کد خبر 1356575
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵
تناقض‌گویی و مقصرنمایی «بورل» درباره مذاکرات وین

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بازگشت از قطر بعد از آن که گفته بود مذاکرات وین به حصول توافق بسیار نزدیک است، مدعی شد تضمینی در خصوص دستیابی به توافق وجود ندارد.

به گزارش مشرق، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز (دوشنبه) مدعی شد مذاکرات بین قدرت‌های جهانی و ایران در مورد احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ پس از غلبه بر مانع‌تراشی روسیه، این بار به دلیل مانع‌تراشی تهران به بن‌بست خورده است. 

بورل پس از بازگشت از سفر خود به خلیج فارس به پارلمان اروپا گفت: برجام، به پایان نمی‌رسد. در حالی که به توافق اینقدر نزدیک شده‌ایم، مایه شرمساری است که به نوعی توافق دست نیابیم. اما نمی‌توانم تضمین کنم که به توافق خواهیم رسید.

ارزیابی منفی بورل از نتیجه مذاکرات برجام در روز دوشنبه پس از اظهاراتی صورت گرفت که او در حاشیه نشست دوحه بیان کرد و گفت که توافق ممکن است در چند روز به دست آید.

به گزارش «تایمز اسرائیل» به نقل از خبرگزاری فرانسه، بورل در ادعاهای خود خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل بدون اشاره به بدعهدی طرف‌های اروپایی برجام و عدم تصمیم‌گیری‌های لازم از سوی واشنگتن، با انداختن توپ در زمین روسیه، گفت: به نظر می‌رسد که دو هفته پیش، تقریباً در آستانه توافق بودیم. پس از آن روسیه آمد، روسیه با خودداری از تایید توافقی که به نظر انجام شده بود، مانع تراشی کرد زیرا مسکو به دنبال اهرم فشاری بر غرب در جنگ خود در اوکراین بود.

وی ادعا کرد: بخصوص روسیه می‌خواهد از برداشته شدن تحریم‌های نفتی ایران جلوگیری کند، زیرا اگر ایران شروع به تولید نفت کند، عرضه (نفت) بیشتری در بازارها وجود خواهد داشت و این به نفع روسیه نیست.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سپس بدون اشاره به انفعال و خلف وعده غربی‌ها در قبال عمل به تعهداتشان در توافق هسته‌ای تلاش کرد ایران را مقصر وضع کنونی برجام و مذاکرات وین جلوه دهد و به درخواست برای خارج شدن نام سپاه پاسداران از فهرست تروریستی آمریکا اشاره کرد. 

بعد از آنکه «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که آمریکا باید ضمانت کتبی بدهد که تحریم‌ها علیه روسیه نباید بر مناسبات تجاری و اقتصادی اثر بگذارد، موضع‌گیری مقام‌های آمریکایی به گونه‌ای بود که گویا تمامی مسائل مربوط به توافق وین حل و فصل شده و خواسته مسکو تنها عامل وقفه در مذاکرات بوده است.

با  این وجود، مقام‌های روسیه چند روز بعدتر گفتند که مسئله مربوط به ضمانت‌های کتبی حل شده است. مقام‌های آمریکایی بعد از این موضع‌گیری مقام‌های روسیه، این‌بار انگشت مقصرنمایی را به سمت ایران نشانه رفتند. این در حالی است که ایران بارها با اشاره به جدیت و عزم خود برای نهایی کردن توافق در وین، تأکید کرده در صورتی که طرف آمریکایی از واقع‌گرایی برخوردار باشد، می‌توان به توافق دست یافت.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیداری که با انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ ‌کننده مذاکرات وین در تهران داشت، به این موضوع اشاره کرد و گفت: فقدان تصمیم سیاسی آمریکا برای رفع تحریم‌ها مانع کنونی رسیدن به نتایج نهایی بوده و برای ما برخوردار شدن از منافع کامل اقتصادی و رفع موثر تحریم‌ها اولویت اساسی است.

مورا بعد از سفر به تهران، امروز (سه‌شنبه) وارد واشنگتن شده تا با مقام‌های آمریکایی درباره مذاکرات وین گفت‌وگو کند. پیش‌تر، یک منبع مطلع تصریح کرد که «به دلیل عدم اتخاذ تصمیم سیاسی لازم از سوی واشنگتن، هنوز در نقطه توافق قرار نداریم و این تلاش‌های صورت گرفته در راستای حل و فصل برخی موضوعات باقیمانده است».

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    4 4
    این ها در هر صورت وظیفه دارند آمریکا را تطهیر کنند هر کاری آمریکا کند باز توجیهش می کنند
  • IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    1 3
    وقتی در مورد آب و خاک کشور به میز مذاکره با گستاخان آن هم بمب اتم دار می آورید هر چیزی ممکن است رخذبدهد کجاست آن حرف از اسلامتان که زیر با حرف زور نمی روید؟!
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    3 3
    بابا آمریکا تا ایران رو مثل افغانستان و سوریه نکنه تحریمها رو برنمیداره . ول کنید این مذاکرات مسخره رو
  • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    4 3
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن بر یک چنین توافق کردنی شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام در روز ملی فناوری هسته‌ای با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    3 3
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
  • میثم IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    1 3
    جاسوس صهیونیسم بین الملل مأموریت دارد تا بین ایران و روسیه اختلاف افکنی بکند . این جاسوس در صدد است که مشکل انرژی بوجود آمده در اروپا را از طریق ایران حل کند. ولی حاضر نیستند از بد عهدی خود کلمه ای حرف بزنند. 8 سال تحریم نفتی ایران برای چه هدفی بود. چرا حالا بفکر افتادند باید مذاکرات حل شود . اما نه با امتیاز دادن بلکه با امتیاز گرفتن. حتی حاضر نیستند آمریکا را مقصر بدانند. بلکه تلاش دارند روسیه را عامل به نتیجه نرسیدن مذاکرات معرفی کنند. وقاحت این چشم آبی ها حال هر انسانی را به هم می زند. ایران باید اروپایی ها را تحت فشار قرار دهد و مخصوصاٌ الان که آنها سخت در فشار هستند. باید بفهمند که تحریم و فشار یعنی چه؟
  • IR ۱۸:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    0 0
    وقتی تایمز اسرائیل خبر را باز نشر داده بدانید مقصر اصلی آمریکا هست که با بهانه و بدنبالش دیگران نیز با این شاخه بشاخه شدن حرفهای متناقض میزنند . بقولی یک روده راست تو وجودشان نیست
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    0 1
    کاسبان تحریم در ایران که در دولت رئیسی قدرت بسیار بیشتری دارن اجازه تصویب برجام را نمی دهند. انها دنبال وابسته کردن ایران به روسیه و تبدیل کشور به کشورهای دیگر وابسته به روسیه با اقصتاد های فلاکت بار هستند مانند کره شمالی، سوریه، ونزوئلا ، کوبا، ارمنستان و .... . برای آنهامنافع خودشان مهمتر منافع ملت است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس