کد خبر 1419671
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۸
حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته؟ این گزارش را از دست ندهید

درحالیکه وسایل برقی خانه یک به یک جلوی چشمانش رژه می رفتند، به این فکر می کرد که چرا آن ها هم نمی توانند مثل بسیاری از خانواده ها، مصرف برق خود را کاهش دهند و حتی از پاداش صرفه جویی برق هم برخوردار شوند؟

به گزارش مشرق، همین که صدای دینگ دینگ تلفن همراهش بلند شد، مثل همه آن هایی که به صدای سحرآمیز تلفنشان آلرژی دارند، بدون معطلی به سمت گوشی خزید تا پیام تازه از راه رسیده را باز کند.

متاسفانه پیام از یک دوست یا یک واریزی دلچسب نبود و اتفاقا خبر از یک بدهی چندصدهزارتومانی می داد. قبضی متعلق به اداره برق که حسابی برق از سرش پراند اما راه گریزی هم وجود نداشت.

درحالیکه وسایل برقی خانه یک به یک جلوی چشمانش رژه می‌رفتند، به این فکر می‌کرد که چرا آن ها هم نمی‌توانند مثل بسیاری از خا نواده ها، مصرف برق خود را کاهش دهند و حتی از پاداش صرفه جویی برق هم برخوردار شوند؟ 

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

می توان به جمع مشترکان خوش مصرف پیوست

جدای از آن دسته افرادی که اهمیتی به ارزش انرژی نمی‌دهند و با نگاهی جهان سومی، به مصرف بی رویه و جیب پرپولشان می‌نازند، اکثر مردم تمایل به مصرف بهینه انرژی دارند تا هم به وظایف شهروندی خود پایبند باشند و هم در هزینه هایشان صرفه جویی کنند اما واقعا چطور می توان از وسایل مدرن برقی استفاده کرد و در عین حال، مصرف برق را به حداقل رساند؟

شاید با خود بگویید اصلا چنین چیزی غیرممکن است اما جالب است بدانید که همین امسال بسیاری از خانواده ها در این جهت قدم های بزرگی برداشته اند و حتی بیش از ۱۰ میلیون مشترک خوش مصرف، پاداش صرف جویی برق دریافت کرده اند؛ چه بساکه این افراد در کاهش خاموشی های تابستان هم نقش بسیار مهمی داشته اند؛ پس صرفه جویی در برق و کاهش هزینه ها غیرممکن نیست و با یک مدیریت درست، می توان آن را عملی کرد.

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

درست مصرف کنید تا فرزندانتان هم یاد بگیرند

گرچه تابستان رو به اتمام است و با خاموشی کولرها، احتمالا مصرف برق با کاهش چشمگیری همراه خواهد بود اما این کاهش، موقتی است و با کوتاه تر شدن روزها و سپس روشن شدن وسایل گرمایشی از جمله پکیج ها و بخاری های برقی، باردیگر مصرف برق روند صعودی پیدا خواهدکرد، بنابراین در تمام فصول باید نسبت به صرفه جویی در مصرف برق هشیار بود و این مساله را به اعضای کوچک تر خانواده نیز آموزش داد.

در حقیقت، والدین نقش بسیار موثری در نهادینه کردن عادت درست مصرف در فرزندانشان دارند و اگر خودشان به یکسری اصول پایبند باشند، قطعا فرزندانشان به طور ناخودآگاه استفاده بهینه را آموزش می بینند و این امر مهم در وجود آن ها نهادینه می شود.

حالا ما در این گزارش می خواهیم با شما از روش های ساده ای صحبت کنیم تا با به کارگیری آن ها بتوانید مصرف برق خانه خود را تاحد قابل توجهی پایین بیاورید. چه کسی می‌داند، شاید در دوره بعد، شما خوش مصرف های برق خانگی باشید!

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

راهکارهایی بسیار ساده برای کاهش مصرف برق

هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش!

«هرگز نشه فراموش، لامپ اضافی خاموش!» حتما خاطرتان هست که چنددهه قبل تر همین تبلیغ ساده و جذاب چقدر توانست در فرهنگ سازی مصرف برق اثرگذار باشد.

گرچه مدت هاست خبری از تبلیغات این چنینی نیست اما والدین موظفند این پیام را مدام برای خود و فرزندانشان تکرار کنند تا ساده ترین روش کاهش مصرف برق عملی شود. مثلا وقتی از اتاق یا آشپزخانه بیرون می آیید و یا مثلا اگر می‌خواهید چندساعتی از خانه خارج شوید، حتما همان یک لامپ را هم خاموش کنید.

از لامپ های پرمصرف حرف نمی زنیم چون همه می دانیم که دوره این لامپ ها به پایان رسیده و فقط به دردر یادگاری می خورند.

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

دوشاخه ها را از برق بکشید

شاید این موضوع را ندانید اما دوشاخه ها تا زمانی که به برق باشند، یعنی درحال مصرف هستند و هرکدام حدود ۷ کیلووات ساعت، برق مصرف می کنند.

پس وقتی کاری با تلویزیون، مایکروفر، چای ساز و حتی شارژر گوشی خود ندارید، حتما آن ها را از برق بکشید.

حواستان به مصرف جاروبرقی باشد

برخی ها عادت دارند، هرروز خانه را جارو برقی بکشند که طبیعتا مصرف برقشان تاحد قبال توجهی بالا می رود اما آیا واقعا نیازی به جاروبرقی روزانه وجود دارد یا در بعضی روزها می توان به نظافت با جاروهای دستی کفایت کرد؟

به خوبی به این سوال فکرکنید! همچنین حواستان باشد که اگر کیسه های جاروبرقی خیلی پر باشند، مصرف برق را بالا می برند، پس آن ها را به موقع تخلیه کنید.

ماشین ها را با ظرفیت کامل روشن کنید

ماشین های لباسشویی و ظرفشویی همانقدر که می توانند کار ما را راحت کنند، به همان اندازه نیز می توانند مصرف برق را بالا ببرند، بنابراین به هنگام استفاده از این وسایل اجازه دهید که ظرفیت آن ها کامل شود تا به دفعات کمتری نیاز به استفاده از آن ها داشته باشید.

با این کار هم در مصرف برق صرفه جویی می کنید و هم با کاهش استهلاک، عمر وسایل خود را افزایش می دهید.

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

وقت و بی وقت دست به اتو نشوید

اگر تعدادی لباس روی هم تلمبار شود، خیلی بهتر از این است که با اتوکشی وقت و بی وقت، مصرف برق خود رابه شکل تصاعدی بالا ببرید. برای اتوکشیدن اجازه دهید تعدادی لباس جمع شده و سپس آن ها را اتو کنید، زیرا اگر هربار فقط برای یکی دو تکه لباس بخواهید اتو را روشن و خاموش کنید، برق بیشتری برای گرم شدن اولیه اتو مصرف می شود.

آب را به اندازه جوش بیاورید

خیلی از خانم های خانه دار فکر می‌کنند که اگر کتری و سماورشان همیشه پر از آب جوش نباشد، یک کدبانوی تمام عیار نیستند، اما این تفکر اشتباه است و هروقت که به آبجوش نیاز داریم باید به اندازه مصرفمان، در کتری و سماور آب بریزیم تا این وسایل پرمصرف برای جوش آوردن حجم بالای آب، مجبور به استفاده مضاعف از برق نباشند.

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

 مصرف سشوار را به حداقل برسانید

همانطور که می دانید صرفه جویی به معنای مصرف نکردن نیست بلکه درست مصرف کردن است. مثلا برای استفاده از سشوار، اول موهای خود را کاملا با حوله آبگیری کنید تا زمان روشن بودن سشوار را به حداقل برسانید. این کار حتی باعث می شود آسیب کمتری به موهایتان وارد شود.

تلویزیون را بی دلیل روشن نگذارید

حتما شنیده اید که بعضی ها می‌گویند ما تلویزیون نمی‌بینیم اما به صدای آن عادت داریم! تلویزیون این افراد احتمالا همراه با یک گیرنده، معمولا از صبح تا شب روشن است و همین عادت غلط، قبض برق را به سمت رقم هایی دوست نداشتنی پیش می برد؛ پس لطفا عادت های غلط را کنار بگذارید و اجازه دهید تلویزیون هم نفسی تازه کند.

ممکن است با این روند، ضمن قبض های تصاعدی مجبور شوید خیلی زود به زود گیرنده های خود را به دست سمساری‌ها بسپارید.

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

 ساعات اوج مصرف را جدی بگیرید

استفاده از لوازم پرمصرف برقی همانند اتو، جاروبرقی، چرخ گوشت، ماشین های لباسشویی و ظرفشویی را به زمان هایی موکول کنید که ساعت اوج مصرف نباشد، زیرا استفاده از این لوازم معمولا آنقدرها ضروری نیست که بخواهیم در ساعات اوج بار آن ها را روشن کرده و مصرف برق خود را به شکل تصاعدی بالا ببریم.

ساعات اوج مصرف در هرفصلی متفاوت است، پس همین طور که در اینترنت گشت و گذار می‌کنید، با یک سرچ ساده، ساعات اوج مصرف را هم پیدا کنید.

اگر حساب و کتاب برق از دست‌تان در رفته بخوانید؟

یخچال و فریزر را دریابید

اگر حوصله تان سر می‌رود یا دلتان چیزی برای خوردن می خواهد، دلیل نمی شود که بخواهید به امید یافتن چیزی برای خوردن، مدام به سراغ یخچال و فریزر بروید.

این کار فشار زیادی به وسایلتان می آورد و ضمنا مصرف برق را هم بالا می برد. همچنین حواستان باشد که این وسایل را با فاصله مناسب از اجاق گاز و آبگرمکن قرار دهید و نوارهای فرسوده دور آن ها را هم به موقع تعویض کنید.

مجموع این کارها باعث می شود تا مصرف برق این وسایل تاحد زیادی کاهش پیدا کند.

ما یکسری از روش های کاهش مصرف برق را با شما در میان گذاشتیم، آیا شما راه حل های دیگری به ذهنتان می رسد؟ اگر این چنین است و پیشنهادی دارید حتما با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس