به گزارش مشرق، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از نابرابری واکسن انتقاد کرده که به گفته وی به این معنی است که بار همهگیری کرونا به طور نامتناسب بر دوش فقرا افتاده است.
بیشتر بخوانید:
تأکید فرستاده گوترش بر تداوم همکاریهای ایران در یمن
گوترش در نشست صندوق بینالمللی پول گفت همبستگی جهانی در عمل از بین رفته و افرادی که در مناطق درگیری و کشورهای شکننده زندگی میکنند از همه بیشتر رنج میبرند.
به گزارش یورونیوز، وی گفت که ۱۰۰ میلیون نفر از ابتدای همهگیری کرونا در جهان به فقر کشانده شدهاند و چهار میلیارد نفر فاقد حمایت اجتماعی، مراقبتهای بهداشتی و امنیت شغلی هستند.
گوترش تاکید کرد که چنین نابرابریای زمینه مناسبی برای خشونت و درگیری ایجاد میکند.
نابرابری در واکسیناسیون
دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص نابرابری دسترسی به واکسن اظهار داشت: یک موضوع کلیدی این بود که در حالی که کشورهای توسعه یافته به واکسن دسترسی داشته و توانستهاند جمعیت خود را واکسینه کنند، کشورهای فقیر هنوز آن چیزی را که نیاز دارند در اختیار ندارند.
وی گفت: نابرابری (در دسترسی به) واکسن یک تهاجم اخلاقی است که جهان را به مرگ میلیونها نفر دیگر محکوم و رکود اقتصادی را طولانی میکند که میتواند میلیاردها دلار هزینه داشته باشد و از همه بیشتر به فقیرترین کشورها ضربه بزند.
گوترش در ادامه از کشورها خواست تا از استراتژی واکسیناسیون جهانی سازمان جهانی بهداشت حمایت کنند که هدف آن این است که تا سال ۲۰۲۲، ۷۰ درصد از مردم همه کشورها در مقابل کرونا واکسینه شده باشند.
وی تصریح کرد: در کشورهایی که تحت بحران و درگیری قرار گرفتهاند، واکسیناسیون نیازمند سرمایهگذاری هدفمند در سازوکارها و ظرفیتهای تحویل محلی است. این نه تنها تضمین میکند که واکسنها به سرعت و عادلانه تحویل داده شوند، بلکه سیستمهای بهداشت محلی و ملی را تقویت میکند و به جلوگیری از همهگیریهای آینده کمک میکند.
بهبود اقتصادی
گوترش همچنین در خصوص بهبود اقتصاد جهانی که در کشورهای ثروتمند در حال رخ دادن است اما در کشورهای فقیر این طور نیست، گفت که اقتصادهای پیشرفته ۲۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای احیای اقتصادی سرمایهگذاری میکنند، رقمی که برای کمتوسعهترین کشورها به ۱.۸ درصد کاهش مییابند.
وی افزود: کشورهایی که از جنگ و بحران آسیب دیدهاند، کمترین فضای مالی را برای سرمایهگذاری در سیاستهای مورد نیاز خود برای بهبودی پایدار و فراگیر دارند؛ سیاستهایی مانند انرژی تجدیدپذیر، حمایت اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی برای همه.