کد خبر 1265883
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۵
گندم نمایه

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در جلسه امروز قیمت گندم برای سال زراعی جدید ۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر ضمن خدا قوت به کشاورزان در عرصه کشور که برای تامین غذا زحمت می کشند، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی با وجو تمام کمبودها، ظرفیت بسیار خوبی را به دلیل شرایط اقلیمی داریم، در حوزه منابع انسانی هم ۴.۵ میلیون تولیدکننده و حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در این بخش فعالیت می‌کنند.

وی افزود: کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که این حجم از ظرفیت اقلیمی و انسانی را داشته باشد. اگر به درستی از آن استفاده نکنیم به این نعمات خداوندی جفا کرده ایم، ظرفیت‌های کشاورزی کشور می‌تواند علاوه بر تامین غذا برای ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران، چندین برابر تولید غذا داشته باشد و علاوه بر تولید غذا، تولید قدرت را هم برای ما به ارمغان می‌آورد.

ساداتی نژاد با بیان این که امروز قدرت غذا از قدرت اسلحه در جهان کمتر نیست، خاطرنشان کرد: یکی از ارکان اقتدار در دنیا تامین غذا است، کشاورز و دامدار علاوه بر این که تولیدکننده زحمتکش این سرزمین هستند، تولیدکننده قدرت غذایی کشور هم هستند.

وی با اشاره به این که نگاه به کشاورز باید از نگاه صرف تولید کننده فراتر برود، ادامه داد: کشاورز هم امنیت ما را تامین و هم تولید قدرت می‌کند، اگر کشورهای دیگر از نظر غذا به ما وابسته باشند از نظر دیپلماسی نیز برای ما موثر خواهد بود.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امروز عذا یک ابزار حکمرانی است و کشورهایی که ادعای قدرت می کنند در تولید غذا دست بالایی دارند، برخی از این کشورها ۴ درصد جمعیت جهان را دارند اما ۳۷ درصد از تامین غذای دنیا را انجام می‌دهند، پس کشاورزی ابزار قدرت و اقتدار است اما ما با وجود این ظرفیت دارای چالش هایی هستیم که باید حل شود و باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم؛  باید با شعار "همه با هم" در کنار کشاورزان و روستائیان باشیم و از همه ظرفیت های کشور استفاده کنیم و بخش را از چالش ها نجات دهیم.

*احیا و اصلاح ژنتیکی مرغ لاین آرین در دستورکار وزارت جهاد کشاورزی

وی با بیان این که صنعت مرغداری ما یک صنعت فعال و پویا است، عنوان کرد: اگر بخواهیم مشکل را تشریح کنیم باید در دو بعد نگاه کنیم که یکی از این نقاط ضعف این است که مرغ اجداد و لاین مورد نیاز این صنعت را از خارج وارد می کنیم که تجارب سال ۹۸ نشان داد می توانیم از این بخش مورد تهدید واقع شویم.

ساداتی نژاد افزود: ما صنعتی در داخل کشور داریم که ۲.۵ میلیون تن نیاز پروتئین و گوشت سفید را برای ما تولید می کند اما وقتی وارد بطن آن که می‌شویم می‌بینیم که مونتاژ است؛ یعنی ما مرغ اجداد را از خارج وارد می کنیم و در اینجا مرغ مادری و جوجه یکروزه و مرغ گوشتی تولید می‌کنیم؛ در سال ۹۸ آمریکا ورود مرغ اجداد راس را به ایران تحریم کرد و نشان داد که امنیت غذایی چقدر حساس است و دشمنان ما بر روی امنیت غذایی هم تمرکز دارند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با تلاش های صورت گرفته بر روی مرغ لاین آرین و حمایت هایی که از سمت وزارت جهاد کشاورزی انجام شده در حال حاضر مشکل تامین مرغ اجداد برطرف شده است و ما هم پیگیر احیای مرغ لاین، رفع موانع و مسائل ژنتیکی و اصلاح نژادی آن خواهیم بود تا مشکلات این بخش برطرف شود.

وی با بیان این که مشکل دوم تولید مرغ، جیره غذایی آن است که به شدت وابسته هستیم، ادامه داد: بیش از ۹ میلیون تن ذرت و بیش از ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا به کشور وارد می شود که می تواند هر لحظه دچار چالش شود و به خاطر آب بر بودن این محصولات نمی‌توانیم تمام آن را در داخل تولید کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که از برنامه‌های ما افزایش تولید نهاده‌های دامی در کشور است، گفت: پیش از این هم برنامه ها و اقداماتی صورت گرفته اما فراز و فرود بسیار زیادی داشته و برنامه پایدار و مستمر نداشته ایم، بر اساس تجارب گذشته یکی از برنامه‌های ما تقویت تولید داخل است اما این تولید به ۱۰۰ درصد نخواهد رسید چرا که شرایط اقلیمی اجازه تولید بیشتر را نمی دهد اما با برخی از اقدامات، امکان تولید تا ۵۰ درصد این نهاده ها در داخل وجود دارد.

وی با بیان این که در شرایط فعلی تامین نهاده ها با واردات و تامین ارز است، افزود: بخشی از مشکلات سال ۹۹ در بحث گوشت مرغ مربوط به عدم تامین منظم نهاده ها بود که در همین چند روز جلسات بسیاری را با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داشتیم و با برنامه ریزی انجام شده تا پایان سال مشکلی در تامین نهاده دامی نخواهیم داشت و طبق برنامه مشکلات برطرف خواهد شد.

*کاهش زمان رساندن نهاده به دست دامداران

ساداتی نژاد در رابطه با سامانه بازارگاه عنوان کرد: بسیاری از نقایص سامانه بازارگاه برطرف شده، ارتقا پیدا کرده و امروز این سامانه جایگاه خود را باز کرده است، در حال حاضر مشکلی که با آن مواجه هستیم تاخیر در رساندن نهاده به دست دامدار است که با برنامه ریزی انجام شده زمان رسیدن نهاده به دامدار را کاهش خواهیم داد.

وی با تاکید بر این که عمده ترین مشکل ما توزیع گوشت مرغ بعد از کشتارگاه و عدم حذف واسطه هایی است که باعث برهم خوردن تعادل قیمت مرغدر بازار می شوند، گفت: این واسطه ها باعث می شوند قیمت مرغ در حد قیمت واقعی خود به فروش نرسد و با ایجاد حاشیه بازار، قیمت را افزایش می دهند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: وقتی ما نهاده را با قیمت مصوب به مرغدار می رسانیم، مرغ با قیمت مصوب به دست مصرف کننده نمی‌رسد، البته کنترل و نظارت کار سختی است اما با تمرکز برروی کشتارگاه ها، استفاده از ظرفیت پرنده شمار آنلاین و یا باسکول های دیجیتالی که روی سامانه بازارگاه سوار می شود، با یکپارچه کردن این مجموعه کنترل افزایش پیدا خواهد کرد و ما می توانیم مرغی که به آن نهاده دامی اختصاص پیدا کرده درکشتارگاه کشتار شده و وارد بازار شده اس را رصد کنیم.

وی با بیان این که در بخش توزیع هوشمند هم با وزارت صمت در حال مذاکره هستیم، ادامه داد: ما اگر بتوانیم این ظرفیت های هوشمند را به خدمت بگیریم این نابسامانی در حوزه توزیع هم کاهش پیدا خواهد کرد که برای آن هم برنامه‌ریزی می‌کنیم اما این اقدامات زمان‌بر است و نمی توانیم بگوییم که هفته آینده به ثمر خواهد نشست؛ ما از تمام ظرفیت ها و تشکل ها استفاده خواهیم کرد تا سامان و آرامش را به بخش کشاورزی باز گردانیم.

*حذف قیمت های دستوری و غیر واقعی از محصولات پروتنینی

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه تجاری سازی کشاورزی بیان کرد: یکی از برنامه های ما این است که کشاورزی را اقتصادی و تجاری کنیم و در این صورت قیمت مفهوم پیدا کرده و کشاورزی سودده خواهد بود؛ مرغداری بنگاه خیریه نیست بنابراین نمی توانیم برای قیمت دستور دهیم.

وی با بیان این که دامداران از قیمت دستوری ناراحت هستند و عددی که تعیین می کنیم اگر زیر قیمت تمام شده باشد و سود نداشته باشد به تولید ضرر می رساند، ادامه داد: درست است که ما نهاده را با ارز ترجیحی تامین می‌کنیم اما این تنها عامل تولید نیست و مرغداران و دامداران از مکمل استفاده می کنند، هزینه کارگر دارند. در سال ۹۹ طبق محاسبات ما در کمیسیون کشاورزی مجلس، قیمت مرغ زنده بیش از ۱۷ هزار تومان بود اما قیمت مصوب ۱۴ هزار تومان تعیین شد که برای تولیدکننده ضرر محسوب می‌شد و اگر افزایش قیمتی برای برطرف کردن ضرر انجام می داد هم تخلف بود، لذا تعیین قیمت نباید دستوری و غیر واقعی باشد و این کار غیر اقتصادی است.

ساداتی نژاد گفت: دلیل این که دولت ورود می‌کند به خاطر تامین نهاده با ارز ترجیحی است اما تعیین قیمت باید واقعی باشد؛ قیمت غیر واقعی به تولید ضرر می‌زند و این قیمت برای مصرف کننده هم مطلوب نیست، بازار به هم می‌ریزد، با کمبود مواجه می شویم و تولیدکننده هم متهم به تخلف شده و مرغ هم با قیمت مناسب به دست مصرف کننده نمی رسد، بنابراین حمایت از تولید کننده حمایت از مصرف کننده است، نگاه ما به حوزه کشاورزی تجاری و اقتصادی است، استراتژی حمایت از مصرف کننده متفاوت است اما پایین نگه داشتن قیمت به صورت دستوری راه‌حل نیست.

*۶۴۰۰ تومان عدد منطقی و اقتصادی برای تولید شیر است

وی با اشاره به این که تولید درحوزه های کشاورزی لحظه ای نیست، گفت: تخم مرغ ۲۱ روز طول می کشد که تبدیل به جوجه شود و ۴۵ رو هم باید در مرغداری باشد تا به سن کشتار برسد و پروسه رسیدن آن به بازار بیش‌از ۲ ماه طول می کشد، در پروسه شیر هم حدود ۸ ماه زمان می‌برد، بنابراین کشتار دام مولد، مصرف کننده را در وهله اول متضرر خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که حداقل هزینه تمام شده تولید یک لیتر شیر ۶۴۰۰ تومان است و اگر کمتر از این قیمت از دامداران خرید کنیم تولید غیر اقتصادی است، تصریح کرد: ما  نمی‌توانیم به تولیدکننده فشار بیاوریم؛ دام مولد و گاوداری‌های صنعتی بخش های مهم اقتصادی کشور هستند و باید صیانت شوند؛ عدد ۶۴۰۰ تومان عدد منطقی و اقتصادی برای تولید است و برای ادامه زنجیره باید تمهیدات دیگری لحاظ شود و باید برای بحث شیر و فرآورده‌های لبنی در زنجیره با تشکل ها و فعالین بخش جلساتی داشته باشیم.

استفاده از کشاورزان و تشکل ها در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری

ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی در دستور کار ما این است که از ظرفیت نیروهای انسانی در بخش بهره ببریم که یکی از آنها تولید کنندگان هستند، با سفرهایی که خواهیم داشت و با حضور در مزارع به صورت میدانی کار را پیش می بریم.

وی با اشاره به این که یکی دیگر از موضوعات مهم راه‌اندازی رصدخانه کشاورزی است که این رصدخانه تا سال ۱۴۰۱ راه اندازی خواهد شد، اذعان کرد: یکی از چالش‌های ما عدم دسترسی به آمار و اطلاعات بوده و بیشتر آمارهای ما در حال حاضر تقریبی است.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با استفاده از نخبگان و فعالین بخش کشاورزی عنوان کرد: در هفته آینده برنامه‌ای برای نخبگان خواهیم داشت تا در یک ساعت مشخص بتوانند به وزیر دسترسی داشته باشند؛ نمی‌توانیم برای کشاورزان تصمیم بگیریم در حالی که کشاورز و ذینفع در تصمیم‌گیری‌ها دخیل نبوده و حضور نداشته باشد، برای همین در شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی هم ۳ کشاورز ، ۳ نماینده تشکل ها و ۳ نفر از دولت حضور دارند و برای تنظیم بازار هم از فعالان و کشاورزان استفاده خواهیم کرد و این افراد پشتوانه رفع چالش ها خواهند بود.

وی در رابطه با حضور واسطه ها در بخش کشاورزی گفت: یکی از عمده‌ترین دلایل عدم موفقیت در حذف واسطه ها این است که از خود بخش کشاورزی، اتحادیه ها و تشکل استفاده نکردیم و باید به سراغ این افراد برویم تا در بازاررسانی و تنظیم بازار کمک کنند.

ساداتی نژاد ادامه داد: یک ضلع بازار کشاورزی در دنیا کشاورز و اتحادیه‌ها هستند، ما در حوزه تشکل‌ها دچار ضعف هستیم و باید برطرف شود.

وی با اشاره به این که در حوزه مرغ، بخش خصوصی در جلسات مجلس شورای اسلامی می‌آمد اما تعداد تشکل‌ها و عدم انسجام در تشکل‌ها را داشتیم، گفت: در حوزه مرغ گوشتی به عنوان مثال ۱۹ هزار مرغداری داریم اما یک اتحادیه سراسری مرغ گوشتی ایران باید داشته باشیم که در مورد چالش ها باهم صحبت کنیم، به تفاهم برسیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در دنیا تشکل ها بر روی قیمت هم با دولت تعامل و توافق می‌کنند اما نه با قیمت مشخص و ثابت بلکه با در نظرگرفتن درصد مثبت و منفی و درنظر گرفتن بالانس بازار و به این شکل بازار را تنظیم می کنند.

وی افزود: ما باید با تشکل توافق کنیم و ابزار لازم را هم به او بدهیم‌؛ یک روز واردات را ممنوع می کنیم و یک روز جلوی صادرات را می گیریم و این کار به تولید ضرر وارد می کند اما تشکل می تواند زمانی که قیمت بالا می رود با واردات و در زمان کاهش قیمت با صادرات بازار را کنترل می‌کند و در رابطه با شرایط بازار به بخش دولتی پاسخگو باشد، بنابراین استراتژی ما استفاده از این تشکل ها است و باید قدرت این بخش را افزایش دهیم و به وحدت برسانیم، باید سازوکار این اقدام با این افراد توافق شود و پس از انسجام بتوانیم بازار را به تشکل ها سپرده و نظارت را بر عهده بگیریم و مردم هم منتفع شوند.

خشکسالی عامل کاهش تولید گندم در کشور

ساداتی نژاد با اشاره به بازگشت اختیارات بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی گفت: در همان دولتی که قانون تمرکز لغو شد، در آخرین روزها قانون مصوب شده و اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده شد، در حال حاضر قانون تمرکز اجرایی شده و شرکت بازرگانی دولتی ایران به وزارتخانه بازگشت است، همچنین معاونت بازرگانی در حال احیا است و قانون تمرکز با قدرت هم احصا و هم اجرا خواهد شد تا حوزه کشاورزی بتواند با فرماندهی واحد در کل زنجیره و اجزای مختلف آن پاسخگو باشد.

وی خشکسالی را عامل کاهش تولید گندم در کشور دانست و تصریح کرد: تجربه خوبی در زمینه خودکفایی محصولات استراتژیک مانند گندم داریم؛ امسال زیر ۵ میلیون تن خرید گندم داشتیم که به خاطر خشکسالی بوده و در دیمزارها برداشتی نداشتیم، بنابراین مجبوریم حجم بیشتری گندم وارد کنیم اما برنامه های قبلی نشان می‌دهد که کشور ظرفیت خودکفایی مناسبی دارد.

ساداتی نژاد با بیان این که کشاورزی ما در حال حاضر به صورت سنتی، معیشتی و خرده مالکی اداره می شود، خاطرنشان کرد: برای اینکه کشاورزی ما تبدیل به کشاورزی تجاری شود باید با استفاده از مدیریت واحد، سطح درآمد کشاورزان را افزایش دهیم که راه این کار، کشاورزی قراردادی است؛ باید با کمک شرکت های پشتیبان زنجیره های ارزش را به کشاورزان معرفی کنیم و کشاورزان و زنجیره ارزش را به هم متصل کنیم.

وی افزود: در برخی کشورها ۹۰ درصد کشاورزی قراردادی است، بذری کاشته نمی شود مگر اینکه تکلیف محصول و تکلیف خریدار محصول مشخص شده باشد و طبق نیاز و الگوی مصرف خریدار، تولید محصول انجام می‌شود تا برگردانده نشود که ما در این بخش ضعف داریم و گاهی دچار بیشبود در محصولات و عدم پذیرش بازار می شویم، بنابراین باید الگوی کشت را اجرا کنیم که‌ در تمام برنامه های توسعه ای لحاظ شده و در برنامه هفتم هم لحاظ خواهد شد اما تاکنون اجرا نشده است.

اجرای الگوی کشت بدون ابزار کشاورزی قراردادی امکان پذیر نیست

وزیر جهاد کشاورزی با بیا این که اجرای الگوی کشت ابزار می خواهد، گفت: یکی از این ابزارها قیمت بوده که تا الان در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نبوده و مجلس کمک کرد شورای قیمت‌گذاری را به همین منظور در وزارت جهاد کشاورزی ایجاد کردیم تا قیمت توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین شود و این قیمت باید قبل از آغاز کشت اعلام شود، به همین منظور در جلسه امروز قیمت گندم برای سال زراعی جدید ۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد.

وی ادامه داد: ابزار دوم برای اجرای الگوی کشت، کشاورزی قراردادی است، اگر به کشاورز می گوییم به جای صیفی جات گیاهان دارویی بکارد باید خریدار محصول از قبل مشخص شده باشد، کشاورزی قراردادی و حضور صنایع تبدیلی در کنار کشاورز باعث می‌شود کشاورز با خیال راحت کار را انجام دهد.

ساداتی نژاد افزود: صنایع تبدیلی بذر مناسب و اصلاح شده، کود مورد نیاز و آموزش لازم را به کشاورز می دهند و محصول را بیمه کرده و در آخر محصول را از کشاورز خریداری می کنند که این اقدام تولید و درآمد کشاورزان را افزایش خواهد داد.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: مطالعات بر روی اجرای الگوی کشت در اراضی کشاورزی کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام شده اما در اجرا مشکل داشتیم که به زودی اجرایی خواهد شد.

ایجاد فرصت مطالعاتی مزرعه برای محققین سازمان تحقیقات

وی با بیان این که ظرفیت علمی را هم باید به کنار کشاورزان بیاوریم، خاطرنشان کرد: یک باغ سیب در بجنورد ۳۰۰ تن در هکتار تولید سیب دارد در حالی که متوسط تولید کشور ۳۰ تن درهکتار است و یا یک کشاورز در ملایر ۱۱۰ تن در هکتار ‪  تولید انگور تولید می کند درحالی که متوسط تولید کشور ۱۱ تن درهکتار است، کشاورزان پیشرو ۱۰ برابر بیشتر از متوسط کشاورزان تولید می کنند و این کشاورزان پیشرو از نظر اقتصادی فاصله زیادی با کشاورزان دیگر دارند، بنابراین برای رسیدن به کشاورزی اقتصادی نیازمند علم هستیم.

ساداتی نژاد ادامه داد: در زمینه علمی در وزارت جهاد کشاورزی یک سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وجود دارد. این سازمان بیش از ۲ هزار عضو هیات علمی، محقق و دانشمند دارد که باید به صورت میدانی به مزارع و باغات بروند و ما مدلی را با عنوان فرصت مطالعاتی مزرعه برایشان طراحی کردیم، یعنی هیات علمی در کنار کشاورز در مزرعه عملکرد در واحد سطح و مشکلات کشاورز را برطرف کند و در کنار کشاورز سهمیم شود، این مدل می تواند در کنار کشاورزی قراردادی به  تحول بخش کشاورزی کمک کند.

استفاده از ظرفیت فناوری های نوین برای ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که بحث شفافیت، حذف رانت و مبارزه با فساد بسیار مهم است و در وزارت جهاد کشاورزی جایگاه ویژه‌ای دارد، عنوان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تلاش می‌کنیم مناقصه ها، مجوزها و قراردادها کاملا شفاف باشد، حتما سامانه سوت زنی در زمینه گزارش فساد را در وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی خواهیم کرد.

وی افزود: ما نباید در واردات به سمت انحصار برویم، اتحادیه ها و تولید کنندگان ظرفیت های خوبی برای کمک به واردات نیازهای کشاورزی دارند، همچنین می توانیم از ظرفیت های فناوری های نوین برای ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد استفاده کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 32
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    2 9
    این یعنی سرآغاز گرونی نون ؟ یعنی نمیدونین ذره ای رمق برای مردم باقی نمونده ؟
  • IR ۱۷:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    2 1
    برای گندم دیم قیمت خیلی خیلی حیلی بالائی است - وضعیت زمین های کشاورزی را کشاورزان بی اطلاع از قانونی که به آنها در سال 1349 تا 1346 داده شده تصور درستی از نعمت زمین ندارند - جهاد و کشاورزی هم بی اطلاع از نقش قانون نسبت زمینهای مولد بشدت راه انحرافی را طی خواهد کرد این قیمت هم بدترین رفتار جهاد است و تورم را جنون آسا کرده اید
  • IR ۱۷:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    1 0
    برای گندم دیم قیمت خیلی خیلی حیلی بالائی است - وضعیت زمین های کشاورزی را کشاورزان بی اطلاع از قانونی که به آنها در سال 1349 تا 1346 داده شده تصور درستی از نعمت زمین ندارند - جهاد و کشاورزی هم بی اطلاع از نقش قانون نسبت زمینهای مولد بشدت راه انحرافی را طی خواهد کرد این قیمت هم بدترین رفتار جهاد است و تورم را جنون آسا کرده اید
    • جواد IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      اولا شما نه کارشناس هستید نه کشاورز که نظر بدهید پس در چیزی که علم آن را ندارید نظر ندهید لطفا گندم دیم همیشه کیفیتش از گندم آبی بهتره ، در ثانی هزینه ها در هر دو کشت یکسان هست ، بذر کود سم ، شخم ، آماده سازی برداشت و ... ثالثا پس این قیمت اگر زیاده دولت چرا بذر رو 7800 تومان به ما میده تراکتور شده 310میلیون ، از قیمت روغن موتور، تایر و تعمیر تراکتور خبر داری؟ کود 50 هزار تومانی شده 700 از قیمت سموم چطور قیمت کمباین کارگر پس خبر نداری!! در ضمن چرا وقتی همه چیز ده برابر میشه دم نمی زنید وقتی قیمت محصول زحمت یکسال کشاورز زیاد میشه ناراحت میشید
    • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
      0 0
      آقا ی وارد بذر زراعت دیم 3 برابر دیم باید پاشیده شود - کودو و آب وبری و کارگر آبیاری و فقط مطلع باشید اگر جایی خواستید خالی ببندید بدونی هزینه کامباین در زراعت آبی 2/5 برابر هزینه دیم است چون بایستی طی اصول بوجاری گندم آبی بوسیله سرند کامباین باید با سرعت کم و وقت گیر انجام شود --مگر مجبوری از موضوعیتی که تخصص نداری طرح بحث می کنی - راندمام محصول خارج شده از زراعت آبی در عوض 2/5 تا 3برابر دیم است - گندم دیم کیفیت خوبی دارد لیکن هزینه کشت و داشت دیم بسیار اندک است.
  • IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    0 0
    fبا قیمت کولش گندم یعنی قیمت گندم تنی ده میلیون تومان یا به عبارتی کیلوئی ده هزار تومان آقای رئیسی این وزیر بلمز را کی گذاشت توی دامن کابینه شما - اینها از حد اقلهای قیمت دیم هم اطلاع ندارند - مجبور می شوید از چپاول کشاورزان در آخر زمینهای کشاورزی ملی کنید و الا روند مذکور روستاها از بین خواهد برد - با این این حجم از پول من بعد از این شاهد ماشینهای لوکس در روستاها خواهیم بود - صنایع نیز نابود خواهد شد - یعنی چه کشوررا کجا دارید می برید بلد نیست مگر مجبور هستید ملت را دارید نابود می کنید - نان را دانه ای 150 هزارتومان مجبورید تحمیل کنید - خیلی ویرانگر دارید حرکت می کنید من زمین کشاورزی دارم می بینم اعتیاد در موتور خانه های کشاورزی و در روستاها از نقد و رفاه دارد بیداد می کند - کارگر پیدا نمی شود زمین شده بازیچه آرزوی ارباب رعیتی در ملت زنده خواهید کرد که خود بد بختی خانمان بر اندازی بود اما از این رابط ناسالم خرید محصول بهتر بود - چرا اندازه را و محتوای وضعیت را با احساستان دارید برای کشور تبدیل به فاجعه می کنید - زمین کشاورزی در ماهیت ملک شخصی و مال کشاورز نیست شبه امانی است - قانون الغاء ارباب رعیتی را بخونید
    • سید رضا IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      1 1
      لطفا یکی بیاد این متن را ترجمه کنه ما هم بدونیم منظورش چیه
    • IR ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      فارسی نوشته - نوشته اند - قیمت گندم دیم به این قیمتها نمی رسد و به دلیل اتکا به طبیعت هزینه چندانی ندارد - قوت غالب مردم نباید گران می شد - نبا پرداخت پول یا مفت به دیم کاران به صنعت ستم می شود - کارگران در روستا اعتیاد دارند - کارگر پیدا نمی شود - پول یا مفت باعث رونق واردات کالاهای مصرفی می شود از جمله ماشینهای لوکس در روستاها و - نهایت اینکه مخارج کشت گندم خیلی خیلی پائین و اندک می شود صورت داد بیش از قیمت شده قیمت پرداختن طغیان برعلیه میزان است -
    • IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      فارسی نوشته - نوشته اند - قیمت گندم دیم به این قیمتها نمی رسد و به دلیل اتکا به طبیعت هزینه چندانی ندارد - قوت غالب مردم نباید گران می شد - نبا پرداخت پول یا مفت به دیم کاران به صنعت ستم می شود - کارگران در روستا اعتیاد دارند - کارگر پیدا نمی شود - پول یا مفت باعث رونق واردات کالاهای مصرفی می شود از جمله ماشینهای لوکس در روستاها و - نهایت اینکه مخارج کشت گندم خیلی خیلی پائین و اندک می شود صورت داد بیش از قیمت شده قیمت پرداختن طغیان برعلیه میزان است -
  • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    0 0
    مافیای گندم زهر خودشان را به جان مردم ریختند
  • میکادو IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    0 2
    چراکشاورز نمیشی ماشین خارجی بخرایران۶میلیون بایدگندم باقیمت کیلویی۲۵هزارازخارج واردکنه که به ضرردولته مگه گندم ازادبشه که مردم کشت کنن درغیراین صورت کم ترهم میشودیاعلی
    • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
      3 0
      آواز دهول از دور خوش است - کشت دیم با این قیمت یا حساب بلد نیستی یا نون گندم نخودرده ای
  • IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    1 0
    با وضع موجود وزراء در تصمیمات این گونه ای 6 ماه عجله نکنند.
  • masoud0013 IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    1 1
    من خودم کشاورز م 100هکتار زمین آبی دارم با این قیمت که دولت تعیین کرده هیچ وقت حاضر نیستم گندم بکارم
    • IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      100 هکتار گندم آبی با این بی آبی - تو نمی کاری پسرعموت می کاره - شماها کشاورز نیستید - گندم خیلی هزینه ی کمی می برد - این بهانه ها برای چیه -
  • حامد تهرانی IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    2 1
    اخه چخبره گندم کیلوی ۷۵۰۰
  • رامین IR ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
    0 1
    گندم باید بالای ۱۰ تومان باشه ۷۵۰۰ ب ضرر کشاورزه حالا خدا میدونه تا سال بعد تورم چ جوری پیش بره
    • IR ۰۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
      0 0
      چرا باید گرانی بی مورد ؟ زمین که ماشین صنعت نیست - زمین ایران سرزمین مردم ایران است - متاسفانه زمینهای کشاورزی و همانند مثل آبها زمینهای کشاورزی ملی نیست ضرورتا باید ملی شود - کشاورزان از زمین سوء استفاده می کنند مالکیت زمینهای کشاورزی بدتر زا دوره ارباب رعیتی شده است
  • جواد IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    لطفا کسی که از هزینه های سرسام آور تولید خبر ندارد نظر ندهد چرا وقتی که کود شیمیایی از 50 هزار تومان رسید به 700 تومان کسی نگفت با کشاورز این کار رو نکنید هزینه اش میره بالا همین طور سم بذر ، تراکتور ، روغن موتور ، تایر و تعمیر و... همین الان دولت بذر را به قیمت 7800 میفروشه به کشاورز قیمت تراکتور شده 310 میلیون ودر آخر چرا وقتی این همه اقلام ضروری زندگی تان ده برابر شد دم نزدید فقط در دست رنج یک سال کشاورز صداتون درمیاد خوب دولت میتونه برای نرخ گندم یارانه بیشتری بده تا نان گران نشه
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    نه به دار نه به بار اسمش عمو یدگاره
  • هادی IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    ما دیم کاریم امسال قیمت گندم پایین ما زمین ها را همه عدس کاشتیم .
  • احمد IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    اونهایی که میگن گندم گران هست اصلا کشاورز نیستند نمیدونن قیمت کود شیمیایی که سال ۹۸چهل هزار بود الان شده ۱۸۰هزار قیمت سم که ۵۰هزار بود الان شده ۳۰۰هزار بعدشم گندم ۸ماه طول میکشه تا برداشت بشه ۸ماه کشاورز باید اندوخته سال قبلش بخوره .
  • عقیل IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    شماها که می‌گویید قیمت گندم دیم 7500زیاده نخیر آقا دستتون ازآتش بدوراست که نمیدونید کشاورز بدبخت بذر دیم رافقط کیلویی 8000تومان خریده وکود کیسه ای 250000وشخم هکتاری 700000تومان وکمباین ساعتی450000تومان باید بدهد اگرخدای نخواسته مانند سال گذشته باران هم نباشد یعنی هیچ هیچ یکم انصاف داشته باشید تهیه نان مردم بعده دولت است
    • IR ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
      1 0
      وایسا باهم بریم حساب می کنیم 1- بقول خودت سخم 700 هزارتومان در هکتار 2- 150 کیلو گندم در هکتار ضربدر 8هزارتومان می شود 1200هزار تومان 3- هکتاری 2 کیسه کود سیاه 800هزار تومان - درو با کامباین و..هکتاری 400هزار تومان پیش بینی نشده ها هم محاسبه شد جمع هزینه های یک هکتار کشت دیم می شود 3300 هزارتومان یک هکتار 2 تا 2/5 تن گندم می دهد - 33/000/000 تقسیم بر 2000 کیلو یعنی دو تن می شود 16/500 ریال یعنی هزارو ششصد و پنجاه تومان -خوب در آمد کولش و اجاره زمین دور شده به دامدار برای علف چری نیز بحساب نیامده همین رقم هزینه می شود - کاه امثال قیمت خوبی داشت و.. مشخصا قیمت گذارها هیچ اطلاعی از قیمت تمام شده گندم در هیچ دوره ندارند - زمینهای کشاورزی را ملی کنند و اجاره بدهند سیل بیکاران سرازیر می شوند از خاک مملکت بهره می برند از وضع فعلی نیز کشور رها می شود - مالکیت زمینهای کشاورزی کشور ما یله ورها است
  • احمد لطیف IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
    0 0
    به ولای علی ظلم است 7852
  • IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
    0 0
    نظام قیمت گذاری در کشورما مثل فضای مجازی یله و رها است -گندم دیم کیلوئی 1500تومان بازهم بصرفه است - چون کاه وکولش هزینه کشت را در سالی مثل امثال هزینه کشت و داشت و برداشت را کفایت می کرد.
  • IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
    0 0
    هر هکتار دیم 3300هزار تومان هزینه می برد 2000 کیلو به عبارتی 2 تن گندم می دهد برای 3300هزار تومان هزینه آنگاه فروش تضمینی گندم به 15 میلیون تومان به دولت + 5 میلیون تومان پول کاه جمعا 20 ملیون تومان در آمد برای مخارج سه میلیون و سیصد هزار تومان مشخص می کند که نظام قیمتگذاری کشور دوغ را با دوش آب تشخیص نمی دهند.
  • صابر IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
    1 0
    تورو خدا یه کم بفکر کارمندان زیردست خودت با کمترین حقوق و مزایادر بین کارمندان دولت باش. همه این کارها خوبه ولی نه اینکه فقط با زحمتای ما پوز بدی یه خورده بفکر پایین دستت هم باش خصوصا کارشناسان پهنه که بار اصلی دستورات شما رو دوش اونها هست و بس...
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
    1 1
    بخدا قسم سال دیگه خالی میذارم گندم نمیکارم چرا چون نمی صرفه ....اصلا خود این اقا بیاد بکاره کرایه بده من خوشحال میشم اجاره بگیره ....برای ما نمی صرفه
    • IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
      5 0
      زمینت را آماده شو مصادره کنند یا با اجازه قانون به دست یک اهل فهم از تولید بدهند - مگر مردم ابزار گرانفروشی شما هستند - زمین کشاورزی باید مثل آب و نفت ملی اعلام شود کسی بیشتر از یک هکتار زیمین کشاورزی مالکیتی نداشته باشد بقیه را اجاره بدهند به خیل بیکاران - چه پر توقع زمین را نمی کارم مگر زمین مال تو است - زمین زراعی زمین سرزمین ایران است - بایستی درست ودرمون مدیریت شود تا خرید قوت غالب مردم مشکل نشود
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
    0 1
    اقایی که گفتی قیمت رو جنون اسا می کنه باید امسال ۲ هکتار گندم کرایه یا بخر وعملیات داشت کاشت و برداشتشو انجام بده تا بفهمی کشاوز چی میگه اخه نفهم این مشکل دولته کشاورز ۷ میخره کندومو ولی از خارج ۱۲ تومان والی ۱۵ هزار وارد می کنه باید بشه ۱۲ الان ولی به خبازی ها و غیره که سرو کار با کندم و ارد دارن یارانه یا مازاد گندمی که قراره از خارج بخره رو بده به اونا شما فقط خم میشی برای خارج ولی ی ریال بدن کشاورز بلندش میکنی تا ته میبری ولی تمیدانی خود ارضاعی هست این برادر من فهمیدی یا نه ...
    • IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
      1 0
      100تن هم تولید گندم داشته ام - قیمت تمام شده هر کالایی مشخص است - دوست فهمیده من که انگ نفهم به دیگری زده ای - بحث ایشان کارشناسی و دقیق است. قیمت گندم دیم در مرحله خاکورزی و کشت و داشت و برداشت می شود 2500 دومیلیون و پانصد هزار تومان - یک هکتار زمین 2 تن یا 2 تا 3 هزار کیلو گندم می دهد کاه کیلوئی 5 هزار تومان است و قیمت تولید را تامین می کند. دومیلیون و پانصد هزار تومان را تقسیم کنید به 2 هزا کیلو گندم می شود 12500ریال یعنی هزار و دویست و پنجاه تومان سوبسیدهای بی حساب و کتب هم پیش است و.. - دولت هم بابت زمین چیزی از کشاورز نمی گیرد زمین کشاورزی اراضی ایران است- قوانین الغاء ارباب رعیتی را بخوانید - زمین با اراضی زراعی برای یک نسق که صاحب آن توانائی خرید یک جفت گاو داشت 24 هکتار زمین داده اند برای هرجفت زمین کشاورزی در اختیار کشاورز طعمه نیست - البته تولید خودرو هم همین وضع است - بایستی قیمت تمام شده ی همه آنچه زراعت و صنعت و خدمات و.. انجام شود - نرح گذاری ها بی معنی تولید و بنگاههای دلالی مسکن و ... همه و همه نیازمند نگرش منطقی و تجدید نظر در نرخها است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس