زاکانی: ایجاد هویت فناورانه در پایتخت ضروری است/شهرداری بازار خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد می‌کند

شهردار تهران گفت: توجه به ابعاد مختلف توسعه فناورانه و زیست بوم فناوری در شهر تهران ضروری است تا بر اساس آن کلان پروژه‌ها تعریف و کشش شهر به سمت هوشمند شدن را سبب شود.

به گزارش مشرق از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، علیرضا زاکانی عصر یکشنبه در تفاهم‌نامه همکاری شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امیدواریم با این تفاهم نامه که در مسیر همکاری گذشته دنبال می شود بتوانیم جهش ایجاد کنیم؛ شهر تهران مستعد یک تحول بزرگ است و بخش زیادی از این تحول را می تواند با تکیه بر دانش و دانشمندان این شهر دنبال کند.
 
وی افزود: این دغدغه از گذشته وجود داشته اما در دوره اخیر با همت معاونت علمی ریاست جمهوری و نیاز ما در شهرداری منجر به زمینه های همکاری متعدد شد؛ شهرداری دو ویژگی خوب دارد؛ یکی اینکه خودش متقاضی بسیاری از خدمات است و می تواند بازار مناسبی برای شرکت های دانش بنیان به وجود بیاورد و ویژگی دوم قابلیت ها و امکانات شهرداری است که می تواند در خدمت این شرکت ها قرار بگیرد؛ در واقع بخش اول ناظر به نیازهای خود شهرداری است تا بتوانیم با یک صورت جدیدی شهر را اداره کنیم.

شهردار تهران اضافه کرد: امیدواریم ظرفیت‌های شهر را در خدمت این شرکت ها قرار دهیم و این شرکت ها را بر مبنای چارچوب ها پشتیبانی کنیم؛ بر همین اساس جلساتی شکل گرفت و منجر به تفاهم نامه شد تا یک کارکرد مشخص به این جنس فعالیت ها بدهد؛ در این مسیر نیز ظرفیت ها احصا شده است؛ مثلا پارک گفتگو در اختیار یک نمایشگاه دائمی قرار گرفت تا شرکت ها داشته‌های خود را در معرض دید دیگران قرار دهند یا همکاری در بحث کارخانه سیمان ری و مجموعه های مختلف از دیگر نمونه ها است تا جمع آن امکاناتی را به این نوع فعالیت اختصاص دهد.

وی عنوان کرد: نوع نگاه به حوزه فناوری واجد یک فرهنگ است که توجه به آن امکانی را فراهم می کند که دانش پژوهان فعالیت ها را در این حوزه با یک برجستگی خاص دنبال کنند؛ امیدواریم این فعالیت ها توسعه پیدا کند تا به وسیله آن دانشگاه ها علاوه بر دقت در حوزه پژوهش در حوزه فناوری نیز ظرفیت‌های خود را دنبال کنند و از طرف دیگر همه موثرین این حوزه کمک کنند که زیست بوم مبتنی بر فناوری روز به روز در تهران گسترده تر شود و الگویی برای کلان شهرهای دیگر قرار گیرد و شتاب حرکت فناورانه در کشور تشدید شود.

زاکانی همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از شرکت های دانش بنیان و فناوری در چالش هایی مانند ترافیک، آلودگی هوا و  بحث مسکن گفت: رویکردی که در مدیریت شهری وجود دارد تکیه بر حوزه دانشی و ایجاد زمینه فناوری برای رفع مشکلات و ایجاد تسهیلات برای پیشرفت شهر است؛  شرکت های مختلفی وجود دارند که ناظر به این حوزه صاحب حرف هستند و باید با تکیه بر آنها سرعت عبور از این مشکلات را بیشتر کنیم.

استفاده از ظرفیت‌های دانش بنیان در سیل‌های اخیر

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا  از شرکت های دانش بنیان در سیل اخیر استفاده شده یا خیر، توضیح داد: استفاده از شرکت های دانش بنیان مقدمه ای دارد؛ اما در مجموع درباره استفاده‌ از ظرفیت شرکت ها در وقوع بلایا باید بگویم که مکنده هایی که به صورت دانش بنیان تولید شده بودند و سایر امکاناتی که شهرداری از آنها خریداری کرده بود در سیل امامزاده داوود استفاده شد. همچنین در یزد اعلام نیاز شد و ۶ دستگاه از شهرداری به یزد فرستاده شد. همچنین باید شرایطی فراهم شود تا این شرکت ها در حوزه پیش بینی و پیشگیری ورود کنند. امیدواریم در تمام زمینه ها از این ظرفیت ها استفاده کنیم؛ نکته مهم ایجاد یک فرهنگ در زمینه فناوری است، مسأله ای که گویی چشمه ای است که انتها ندارد و امیدواریم همه ابعاد را تحت تاثیر قراردهد.

زاکانی: ایجاد هویت فناورانه در پایتخت ضروری است/شهرداری بازار خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد می‌کند

توجه به نوآوری منجر به حرکت شهر به سمت هوشمندسازی می‌شود

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: در شهر هوشمند، شهرداری مانند شتاب دهنده کسب و کار عمل می کند و توسعه مسائل با استفاده از نوآوری به ویژه در بافت فرسوده منجر به توسعه شهر به سمت هوشمندسازی می شود.

سورنا ستاری اظهار کرد: زمینه های همکاری شهرداری و معاونت علمی ریاست جمهوری گسترده است؛ مانند حوزه های فرهنگی از جمله خانه های خلاق، هوشمندسازی شهر، تکنولوژی های جدید در حمل و نقل و واگن‌های متروی ملی که تست‌های نهایی آن در حال انجام است و در این حوزه برای پیاده‌سازی ایده‌ها در خدمت شهرداری هستیم.

وی افزود: در شهر هوشمند، شهرداری مانند شتاب دهنده کسب و کار عمل می‌کند و توسعه مسائل با استفاده از نوآوری به ویژه در بافت فرسوده منجر به توسعه شهر به سمت هوشمندسازی می شود.

استفاده از ظرفیت بافت فرسوده برای توسعه خانه های خلاق

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین در جمع خبرنگاران اظهارکرد: روی موضوع خانه های خلاق در سال‌های گذشته تمرکز کردیم و پروژه های موفقی پیاده سازی شده است. امیدواریم در تهران نمونه های مناسب دیگری را پیاده سازی کنیم، هرچند شاید نمونه هایی از این خانه ها از قبل فعال هستند اما تبدیل بافت های فرسوده و بهره گیری از بافت‌هایی که استفاده نمی شود، می‌تواند به شرکت ها و افراد فعال در این حوزه کمک کند.  

به گزارش مشرق، تفاهم‌نامه همکاری شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
    0 0
    اسم یک خیابان رو بزارین علم و فناوری و از شرکتهای دانش بنیان بخاین تجهیزش کنن هم تماشایی میشه هم معرفی محصولات و از همه مهمتر فرهنگسازی میشه برای بچه هاااااااااااااااااا
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۰
    0 0
    پیمانکارها تغییر ماهیت کاری میدن و از چسباندن سرعت گیر به آواتارسازی روی میارن درآمد خوبی داره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس