کد خبر 1238412
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱
کام پرستاران بعد از ۱۴سال شیرین شد/سرانجام قرعه به نام نمکی افتاد

قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در تابستان ۱۳۸۶ به تصویب رسیده بود، سرانجام در روزهای پایانی دولت دوم روحانی، به مرحله اجرا رسید.

به گزارش مشرق، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در تیر ماه ۱۳۸۶ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از آن روز تا روز گذشته بود که این قانون در کارتابل مسئولان دولتی خاک می‌خورد.

هر وقت پرستاران سراغ تعرفه‌ها را می‌گرفتند، پاسخ می‌شنیدند که در مراحل اجرایی است. حتی در مقطعی مطرح شد که به صورت پایلوت اجرایی می‌شود. بعد گفتند که باید کارشناسی شود و بیمه‌ها زیربار قبول این خدمات نمی‌روند و… تا اینکه پنج وزیر بهداشت در دوران حضور در وزارتخانه و هیأت دولت، این قانون را دیدند اما برای اجرایی شدن آن حرکت جدی نکردند.

بیشتر بخوانید:

چند درصد متخصصین طب اورژانس کرونا گرفته‌اند؟

بارها جامعه پرستاری و تنها سازمان صنفی آنها با اعتراضات خود به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرایی کنند.

و اما قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری چیست و چرا در جهت اجرایی شدن آن، سنگ اندازی می‌شد.

بیشتر بخوانید:

واکنش یک پرستار به حضور رئیسی در بیمارستان میلاد

در وضعیت فعلی نظام سلامت کشور که تفاوت عظیمی در همه جهات بین پرستار و پزشک ایجاد کرده است، اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری شاید بتواند بخشی از این نابرابری و تبعیض را کم کند. با این حال دولت‌ها اگرچه در برخی مواقع، وعده اجرای این قانون را داده اند، اما از تیر ماه ۱۳۸۶ تاکنون، همواره و مدام، اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به تعویق افتاده است. این در حالی است که اجرای طرح خودگردانی بیمارستان‌ها (موسوم به نظام کارانه) تا سال ۱۳۹۳ هیچ گونه پشتوانه قانونی نداشت، اما چون حمایت پزشکان را با خود داشت، از همان اواخر دهه هفتاد شمسی تا سال ۱۳۹۳ بدون پشتوانه قانونی رسماً اجرا شد و بعد از آن سال، با اجرای طرح تحول سلامت، این کادانه ها برای برخی از پزشکان، چند برابر شد.

بر اساس قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، تمامی خدماتی که پرستاران انجام می‌دهند، شامل تعرفه می‌شود و در قبال آن هزینه‌ای دریافت می‌کنند. تاکنون این خدمات چون تعرفه نداشتند، پرستاران از انجام آنها هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌کردند و پول این خدمات در جیب پزشکان می‌رفت و همین موضوع، نقطه اختلاف و شاید اجرایی نشدن این قانون در ۱۴ سال گذشته بوده است.

مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، در واکنش به تصویب آئین نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، گفت: حدود ۵۰۰ بسته خدمتی پرستاری که در سال ۹۰ توسط سازمان نظام پرستاری مشخص شده بود، مورد بازنگری قرار گرفت و تعرفه استاندارد این خدمات با کمک اداره کل تعرفه خدمات درمانی معاونت درمان وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، معاونت‌های مختلف وزارت بهداشت و نیز سازمان نظام پرستاری، تهیه و ارزش نسبی آنها تعیین شد.

وی خاطرنشان کرد: امروز با اتفاق نظر اعضای شورای عالی بیمه سلامت، آئین نامه تعرفه خدمات پرستاری مصوب شد. هدف اصلی از این تعرفه گذاری، برقراری عدالت در توزیع درآمدها و هویت بخشی مستقل به خدمات پرستاری است و این دو هدف اصلی ما، محقق شد و این دستاورد بزرگ را به جامعه پرستاری تبریک می گویم و از وزیر بهداشت که همواره از جامعه پرستاری حمایت کرده، تشکر می‌کنم.

در همین حال، سعید نمکی وزیر بهداشت ددر حاشیه جلسه روز گذشته شورای عالی بیمه سلامت، گفت: آئین نامه تعرفه خدمات پرستاری که ۱۴ سال بر زمین مانده بود در طول چند ماه گذشته کار کارشناسی دقیق بر روی آن صورت گرفت و این آئین نامه به تصویب شورای عالی بیمه رسید.

وی با عنوان این مطلب که تعرفه تمامی خدمات پرستاری با کار دقیق مشخص شده و پس از تصویب در شورای عالی بیمه سلامت برای تأیید در هیأت وزیران تقدیم دولت شد، افزود: این کار نشان از پاسداری خدمات پرستاران است که نمی‌توان با هیچ انگیزه مالی این خدمات و زحمات را جبران کرد، امیدواریم به عنوان نشانی از قدرشناسی دولت و کارگزاران نظام در راستای اجرای دستور رهبری برای به سرانجام رساندن این قانون بر زمین مانده توانسته باشیم انجام وظیفه کنیم.

قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، زمانی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت دولت نهم بود. بعد از او مرضیه وحید دستجردی دز دولت دهم به عنوان وزیر بهداشت مشغول به کار شد و در ماه‌های پایانی دولت دهم بود که محمدحسن طریقت منفرد جایگزین مرضیه وحید دستجردی در وزارت بهداشت شد.

به دنبال روی کار آمدن دولت یازدهم، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت شد و بعد از اینکه در دولت دوازدهم به دلیل اختلافات با رئیس سازمان برنامه و بودجه، از وزارت بهداشت استعفا داد و کنار کشید، سعید نمکی به وزارت بهداشت آمد و حال در ماه پایانی عمر دولت دوازدهم، این اتفاق مبارک به نام او رقم خورد و قرعه‌ای بود که باعث شد نام نمکی در اذهان پرستاران به یادگار باقی بماند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 32
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    16 9
    نمکی هنری نکرده بدلیل اینکه بار مالی این اقدام برای دولت بعدی است . فقط خواسته اند این اقدام را به نام خودشان ثبت کنند.
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    12 7
    تبعیض ها در وزارت بهداشت دو چندان شد
    • IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      2 2
      این قانونی که گذاشتن یعنی هر کسی به اندازه کاری که انجام میده دستمزد میگیره. خیلی منطقیه. پرستار یه تزریق انجام بده پول اون یه تزریقو میگیره ده تا تزریق انجام بده پول ده تا رو میگیره. هر چند که اخر یه جوری کسورات کم میکنن که فکر نکنم چیزی تهش برای پرستار بمونه.
  • طوبی IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    16 1
    تا ببینیم چجوری اجرا میشه کادر اداری دانشگاه گلستان ۳ میلیون تومن حق کرونا گرفتن و پرستار بخش اورژانس و آی سی یو کرونا ۳۷۰ هزار تومن اونم اگه مثل این اجرا بشه که ...
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    14 2
    چه فایده در بیمارستانها و مراکز درمانی بعضی پرستاران فقط مشغول با موبایلند و پاسخگو نیستند این عدیده موجبات بدبین شدن به خدمات پرستانران خدوم را بدنبال دارد. خواهشا در زمان شیفت موبایل خود را خاموش کنند. و موبایل بازی نکنند.
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    18 5
    کام اینها همیشه شیرین بوده کام مردم و جوانان بیکار شیرین کنید
    • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      8 4
      کجا کام پرستار شیرین بوده با اختلاف درآمد چند ده برابری با پزشکان ؟مردم ایران چقدر بخیل هستند که چشم ندارن ببینن شرایط یکم برا یکی بهتر بشه.واقعا خیلی بدبخت و بخیلی.
    • IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      4 1
      دکترها را هم غیر منصفانه زیاد کردن اون کار اشتباه را با یک کار اشتباه دیگه می خواهند تکرار کنند بیچاره ملت
    • IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      2 4
      مگه مجبورید حقوق خودتون با پزشکان متخصص و فوق تخصص مقایسه کنید حقوقتون با یه جوان فوق دیپلم وولیسانس مقایسه کنید .
    • IR ۲۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      2 0
      بین افراد با تحصیلات مشابه هر کسی به اندازه کاری که انجام میدهد باید دستمزد بگیرد. یک پرستار رسمی با حداقل 60 ساعت کار در هفته بدون تعطیلات عید و اخر هفته و شبکاری ( که اجباری هستند). در معرض قرار گرفتن عفونت ها و صدمات فیزیکی و روانی ناشی از کار.با فشار کاری زیاد . و حساسیت زیاد کاری است حدود 7 تا 9 میلیون تومان دستمزد میگیرد. که در مقایسه با سایر کارمندان رقم پایینی است.
    • IR ۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      2 0
      جوان بیکار دیپلم و لیسانس بره 180 ساعت موظفی و 150 ساعت اضافه کار ( اجباری که تهش برای 150 ساعت یک و نیم میلیون بدن یکسال دیگه با تاخیر)انجام بده بعد در خواست پول بکنه. مرد حسابی ینی ادم بیکاری که نشسته تو خونه از ادمی که داره کار میکنه محقتره؟ این قانونی که گذاشتن یعنی پرستار پول کاری که انجام میده رو میگیره. خیلی منطقیه. نوار قلب میگیره دستمزدشو میگیره. تزریق انجام میده دستمزدشو میگیره. الان ارایشگاه های زنانه یه تار سیبیل بر میدارن خدا تومن پول میگیرن کسی معترض میشه؟
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    16 6
    یه پرستار 16 میلیون حقوقشه اما پلیس فقط 7 میلیون! این تبعیض نیست
    • GB ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      4 22
      همین پرستار بیاد انگلیس ۲۰ برابر این حقوق می گیره
    • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      8 8
      کجا ۱۶ میلیونه حقوقش ؟کل حقوقش به هفت تومن نمی رسه مگه اینکه سابقه کار داشته باشه که ده تومن بگیره .بعدم پلیس چه ربطی به پرستار داره ؟انقدر ابله نباش و دو تا چیز که به هم ربط ندارن رو با هم مقایسه نکن.
  • فری IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    8 5
    حیف این همه پول بیخود که تو جیب پزشک ها و پرستارها میره .همه ی ملت هم کیفیت کارشون و برخورداشون با مریض ها رو دیدن .هر ماه افزایش دارن
    • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      5 9
      چقدر امثال تو بدبخت هستند که به پرستارهایی که کلی شهید دادن تو این یه سال اینجوری توهین میکنی.ای لعنت بر تو باد.چش نداری ببینی شرایط زندگی داغون پرستاران یکم بهتر بشه.توف بر تو ای بدبخت.
  • یک پرستار IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    6 1
    به ما که خصوصی هستیم چیزی نمیدن . ....کام دولتیها مدتهاست شیرینه
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    4 3
    روحانی داره آخر کارش کاری میکنه که بار مالی روی دولت بعدی بیفته این کار دولت بعد را ورشکست و تورم وحشتناک ایجاد می‌کند و در همان سال اول شاهد شورش های سنگینی خواهیم بود.
  • علیپور IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    2 7
    چرابفکرانترنها نیستند وکار مفت ازایشان میکشند کشورهای خارجی بمامیخندند چون به بهانه خودگردانی نه تنها مجانی کارمیکشن پول هم میگیرن ظلم ظلم
  • R IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    5 4
    چقدر به پرستارها می رسید بابا یا از این ور می افتید یا از اون طرف . خودم پرستار می شناسم وضع مالی توپی داره . چرا باید این همه بین مشاغل فرق باشه ؟
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    6 4
    فقط پرستارا پس بقیه چی ؟ معلمان، کارگران و ...
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      4 8
      معلمان هر سال چندبار افزایش حقوق دارن از همه بیشتر میگیرن پرستاران هم به لطف نظام پرستاری و مظلوم نمایی های بی پایان تونستن وزارت بهداشت و وادار به اجرای این طرح بکنن طرحی که میگه همینطوری که استخدام هستی بهت حقوق میدیم برای وظایف ت که بخاطر اون استخدام شدی دوباره برای هر کاری که انجام میدی باز بهت پول میدیم سیستم بهداشت و درمان تبعیض آمیز ترین سیستم تو کل جهان نه ایران
    • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      1 3
      معلم هستم با 27 سال سابقه - فوق لیسانس - رتبه 5 (بالاترین رتبه) حکم با افزایشهای خیالی که سالها است در صدا و سیما خبرش پخش میشود و خودش اجرا نمیشود : 9.150.000 تومان - کسورات قانونی : 2.050.000 تومان - دریافتی 7.100.000 تومان - همچنان مستاجر و ...
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    5 4
    همین پرستارها با کوچترین سوال ازشون میخوان شکمتو پاره کنن. بخدا باید التماسشون کنی بعد ۳ ساعت سرم تموم شده رو از دستت درارن
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    2 1
    ازبغل کام پرستاران کام خیلی از الکی ها وبیخودیها ونخودیها هم شیرین شد ومیشه. به نام قانون به کام بی قانونی .!!!
  • عباس IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    3 2
    معلم ها دو ساله تو خونه نشستن سه بارم حقوقشون اضافه شده بعد پرستاری که با حداقل تجهیزات دماغ به دماغ کرنا هزار جور مرض دیگه اس خار چشم یه مشت بخیله
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    2 1
    چه خبر شده تو این مملکت باز دارن حقوق یه مشت کارمند و پرستارو افزایش میدن مگه سال تموم شده ؟خدا به داد برسه چه تورمی میخان درست کنن
  • جیم IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    2 2
    به پرستارها هر چقدر بدن باز کمه. کار در محیط بیمارستان که سلامت خودشون در خطره. شب کاریها.توهین بیماران و همراهان بیمار که حال عادی ندارن نداشتن تعطیلی پنجشنبه و جمعه و کلی مشکلات دیگه که واقعا کار امثال من نیست خداوند بهشون اجر عنایت فرماید. نوش جونشون هر چقدر دریافتی دارن.
    • IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      2 2
      چرا هرچه قدر بدن کمه یه سر برو بیمارستان دولتی ببین چه خبره ۱۰بار باید بهشون بگی بیا سرم رو وصل کن میگه باشه بزار تلفنم تموم شه نیم ساعت با تلفن حرف زد منم منتظر تا یکی از پرستارها بیاد. یکی از یکی بدتر هستن.
  • RO ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    1 1
    مردم ایران مردم به شدت بخیل هستند و عوض اینکه ابراز امیدواری کنند که شرایط برا همه خوب بشه تا برا یکی شرایط خوب بشه مخالف میکنند .همین رفتار امثال شماهاست که باعث بدبختی مون است .همین شما مردم بخیل و چشم ناپاک .تازه این قانون اگه واقعا اجرا بشه تازه شاید یکم تبعیض درآمد پزشک و پرستار کم بشه که با وجود مافیای پزشکی بعید می‌دونم اجرا بشه
  • IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۸
    1 0
    این چه حرفی است الان ۹ماه اضافه کاری وکارانه به ما پرستاران بیمارستان رجایی شیراز ندادند وفقط باید حمالی کنی در بیمارستان
  • CA ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۸
    0 0
    تبعیض ححححححلال است!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس