کد خبر 1284638
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۳
عراق

ائتلاف‎های الفتح، دوله‎القانون، عصائب اهل‎الحق، کتائب حزب‌الله، حزب اسلامی و حزب اتحاد میهنی کردستان نتایج انتخابات پارلمانی عراق را ساختگی خوانده و رد کرده‎اند.

به گزارش مشرق، «جمانة الغلای» سخنگوی کمسیاریای عالی انتخابات عراق امروز (دوشنبه) در واکنش به اظهاراتی که در خصوص تقلب در انتخابات  مطرح می شود اعلام کرد دستگاه‌های مربوط به رای‌گیری سیستم‌های پیشرفته‌ای هستند و نسبت به هرگونه تخلف احتمالی حساسیت بالایی دارند.

به نوشته وبگاه المورد، او سپس گفت که به همین دلیل امکان سوء استفاده از آرای مردم وجود ندارد.

الغلای سپس گفت که بیش از ۳۰۰۰ صندوق رأی به زودی از مراکز رأی‌گیری در همه استان‌ها به دفتر کمیساریای عالی انتخابات ارسال خواهد شد و آرا در برابر همه نمایندگان گروههای سیاسی و با حضور ناظران بین‌المللی شمرده خواهد شد.

این مقام عراقی همچنین گفت که تاکنون ۶۰ هزار رأی شمرده نشده و به زودی نتایج این تعداد آراء نیز اعلام خواهد شد.

پس از اعلام نتایج انتخابات عراق در روز گذشته تعدادی از احزاب و گروههای سیاسی این نتایج را ساختگی و جعلی خوانده‌اند. ائتلاف الفتح به رهبری «هادی العامری»، حزب اسلامی و حزب اتحاد میهنی کردستان، عصائب اهل الحق و بسیاری از گروهها به نتایج اعتراض کرده‌اند.

در همین ارتباط، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق هم در ارتباط با نتایج انتخابات این کشور بیانیه‌ای صادر و تأکید کرد: «به هر قیمتی که شده، ما این نتایج ساختگی را نمی‌پذیریم و از آرای نامزدهای خود و رأی‌دهندگانمان با تمام قدرت دفاع خواهیم کرد».

این بیانیه در حالی منتشر شده است که منابع عراقی ساعاتی پیش گزارش دادند که چارچوب هماهنگ‌کننده احزاب شیعی در بیانیه‌ای به کمیساریای عالی انتخابات عراق اعتراض کرده‌اند.

در بیانیه احزاب مذکور آمده بود: «در راستای پافشاری چارچوب هماهنگ‌کننده بر درستی روند دموکراتیک و تحقق الزامات انتخابات زودهنگام که مرجعیت دینی خواستار آن شد و تأکید کرد که باید آزاد، امن و منصفانه باشد و از سوی دیگر در راستای پشت‌ سر گذاشتن شبهات و مشکلات بزرگی که در انتخابات سال ۲۰۱۸ ایجاد شد و به یک بن‌بستی سیاسی انجامید و در نتیجه با وقوع رویدادهای تأسف‌باری در سال ۲۰۱۹ پایان یافت و همچنین به منظور حمایت از روند دموکراتیک و بی‌طرفی در انتخابات، ما تمام نکات فنی را به کمیساریای انتخابات ارائه کردیم».

در ادامه عنوان شد: «کمیساریا متعهد شد که تمام مشکلات را با گام‌هایی عملی مرتفع کند؛ ‌ اما این نهاد به تمام آن اقدامات قانونی که اعلام کرده بود، پایبند نبود. بر این اساس، ما اعتراض خود را به نتایج و عدم قبول آن را اعلام می‌کنیم و برای جلوگیری از دستکاری در آرای رأی‌دهندگان اقدامات لازم را اتخاذ خواهیم کرد».

چارچوب هماهنگ‌کننده احزاب شیعی شامل ائتلاف «الفتح»، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزب‌الله» ‌ و دیگر جریان‌های شیعی است. «عصائب اهل الحق» گفته است که از الف تا یای این انتخابات دستکاری شده بود.

بر اساس اعلام کمیساریای عالی مستقل انتخابات، تاکنون جریان شیعی صدر ۷۳ کرسی، ائتلاف سنی تقدم ۳۸ کرسی، ائتلاف دوله القانون ۳۷ کرسی، ائتلاف عزم ۱۵ کرسی، ائتلاف الفتح ۱۴ کرسی، جنبش امتداد ۹ کرسی، جریان حکمت ملی ۲ کرسی، ائتلاف النصر، ۲ کرسی و حزب دموکرات کردستان عراق ۳۲ کرسی را به دست آورده‌اند.

به عقیده ناظران، هیچ یک از فراکسیون‌ها میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکرده‌اند و  ائتلاف میان فراکسیون‌ها برای تشکیل کابینه ضروری است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۱
    0 0
    تا الان در هیچ دوری نتایج انتخابات تغییر نیافته است. احزاب شکست خورده باید اخلاق شکست را داشته باشند و درک کنند که مردم با کسی عقد اخوت نبسته اند
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۱
    0 0
    در انتخابات عراق، 25 میلیون واجد شرایط رای دادن بودند که از این میزان 68% ثبت نام کردند. در روز انتخابات 41% ثبت نام شدگان پای صندوق حاضر شدند. یعنی حدود 30% واجدان شرایط. در این انتخابات شیعیان ملی گرا، کسانی که شعار اول عراق را سر می دهند، در انتخابات پیروز شدند . ائتلاف فتح 14 کرسی یعنی رای کمتر از 1.5% درصد واجدان شرایط را به دست آورده است، که این میزان عدم مقبولیت برای آنها بسیار سنگین است. مردم به این جماعت در انتخابات گذشته اقبال نشان دادند، ولی شیوه حکومتداری آنها را در دو سال گذشته قبول نکردند و در انتخابات آنها را تنبیه کردند. به سختی هم تنبیه کردند. دلیل نمی شود که چون سلاح در اختیار دارند، بخواهند از آن علیه ملت خودشان، کسانی که در سال 2014 از آنها در برابر داعش حمایت کردند، استفاده کنند. این انتخابات یک نه بزرگ به طرفداران ایران در عراق هم بود. دولت قانون، فتح و اتحادیه مهینی کردستان، طرفداران ایران در عراق هستند که ارای مجموع آنها به اراء شیعیان ملی گرا که در ائتلاف صدر جمع شدند هم نمی رسد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس