کد خبر 1334469
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۲
خون ریزی داخلی چه علایمی دارد؟

علایم خونریزی داخلی می تواند از بیماری به بیمار دیگر متفاوت باشد، می‌تواند ناگهانی و سریع با درد شدید، شوک و غش همراه باشد یا آهسته و با علائم کمی همراه باشد تا زمانی که مقدار زیادی خون از دست برود.

به گزارش مشرق، همچنین علائم خونریزی داخلی همیشه میزان خونریزی و شدت آن را نشان نمی دهد.

ممکن است به دنبال آسیب دیدگی در ناحیه شکم یا کلیه و پیش از ظاهر شدن علائم، مقادیر زیادی خون از دست برود. در مقابل، حتی مقادیر کمی خونریزی در بخش‌هایی از مغز می‌تواند باعث علائم جدی و حتی مرگ شود.

عوامل خونریزی داخلی

علل خونریزی داخلی همچون علائم و نشانه های آن متفاوت است. در برخی موارد یک عامل خارجی مانند وارد شدن ضربه به بدن موجب خونریزی می شود در حالیکه در برخی موارد بیماری یا ضعف ساختاری در بدن، عامل بروز این عارضه است.

تروما

تروما یکی از شایع ترین علل خونریزی داخلی است و می تواند شامل انواع مختلفی از آسیب ها باشد:

ترومای نافذ: زمانی که جسمی مانند چاقو، شیشه شکسته، ترکش یا گلوله وارد بدن می شود.

ترومای بلانت (غیر نافذ): این عامل خونریزی میتواند شامل وارد شدن ضربه و مشت که در ابتدا علائم واضحی ایجاد نکنند تا ضربه‌هایی با شدت بالا متغیر باشد.

صدمات ناشی از کاهش سرعت ناگهانی: این مشکل معمولا در تصادفات رخ می دهد. هنگامی که یک وسیله نقلیه با سرعت زیاد به طور ناگهانی متوقف می شود، می تواند باعث پارگی یا جدا شدن عروق و اندام ها از یکدیگر شود.

شکستگی: برخی از شکستگی ها بیشتر از بقیه خونریزی می کنند. شکستگی استخوان های بازو، ساق پا و لگن می تواند باعث از دست دادن شدید خون شود.

آنوریسم

آنوریسم برآمدگی رگ خونی است که در اثر ضعف دیواره رگ خونی ایجاد می شود و می تواند باعث پارگی رگ شود. گاهی اوقات، پارگی آنوریسم با فعالیت شدید اتفاق می افتد. همچنین در برخی مواقع بدون دلیل مشخصی و هنگام استراحت یا خواب رخ می دهد.

اختلالات خونی

بیماریهای خونی مانند هموفیلی می تواند فرد را در معرض افزایش خطر خونریزی از جمله خونریزی داخلی قرار دهد. این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که خون به دلیل کمبود سلول‌های خونی به نام پلاکت یا پروتئین‌هایی موسوم به فاکتورهای انعقادی به درستی لخته نمی‌شود.

مصرف برخی داروها

استفاده بیش از حد از برخی داروها می تواند همین اثر را داشته باشد که شامل داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و داروهای ضد پلاکت مانند پلاویکس می شود. حتی داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن در صورت استفاده بیش از حد می توانند باعث خونریزی داخلی شوند.

تب های خونریزی دهنده

یکی از علل کمتر شایع خونریزی داخلی، تب های هموراژیک ویروسی است.

برخی از ویروس ها باعث ایجاد لخته های خونی کوچک در رگ های خونی می شوند که در این شرایط، پلاکت های کمتری برای توقف خونریزی وجود دارد.

علائم خونریزی داخلی

 معمول‌ترین علائم خونریزی داخلی شامل موارد زیر است:

- سرگیجه

- درد

- تنگی نفس

- احساس سوزن شدن در دست و پا

- تغییر در قدرت بینایی

- حالت تهوع یا استفراغ

- تعریق شدید

- کبودی

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
    1 0
    یکی آقایی از آشناهای ما به دلیل وجود مقدار زیادی خون در مدفوع به پزشک مراجعه کرد ، بهترین پزشکان متخصص تمام آزمایش ها را انجام دادند و هیچی نفهمیدند . هیچ بیماری ای نتوانستند تشخیص دهند . تا اینکه این آقا ناگهان یادش آمد که روز قبل از رویت خون در مدفوع ، با دو تا از دوستاش بیرون بوده و کلی لبو از ابویی محل می خرند و می خورند ! خخخخخ خونش خون لبو بوده . این داستان واقعی بودا جوک نبود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس