جاسوس درسازمان است
  • IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    11 0
    20سال هست نفهمیدید باز هم نفهمیدید
    • وطن پرست DE ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
      5 0
      عادت دارن یک اشتباه رو به هزار حالت ممکن تکرار کنند.
  • مسعود دیپلمات IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    6 0
    پاسخ دیپلماتیک به اینکه می گویند: هیچگاه اجازه نمی دهیم که ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند ، این است که بگوئیم ما علاف اجازه شما نیستیم و هرکار که صلاح خود تشخیص دهیم انجام می دهیم : قُلْ لِلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ اعْمَلُوا عَلَى مَكَانَتِكُمْ إِنَّا عَامِلُونَ
  • IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    5 0
    آن روی که این مردک آمد ایران ، بسیاری از مخاطبان مشرق در بخش کامنت ها گفتند که این ها حسن نیت ندارند و پاشون را از ایران بیرون بزارند جور دیگه حرف میزنند و عمل می کنند ، کو گوش شنوا .
  • ایرانی عصبانی AU ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    2 0
    زمان نشان دادن حسن نیت با اژانس که در وقع بازیچه امریکا و نوچه هایش میباشد دیگر بسر امده و ما نتایج تلخ این حسن نیت را داریم هر روز در زندگی تجربه میکنیم. ملت صبرش از پرونده سازی بی ربط بسر رسیده است. اکنون زمان نشان دادن نیت است. نیتی که که دشمنان را در جا گذاشته و ملت و کشور را بسمت فراری سوق میدهد که در انتها دیگر لازم نیست حسن نیت نشان دهیم.
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    3 0
    توی تاریخ ثبت بشه که اروپا و آمریکا بعد از وحشی گری اراذل تو خیابون ضد ایران قطعنامه بردن شورای حکام تا اگه دوباره تحریم جدید وضع شد همون اراذل بعد چند سال مدعی نشن که تقصیر جمهوری اسلامی بود و طلبکار بشن
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    3 0
    حسن نیت ایران 😂😂😂
  • IR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    0 1
    کاغذ پارس بزار تحریم کنن
  • IR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    4 1
    همه دیپلماتهامون رو اخراج کنن ، ما رو از چی میترسونن ؟
  • IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    4 0
    چرا ممامشات ، دیپلماتهامون رو برگردونیم تا قدر ما رو بدونن
  • ش. AE ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    3 0
    نظارت برای چی ؟؟؟؟ مگر ایران بمب اتم داره ؟؟؟ ول کنید این مسخره ها رو اینها اگر راست میگن اول رژیم کودک کش اسرائیل به نیروگاه هایش نظارت کنند نه ایران رو
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    2 0
    ما باید از ان پی تی خارج بشیم. ما برجام داشته باشیم چه نداشته باشیم هیچ فرقی بهحالمون نمیکنه به هرحال ما همیشه تحریم هستیم دیگه چیزیم نمونده که تحریم بکنن
  • حسین IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    2 0
    مذاکره با گرگ ها اخر عاقبتی بهتر از لیبی،عراق و اوکراین نخواهد داشت،بدون ترس زرادخانه اتمی بسازید ،امنیت کشور با مذاکره و التماس بدست نمیاد بلکه با تولید قدرت بدست میاد.
  • IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    2 0
    تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر شیطان بزرگ حیله‌گر و عدم توافق است. هرگونه توافقی با دشمن غدار، قطعاً به ضرر ما تمام می‌شود؛ آمریکا هرگز تمام تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد و با توافق یا بدون توافق، هر روز بر تحریم‌ها خواهد افزود. باید سلطه‌ی دلار را بشکنیم و تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر کنیم، از پیمان عدم اشاعه خارج شویم و به نظارت‌های پادمانی و فراپادمانی جاسوسان آژانس خاتمه دهیم.
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
    2 0
    شما می خواستید این نجسها را راضی نگه دارید بفرمایید هیچ نفع وبهره ای از این مذاکرات نبردید هم تاسیسات را گل گرفتید وهم دائم طلبکار شمایند .یعنی هنوز نمی فهمید که اینها به چیزی جز ساقط شدن جمهورز اسلامی راضی نمی شوند.ادامه بدید
  • IR ۰۵:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
    0 0
    ایران بایستی شروع به همکاری با روسیه در زمینه ساخت نیروگاه و تاسیسات غنی سازی با درصد بالا در کشورهای دوست اقدام کند و شاید هم خیلی وقت هست که به کشورهای دیگر این صادرات غنی سازی را انجام میدهد که کاری قانونی می‌باشد . کشورهایی مانند ونزویلت بایستی چرخه سوخت هسته ای با غنای بالا داشته باشند و این مراودات به هیچ کشوری ارتباط ندارد. حتی اگر در این مراودات ای آن محموله های با غلظت نود و پنج نیز از این کشورها جهت تست آنها دریافت کند و از نظر آژانس آلودگی در نظر گرفته گردد حالا ما اصلا خرابکاری مستمر رژیم صهیونیستی را در نظر نگیریم چون عملا این سازمانها برای رژیم صهیونیستی مار میکنند و ما نمی‌توانیم کاری انجام دهیم ولی مراودات هسته ای و است محموله های با غنای بالا به هیچ کشوری ارتباط ندارد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس