تولید روزانه نفت ایران به ۵.۷ میلیون بشکه در روز می‌رسد/افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف، تا نرخ گاز صادراتی

وزیر نفت با بیان اینکه، تعهدات وزارت نفت در بودجه ۱۴۰۰ در بحث صادرات نفت و میعانات و گاز، به طور کامل و حتی بیشتر محقق شده،‌گفت: با برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم ظرفیت تولید نفت کشور را به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه می رسانیم.

به گزارش مشرق، جواد اوجی در برنامه گفتگوی ویژه خبری تاکید کرد، با مطالعات خوبی که انجام دادیم مشتری های جدیدی بدست آوردیم و در قراردادها تنوع ایجاد کردیم و توانستیم امسال حدود دو و نیم برابر سال گذشته از صادرات نفت و میعانات گازی و محصولات پتروشیمی و گاز خالص ارز بدست آوریم.

وی با بیان اینکه صادرات نفت و میعانات گازی از نظر حجم و وزن افزایش چشمگیری داشته است افزود: افزایش بهاء قیمت نفت و گاز نیز به افزایش در آمد نفتی ما کمک کرده است .مشتری های جدید نفتی کشور صاحب پالایشگاه هستند و به طور مستمر نفت ایران را خریداری می کنند.

وی ادامه داد: هر روز در حوزه صادرات نفت میعانات گازی ومحصولات پتروشیمی تنوع ایجاد می کنیم.پس از پیروزی انقلاب اسلامی متخصصان کشورمان به این خودباوری رسیدند که می توانیم در بخش نفت و گازخودکفا شویم و اکنون ظرفیت تولید گاز کشور یک میلیارد متر مکعب و سه میلیون و ۸۰۰ تا سه میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه تولید نفت ما است که همه به وسیله کارکنان و شرکت های توانمند داخلی انجام می شود.

وی اضافه کرد: این در حالیست که پیش از ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ انگلیس بخش عمده ای از ذخایر نفت کشور را برداشت می کرد و سهم ناچیزی به ایران می داد اما با ملی شدن صنعت نفت گرچه این نوع قراردادها ملغی شد اما در بخش اکتشاف بهره برداری و توسعه همچنان مستشاران خارجی حضور داشتند.

وزیر نفت درباره مسئله هک شدن سیستم کارت هوشمند سوخت و نحوه مدیریت آن گفت: این توطئه را حمایت و صبوری مردم ، اعتماد آنها به مسئولان کشور و تلاش شبانه روزی کارکنان صنعت نفت و اطلاع رسانی به موقع صدا و سیما خنثی کرد.

اوجی افزود: در ساعت اولیه این اتفاق حدود ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه در سراسر کشور به طور کامل از خدمات دهی خارج شد اما کارکنان حوزه شرکت ملی گاز، نفت و شرکت ملی صنایع ملی پتروشیمی تک تک نازل ها را از سیستم کارت هوشمند سوخت خارج و به صورت دستی این نازل ها را فعال کردند و حتی برخی از همکاران ما دو سه شبانه روز نخوابیدند.

وی ادامه داد: در چند روز پس از این توطئه همه جایگاه ها به مدار سوخت رسانی بازگشت و به مرور به شبکه ملی کارت سوخت هوشمند نیز متصل شد.

وزیر نفت گفت: هر کدام از جایگاه ها که در مدار سوخت رسانی قرار می گرفت در پایگاه اینترنتی شرکت پخش فرآورده های نفتی اعلام می شد به ویژه جایگاه هایی که در جاده ها قرار داشت و می توانست در فرآیند حمل و نقل کشور اختلال ایجاد کند.

وی اضافه کرد: دشمن توطئه کرده بود با از کار انداختن جایگاه های سوخت رسانی اتفاقاتی بدتر از آبان ۹۸ را ایجاد کند.

او درباره خام فروشی در حوزه نفت و گاز نیز گفت: در حوزه پالایشگاهی ظرفیت تولید ما بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت ومیعانات گازی است و با توجه به مصرفی که در کشور وجود دارد حتماً باید ظرفیت پالایشگاهی افزایش یابد.

 اوجی با بیان اینکه نگاه ما به پالایشگاه در زمینه تولید سوخت تغییر کرده است، افزود: پالایشگاه ها را به پترو پالایشگاه تبدیل کرده ایم که هم امنیت انرژی و تامین سوخت داشته باشیم و هم خوراک پتروشیمی ها را تامین کنیم. طرح هایی که اکنون در وزارت نفت طراحی شده در قالب پترو پالایشگاهی است تا هم سوخت برای خودروها تولید کنیم و هم فرآوردههای مورد نیاز صنایع پتروشیمی تهیه و نفت خام یا میعانات گازی تبدیل به ارزش افزوده شود.

وزیر نفت افزود: دوازده طرح در کشور تعریف و برای آنها فراخوان داده شده است که از دو تا ۴۰ درصد پیشرفته داشته اند و تا پایان سال ۱۴۰۱ یکی از این طرح ها به مدار تولید می آید.

وی ادامه داد: دو سه ماه گذشته نخستین پالایشگاه ۳۵ هزار بشکه ای نفت خام سنگین در قشم به بهره برداری رسید و در سال های آینده نیز پتروپالایشگاه هایی که بخش خصوصی در آنها سرمایه گذاری کرده است به بهره برداری می رسد.

او با بیان اینکه با آغاز تولید پتروپالایشگاه ها از خام فروشی جلوگیری می شود افزود: در بخش پتروشیمی اکنون متانول، اوره آمونیاک، پلی اتیلن و پروپیلن تولید می شود اما این محصولات از نظر ما نیمه خام هستند و باید وارد ایجاد زنجیره تولید پتروشیمی ها شویم.

وزیر نفت اضافه کرد: در این زمینه طرح های بسیار خوبی به ویژه در صنایع تکمیلی پتروشیمی که سرمایه گذاری کم و ارزش افزوده زیاد دارند تهیه کرده ایم.

وی ادامه داد: اکنون ۶۵ طرح پتروشیمی کشور حدود ۹۹ میلیون تن ظرفیت تولید دارند که در چهار سال آینده این ظرفیت به ۱۴۰ میلیون تن خواهد رسید. در بخش پترو پالایشگاهی نیز حدود دو میلیون بشکه برای آنها خوراک در نظر گرفته ایم که تبدیل به ارزش افزوده می شود.

وی افزود: ظرفیت پالایشگاهی کشور اکنون دو میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی است که یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه را نفت خام تشکیل می دهد .افزایش تولید نفت را نیز در قالب حفظ و نگهداشت تولید و توسعه معادین نفتی با اولویت معادین مشترک در دستور کار داریم.  با برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم ظرفیت تولید نفت کشور را به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه می رسانیم .

روایت وزیر نفت از مدیریت ابتکاری  ذخایر میعانات گازی در شرایط تحریم

او با اشاره به اینکه در سال های اخیر سرمایه گذاری چندانی در صنعت نفت و گاز انجام نشد اضافه کرد: بر اساس برنامه ششم اکنون باید یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین در شبکه داشته باشیم اما این حجم امروز حدود ۸۴۰ میلیون متر مکعب است.

اوجی گفت: در فصل سرمای امسال براساس برآوردها ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز کم داشتیم بنابراین با برنامه ریزی های کوتاه مدت از زمستان ۱۴۰۰ عبور کردیم.  همراه با استخراج گاز روزانه ۸۵۰ هزار بشکه میعانات گازی نیز تولید می شود که می تواند چالش ایجاد کند.

وزیر نفت افزود: با توجه به اینکه در سال ۹۹ که برای صادرات میعانات گازی اقدامات موثری انجام نشده بود زمانی که وزارت نفت را تحویل گرفتیم حدود ۸۷ میلیون بشکه میعانات روی آب و خشکی ذخیره شده بود. ظرفیت استفاده ازمیعانات گازی را در قالب ابتکاراتی در پتروشیمی ها افزایش دادیم .

 اوجی گفت: به برخی از پتروشیمی ها میعانات گازی می دادیم و از آنها برش سنگین که سوخت نیروگاه ها است تحویل می گرفتیم .

وی با بیان اینکه مشترکان پرمصرف ۵۰ درصد مشترکان شرکت ملی گاز را تشکیل می دهند افزود: اقدام دیگر برای کنترل مصرف گاز در زمستان گذشته افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف بود.
وزیر نفت اضافه کرد: این افزایش تعرفه ۲۸ میلیون متر مکعب معادل تولید یک فاز پارس جنوبی مصرف را کاهش داد.

وی ادامه داد: تامین سوخت مایع نیروگاه ها و صنایع و برداشت بخشی از سوآپ گازی ترکمنستان و جمهوری آذربایجان برای استفاده در شمال شرق کشور و مدیریت شبکه خطوط انتقال گاز از اقدامات دیگر برای مقابله با کمبود تولید گاز کشور در زمستان گذشته بود.

وی گفت: امسال بیش از ۷۰۵ میلیون متر مکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی در روز برداشت می شد.

آقای اوجی افزود: ۵۰ میلیون متر مکعب گاز بدلیل خراب بودن برخی تجهیزات مانند توربوکمپرسورهای پالایشگاه های پارس جنوبی کمبود برداشت داشتیم که این مسئله با استفاده از توان بخش خصوصی حل و تجهیزات تعمیر شد.

تحقق همه تعهدات صادراتی وزارت نفت

وزیر نفت گفت: تعهدات وزارت نفت در بودجه سال ۱۴۰۰ در بحث صادرات نفت، میعانات و خالص گاز صادراتی، کامل و حتی بیشتر محقق شده است.

جواد اوجی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نفت به تکلیف خود در تبصره ۸ بودجه ۱۴۰۰ مبنی بر محاسبه غیر یارانه ای گاز پرمصرف ها عمل کرده است؟ افزود: در اصلاح الگوی مصرف برای بخش مشترکان پرمصرف از سال ۱۳۹۶ تا آذر سال ۱۴۰۰ اتفاقی نیفتاد.

او ادامه داد: خوشبختانه در دولت سیزدهم برنامه ریزی شد که از اول آذر تعرفه مشترکان پرمصرف را افزایش دهیم؛ البته طبق قانون اصلاح الگوی مصرف مبنی بر رساندن قیمت گاز پرمصرف ها به نزدیک قیمت صادراتی انجام نشد اما ان شاءالله در گام های بعدی و در سال ۱۴۰۱ برای مشترکان پرمصرف افزایش قیمت دیده شده است.

 اوجی افزود: همین برنامه ای را که در سال ۱۴۰۰ برای افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف داشتیم ادامه می دهیم تا به نرخ گاز صادراتی برسد و به صورت پله ای افزایش پیدا کند تا به صورت غیر یارانه ای حساب شود.

وزیر نفت درباره افزایش سوآپ گازی گفت: یکی ازعلل این افزایش این بود که می دانستیم کشور ترکمنستان برای سوآپ گاز ظرفیت دارد وجمهوری آذربایجان هم نیاز دارد بنابراین از قبل نشست هایی را در تهران با دولتمردان طرف آذری و هم ترکمنستانی برگزار کردیم. ترکمن ها هم از نظر پرداخت نشدن و اتفاقاتی که در دولت قبل رقم خورده بود خیلی دلخور بودند.

او با اشاره به اینکه زیرساخت ها و خطوط لوله برای سوآپ گازی آماده بود، اضافه کرد: با جلساتی که در تهران و عشق آباد برگزار شد هر دو طرف آذربایجان و ترکمنستان متقاعد شدند که سوآپ انجام شود و بهترین فرصت در اجلاس اکو بود که سران کشورها نیز حضور داشتند و این کار انجام شد.

اوجی اضافه کرد: این کار برای بهبود روابط بین کشورمان و دو کشور آذربایجان و ترکمنستان می تواند مثمر ثمر باشد و خدا کمک کرد در اجلاس اکو در عشق آباد این اتفاق رقم خورد.

وزیر نفت درباره جمع آوری گاز های همراه نفت هم گفت: تا کنون حدود ۲۸ قرارداد با شرکت ها و مجموعه های توانمند منعقد شده و حدود یک میلیارد دلار ارقام این قراردادهاست. عمدتاً میادین غرب و شرق کارون، نفتی که تولید می شود همان گاز همراه نفت است که خوشبختانه پالایشگاه ها آن را پالایش و خوراک صنایع پتروشیمی می شود.

او اضافه کرد: برای زودتر عملیاتی شدن و زودتر جمع شدن جمع آوری گازهای مشعل به سراغ بخشی از صنایعی رفتیم که گاز مورد نیاز آنهاست اعم از پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس و دیگر پتروشیمی ها و آن ها سرمایه گذاری کردند و این قراردادها بسته شد.

اوجی با اشاره به اینکه این گازها غنی هستند، گفت: پس از فرآورش در پالایشگاه های گازی، بخشی از آن خوراک صنایع پتروشیمی و این گازهای همراه به ارزش افزوده تبدیل می شود.

او با بیان اینکه جمع آوری این گازها به محیط زیست هم کمک و از آلودگی جلوگیری می کند، افزود: روزانه حدود ۴۰ میلیون متر مکعب گاز هدر می رود که با اجرای این قراردادها به ارزش افزوده تبدیل می شود.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که فاز ۱۴ پارس جنوبی در چه زمانی به بهره برداری می رسد؟ گفت: با کوشش کارکنان شرکت های ملی نفت و گاز، یک واحد از پالایشگاه فاز ۱۴ با گاز ترش در چند روز گذشته آزمایش شد و با ۱۴ میلیون متر مکعب وارد مدار تولید شده است و مسئولان قول دادند در هر ۴ تا ۶ ماه، یک واحد دیگر به بهره برداری برسد و ۴ واحد در آن جا وجود دارد که هر واحد در ۴ تا ۶ ماه به بهره برداری می رسد.

اوجی افزود: تنها فازی که از ۲۹ فاز پارس جنوبی توسعه داده نشده فاز ۱۱ است که نزدیک مرز آبی ما با کشور همسایه است. مطالعات این فاز تکمیل شده است و بحث واگذاری قراردادهای آن را با پیمانکاران قدر آغاز کردیم که نصب سکوهای فاز ۱۱ و حفاری چاه ها و فشار افزایی را شامل می شود که همزمان اجراء خواهد شد.

اوجی افزود: امیدواریم با برنامه ریزی خوبی که عزیزانمان در شرکت ملی نفت و شرکت نفت و گاز پارس انجام دادند طبق برنامه در چند سال آینده، این فاز به بهره برداری برسد.

او اضافه کرد: همه فازهای پارس جنوبی به مرحله بهره برداری رسیده و احتمال دارد برای بخش هایی از مخزن با مطالعاتی که در حال انجام است فازهای جدید نیز تعریف شود.

اوجی در پاسخ به این پرسش که تکلیف وزارت نفت در بودجه سال ۱۴۰۱ مبنی بر فروش روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت تا چه میزان محقق می شود؟ گفت: تعهدات وزارت نفت در بودجه سال ۱۴۰۰ در بحث صادرات نفت ، میعانات و خالص گاز صادراتی، کامل و حتی بیشتر محقق شده است.

وزیر نفت افزود: حتی درباره تکلیف مندرج در تبصره ۱۴ بودجه با وجود این که ۳۱۳ هزار میلیارد تومان دیده شده بود تا پایان سال، ۳۵۰ هزار میلیارد تومان یعنی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد بیشتر از تعهد وزارت نفت در این تبصره را انجام دادیم.

او اضافه کرد: در بودجه سال ۱۴۰۰، مجلس تصمیم گرفت که سقف صادرات از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه برای نفت و میعانات به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه برسد.

اوجی ادامه داد: وزارت نفت همه تلاش خود را انجام می دهد تا اعداد پیش بینی شده در بودجه سال ۱۴۰۱ در زمینه فروش نفت و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی محقق شود.

او اضافه کرد: در ۶ ماه ابتدای امسال، میانگین روزانه صادرات میعانات گازی حدود ۶۰ هزار بشکه بود و خوشبختانه در ۶ ماهه دوم، میانگین بیش از ۲۰۰ هزار بشکه در روز و در برخی ماه ها ۳ تا ۴ برابر بیشتر از ماه های مشابه در سال ۱۳۹۹ را داشتیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 15
  • IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    23 9
    روزانه پنج ملیون بشگه خیلیه بابک زنجانیها اماده باشین لغمه چرب ونرم در راهه
    • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      17 5
      چرا باید به اروپایی های انگل نفت مفتی داد، همه جوره پدر مردم ایرانو در ابردن با تحریماشون، حالا که نفت نیاز دارن چرا باید بهشون مفت/ارزون بدیم! بزارید روسیه اینا رو جر بده با نفت و گازش تا مزه تحریمو بچشن
  • IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    6 22
    با نابودی رژیم شوروی باید تولیدمان را به 10میلیون بشکه برسانیم
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      13 4
      چقدر ساده ای اگر دولت غربگرا در روسیه به جای دولت فعلی سر کار بیاد که تحریم های غرب دوباره برمیگرده این بار با همراهی عروسک جدید
    • IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      13 0
      ما نیازی به خام فروشی نداریم این نفت و گاز را موتور تولیدات صنعتی می کنیم
    • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      11 4
      روسیه ایران را با کمک نفوذی های خود و نیز هزار ترفند دیگر از بازار جهانی گاز محروم کرد و ایران فقط یک درصد بازار را دارد و روسیه47 درصد. در مورد نفت امیدوارم موفق نشود ایران را به زانو دربیاورد
    • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      8 1
      این تحریم ها را کشوری بر ما تحمیل کرده بود که الان به دلایلی ازش صرف نظر کرده و ممکنه بعدا به دلایلی برگردونه
    • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      8 2
      انشاءالله قیمت نفت اون قدر بالا بره تا رژیم‌های آمریکا و اروپا از هم بپاشه
    • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      7 0
      کسی که با دشمن دشمنش دشمنی کند احمق واقعی است؛ نیچه
  • علیرضا IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    8 1
    در اوج قیمت نفت که به نفع ایران است لاف تولید ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار فقط به نفع امریکا است که قیمت نفت پایین میاد ولی نفتی فروخته نمیشه
    • IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      8 1
      تولید نفت با صادرات نفت فرق داره چون ما خودمون یک مصرف کننده بزرگ هستیم
    • IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
      0 0
      مطمئنی ایرانی هستی یا نمی دونم شاید متولد مسکو یا سن پترزبورگی؟
  • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    3 2
    خبر خوش برای مدیران و کارکنان صنعت نفت در وزارت نفت.
  • MY ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    4 1
    ممنون از وزیر محترم. البته در جواب دوستان بی اطلاع و خصوصا آلبانی نشین که چرت و پرت می‌نویسند بگویم تولید و صادرات فرق میکنه. ما حداقل ۲ الی ۲ و نیم میلیون بشکه مصرف خودمان هست که در بدترین شرایط هم خودمان ام را تولید میکنیم.
    • علیرضا IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
      0 2
      بابات البانی نشینه . من تهران زندگی می کنم .
    • سامان IR ۰۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
      0 0
      همه بیخبرند وبی اطلاع اونوقت توی روس تبار عرب زبان فقط توکل ایران مطلعی!!!!!!!!!!!
  • بنده خدا US ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    4 2
    از شر زنگنه با اون دید غربگرایانه و بسته اش که خلاص شدیم پیشرفت در صنعت نفت کاملا در دسترسه و ان شا الله بزودی ظرفیت تولید و صادرات نفت و پالایشگاهها و پتروشیمی هامون جهش پیدا میکنه
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    3 0
    ان شاالله
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    3 0
    صادرات ومشتریان ایران بیشترشده اند
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    10 4
    بشه ۱۰ میلیون بشکه یه سری انگل فقط بیشتر میخورن.تاثیری تو زندگی مردم نداره
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    0 0
    اینااگه به فکرپیشرفت مملکت هستندبایددست ازخام فروشی برداندوان رابه فراوردهای پتروشیمی کنندکه ارزش افزوده به مراتب بیشتری دارندباکاروتلاش همه چیزشدنی است
  • Mohammad Reza US ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    0 0
    به به تبریک به هیأت مذاکره کننده
  • حمید IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    0 0
    با خام فروشی به جایی نمیرسیم
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    0 0
    خوشبحاله یمن سوریه فلسطین که سال خوبی برایشان است
  • IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
    0 0
    خدایا خودت روسیه رو از بازار نفت و گاز حذف کن...الهی آمین
  • IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 0
    از این گزارش ها همه دولت ها قبلی هم داده اند پس چرا سفره مردم کوچکتر میشه ؟
  • IR ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 0
    به الاغ یکی می‌فهمه آدم تو زمستون یکجا یه اتاق میشینه و بخاری روشن می‌کنه یا پکیج دیگه مشترک پر مصرف چیه فقط میخواهید از جیب مردم دزدی کنید گرون کنید کار رو
  • ALI IR ۰۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 0
    زنگنه چند دهه به حال کارمندا وزارت نفت ظلم کرد امیدوارم این دولت به فکر کارمندان متخصص بیابان گرد مستاجر نشین نفت باشه دلمون خوشه مرز عراق کار میکنیم هرچی در میاریم یا دودستی میدیم به مالیات یا میدین به صاحب خونه
  • Nima IR ۰۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 1
    وقتی ۱ درصد صادرات نفت و گاز و برق به مردم ایران تعلق نمی‌گیرد چه فایده ای دارد ۵ میلیون یا ۱۰.۲۰ میلیون بشکه بفروشید همشون تو جیب آقازاده ها س . الکی اسم نفت ملی هست . اگه ۵۰ درصد صادرات فقط نفت به مردم تعلق می گرفت ام از یه نوعی کمکی عین یارانه معیشتی درمان بیماران و... و ۵۰ درصد هم برای زیر ساخت کشور خودرو خرید تجهیزات پزشکی و نیاز کشور و تولید صرف می شد الان بهترین و ثروتمند آرین کشور جهان بودیم دیگه نه فسادی نه دزدی نه گرانی نه فقر و... وجود نداشت . ای کاش تو وجود انسان ها انسانیت داشت ولی متاسفانه نیست . فقط خدا به داد مردم برسد .
  • IR ۰۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 0
    ارزانی رابه بیکانگان می دهندتابان ان راملت ایران بایدبدهدبخاطردلار
  • محمد نایب سالکی IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 0
    باسلام اين همه عالی بودنها چرا سهامداران در بورس از سهام پالایش يکم در ضرر و زیان گرفتار شده اند يا حرفهای شما مسئول دروغ است یا چیز دیگری....
  • حمید IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 0
    میشه بفرمایید پول حاصل از فروش این نفت ها کجا میرود چون ما که تاثیری از آن دز زندگی خودمان‌نمیبینیم!!
  • Faridon.gh4848 IN ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    1 0
    اگر این همه نفت فروشی هست چرا وضعیت اقتصادی فلج کننده است؟
  • ناشناس IR ۱۷:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
    0 1
    چ فایده روزشب نفت گازبفروشیدچیزی بحال زندگی مردم نمیکنه مردم دارن با، بدبختی زندگی خودشون دارندادامه میدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس