اولیانوف رابرت مالی روسیه آمریکا مذاکرات وین - کراپ‌شده

تیم دیپلماتیک بایدن هر بار پس از فرستادن سیگنال گفتگوی مستقیم با ایران، دست از پا درازتر به خانه بازگشته است؛ موضوعی که موجب عصبانیت آمریکا و البته برخی در داخل هم شده است.

سرویس سیاست مشرق- پیش از آنکه هیئت‌های دیپلماتیک هتل کوبورگ وین را به مقصد کشورهای خود برای گذراندن تعطیلات کریسمس ترک کنند،  آخرین جلسه کمیسیون مشترک برگزار می‌شود. در آن گفتگوهای طولانی طرف اروپایی می‌پذیرد که فرمت مذاکرات بر اساس «لغو تحریم‌ها» و «راست آزمایی» پیش رفته و پس از عبور از تعیین شکل مذاکرات؛ محتوای آن در دو کارگروه «رفع تحریم» و «هسته‌ای» به‌صورت هم‌زمان پیش رود. گنجانده شدن دو پیش‌شرط از سوی تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران به‌پیش نویس وین باعث شد ریل‌گذاری جدیدی در گفتگوها شکل‌گرفته و به‌صورت رسمی طرفین از وین ۶ عبور کنند.

البته تفاوت در شیوه مذاکرات دولت سیزدهم با دولت پیشین تنها به تغییر آرایش و محتوای آن خلاصه نمی‌شود. تا پیش از برگزاری دور هفتم گفتگوها در وین هیئت مذاکره‌کننده آمریکایی یک چهارراه پایین‌تر از محل برگزاری مذاکرات در هتل ریتز کارلتون اردو زده و به‌صورت مستقیم بر گرند هتل (محل گفتگوها) تسلط داشت. آن‌ها نه‌تنها با شنود از آخرین اطلاعات به‌دست‌آمده مطلع می‌شدند، بلکه نماینده آن‌ها (رابرت مالی) به‌صورت دائم به هتل محل دیپلمات‌ها رفت و آمده داشته و نظرات خود را انتقال می‌داد. هژمونی آمریکا در آن دور از مذاکرات به حدی بود که ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از رسیدن به توافق در کوتاه‌ترین زمان ممکن خبر می‌داد؛ در آن‌سو در تهران حسن روحانی رئیس‌جمهور وقت از بیل خوردن به کمر تحریم‌ها خبر داده  و وعده پایان آن را می‌داد.

با تغییر آرایش دیپلماتیک ایران در وین؛ اثرگذاری آمریکایی‌ها بر مذاکرات بر طرز قابل‌تأملی کاهش یافت. نیویورکر در خبری جالب دراین‌باره می‌نویسد: رابرت مالی بعد از پایان دور ششم مذاکرات کت‌وشلوار خود را در هتل گذاشت چون گمان می‌کرد به‌زودی باید به اتریش بازگشته و مذاکرات را از سر گیرد؛ اما مدتی بعد فهمید رسیدن به تفاهم با ایران به این سادگی‌ها نیست. او مجبور شد به هتل آمده و وسایل خود را ببرد.

بازی آمریکا در لیگ دست دو مذاکرات وین/ چرا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم نمی‌کند؟

با آغاز دور هفتم مذاکرات، آمریکایی‌ها نه‌تنها اثرگذاری خود را ازدست‌دادند بلکه مجبور به عقب‌نشینی شدند. تا پایان دور ششم واشنگتن خواهان دسترسی سریع به تأسیسات فردو بود؛ این درخواست با مقاومت دیپلمات‌های کشورمان در دور هفتم روبرو شده و آمریکا مجبور شد از درخواست خود کوتاه بیاید.

از حاشیه مذاکرات وین خبر می‌رسد که آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که  ایران از مواضع خود کوتاه نیامده و به کم‌تر از لغو تحریم راضی نمی‌شود. ایستادگی ایران بر مواضع اصولی خود در وین باعث انعطاف عمل اروپا در گفتگوها شد. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با رویترز می‌گوید: فشار حداکثری بر ایران سیاست غلطی از جانب ترامپ بود؛ تنها آمریکا را منزوی کرد.

حذف گزینه  مذاکره مستقیم در وین

شکست مطلق آمریکایی‌ها در رسیدن به توافق جامع در کوتاه‌ترین زمان ممکن باعث شده است که تروئیکای اروپایی بیانیه صادر کرده و برای تهران ضرب الاجل تعیین کند. توجه طرف غربی به عنصر زمان نشان‌دهنده آن است که آمریکایی‌ها به‌شدت دچار فرسایش شده و برای اولین بار در تاریخ مذاکرات (از ۲۰۰۳ به این‌سو) مسیر مذاکرات را به سود خود نمی‌بیند؛ ازاین‌رو سعی می‌کند با جنگ روانی وضعیت را تغییر دهد.

تا پیش‌ازاین آمریکایی‌ها بارها برای مقامات دیپلماتیک کشورمان پیام دیدار و گفتگوی مستقیم فرستاده‌اند؛ اما هر بار پاسخ تهران به خواسته واشنگتن «نه بزرگ» بوده است. رابرت مالی در گفتگو با الجزیره دراین‌باره می‌گوید: مذاکره‌کنندگان آمریکا «در هر زمان و هرکجا» ، آماده دیدار با دیپلمات‌های ایرانی هستند؛ او ادامه می‌دهد: ما آماده دیدار رودررو با آن‌ها هستیم. فکر می‌کنیم بسیار بهتر از مذاکرات غیرمستقیم است. به‌علاوه این‌که ما در حال کلنجار رفتن با این موضوع پیچیده هستیم، آن‌هم با بی‌اعتمادی زیاد و احتمال زیاد ایجاد سوءتفاهم!

تیم دیپلماتیک بایدن هر بار پس از فرستادن سیگنال گفتگو دست از پا درازتر به خانه بازگشته است. هرقدر آمریکایی‌ها از ایده «مذاکره مستقیم» ناامید می‌شوند، جنگ رسانه‌ای و روانی علیه جمهوری اسلامی ایران توسط رسانه‌های غربی و دنباله‌های داخلی آن افزایش می‌یابد. پس از پایان دور هشتم از گفتگوها رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی دیدار کرد. نماینده روسیه پس‌ازاین دیدار در توییتر خود نوشت: «امروز با رابرت مالی، دیدار کردم. هماهنگی و رایزنی‌های نزدیک میان هیأت‌های روسیه و آمریکا در جریان مذاکرات وین پیش‌شرطی مهم برای پیشرفت جهت احیای برجام است.»

بازی آمریکا در لیگ دست دو مذاکرات وین/ چرا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم نمی‌کند؟

همین جمله کوتاه و انتشار یک عکس از آن دیدار کافی بود تا اصلاح‌طلبان (ستاد تبلیغاتی بایدن به فارسی) و برخی رسانه‌های ضد ایرانی فعال‌شده و به‌گونه‌ای وانمود کنند که به دلیل عدم مذاکره مستقیم با واشنگتن، این روسیه است که نقش تصمیم‌گیرنده را برای ایران بازی می‌کند. واضح است که پاسخ سرد تهران به بی‌تابی آمریکایی‌ها برای مذاکره مستقیم برای حریف گران تمام‌شده و بازی را حاشیه‌دار می‌کنند. در حالی لیبرال‌های داخلی برای مذاکره با مستقیم با غرب به آب‌وآتش می‌زنند که پدر معنوی آن‌ها (جواد ظریف) در گفتگو با سی ان ان اعتماد به آمریکایی‌ها را بزرگ‌ترین اشتباه زندگی خود قلمداد کرده است!

پروژه ضریب دادن به نقش روسیه در وین با هدف ایجاد انشقاق میان سه کشور هم سو (چین؛ روسیه و ایران) در مذاکرات و نیز ایجاد تشکیک داخلی برنامه ریزی شده است. این شایعات و ادعاها از سوی تیم پشت پرده سابق وزارت خارجه علیه تیم هسته ای ایران مدیریت می‌شود. هدف از این برنامه  افزایش فشار روانی بر مذاکره کنندگان و انحراف در اهداف وین(لغو تحریم ها؛ راست آزمایی) و نیز شخصیت بخشیدن به موقعیت حاشیه ای آمریکایی ها است.

بازی آمریکا در لیگ دست دو مذاکرات وین/ چرا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم نمی‌کند؟

 البته بازنده این جدال از حالا مشخص است؛ آمریکایی‌ها مجبور هستند در لیگ دو مذاکرات وین نقش بازی کرده و فرصت مذاکره چندجانبه را از دست بدهند. بازگشت آمریکا به مذاکرات به این سادگی نیست و آن‌ها باید هزینه بازگشت به میز گفتگوها را پرداخت کنند؛ هرقدر دشمن در این مسیر تقلای بیشتری از خود نشان دهد، فشار بیشتری را باید تحمل کند.

بازی آمریکا در لیگ دست دو مذاکرات وین/ چرا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم نمی‌کند؟

بازی آمریکا در لیگ دست دو مذاکرات وین/ چرا ایران با آمریکا مذاکره مستقیم نمی‌کند؟

رهبر انقلاب در آخرین دیدار با اعضای دولت روحانی خطاب به اعضای دولت می‌فرمایند: «دیگران باید از تجربه‌های شما (دولت آقای روحانی) استفاده کنند. خب حالا یک تجربه را من بخصوص یادداشت کرده‌ام، حرفی است که من مکرّر [در گفتگو] با شماها و با مردم تکرار کرده‌ام، حالا هم همان حرف را تکرار می‌کنم؛ این تجربه عبارت است از بی‌اعتمادی به غرب؛ آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربهٔ بسیار مهمی است».

جو بایدن و آنتونی بلینکن و جیک سالیوان در ابتدای مذاکرات بر دستیابی به توافقی گسترده با ایران اصرار کردند و برجام را به توقف برنامه موشکی و رفتار تهران در منطقه که بسیاری آن را بی‌ثبات کننده می‌دانند، ارتباط دادند. ولی زمانی که تهران حاضر نشد درباره هیچ موضوعی خارج از چارچوب برجام و لغو تحریم‌ها مذاکره کند، دولت آمریکا عقب‌نشینی کرد؛ این بازگشت سنگر به سنگر آمریکایی‌ها در حدی وضعیت را وخیم کرده است که رسانه خریداری‌شده توسط سعودی در ادبیاتی توأم با عصبانیت می‌نویسد: دولت آمریکا به‌گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار بازگشت که مذاکرات غیرمستقیم برجام را از ایران گدایی می‌کند. در وین درها به روی آمریکایی ها بسته است!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 35
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • CA ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    2 6
    ذلت به معنای واقعی برای آمریکا
    • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      3 0
      به هیچ وجه نباید بار دیگر پروتکل الحاقی را بذیریم حتی اگر تحریمها برداشته نشود.اگر اندکی صبر شود و تحریمها هم خنثی شود غربیها برای اجرای برجام التماس خواهند کرد و در آنموقع ما باید خود را نبازیم و هرگز زیر بار روتکل الحاقی نرویم. برای غربیهای زیاده خواه همان پادمان کافیست
    • علی IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      0 0
      بخواهی د نخواهید - قبول کنید یا نکنید امریکا ارباب کل جهان و ما اصلاح طلبان است
  • کوروش IR ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    3 0
    اینکه همه اش شد تعریف و تمجید از یه گروه
  • IR ۰۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    8 0
    احسنت، مرحبا، آفرین.
    • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      3 1
      اصلاح طلب بی صفا/ کشته مرده آمریکا !!!!!!
  • IR ۰۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    6 3
    اینکه ایران به امریکا بگوید مستقیم مذاکره نمی کنیم راامتیاز می داند باعث تعجب است.من نمی دانم کجای این کار امتیاز است
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      1 1
      ما هم مطمئن بودیم که شماها عقلتون به این چیزا نمیرسه!!!
  • رضا IR ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    4 3
    آفرین ؛آمریکا به التماس افتاده رفقای داخلیش هم نزدیکه منفجر بشن
  • IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    3 1
    کاش اصلاح طلبان حرف از عزت وسربلندی نمی زدند
  • IR ۰۶:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    2 0
    چه لیگ باحالی! گرانادا و ختافه و الچه دسته یک هستند و رئال مادرید دسته دو!!!
    • IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      0 0
      بعد باید بازیکن‌های رئال مادرید 90 دقیقه روپایی بزنن چون بقیه بازیشون نمیدن!!! خخخخخخخ
  • ابوالفضل IR ۰۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    5 2
    شماها که انقدر قدرتمند هستید چرا التماس امریکا میکنید پس
    • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      2 0
      امریکا که اینقدر قدرتمنده چرا التماس مارو میکنه ؟؟؟
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
      1 0
      بیچاره، این آمریکا است که التماس می کند که به برجام برگردد
  • IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    4 1
    وقتیکه امریکا تو مذاکره نباشه اون مذاکره دوزار ارزش اجرایی نداره
    • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      1 0
      فعلا پشت در وایستا یانکی، یه پا و دو تا دستت هم بگیر بالا تا صدات کنیم، مفهوم شد؟؟!!
  • IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    2 1
    عالیست. وقتی تیم مذاکره کننده خودسر و خود فروخته نباشه و گوش به فرمایشات و دستورات رهبری بده، نتیجش میشه عزت و سربلندی برای کشورر
  • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    0 0
    یه کم به عکس با دقت تر نگاه کنید
    • IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      0 0
      من با دقت نگاه کردم، اولیانوف گفته : ببین یانکی، ظریف و تیمش رفتن، اینها هم قراردادو کامل میخونن نمیتونی ...کنی، آدم شو!! مالی با دست در زیر چانه: عجب..... خوردیم برجامو پاره کردیما، حالا چه غلطی بکنیم؟؟!!
  • حسام IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    1 1
    حالا اگر همه تحریمها تمام و کمال از روی زمین محو شوند و باز هم اتفاق مثبتی برای اقتصاد و معیشت ملت ایران رقم نخورد،
  • یاوری US ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    6 0
    مذاکرات درباره منافع ملی جای خاله بازی و اجرای بازی کودکانه قایم باشک نیست، واسطه کردن کشورهایی که ارتباطی با تحریم ها ندارند به جز ایجاد داستان بیشتر کمکی به حل مساله نمی کند
  • DE ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    2 0
    لطفا بروید سراغ ظریف و با التماس اورا قانع کنید بیا و ما رو از این گرداب خطرناک نجات بده
  • بصیرت IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    1 1
    این بار نوبت ایران است تا با نشان دادن اقتدار خود جریمه عدم انجام تکالیف دشمنان قسم خورده را به آنان گوشزد کند. زمانی خواهد رسید که ایرانی قدرتمند و مقتدر تحریم های 180 درصدی را بر این مزدوران تحمیل کند و آن زمان دور از انتظار نیست.
  • IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    0 0
    ميشود فتوا داد كسانيكه از تكرار يك عمل مشخص نتيجه متفاوتى را انتظار ميكشند مجنونند به اين معنى كه ديوانه اند ويا عاشق مقام وسوار شدن برگرده مردم به نيت قارون شدن مجنون هاى اصلاح طلب خودرا به روان پزشك نشان دهيد درخواستهاى شما قبلا انجام شده شما مجنون وار داريد داستان سرايى مكنيد درست است رؤياى كسب امتياز بيشتر امريكارا غلغلك داد تاازبرجام خارج شود وبه اين باتلاق سياسى بيا افتاد وهيج برنامه اى هم براى خروج از ان ندارد
  • DE ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    1 1
    فعلا که آقای باقری کنی دست به دامان معاون وزیر خارجه روسیه شده ؟؟!
  • علیرضا IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    1 0
    تا دیروز هی داد می زدید دولت روحانی ملت و محرم نمی دونه واز مذاکرات چیزی اطلاع رسانی نمی کنه درحالیکه بیشترین اخبار را اطلاع رسانی می کرد اما الان نه تنها از رییس جمهور خبری داده نمی شه از تیم مذاکره هم خبری نیست و در یک فضای در بسته درحال تصمیم گیری هستند حالا شما هم ذوق کنید ما با امریکا مذاکره مستقیم نمی کنیم ولی اخرش خواهید کردیعنی مجبور خواهید شد
  • DE ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    0 0
    چرا ایران با آمریکا مستقیم مذاکره نمی‌کند؟ چون ایران دیگه زبان دیپلماسی بلد نیست و نمیتونه به موقع خودکار پرت کنه و قدم زدن در پیاده رو و خنده هم دیگه بلد نیست ضمنا زبان انگلیسشون اینقدر ضعیفه که تفاوت تعلیق و تغلیو !!! یعنی لغو تحریمها را هم نمیدونند . ضمنا اگر به نتایج جدید هم برسند اون مجلس انغلابی !' که ۲۵ دقیقه ای بتونه برجام را نخونده امضاء کنه دیگه وجود نداره ..خب برای چی بریم مستقین! با امریکا حرف بزنیم. والا حوصله داری ها
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    2 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
    • مهدی IR ۰۴:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
      0 0
      احسنت
  • ایرانی US ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
    0 0
    چرا ایران با آمریکا مستقیم مذاکره نمی‌کند؟ چون این مدلی باشه خیلی باحال تره.
  • حمید ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
    0 0
    بازنده اصلی ماجرا آمریکا نیست بلکه مردم ایرانند که تحریمها کمرشونو شکسته
  • NL ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
    0 0
    بدبختیه سیاست خارجی ما وقتی شدت گرفت که رفتن و به چشم برادر به جان کری و اربابانش نگاه کردند و برادرانه دستشون رو فشردند... ... ممکت که تو انگلیس بزرگ شدن و تحصیل کرده اند... برادر واقعی اونها محسوب میشن ولی ما مردم ایران نه تو انگلیس بزرگ شدیم نه چشم برادری نسبت به ما دارن...
  • CA ۰۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۴
    0 0
    تیکه جالبی بود
  • IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
    0 0
    بایدن:پس این دوستان ما وسرمایه های ما چه میکنند تخریب.اعتصاب.اشوب .حمله به دولت جدید .ترساندن .والم شنگه راه نمی اندازند نکنه .فکر کردهاند برای انتخابات بکمک ما نیاز ندارند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس