به گزارش مشرق، نزدیک به ۷۲۵ روز از آن سپیده دم تاریک و تلخ ۱۳ دی ۹۸ و ترور ناجوانمردانه سردار دلها و ۱۰ تن از همراهانش بهدست نظامیان تروریست آمریکایی در فرودگاه بغداد میگذرد.
با ورود به فصل زمستان و آغاز دی ماه، کم کم به زمان برگزاری دومین سالگرد شهادت قهرمان ملی کشورمان؛ حاج قاسم سلیمانی که نامی پرآوازه نه تنها در ایران بلکه سایر کشورهای منطقه و جهان دارد، نزدیک میشویم. همان فرمانده مقتدری که در دوران حیات و پس از شهادتش، طرحهای استکبار جهانی، صهیونیستها و آمریکا همچون طرح خاورمیانه بزرگ را نقش بر آب کرد.
امسال نیز بناست برنامههای متنوعی برای گروههای سنی مختلف جهت گرامیداشت یاد و خاطره سردار دلها در داخل و خارج کشور برگزار شود.
حمیدرضا مقدمفر دبیر ستاد مردمی دومین سالگرد بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی روز شنبه ۲۷ آذر در نشست خبری با اصحاب رسانه، در تشریح برنامههای این ستاد که بخش عمده آنها در هفته مقاومت، از دهم تا هفدهم دیماه برگزار میشود، گفت: آیین بزرگداشت شهادت حاج قاسم سلیمانی سیزدهم دی ماه در مصلای تهران با حضور آحاد مردم، شخصیتهای سیاسی و فرهنگی کشور و شخصیتهای مقاومت از برخی کشورها برگزار میشود.
مشایعت۱۵۰ شهید مفقودالاثر در تهران
بناست، شانزدهم دی همزمان با سالروز تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی و شهادت صدیقه طاهره در فاطمیه دوم، پیکر مطهر ۱۵۰ شهید مفقودالاثر در تهران مشایعت شود. همچنین شامگاه یکشنبه همزمان با شب شهادت سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در حرم امام رضا (ع) سخنرانی میکند و در مساجد، حسینیهها و مصلیها مراسمهایی در شهرها و استانهای دیگر و حتی روضههای خانگی به نیت حاج قاسم در برخی منازل برگزار میشود.
برگزاری نخستین کنگره علمی و پژوهشی
نخستین کنگره علمی و پژوهشی «شهید سلیمانی مکتب تراز تمدن اسلامی» که اختتامیه آن یازدهم دیماه در سالن اجلاس صدا و سیما برگزار میشود و همایش ملی «فرهنگ انتظار و راهبرد مقاومت» که در دهه اول بهمن اختتامیه آن برگزار میشود، از دیگر برنامههای سالگرد شهید سلیمانی خواهند بود.
برپایی محافل قرآنی از جمله ختم ۳۱۳ نفره
برگزاری مراسم همزمان با ساعت شهادت سردار سلیمانی و همراهانش در نزدیکی فروگاه بغداد، برگزاری همایش سردار سلیمانی مدافع آزادی و امنیت و زندگی مسالمتآمیز ادیان الهی در روز سیزدهم دیماه با حضور رهبران دینی از داخل و خارج کشور، برپایی محافل قرآنی از جمله ختم ۳۱۳ نفره، برگزاری همایش بزرگ مقاومت و نشستهای تخصصی در حرم مطهر امام رضا (ع)، برگزاری یادواره «قهرمان من» و «مانند سردار» برای کودکان و نوجوانان و همچنین مسابقات کتابخوانی از دیگر برنامههای سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی است.
علاوه بر برگزاری مراسم سالگرد شهید سلیمانی در جوار مزار آن شهید عزیز، در دهه دوم فاطمیه مراسم سوگواری حضرت صدیقه طاهره (س) در بیتالزهرا (س) کرمان نیز برگزار خواهد شد.
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
پویش مردمی ختم صلوات و زیارت نیابتی و ارائه خدمات اجتماعی عام المنفعه به نیت حاجقاسم همچون آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و اعطای خدمات رایگان اصناف مختلف، برگزاری جشنواره موسیقی که هشتم دیماه اختتامیه آن در تالار وحدت برگزار خواهد شد و همچنین برگزاری کنگره بینالمللی شعر شهید سلیمانی که اخیراً اختتامیه آن برگزار شد، از دیگر برنامههایی است که ستاد بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی برای دومین سالگرد وی طراحی کرده است.
۱۰ دی ماه؛ همایش بزرگ یاران حاج قاسم
البته سردار سرتیپ دوم پاسدار حسن حسنزاده، رئیس ستاد بزرگداشت دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی نیز روز ششم دیماه در یک نشست خبری درباره برنامههای دومین سالگرد شهادت سردار دلها بیان کرد: همایش بزرگ یاران حاج قاسم با حضور پیشکسوتان جهاد و شهادت و همرزمان سردار سلیمانی روز ۱۰ دی ماه در حسینیه فاطمه زهرا پادگان حضرت ولیعصر (عج) برگزار خواهد شد.
۱۱ دی ماه؛ برگزاری اجتماع بزرگ دختران حاج قاسم سلیمانی
گویا بناست ۱۱ دی ماه برنامهای از سوی ستاد مردمی سردار دلها با عنوان اجتماع بزرگ دختران حاج قاسم سلیمانی با حضور زنان پایتخت در مجموعه ورزشی ۱۲ هزار نفری آزادی برگزار شود.
اجرای شب شعر بین المللی در تالار اندیشه حوزه هنری
روز یکشنبه دو برنامه محوری در تهران برگزار میشود، اولین مراسم توسط اصناف و بازاریان تهران در مسجد امام خمینی با محوریت خود بازاریان و اصناف برگزار میشود. برنامه دوم نیز کنگره ادبی مقاومت با عنوان مرد میدان است که با حضور شعرای زیادی از داخل و خارج کشور؛ این شب شعر بین المللی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود.
۱۴ دیماه؛ همایش کارمند تراز مکتب حاج قاسم
روز سه شنبه ۱۴ دیماه همایش کارمند تراز مکتب حاج قاسم برگزار میشود، ستاد اجرایی، شاخصهها و معیارهای این همایش مشخص شده و کمیسیون خاصی برای تعیین کارمندان تراز حاج قاسم تشکیل شده است.
جمعه؛ برپایی نمایشگاه توانمندیهای موشکی
روز جمعه مصادف با سالروز موشک باران پایگاه آمریکا در حاشیه نماز جمعه تهران نمایشگاهی از توانمندیهای موشکی کشور برگزار میشود.
بیستم دی ماه؛تجلیل از دستاندرکاران طرح شهید سلیمانی در مقابله با کرونا
بیستم دی ماه به عنوان آخرین روز از ۱۰ روز بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مراسم تجلیل و تکریم از دستاندرکاران طرح شهید سلیمانی در مقابله با کرونا در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
برگزاری هزار مراسم بزرگداشت در محلات و مساجد
بیش از ۱۰۰۰ مراسم بزرگداشت و یادواره حاج قاسم و شهدای مدافع حرم در محلات، مساجد و نقاط متبرکه و حسینهها و ۱۱۴ مراسم محوری در تهران با سخنرانی مقامات کشوری و لشگری با حضور مردم برگزار میشود.
برنامههای دومین سالگرد در کشورهای همسایه
از آنجاکه جایگاه و نقش سردار دلها در پیروزیهای جبهه مقاومت در کشورهای منطقه بر کسی پوشیده نیست و با حضور مقتدرانه و جهادی او گروهک تروریستی داعش در عراق و سوریه از بین رفت و این شهید تبدیل به نمادی در مبارزه با تروریسم جهانی شد. ستاد بزرگداشت دومین سالگرد، برنامههای ویژهای را برای اجرا در برخی از کشورهای همسایه تدارک دیده است.
در لبنان برنامههای هنری فراوانی طراحی شده و یک اجتماع عظیم میدانی در بیروت برگزار میشود و سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله در این مراسم سخنرانی خواهد داشت. البته در لبنان قرار است تئاتر، برنامههای نمایشی و هنری و اجتماع میدانی در بیروت برگزار شود.
در یمن برنامه اجتماع عظیم مردمی برای شهید سلیمانی گرفته خواهد شد. در عراق هم عشایر عراقی برنامه ویژه دارند و برنامهای هم قرار است در فرودگاه بغداد برگزار شود. درسوریه و لبنان هم به همین ترتیب است.
با توجه به همین جایگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی در میان مردم ایران و سایر کشورهای منطقه بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه تاریخی نماز جمعه ۲۷ دی ۹۸ درباره سردار دلها فرمودند: «به حاجقاسم سلیمانی -شهید عزیز- و به ابومهدی -شهید عزیز- به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به آنها به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار شهید عزیز ما را با چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درسآموز، با این چشم نگاه کنیم آن وقت اهمّیّت این قضیّه روشن خواهد شد. قدر و قیمت این قضیّه روشن خواهد شد».
سردار دلها در همه عرصهها از خود شاخصهایی به یادگار گذاشته است
مهدی شکیبایی، کارشناس مسائل سیاسی درباره این تعبیر ارزشمند که باید به سردار دلها به چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درسآموز نگاه کنیم، به خبرنگار میزان میگوید: همیشه خود اشخاص موضوع نیستند بلکه مکتبی که ایجاد میکنند و یا در آن مکتبی که پرورش پیدا میکنند، موضوعیت دارد.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ مکاتب زیادی ایجاد شده و پیامبران زیادی آمدهاند که هرکدام دارای مکاتبی بودند، ادامه میدهد: این انسانها بهلحاظ یک سری ویژگیها و شاخصها ویژه بودند و توانستهاند ایجاد مکتب کنند. معمولا کسانی میتوانند تبدیل به یک الگو شوند که به لحاظ اخلاقی، علمی و عملی در سایر مسائل از خود یکسری ویژگیهایی برجای بگذارند و براساس آن، تبدیل به یک الگو و مکتب شوند.
کارشناس مسائل سیاسی تاکید میکند: در دنیای معاصر، مکتب حضرت امام راحل را داریم که از هر لحاظ دارای ویژگیهای منحصر به فردی است و وقتی که ایشان از دنیا رفت، آن ویژگیهای اخلاقی به یک مکتب تبدیل شد که افرادی در همان دوره و یا بعد از آن، تلاش میکنند از طریق این شاخصها راه خود را پیدا کنند.
وی عنوان کرد: شهید سلیمانی هم یک چنین الگویی برای مردم ایران و جهان بود و پرورش یافته مکتب امام راحل بود و با پیگیری شاخصهایی که امام راحل از خود بجای گذاشته بود و با استمرار آنها توانست خود را به عنوان الگو معرفی کند و این الگو تبدیل به یک مکتب شده است.
شکیبایی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانی اخیرشان که به مناسبت شهادت حاج قاسم بود به این نکته اشاره کردند که به شخص سلیمانی کاری نداشته باشید به مکتبی که از خود بجای گذاشته بنگرید.
کارشناس مسائل سیاسی اضافه میکند: سردار دلها در همه عرصهها از خود شاخصهایی به یادگار گذاشته است، به عنوان مثال وقتی بلایای طبیعی بر مردم کشورمان نازل شد، سردار دلها اولین نفری بود که در آنجا حاضر شد یا وقتی جان و ناموس ملت مورد تهدید واقع شد، این شهید بود که در جبهههای جنگ حضور پیدا کرد و در خط مقدم جبهه، با سن کم مسئولیت یک لشکر بزرگ را برعهده گرفت که الحق و الانصاف از عهده مسئولیتهای خود در آن دوران برآمد.
وی میگوید: جلوتر که میرویم میبینیم سردار دلها برای دفاع از حریم آل الله نیز خودجانفشانی کرده و به کشور دیگری مهاجرت کرده است تا مقابل طراحی امنیتی که علیه موجودیت انقلاب اسلامی اطراحی شده بایستد. آن شهید با همرزمان خود در خارج از مرزهای ایران جلوی دشمن و سازمان مخوف تروریستی که از سوی سازمانهای استخباراتی کشورهای بزرگ دنیا مدیریت و هدایت میشد، ایستاد و آن سازمان تروریستی را از بین برد؛ اینها شاخص و ویژگیهای بارز یک فرد است.
شکیبایی در ادامه تاکید میکند: مردم این شاخصها را لمس کرده و این فرد را بهعنوان الگو قرار میدهند و وقتی سردار دلها شهید میشود از او بهعنوان یک مکتب یاد کرده و تلاش میکنند پیرو این مکتب باشند.