به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دكتر كامران دانشجو تاكيد كرد: تشكلهاي دانشجويي بايد با توجه به اقتضائات زماني و مكاني و شرايط روز جامعه در درون خود بازنگري كنند كه اين بازنگري نشانه بلوغ اجرايي و سياسي اين تشكلها ميباشد.
وي افزود: اتحاديههاي انجمنهاي اسلامي دانشجويان تاكنون مسير خوبي را در خصوص بازنگري خود انجام داده است كه لازم است اين بازنگري تداوم داشته باشد.
بايد تعريف روشن و دقيقي از منتقد، مخالف و معاند داشته باشيم
دكتر دانشجو در اين ديدار با اعلام اينكه بايد تعريف روشن و دقيقي از منتقد، مخالف و معاند داشته باشيم، گفت: تشكلهاي دانشجويي جزيي از خانواده نظام انقلاب اسلامي هستند و بايد مرزهاي خود را با دشمن به صورت روشن مشخص و بيان كنند تا دشمن امكان سوء استفاده نداشته باشد.
وزير علوم اظهار داشت: حفظ استقلال براي تشكلهاي دانشجويي يك اصل است و اين تشكلها نبايد اجازه دهند از بيرون براي آنها تصميم گيري شده و به آنها خط بدهند.
قناعت به وضع موجود به معني مرگ يك تشكل سياسي است
وي افزود: انتقاد از وضع موجود يك اصل براي فعاليت تشكلهاي دانشجويي است چرا كه همواره بايد به سمت جلو حركت كنيم و به وضع موجود قانع نباشيم زيرا قناعت به وضع موجود يك آفت است كه خمودگي و توقف ايجاد ميكند و به معني مرگ يك تشكل سياسي است.
دكتر دانشجو شناخت روشن وصحيح از موقعيت كشور را ضرورت انتقاد دانست و گفت:بايد واقعيتهاي موجود جامعه و امكانات كشور را در نظربگيريم سپس با در نظر گرفتن محدوديتها و امكانات در راستاي رسيدن به آرمانها منتقد مسئولان اجرايي باشيم.
وزير علوم با اشاره به رضايت نسبي مسئولان از دستاوردهاي آموزش عالي و نيز رشد سهم ايران از توليد علم جهاني از 1.2 به حدود 2 درصد، اين رشد را نشانه كيفيت آموزش عالي كشور بويژه تحصيلات تكميلي عنوان كرد و گفت: بايد از امكانات و ظرفيتهاي موجود براي افزايش پذيرش دانشجو استفاده كنيم تا پاسخگوي متقاضيان كثير ورود به آموزش عالي باشيم.
دكتر دانشجو گفت: وظيفه قانوني داريم تا امكان تحصيل در دانشگاهها را براي متقاضيان فراهم كنيم كه در اين راستا هم در بخش دولتي و رايگان ظرفيت ايجاد ميكنيم هم مازاد برآن، تا امكان ادامه تحصيل براي متقاضيان ورود به دانشگاهها فراهم شود و مجبور به خروج از كشور و تحصيل در برخي دانشگاههاي با كيفيت پايين تر نشوند. البته در اين زمينه نيز شركت در آزمونها و امتحانات ذيربط براي حفظ كيفيت آموزشي دانشگاهها ضرورت دارد.
برگزاري آزمون نيمه متمركز دكتري به مرور بهتر ميشود
وي با اشاره به فرآيند آزمون نيمه متمركز دكتري گفت: اين آزمون در مقايسه با چندين دهه برگزاري آزمونهاي ديگر براي مقاطع مختلف تحصيلي، تاكنون صرفا دو بار برگزار شده و قطعا با گذشت زمان و رفع ايرادات احتمالي به شكل بهتري برگزار خواهد شد.
وزير علوم با اشاره به انتقاد يكي از دانشجويان در اعطاي اختيار تام به گروههاي علمي و دانشگاهها در پذيرش دانشجويان دكتري و اعضاي هيات علمي گفت: قبلا اين اختيار به شكل تام داده شده بود كه ما براي آن برخي محدويتهاي اصولي و منطقي اعمال كرديم تا بيشتر در راستاي عدالت قرار گيرد.
مسئولان دانشگاهها با مطالبات دانشجويان با سعه صدر برخورد كنند
وي به مسئولان دانشگاهها توصيه نمود با مطالبات دانشجويان با سعه صدر برخورد كنند زيرا آنها با نيت پاك و به ظن خود حقي را طلب مي كنند كه شنيدن درخواست هاي آنان و ارائه پاسخ هاي منطقي تعامل مثبت دانشجويان و مسئولان دانشگاهها را افزايش خواهد داد.
حمايت وزير علوم از استقلال دانشگاهها
دكتر دانشجو ضمن حمايت از استقلال دانشگاهها در امور اجرايي و اداري مالي بر اعمال سياستهاي كلان نظام اسلامي در دانشگاهها تاكيد كرد و گفت: حاكميت نميتواند به اوضاع فرهنگي دانشگاهها بيتفاوت باشد براي مثال اين اجازه را نميدهد كه از بودجه دانشگاه براي كمك به نشريه معاند اسلام هزينه شود.
وزير علوم در خصوص واگذاري خدمات دانشجويي به بخش خصوصي گفت: كاهش تصدي گري، سياست نظام و دولت برآمده از راي مردم و به تبع آن وزارت علوم و تكليف قانوني ماست اما اين فرآيند قطعا با حفظ نظارت دانشگاهها و تقويت برنامه هاي فرهنگي صورت مي گيرد.
وي در خصوص كرسي هاي آزاد انديشي نيز اظهار داشت: برگزاري اين كرسيها اولين تجربههاي خود را ميگذارند و در حالت گذار است كه با رسيدن به حالت تثبيت، قطعا روند برگزاري آنها رضايت جامعه دانشگاهي را كسب خواهد كرد.
گفتني است پيش از سخنان وزير علوم، اعضاي شوراي مركزي اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان ديدگاهها و سوالات خود در مسايل آموزش عالي كشور را مطرح كردند كه وزير علوم نيز پاسخهاي خود را به اين سوالات ارائه داد.
دكتر دانشجو ضمن حمايت از استقلال دانشگاهها در امور اجرايي و اداري مالي بر اعمال سياستهاي كلان نظام اسلامي در دانشگاهها تاكيد كرد و گفت: حاكميت نميتواند به اوضاع فرهنگي دانشگاهها بيتفاوت باشد براي مثال اين اجازه را نميدهد كه از بودجه دانشگاه براي كمك به نشريه معاند اسلام هزينه شود.