ودیعه مسکن

در حالی که اجاره بها، مستأجران را جان به لب کرده و تنها برنامه حمایتی وزارت راه و شهرسازی از قشر مستأجر، وام ودیعه مسکن است، بانک ها در پرداخت این تسهیلات سنگ اندازی می کنند.

به گزارش مشرق، در ماه‌های اخیر بازار اجاره مسکن روز به روز ملتهب تر شده و هیچ یک از ابزارهای حمایتی از مستأجران از یک سو و کنترلی بازار اجاره مسکن از سوی دیگر نتوانسته به کاهش فشارهایی که روز به روز بر مستأجران بیشتر می‌شود، منجر شود.

کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند اگرچه اجاره بها تابعی از قیمت مسکن است و با توجه به افزایش شدید قیمت مسکن و جا ماندن اجاره بها از این قیمت در سال‌های گذشته، حال شاهد پر شدن این فاصله میان قیمت مسکن با اجاره بها (نسبت P به E) هستیم، اما یکی دیگر از عواملی که در افزایش اجاره مسکن مؤثر است، فاصله زیاد عرضه با تقاضاست که باید برای پر کردن این شکاف، ابزارهای مالیاتی خصوصاً مالیات بر خانه‌های خالی به کار بیاید تا مالکان به عرضه واحدهای مسکونی خالی خود ترغیب شوند.

این در حالی است که تا کنون بر اساس اعلام مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی، هیچ برگه مالیاتی برای مالکان واحدهای خالی از سکنه صادر نشده است.

با این حال ستاد ملی مقابله با کرونا در اواخر خرداد امسال مصوبه خرداد سال گذشته خود در خصوص حمایت از مستأجران و ساماندهی بازار اجاره مسکن را تمدید کرد که بر اساس آن علاوه بر تعیین سقف افزایش اجاره مسکن برای قراردادهای تمدیدی اجاره مسکن، تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستأجران پرداخت شود.

سقف اجاره بها در ستاد کرونا: ۲۵ درصد / ‬ گزارش بانک مرکزی: ۵۰ درصد!

ستاد ملی مقابله با کرونا در حالی سقف ۲۵ درصدی اجاره بها را تعیین کرد که بر اساس گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن در مهر ماه امسال، اجاره بها نسبت به ماه مشابه سال قبل (مهر ۱۳۹۹) افزایش ۴۸.۴ درصدی برای شهر تهران و ۵۱.۳ درصدی برای کل کشور داشته که عملاً شکست سیاست تعیین دستوری سقف اجاره بها را نشان می‌دهد.

معاون وزیر راه: طرح تعیین سقف ۲۵ درصدی اجاره بها موفقیت آمیز بود

محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا متوسط افزایش ۴۶.۹ درصدی هزینه اجاره بها در تابستان ۱۴۰۰ برای خانوارهایی که تمدید قرارداد داشته‌اند، نشان دهنده شکست طرح تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها است، گفت: مصوبه ستاد ملی کرونا در حکم قانون بوده و لازم اجرا است.

محمود زاده تاکید کرد: با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا و حمایت و همکاری مراجع قضائی و عدم صدور حکم تخلیه برای مستأجران به جز استثناهای ۸ گانه، سال گذشته کاهش ۶۵ درصدی جا به جایی مستأجران را شاهد بودیم که نشان دهنده موفقیت این مصوبه است.

وام ودیعه مسکن به کجا رسید؟

همچنین یکی دیگر از برنامه‌هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا برای حمایت از مستأجران طراحی کرد، اعطای تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن برای مستأجران تهرانی، ۴۰ میلیون برای کلانشهرنشینان و ۲۵ میلیون تومانی برای ساکنان سایر شهرها بوده که آمارها حاکی از شکست این طرح است.

مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، اعطای این تسهیلات به مستأجرانی بود که تاریخ قرارداد اجاره آنها از ابتدای مهر ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ بود اما در شهریور ماه امسال دامنه زمانی مذکور به پایان پاییز امسال نیز کشیده و سقف زمانی پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها به معرفی شدگان نیز تا پایان بهمن ماه امسال در نظر گرفته شد.

۸ درصد متقاضیان وام ودیعه گرفتند

بر اساس آمار منتشره از وزارت راه و شهرسازی تا کنون بیش از یک میلیون و ۶۴۰ هزار نفر متقاضی در سامانه تسهیلات کمک ودیعه مسکن ثبت نام کرده و از این تعداد بیش از ۶۳۰ هزار نفر به بانک‌ها معرفی شده و بیش از ۱۳۰ هزار نفر تسهیلات را دریافت کرده اند.

به عبارت دیگر تنها کمتر از ۸ درصد (۷.۹ درصد) مستأجران متقاضی دریافت تسهیلات ودیعه مسکن توانسته اند آن را دریافت کنند که گفته می‌شود بخش مهمی از آنها، تسهیلات گیرندگان ۲۵ و ۴۰ میلیون تومانی بوده و سهم دریافت کنندگان تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی کمتر بوده است.

بانک‌ها سنگ اندازی می‌کنند

بسیاری از مستأجران از سنگ اندازی های بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن گلایه مندند.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد بانک‌ها با رایزنی‌های وزارت راه و شهرسازی با بانک مرکزی و دستورالعملی که بانک مرکزی برای بانک‌ها مبنی بر سه گرفتن در اخذ تضامین از متقاضیان صادر کرده، چندان میانه خوبی نداشته و این دستورالعمل را مراعات نمی‌کنند.

رئیس بانک مرکزی: بانک‌ها پرداخت وام‌های خرد را تسهیل کنند

همچنین علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در نشست دوره‌ای ۱۷ آبان با مدیران عامل بانک‌ها بر ساده گیری بانک‌ها در اعطای تسهیلات خُرد دستوری صادر کرد که تا کنون خبری از اجرای این بخشنامه رئیس کل بانک مرکزی از سوی بانک‌ها شنیده نشده است.

یک متقاضی وام ودیعه مسکن گفت: بعد از آنکه به سختی توانست دو ضامن رسمی دولتی برای وام ودیعه مسکن ۷۰ میلیون تومانی از یکی از شعب بانک «گ» تهیه کند، این بانک به آنها گفته فعلاً امکان پرداخت این تسهیلات نیست و احتمالاً یک ماه برای تأمین این اعتبار زمان می‌برد.

همچنین یکی دیگر از متقاضیانی که از وزارت راه و شهرسازی، پیامک معرفی به بانک را دریافت کرده است، می‌گوید بانک عامل می‌گوید اعتباری برای اعطای این تسهیلات ندارد.

برخی دیگر از متقاضیان نیز عمدتاً با سد بزرگ عدم وجود اعتبار برای این تسهیلات مواجهند و پاسخ بانک‌ها به آنها این است که فعلاً پرداختی برای وام ودیعه به مستأجران ندارند.

اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی وام ودیعه مسکن شفاف سازی شود

این در حالی است که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و نیز اعلام محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، میزان اعتباری که برای طرح اعطای تسهیلات ودیعه مسکن در نظر گرفته شده ۱۰ هزار میلیارد تومان است بنابراین اگر این سقف پر شود انتهای طرح خواهد بود اما تا زمانی که سقف پر نشود محدودیتی در پرداخت وجود نخواهد داشت.

با توجه به اینکه تا کنون تنها ۱۳۰ هزار نفر تسهیلات ودیعه مسکن در نظر گرفته اند و با احتساب اینکه ۱۰۰ درصد این ۱۳۰ هزار نفر، وام ۷۰ میلیون تومانی گرفته باشند، ۹ هزار میلیارد تومان از اعتبار در نظر گرفته شده هزینه شده و هنوز هزار میلیارد تومان دیگر پابرجاست.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    7 0
    تو این مملکت خراب شده، چی به نفع قشر ضعیف شد که این دومیش بشه؟!...
  • IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
    0 2
    من سالها فکر میکردم زن ها مظلومند ولی قضیه عکسه نسبتا جالبه سریال سیزده دلیل برای خودکشی تو فصل دوم یکم حقو میده به پسر متجاوز ! چی مگه داره میگذره تو غرب
  • IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 1
    بانک صادرات و کلیه بانک ها....خجالت بکشید.......پروندم‌ ۳ هفته خوابیده.......میگه دولت گفته فعلا ن....مسدود شده سامانه.......چه وضعیه
  • زهرا IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    وام ودیعه مسکن برای کسانی که چک برگشتی دارند تعلق میگیرد یا نه اگر نمیگیرد بس چرا تایید میشود وقتی به بانک مراجعه میکنی میگویند هنوز هم چین چیزی ابلاغ نشده چرا شفاف سازی نمیشود برای چه کسانی دقیقه تعلق میگیرد.
  • محمد هادی نظری IR ۰۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    باسلام.الان 20روز هست که من به بانک ملی شهرستان داراب مراجعه میکنم که پرونده رو تحویل بدم حتی ضامن کارمند آوردم اما بانک از پرداخت وام ودیعه خودداری می‌کند و میگن بخشنامه اومده وام به کسی پرداخت نکنیم وبهشون میگیم میشه بخشنامتونو نگاه کنیم و حتی از نشان دادن بخشنامه هم خودداری میکنن چون دروغ به مردم میگن اگر اینجور بخشنامه ای که بانک ملی وام ودیعه پرداخت نکند چرا هنوز سایت وام ودیعه باز هست و تنها بانکی که پنچره انتخاب باز هست همین بانک ملی هست ولی از پرداخت وام ودیعه خودداری میکنن و به مردم میگن بخشنامه اومده پرداخت وام ودیعه مسکن وجود ندارد واقعا این چه وضعی هست هیچ کسی جوابگو مردم نیست حتی بازرسی بانک ملی
  • مسعود ۵۴ IR ۰۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    کرایه را با منت ۵۰ درصد اضاف کرد ۱۰۰ در صد میخواست بزنید به برق سه فاز خودتون را چقدردگوش کردن البته اونا هم حق دارن ملکشونه و صاحب اختیار بدبخت مستاجر که جر واجر شد.
  • رضا ملاسعیدی IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    من ثبت نام کردم ضامن بردم حتی ضامنهای بنده پای قرارداد امضا کردند تمر باطل کردم اما بانک یک بار تهسیلات متوقف کرد،
  • زهرا مرزانی IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    سلام چرا ای وامی میدین صد جور چیزی میخاین از مردم من که الان ضامن و فیش حقوقی از اینجور چیزا ندارم چیکار کنم
  • علیرضا IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    من همه ی مدارک رو جور کردم رفتم بگیرم گفت پایان خدمت می خواد. واقعا همه بانکها می خوان!
  • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    1 0
    خواهشن رسیدگی کنیددوسه میلیون هزینه کردم بانک صادرات انتخاب کردم رفتم گفتن به ماازبالادستوردادن فعلاپرداخت نکنیدکی دستورمیده من نمیدونم
  • مهدی IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    منم تمام مدارک تحویل بانک دادم حتی سفته هم ازم گرفتن مدارک ضامن هم تحویل دادم واسه امضا ضامن مراجعه ب بانک کردم بهم گفتن دستور از بالا اومده وام نمیدیم بوجه نیست بانک تجارت شهرستان دهلران
  • علیرضا IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    1 0
    با سلام. این کارمندهای بانک فکر میکنن از جیب باباشون دارن میدن اون روز رفتم بانک آینده کارمنده میخواست من رو پاره کنه حتی نگذاشت من بهش توضیح بدم
  • محمدآرمان IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    توروقرآن به روسای بانک مرکزی بگید نظارت دقیق کنن به دستوراتی که صادر میکنند .چراکه که بانکها زیربار دستورات نمیرن.بانک صادرات نمونه ای است که سازخودشو میزنه
  • مستاجر IR ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
    0 0
    باسلام ۵تا بانک رفتم هر کدام یک بهانه برای پرداخت نکردن میارن خدا به داده مستاجران برسه هیچ کسی بداد ما نمیرسه
  • نمیدونم IR ۰۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
    0 0
    چی بگم والا فقط میتونم بگم از هیچی خیری نبردیم تو این مملکت مملکتی که هر کی برای خودش رئیسه دولت دستور میده شعبه بانک جواب نمیده حکایت ما هم شده حکایت شاه میبخشه شاقلی نمیبخشه باید همش بسوزیمو بسازیم
  • اکبر IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
    0 0
    متاسفانه دوهفته از این بانک به اون بانک جهت وام ودیعه 40 م مسکن مراجعه کرده و هر بانکی با شرایط خاص خود مانع از گرفتن وام و سنگ اندازی شده اند، الان تو این دوره پیدا کردن حتی یک ضامن رسمی واقعا کار دشواری شده. لطفا فکری برای این چالش بکنید،
  • IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
    0 0
    ولا وام ودیعه مسکن کار بیهوده بود آنهایکه مسکن داشتن وام ودیعه مسکن گرفتن آنهایکه مستاجر واقعی بودن موفق به دریفت وام ودیعه مسکن نشدند داد بی عدالتی سر به فلک کشید
  • مجید حسینی IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
    0 0
    سلام من از اوائل مهرماه در یکی از شعبات بانک صادرات تهران تکمیل پرونده کردم...ضامن بردم...وثیقه گذاشتم...چک و سفته گذاشتمو منتظر موندم.همون موقع که اوائل طرح بود گفتن اعتبار نداریم و تا الان ما منتظریم از طرف مسئولین که لاف میزنن ببینیم شاید فرجی بشه و ما ازین بدبختی نجات پیدا کنیم
  • علیرضا DE ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
    0 0
    سلام دولت اگرخودش خانه به مستاجرهابدهدعالی میشودولی ازکسانی که خانه اجاره میدهند امیدی نیست چون اجاره زیادمیگیرند ومستآجرتوان پرداختشونداره لطفا فکری به حاله مستاجرهابکنیدمتشکرم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس