کد خبر 1381507
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹
رمز ریال

رئیس کل بانک مرکزی از اجرایی شدن فرآیند استفاده از رمز ریال این بانک، از شهریور امسال خبر داد.

به گزارش مشرق، آقای علی صالح آبادی گفت: با توجه به وظایف قانونی، کمیته‌هایی در بانک مرکزی در حوزه‌های پولی، تورم و نقدینگی تشکیل شده که اصلاح رابطه دولت و بانک‌ها با بانک مرکزی و اصلاح رابطه بانک‌ها با مشتریان را در دستور کار دارند.

به گفته او، تکالیفی که برعهده بانک مرکزی گذاشته شده، نباید موجب ایجاد ناترازی در سیستم بانکی شود. بانک مرکزی به عنوان بانکدار دولت، ارزهای حاصل از نفت را از دولت خریداری کرده و به صورت ریال عرضه می‌کند که امسال، سعی شده سایر بانک‌های دولتی هم عرضه کننده این ارزها به صورت ریال در بازار شوند و خودشان خریدار نباشند.

بیشتر بخوانید:

فیلم/ تفاوت رمز ریال با ارزهای دیجیتالی جهانی

رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید: پارسال حجم اوراق منتشر شده از سوی دولت ۹۵ هزار میلیارد تومان بوده، اما اکنون به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده است که می‌تواند رابطه نادرست بانک‌ها با این اوراق را پایان دهد. همچنین اصلاح قانون بانک مرکزی در مجلس دنبال می‌شود؛ به صورتی که اقتدار ساختارهای حکمرانی آن افزایش پیدا کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
    1 0
    اگر به ما بگویند واحدی برای سنجش طول داریم که اسم آن متر است، که اگر طاقه پارچه‌ای را امروز با این متر اندازه گیری کنید ممکن است 20 متر باشد؛ اما اگر فردا همان را دوباره متر کنید ممکن است 40 متر شود، چقدر این امر مضحک و مسخره خواهد بود؛ اما وقتی مثلاً امروز یک قوطی پنیر 400 گرمی 20 هزار تومانی، فردا با هر توجیهی 40 هزار تومان می شود، این امر منطقی و عقلانی است! اگر پول اساساً برای تعیین ارزش کالا و خدمات است، آیا خودش نباید دارای ارزش معینی باشد؟! پول اعتباری که ارزش آن را میزان عرضه و تقاضا تعیین می کند، اساساً پول اسلامی نیست و منشأ ربا، گرانی و تورم است. البته کشورهایی که زور بیشتری دارند با غالب کردن پول خود به دیگران، تقاضا و در نتیجه ارزش آن را افزایش می دهند. در این حالت مثلاً وقتی کشور روسیه، اعلام می کند که از این پس پول فروش گاز و نفت را فقط با روبل دریافت خواهد کرد، ارزش روبل بالا می‌رود؛ اما ما در مقابل فروش نفت به دنبال دلار آمریکای زورگو و مستکبر که اتفاقاً ما را هم تحریم نموده است، می دویم و ارزش پول خود را در مقابل این پول کثیف شیطان بزرگ، پایین می‌آوریم؛ بعد هم مجبور می‌شویم برای جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی به کشورهای همسایه، قیمت کالاها را افزایش دهیم، و باز هم به چرخه‌ی باطل گرانی‌ها دامن بزنیم! مرحوم آیت الله حائری شیرازی دیدگاه های خود درباره‌ی پول را در کتاب‌های «پول رایج جهانی و احیای پول اسلام» و «در اسلام پول نباید کار بکند» بیان کرده‌اند. این عالم و اندیشمند اسلامی در کتاب «پول رایج جهانی و احیای پول اسلام» به ذکر ۱۰ مورد از تناقضات و مشکلات اساسی پول فعلی که مبتنی بر اعتبار است، اشاره کرده و در کتاب دیگر با عنوان «در اسلام پول نباید کار بکند» جایگزینی را برای پول رایج پیشنهاد نموده است؛ اما متأسفانه اقتصاددان‌های ما که علمشان را از علوم نظام لیبرال و سرمایه‌سالار غرب گرفته‌اند، گوش شنوایی نداشته و ندارند. ولی امروز کار به جایی رسیده است که اصلاح اقتصاد کشور، بدون اصلاح پول و ایجاد پول اسلامی و به تبع آن بانک اسلامی بدون ربا و مبتنی بر قرض‌الحسنه، امکان‌پذیر نیست؛ و در عوض اگر بتوانیم پول اسلامی را ایجاد نموده و آقایی دلار را بشکنیم، قطعاً این پول ملی اسلامی، اعتبار بین المللی هم پیدا خواهد کرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس