سازمان ملل

چند دیپلمات آلمانی از تشدید تلاش‌های این کشور برای عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل خبر دادند.

به گزارش مشرق، چند مقام عالی رتبه دیپلماتیک آلمان روز دوشنبه از تلاش‌های این کشور برای عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری «تاس» یک مقام دیپلماتیک آلمان به روزنامه روسی «ایزوستیا» در این زمینه گفت، آلمان قاطعانه می‌خواهد عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد مبدل شود. این اقدام به برلین فرصت می‌دهد تا در کار سازمان ملل متحد  از جمله در مسیر مالی سهیم باشد. این ایده آلمان تاکنون به طور رسمی  تنها توسط یکی از اعضای دائمی شورای امنیت، انگلیس، مورد حمایت قرار گرفته است که کافی نیست. این اصلاحات به اجماع نیاز دارد و همه با کاندیداتوری آلمان موافق نیستند.

این در حالی است که روسیه یکی دیگر از اعضای ثابت شورای امنیت با گسترش این شورا به نفع کشورهای غربی مخالف است.

آلمان معتقد است که شورای امنیت سازمان ملل نماینده وضعیت کنونی روابط بین الملل نیست و از افزایش تعداد اعضای دائمی آن حمایت می‌کند.

یک منبع عالی رتبه دیگر در وزارت امور خارجه آلمان به روزنامه ایزوستیا گفت: «شورا امنیت در برگیرنده نظم کنونی جهان نیست.»

این منبع دیپلماتیک آلمان گفت: «شورای امنیت بیانگر نقطه نظرات کشورهای واقع در مناطق جنوب (آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهای درحال توسعه در آسیا) نیست و قاره‌هایی مانند آفریقا را در نظر نمی‌گیرد.»

یک منبع دیگر دیپلماتیک آلمان به  این روزنامه گفت که تغییرات در شورای امنیت بخشی اساسی در اصلاحات جامع سازمان ملل است و برلین اصلاح این نهاد را با آلمان مهمتر می‌داند.

این منبع دیپلماتیک آلمان گفت: «ما نه تنها به شدت از کار چند جانبه مشترک حمایت می‌کنیم، بلکه به طور اساسی به سازمان ملل متحد هم از لحاظ تصمیم گیری و هم مالی کمک می‌کنیم.»

به نظر می‌رسد همه اعضای سازمان ملل متحد بر سر اصلاحات  شورای امنیت اتفاق نظر دارند. همچنین اتفاق نظر وجود دارد که باید عضویت در آنجا گسترش یابد و کشورهای در حال توسعه از جنوب و آفریقا را شامل شود.

شورای امنیت، یکی از ارکان سازمان ملل متحد است که وظیفه پاسداری از امنیت و صلح بین‌المللی را به عهده دارد. بر اساس منشور سازمان ملل متحد، حیطهٔ قدرت شورای امنیت شامل اعزام نیروهای پاسدار صلح، تصویب تحریم‌های بین‌المللی، و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. تصمیم‌های این شورا به صورت قطعنامه‌ اعلام می‌شود.

شورای امنیت پنج عضو دائم و ده عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیم‌ها و رای‌گیری‌های شورا حق وتو دارند. ریاست شورای امنیت نوبتی است (به‌ترتیب الفبای انگلیسی) و طول مدت آن یک ماه است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • کشورهای اسلامی IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    2 0
    بهتر است کشورهای اسلامی با حدود ۲ میلیارد سکنه، ۶۰ درصد اقتصاد جهان عضویت ثابت در شورای امنیت سازمان ملل داشته باشد. آلمان به عنوان کشور مستقل چه گلی در امنیت جهان بر سر دنیا زده که ۵ کشور فعلی نزده‌اند جز پیگیری منافع ملی و خودخواهانه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس