کد خبر 1328166
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۶
ایران و چین

در فضای غفلت رسانه‌های رسمی کشور و همچنین فضاسازی‌های غیرواقعی رسانه‌های غربی و برخی جریان‌های غرب‌گرا در داخل، دستاوردهای سفر بسیار مهم وزیر امور خارجه به چین مورد توجه کافی قرار نگرفت.

به گزارش مشرق، سفر چند روز گذشته «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان به پکن که طی آن آغاز اجرای قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین رسما اعلام شد در بحبوحه اخبار مذاکرات وین و اخبار سفر آتی رییس جمهور به روسیه آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نگرفت.

در این سفر گرچه مذاکرات دوجانبه جامع و کاملا کاربردی برای فعال‌سازی موافقتنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین صورت پذیرفت و گامی بسیار مهم در پایه‌گذاری فصل جدیدی در روابط تهران-پکن برداشته شد اما در فضای غفلت رسانه‌های رسمی کشور و همچنین فضاسازی‌های غیرواقعی رسانه‌های غربی و برخی جریان‌های غرب‌گرا در داخل، دستاوردهای این رخداد بسیار مهم مورد توجه کافی قرار نگرفت.

بیشتر بخوانید:

همه ترتیبات لازم برای سفر رئیسی انجام شده است

عملیات هدفمند رسانه‌ای که علیه همکاری جمهوری اسلامی ایران با قدرت‌های شرقی پیگیری می‌شود به دنبال تثبیت این گزاره در اذهان عمومی  است که گسترش مراودات ایران و چین؛ اولا یک‌سویه است و منافع ایران در آن لحاظ نشده، ثانیا عزت و استقلال ایران را مورد خدشه قرار می‌دهد.

هدف از این وارونه‌نمایی و تحریک جامعه آن است که نظام تحت تاثیر جنگ ادراکی برای نگران‌سازی جامعه نتواند از ظرفیت‌های موجود در حوزه سیاست خارجی استفاده کرده و همچنان معطل بدعهدی و گرانفروشی کشورهای غربی بماند.

این در حالی است که چین به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد جهانی به ویژه طی سال‌های اخیر از سوی کشورهای مختلف به عنوان شریک اقتصادی اصلی مورد توجه قرار گرفته و کشورهای زیادی از جمله ایالات متحده و تروئیکای اروپایی حجم مبادلات تجاری خود را با این کشور به طور فزاینده‌ای گسترش داده‌اند.

مشخصا حجم روابط اقتصادی آمریکا و چین به گونه‌ای است که بنابر گزارش‌های منتشر شده از سوی نهادهای اقتصادی بین‌المللی، پکن همچنان از بزرگترین شرکای تجاری واشینگتن به عنوان نماد اقتصاد غرب محسوب می‌شود و این روند در دوران بحران کرونا افزایشی بوده است.

در همین حال کشورهای عربی منطقه نیز طی سال‌های اخیر با هدف تعمیق روابط اقتصادی با چین و تبدیل شدن به شریک اول این کشور در منطقه، تلاش زیادی برای گسترش روابط در حوزه‌های تجاری-اقتصادی و راهبردی با چین داشته‌اند که نشان از یک اراده راهبردی بلندمدت دارد.

این در حالی است که عموم این کشورها تنها متکی به فروش نفت به چین هستند اما صادرات محصولات کشاورزی، فرآورده‌های معدنی و ظرفیت‌های ویژه ترانزیتی ایران در کنار حوزه نفت و انرژی، تراز روابط اقتصادی دو کشور را متفاوت نموده و به آن ماهیتی نسبتا متوازن داده است.

با این تفاسیر؛ اجرای برنامه همکاری جامع میان تهران-پکن در افق ۲۵ ساله که در ادامه همکاری‌های موفق گذشته در حوزه‌هایی چون مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، ایفای نقش موثر در میانجی‌گری و حل موثر چالش‌ها و تنش‌ها، نبرد علیه کووید ۱۹ و همکاری در پروژه‌های تولید واکسن مشترک، ترویج چندجانبه‌گرایی و... صورت گرفته نوید مشارکتی سودمند برای دو طرف را می‌دهد و می تواند به عنوان الگوئی قابل تعمیم به روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها نیز مورد توجه قرار بگیرد.

منبع: نورنیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مصطفی IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
    10 1
    زمانی خوب دیده میشه که اثراتش در زندگی روزمره مردم عادی دیده شود اونوقت خوده مردم کلی جشن و پایکوبی برای این دست از قراردادها خواهند کرد
    • IR ۰۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
      0 0
      آثار برجام . اثراتش پیداست . فکر میکنی چرا روسیه با آمریکا سر اکراین درگیر هستند . چون آمریکا عین تعهد بین المللی با حضور چند کشور قدرتمند صاحب وتو و آلمان به تائید سازمان ملل با ما که در تاریخ بی سابقه را به هیچ میگیره .
  • بختیاری IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
    7 2
    واقعا شرم اوره.اصلا چیزی بنام از رو رفتن در وجود غربگدایان وجود نداره.برجام تابان به نیویورکی چه چه میزنه اونوقت همکاری و قراداد برد برد با چین یکطرفه هست؟؟؟؟؟؟ حداقل کمی انسانیت و وجدان داشته باشید منافع کشور و ملت رنجدیده از طرف زانو زدگان مقابل غرب وحشی رو فدای انتقام گیری قبیله ای نکنید.!
  • IR ۰۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    0 0
    نتیجه رو ندیده قضاوت نمیشه کرد
  • مزدور IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    0 0
    من یه مزدورم، از من مفلس انتظار منافع ملی نداشته باشید. چون با چین هست، مجبورم بگم فروش کشور ایران به چین، اما اگه حتی یه خنده تو خالی غربی ها بود میگفتم تعامل با جهان و ورود به دروازه های جهان. برای اینکه چین را بدنام کنم مجبورم بگم تعامل با ملخ خورها، اما اگه غربی ها سگ خور هم باشن باید بگم مغرب زمین نایس هر جا منافع ملت باشه چون منافع ما زالوصفت ها کم میشه مجبوریم بگیم گدا پروری، ولی اگه منافع غرب تامین بشه، ما بزدل ها میگیم میدان نذاشت وگرنه رفته بودیم با جهان تعامل کنیم.
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    0 0
    متاسفم برای مسخ شدگان غرب . که اضرار این وادی که در روح این ها رسوب کرده را علیرغم انتظار . بعنوان اندیشه ورز سیاست گر روشنفکر و اساتید دانشگاه . که جز آنچه طوطی وار یاد گرفته و بدان خو گرفته . نمیبینند گه اطراف حتی محیط خود را در بر گرفته و باز پای میفشارند . چون جراتش بیرون آمدن از پیله خود را ندارند . جسارت مواجهه با دنیای دیگر و آزمودن و آموختن . درسی که از اطراف بگیرند . برای استفاده حداقل خود . جدا از ادعات وطن دوستی و این و آن و ژست هائی که گوش فلک را پر میکنه .
  • سیدمرتضی IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    0 0
    بعضیا میگن این خطرناکه بعضیا میگن این باعص تحویل دهی برخی بندرها به چینه بعضیا میگن قرارداد استعماری؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس