کد خبر 1346681
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
ایران و چین

چین در ژانویه سال جاری میلادی بیش‌از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده‌ که بالاتر از ۶۲۳ هزار بشکه‌ای است که در ۲۰۱۷ و قبل از تحریم صادرات نفت ایران، خریداری شده بود.

به‌ گزارش مشرق به نقل از رویترز، خرید نفت چین از ایران در ماه‌های اخیر به بالاترین رقم رسیده و از اوج ۲۰۱۷ یعنی زمانی‌که صنعت نفت ایران هنوز تحت تحریم‌های آمریکا قرار نداشت، پیشی گرفته‌است.

افزایش خرید نفت بزرگ‌ترین واردکننده نفت دنیا از ایران، در بحبوحه گفت‌وگوهای بین تهران و قدرت‌های دنیا بر سر احیای قرارداد اتمی برجام صورت‌گرفته است. امضای این قرارداد تحریم‌های نفتی ایران را لغو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

ایران مطلوب‌ترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب دنیاست

بازگشت نفت ایران به بازار کمبود عرضه جهانی نفت را کاهش داده و قیمت نفت را که به‌دنبال حمله روسیه به اوکراین به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسیده‌است، پایین می‌آورد.

اطلاعات ردیابی نفت‌کش‌ها نشان می‌دهد چین در ژانویه سال جاری میلادی بیش‌از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده‌است. این کشور در ۲۰۱۷، قبل‌از خروج دونالد ترامپ از قرارداد برجام و تحریم صادرات نفت ایران، ۶۲۳ هزار بشکه در روز نفت از این کشور خریداری می‌کرد.

تخمین زده می‌شود واردات نفت چین از ایران در دو ماه پایانی سال گذشته میلادی به‌طور متوسط برابر با ۷۸۰ هزار بشکه در روز باشد.

جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا تا به امروز اشخاص و شرکت‌های چینی را در بحبوحه مذاکرات بر سر احیای برجام، به‌خاطر خرید نفت ایران تحریم نکرده‌است.

تاجران عقیده دارند افزایش خرید نفت چین از ایران بدین معناست که نفت کمتری برای خریداران قبلی مثل هند و اروپا، در صورت برداشته شدن تحریم‌ها در دسترس خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده واشنگتن از خرید نفت ایران توسط چین آگاه است و این مسئله را با پکن مطرح کرده‌است.

طبق گفته‌ تاجران نفت، محموله‌های نفت ایران در ماه ژانویه ۵ دلار در هر بشکه پایین‌تر از شاخص نفت خام برنت به فروش می‌رسیدند. به‌این‌ترتیب، مخصوصاً پالایشگاه‌های مستقل چین برای خرید این نفت تشویق شده‌اند.

در صورت احیای قرارداد اتمی برجام، انتظار می‌رود ایران بخشی از فروش نفت خود را از پالایشگاه‌های مستقل چین به خریداران دیگر انتقال دهد اما مطمئنا این مشتریان را که طی دو سال گذشته بیش‌از ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور داشته‌اند، از دست نمی‌دهد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
    5 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ و سه بچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ لغو تمام تحریم‌ها راستی‌آزمایی گردید، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌صورت در همان روز با اقتدار از برجام خارج شویم و بیش از این اقتصاد کشور را شرطی نکنیم. کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس