تیم ملی کشتی آزاد نایب قهرمان جهان شد

تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب ۲ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز و ۱۵۰ امتیاز تیمی، نایب قهرمان پیکارهای جهانی سال ۲۰۲۲ در صربستان شد.

به گزارش مشرق، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان روزهای ۲۴ تا ۲۷ شهریورماه به میزبانی شهر بلگراد صربستان برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم و کامران قاسم‌پور در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال طلا، رضا اطری در وزن ۶۱ کیلوگرم، محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم و حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره، یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.

در رده‌بندی تیمی آمریکا با ۱۹۸ امتیاز قهرمان شد و تیم ایران با ۱۵۰ امتیاز نایب قهرمانی را از آن خود کرد. تیم ژاپن نیز با ۷۰ امتیاز سوم شد.

تیم ملی کشتی آزاد ایران در حالی امسال نایب قهرمان جهان شد که سال گذشته در اسلو نیز با ۷ مدال و البته ۳ مدال طلا، ۳ نقره و یک برنز با ۱۶۲ امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفته بود.

تیم ملی کشتی آزاد ایران البته ۶۰ سال پیش یعنی در پیکارهای جهانی ۱۹۶۱ یوکاهای ژاپن نیز در موفق به کسب ۷ مدال شده بود. تیم ملی در آن سال ۵ طلا، یک نقره و یک برنز کسب کرده بود و برای نخستین مرتبه قهرمان جهان شد.

تیم ملی کشتی آزاد ایران همواره در مسابقات جهانی جزو مدعیان بوده و تا سال ۲۰۱۴ پنج بار در سال‌های ۱۹۶۱ یوکوهاما، ۱۹۶۵ منچستر، ۱۹۹۸تهران ، ۲۰۰۲ تهران و ۲۰۱۳ مجارستان بر سکوی قهرمانی جهان ایستاده است. همچنین تیم ایران پیش از این نیز هفت بار در سال‌های ۱۹۷۱، ۱۹۷۳، ۱۹۹۵، ۲۰۰۶ ، ۲۰۱۱ ، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ عنوان نایب قهرمانی جهان را بدست آورده است و چهارده بار در مکان سوم قرار گرفته است.

تاکنون ۶۱ مدال طلا ۶۵نقره و ۴۸ برنز ره‌آورد ملی‌پوشان کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی بوده است.

نتایج کشتی‌گیران کشورمان و رده‌بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:

در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک در دور نخست با نتیجه ۶ بر ۲ مغلوب وان هو زو از چین شد و با توجه به شکست این کشتی‌گیر مقابل توماس گیلمان از آمریکا در مرحله نیمه نهایی، نماینده کشورمان از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۶۱ کیلوگرم رضا اطری در دور اول با نتیجه ۱۱ بر یک بصیر علی لی از مقدونیه را از پیش رو برداشت. وی در دور بعد با نتیجه ۴ بر صفر اسلام بازرگان‌اف از جمهوری آذربایجان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۶ بر ۳ گئورگی وانگلوف از بلغارستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. اطری در این مرحله با نتیجه ۵ بر ۳ از سد نارانخو نارمانداخ از مغولستان گذشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در این دیدار با نتیجه ۱۰ بر صفر مغلوب ری هیگوچی دارنده مدال نقره المپیک از ژاپن شد و به مدال نقره رسید.

در وزن ۶۵ کیلوگرم رحمان عموزاد خلیلی در دور نخست با نتیجه ۸ بر یک جون سوک یون از کره‌جنوبی را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۶ بر صفر اسماعیل موزوکایف دارنده مدال برنز جهان از مجارستان را شکست داد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۱۳ بر ۲ آدیل اوسپانوف از قزاقستان را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. عموزاد خلیلی در این مرحله با نتیجه ۹ بر ۲ حاجی علی‌اف قهرمان جهان و دارنده مدال‌های نقره و برنز المپیک از جمهوری آذربایجان را از پیش رو برداشت و راهی دیدار فینال شد. وی در این دیدار با نتیجه ۱۳ بر ۵ جان دیاکومیهالیس از آمریکا را شکست داد و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۷۰ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی با توجه به نرسیدن به سر وزن از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۷۴ کیلوگرم یونس امامی پس از استراحت در دور نخست در دور بعد با نتیجه ۱۰ بر صفر انریکه پرز کاستیلانوس از گواتمالا را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۱۰ بر صفر آرمان آندروسی از استونی را از پیش رو برداشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۴ توران بایراموف از جمهوری آذربایجان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. امامی در این مرحله در یک کشتی نزدیک با نتیجه ۲ بر ۲ مغلوب کایل داک قهرمان جهان و دارنده مدال برنز المپیک از آمریکا شد و به دیدار رده‌بندی رفت. وی در این دیدار ساگار جاگلان از هند را با نتیجه ۶ بر صفر از پیش رو برداشت و صاحب مدال برنز شد.

در وزن ۷۹ محمد نخودی در دور نخست در یک کشتی نفس‌گیر با نتیجه ۷ بر ۶ مقابل یاکوب شیخ جمال کشتی‌گیر روسی‌الاصل از رومانی به پیروزی رسید. وی در دور بعد با نتیجه ۱۰ بر صفر دولگون آلتانزول از مغولستان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر ۵ بک‌زاد عبدالرحمن‌اف دارنده مدال برنز المپیک و جهان از ازبکستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. نخودی در این مرحله با نتیجه ۵ بر ۴ از سد واسیل میخایلوف از اوکراین گذشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در این دیدار با نتیجه ۴ بر ۲ مغلوب جردن باروز قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد و به مدال نقره رسید.

در وزن ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر مقابل ایوان ایچیزلی از مولداوی به برتری دست یافت. وی در دور سوم و مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۱ بر صفر سباستین جزیرزانسکی از لهستان را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. یزدانی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر صفر بوریس ماکویف دارنده مدال نقره جهان از اسلواکی را از پیش برداشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار پایانی با نتیجه ۷ بر یک مغلوب دیوید تیلور قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد ونقره گرفت.

در وزن ۹۲ کیلوگرم کامران قاسم‌پور پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر از سد ادلان ویسخانوف از فرانسه گذشت و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۷ بر ۲ احمد باتایف از بلغارستان را شکست داد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۵ بر صفر میریانی مایسورادزه از گرجستان را از پیش رو برداشت و به دیدار فینال راه یافت. قاسم‌پور در این دیدار با نتیجه ۲ بر صفر جی دن کاکس قهرمان جهان از آمریکا را شکست داد و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۹۷ کیلوگرم محمدحسین محمدیان پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر ساموئل شرر از سوئیس را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۵ ماگامد زاخاریف از اوکراین را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. محمدیان در دیدار نیمه نهایی با نتیجه ۴ بر یک مغلوب کایل اسنایدر قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد و به دیدار رده‌بندی رفت. وی در این دیدار مقابل ماگومدخان ماگومدوف از جمهوری آذربایجان با نتیجه ۶ بر ۴ و ضربه فنی مغلوب و پنجم شد.

در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیرحسین زارع پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۳ بر صفر مقابل ژی وی دنگ دارنده مدال نقره و برنز جهان از چین پیروز شد. وی در دور سوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۰ بر صفر الکساندر خوتسیانیوسکی دارنده مدال برنز جهان از اوکراین را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. زارع در این دیدار با نتیجه ۴ بر ۲ مغلوب طاها آکگول قهرمان جهان و المپیک از ترکیه شد و به دیدار رده‌بندی رفت. وی در این دیدار آمارور دسی از کانادا را با نتیجه ۸ بر صفر مغلوب کرد و به مدال برنز دست یافت.

رده‌بندی نفرات برتر به این شرح است:

۵۷ کیلوگرم: ۱- زلیم خان آباکاروف (آلبانی) ۲- توماس گیلمان (آمریکا) ۳- زانابازار زاندانبود (مغولستان) و استوان میسیچ (صربستان) ... ۲۳- علیرضا سرلک (ایران)

۶۱ کیلوگرم: ۱- ری هیگوچی (ژاپن) ۲- رضا اطری (ایران) ۳- آرسن هاروتونیان (ارمنستان) و نارانخو نارمانداخ (مغولستان)

۶۵ کیلوگرم: ۱- رحمان عموزاد خلیلی (ایران) ۲- جان دیاکومیهالیس (ایران) ۳- اسماعیل موزوکایف (مجارستان) و باجرانگ (هند)

۷۰ کیلوگرم: ۱- تایشی ناریکانی (ژاپن) ۲- زاین رترفورد (آمریکا) ۳- ارنظر آکماتالیف (قرقیزستان) و زورابی یاکوبیشویلی (گرجستان)

۷۴ کیلوگرم: ۱- کایل داک (آمریکا) ۲- تیموراز سالکازانوف (اسلواکی) ۳- یونس امامی (ایران) و فرانک چامیزو (ایتالیا)

۷۹ کیلوگرم: ۱- جردن باروز (آمریکا) ۲- محمد نخودی (ایران) ۳- ارسلان بوداژاپوف (قرقیزستان) و واسیل میخایلوف (اوکراین)

۸۶ کیلوگرم: ۱- دیوید تیلور (آمریکا) ۲- حسن یزدانی (ایران) ۳- بوریس ماکویف (اسلواکی) و عظمت دولت‌بیک‌اف (قزاقستان)

۹۲ کیلوگرم: ۱- کامران قاسم‌پور (ایران) ۲- جی دن کاکس (آمریکا) ۳- عثمان نورماگومدوف (جمهوری آذربایجان) و میریانی مایسورادزه (گرجستان)

۹۷ کیلوگرم: ۱- کایل اسنایدر (آمریکا) ۲- باتیربک تساکولوف (اسلواکی) ۳- ماگومدخان ماگومدوف (جمهوری آذربایجان) و گیوی ماتچراشویلی (گرجستان) ۵- محمدحسین محمدیان (ایران)

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- طاها آکگول (ترکیه) ۲- لخاگواگرل مونختور (مغولستان) ۳- امیرحسین زارع (ایران) و گنو پتریاشویلی (گرجستان)

رده‌بندی تیمی: ۱- آمریکا ۱۹۸ امتیاز ۲- ایران ۱۵۰ امتیاز ۳- ژاپن ۷۰ امتیاز ۴- مغولستان ۶۵ امتیاز ۵- گرجستان ۶۵ امتیاز ۶- اسلواکی ۵۵ امتیاز ۷- ترکیه ۴۷ امتیاز ۸- بلغارستان ۴۲ امتیاز ۹- جمهوری آذربایجان ۴۰ امتیاز ۱۰- هند ۳۷ امتیاز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
    1 4
    ادعا داشتیم کشتی ایران سرآمد مهد جهان ، اما شوروی سابق باقی موندش روسیه بیشترین رکورد مدال جهانی کشتی دارن در غیاب روسیه فرصت قهرمانی داشتیم با غرور رجز خوانیهای حرکات بچگانه فرصت از دست دادیم قهرمانی تقدیم آمریکای منفور کردیم که از این به بعد شاخ جدید کشتی خواهد بود چرا باید کشتی گیر سنگین وزن ما حرکات زشتی انجام بده که کشتی گیر ترکیه انگیزه قهرمانی انتقام حرکت اون بگیره اخلاق جوانمردی باختیم
    • جواد IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
      0 0
      اولا رجزخوانی و کری خوانی جز ذاتی ورزش قهرمانیه...همین الان سعدالله یف روس برا اسنایدر کری خونده و گفته من نبودم قهرمان شدی...ای کاش توهمات مغزی مونو انقد راحت خالی نکنیم
  • ش. AE ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
    1 3
    خسته نباشند ولی واقعا خجالت آور مدیریت صفر
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
    2 0
    در نبود روسیه امریکایی ها با نفوذ در مسابقات همگروه با ایران نشدند همچنین با قراردادن اسراییل در گروه ایران عملاً یک وزن و 25 امتیاز ایران را کسر کردند درواقع ایران با9کشتی گیر به مصاف 10کشتی گیر امریکا رفت اما رحمان عموزاد نشان داد جنگندگی و هاری و سرسختیبالاتر از قدرت بدنی امریکایی هاست امریکایی ها بعد از شکست کشتی گیرشان تقاضای تست دوپینگ رحمان را داده اند کافر همه را به کیش خود پندارد اگر تست دوپینگی باشد امریکایی ها باید تست بدهند نه کشتی گیران غیور ما
    • جواد IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
      0 1
      یعنی یه سریا اگر توهم نزنن روزشون شب نمیشه...نفوذ کجا بوده مرد مومن؟ قرعه‌کشی انجام شده.
  • جواد IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۸
    0 0
    مشرق دروغگویی اصلا چیز خوبی نیست...امیرمحمد یزدانی سر وزن بود. وقتی خورد به اسرائیل یهویی وزنشو بردن بالا که داستان نشه...ای کاش به حرفی که میزنیم اعتقاد داشته باشیم. اگر مبارزه نکردن با اسرائیل بنیاد اخلاقی داره آمیختنش با ضداخلاق و حرام شرعی ابدا جایز نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس