کد خبر 130237
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۹

خبر سرنگوني يك هواپيماي فانتوم تركيه توسط پدافند ضد هوايي سوريه در جريان انجام مأموريت مبهمي در مرزهاي دو كشور، افکار عمومی را در غرب و بویژه هم پیمانان عرب آنها در منطقه متشنج کرد.

به گزارش مشرق به نقل از العالم، "عبدالباری عطوان" در سرمقاله القدس العربی با اشاره به این موضوع نوشت: فراخوان رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه براي برگزاري "نشست بحران" با حضور رئيس ستاد مشترك ارتش، وزراي دفاع، خارجه و كشور و رئيس دستگاه اطلاعاتي تركيه نشان دهنده اهميت اين امر و ضرورت پاسخ به آن است.

عطوان ادامه داد: در چهار دهه گذشته روابط سوريه و تركيه در مراحل مختلفي شاهد تنش هايي بوده است، اما هرگز اين تنش ها به درجه سرنگوني هواپيماها نرسيده است.

وی افزود: ممكن است مقامات سوريه با اين اقدام پيام هاي مختلفي مبني بر عدم ضعف و هراس نداشتن از جنگ را به طرف هايي ارسال كنند.

عطوان نخستین پیام این اقدام سوریه را هشدار به ترکیه در كمك افراطی به مخالفان سوريه و مسلح كردن آنها به جنگ افزارهاي مدرن، و تبديل خاك آن كشور به گذرگاه ورود افراطيون اسلامگرا به سوريه دانست و گفت: احتمالا سوریه خواست با این اقدام پیامهایی قوی به طرفهای مختلف و نه فقط سوریه برساند مبنی بر اینکه، سوریه ضعیف نیست و از جنگ نمی ترسد.

عطوان افزود: پيام دوم سوريه خطاب به ناتو به ويژه امريكا است تا بدانند كه سوريه مانند ليبي نيست و هر گونه اقدام نظامي عليه اين كشور، از جمله بمباران هوايي، بدون عواقب نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: پيام سوم به برخي از كشورهاي عربي، به ويژه اعضاي شوراي همكاري مي باشد كه سلاح و تجهيزات مدرن را از طريق تركيه براي عناصر مسلح در سوريه ارسال مي كنند.

عطوان گفت: چهارمین پيام نيز خطاب به افكار عمومي داخل سوريه و تأكيد بر اين امر است كه نظام همچنان يكپارچه و آماده رويارويي با "توطئه بيگانگان" است.

سردبیر القدس العربی در ادامه تأکید کرد: استراتژي اردوغان كه براساس تنش زدايي با همسايه ها استوار بود و باعث شده بود تا تركيه به هفدهمين اقتصاد قدرتمند جهان تبديل شود، كم كم در حال فروپاشي است و شكاف در این استراتژی از داخل سوريه آغاز شده است و ممكن است در صورتي كه اين اقدام سوريه به جنگ ميان طرفين بينجامد اين استراتژي به طور كامل از بين برود.

عطوان گفت: نكته بسيار مهمي كه بايد همواره در نظر داشت اين واقعيت است كه سوريه ليبي نيست و بشار اسد نيز با معمر قذافي كاملا متفاوت است. سوريه زرادخانه تسليحاتي بسيار قوي از جمله موشك هاي "اس 300" ضد هوايي دارد كه مي تواند با هر هواپيماي متجاوزي مقابله كند. اين در حالي است كه نظام ليبي نتوانست حتي يك هواپيماي غربي را سرنگوني كند، البته به جز هواپيماي لاكربي؛ البته اگر واقعا رژیم قذافي در سقوط آن هواپیما دست داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس