سرویس جهان مشرق _ هفتمین ماه از جنگ در خاک اوکراین نیز به روزهای انتهایی خود رسیده است؛ عمده تمرکز رسانه های خبری دنیا از روز گذشته معطوف به قانون مجلس دومای روسیه برای فراخوان عمومی حضور در جنگ شده است.
تحولات روز دویست و یکم جنگ اوکراین:
اگرچه ادعا میشد قرار است دولت روسیه اعلام بسیج عمومی برای شرایط فوق العاده جنگی انجام دهد، اما تنها فراخوان جزئی برای نیروهای ذخیره فعلی و افرادی که دارای تخصص نظامی هستند صادر شده است؛ ظاهرا در مرحله نخست حدود ۳۰۰ هزار نیروی برای خدمت فراخوانده می شوند.
ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه صبح امروز در سخنرانی ویژه خود جزئیاتی را از طرح این کشور برای ادامه نبرد در خاک اوکراین اعلام کرد که مهمترین بخش های آن به شرح زیر است:
_ غرب از تمام خطوط قرمز روسیه عبور کرده است.
_ فقط آن دسته از شهروندانی که در نیروهای ذخیره هستند و بالاتر از همه، کسانی که در نیروهای مسلح خدمت کرده اند، دارای تخصص های خاص نظامی و تجربه مرتبط هستند، مشمول بسیج جزئی برای خدمت سربازی خواهند شد.
_ بسیج جزئی از امروز ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲ در روسیه آغاز می شود.
_ روسیه در استانهای خرسون، زاپروژیا، جمهوری های DPR و LPR برای پیوستن به روسیه همه پرسی برگزار میکند.
_ برای محافظت از سرزمین مادری خود، به خاطر حاکمیت و تمامیت ارضی آن، لازم می دانم از پیشنهاد وزارت دفاع روسیه و ستاد کل نیروهای مسلح روسیه برای انجام بسیج جزئی حمایت کنم.
_ غرب روسیه را با سلاحهای هستهای تهدید میکند، باید به شما یادآوری کنم که روسیه یک کشور هستهای است و سلاحهای هستهای پیشرفتهتری در مقایسه با ناتو دارد و اگر تمامیت ارضی ما تهدید شود، از آن استفاده خواهیم کرد؛ من دروغ نمی گویم.
روسیه به هر قیمتی از مناطق تصرف شده دفاع خواهد کرد
برخلاف روزهای نخست جنگ در اوکراین، حال حمایت غرب و ناتو از ارتش اوکراین برای دفاع این کشور از خاکش نیست، بلکه سمت و سوی یک نبرد فرسایشی طولانی مدت به خود گرفته است تا با ارسال تدریجی سلاح به این کشور، بیشترین خسارت ممکن به قوای انسانی و تجهیزاتی ارتش روسیه وارد شود.
کرملین به خوبی میداند که سربازان روسی در واقع در خط مقدم و سنگرهای مقابله با پیمان ناتو مشغول مبارزه هستند و شکست این کشور در اوکراین به معنای پایان توازن تسلیحاتی متعارف میان روسیه و اروپا و آغاز دوران برتری یکطرفه غرب خواهد بود.
روسیه اگرچه همچنان به لطف داشتن زرادخانه بزرگی از تسلیحات اتمی، قادر به تضمین امنیت ملی خود در شرایط تهدید نظامی از سوی دشمن خواهد بود، اما در صورتی که به هر دلیلی در کنترل مناطق راهبردی تصرف شده در جنوب و شرق اوکراین ناکام باشد یا تهدید نظامی متعارف جدیدی در مرزهای خود روبرو خواهد شد و با توجه به پیوستن قریب الوقوع دو کشور سوئد و فنلاند به ناتو، در مقایسه با شرایط پیش از آغاز جنگ در اوکراین، بایستی خطوط دفاعی خود را به طول چند هزار کیلومتر دیگر افزایش دهد؛ آنهم در شرایطی که این کشور متحمل تلفات انسانی و تجهیزاتی قابل توجهی شده و در کوتاه مدت قادر به جبران آنها نخواهد بود.
بنابراین پوتین و فرماندهان نظامی روسی به خوبی آگاه هستند که خطوط دفاعی این کشور در استان خرسونف زاپروژیا و دونباس، به منزله شاهرگ های حیاتی این کشور بوده و تا زمان حفظ آنها، دست بالا در مذاکرات با کییف و غرب در اختیار کرملین خواهد بود.