ویژه ها

فعال فتنه ۸۸ که پیش از این در تحمیل قطعنامه ۱۹۲۹ به ملت ایران شریک بوده است، حالا دوباره به میدان آمده تا گرای تحریم های بیشتر را به آمریکا بدهد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**امین زاده: «خودکفایی» در دنیای امروز یک «توهم» است

«محسن امین زاده» از مدیران وزارت خارجه در دولت اصلاحات و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:«بدون شک ضعف مدیریت، بی‌تدبیری و بی‌خردی در اداره امور، فساد سازمان یافته، دخالت نهادهای غیر مسوول و دولت پنهان در امور، دخالت‌های امنیتی‌ها و حذف نیروهای خردمند و توانا از حوزه‌های مختلف، همه تاثیرات عمیقی در بروز بحران‌های بزرگ اقتصادی کشور داشته است؛ اما هیچ‌کدام از این ضعف‌ها و مفاسد به اندازه فساد بسته شدن درهای اقتصاد جهان به روی ایران در خرد کردن اقتصاد ایران و فقیرتر کردن ملت ایران موثر نبوده است».

امین زاده در ادامه نوشت:«چرا گفته نمی‌شود که طی ۱۲سال گذشته هر روز ملت ایران فقیرتر شده‌اند و عامل اصلی این فقیرتر شدن سیاست خارجی ایران بوده است؟ چرا گفته نمی‌شود که بدون باز شدن درهای اقتصاد جهانی به روی اقتصاد ایران، توسعه ملی موفق خیالی بیش نیست؟چرا گفته نمی‌شود که خودکفایی در دنیای امروز یک تصور خیالی و یک توهم است و هیچ کشوری بدون روابط خارجی فعال و دوجانبه، به توان و قدرت اقتصادی دست پیدا نمی‌کند».

این فعال فتنه ۸۸ در این یادداشت تاکید کرد:«وزارت خارجه...به یک وزیر خارجه بسیار توانا و خردمند همچون دکتر ظریف و به یک وزارت خارجه قدرتمند به دور از دست اندازی نهادهای امنیتی و نظامی و اطلاعاتی و غیره نیاز دارد...باید از صدا و سیما پرسید که چرا مقرر شده که ابربحران تحریم‌های جهانی علیه ایران یعنی بزرگ‌ترین مانع حل بحران اقتصادی کشور و توسعه ملی، در مناظره‌های انتخاباتی در حاشیه بماند؟».

امین زاده: «خودکفایی» در دنیای امروز یک «توهم» است/ هاشمی: اگر مردم رأی ندهند «کاندیدای خاص» رئیس جمهور می‌شود

این فعال فتنه ۸۸ که پیش از این در تحمیل قطعنامه ۱۹۲۹ به ملت ایران شریک بوده است، حالا دوباره به میدان آمده تا گرای تحریم های بیشتر را به آمریکا بدهد.

طیف تندرو اصلاح طلب که با مفاهیمی همچون مردم سالاری، صندوق رأی، خودباوری، اعتماد به جوانان، تولید داخلی، دیپلماسی مقتدرانه، شرکت های دانش بنیان، بومی سازی فناوری های نوین و...بیگانه است، همه مشکلات کشور را به تحریم گره می زند.

این در حالی است که صاحبنظران حوزه اقتصاد تاکید دارند که تحریم ها نهایتا ۲۰ الی ۳۰ درصد در ایجاد مشکلات سهیم هستند و این سوءمدیریت دولت است که ۷۰ الی ۸۰ درصد مشکلات را ناشی می شود.

یک مثال؛ طبق قانون دولت باید یک میلیون واحد مسکونی در سال بسازد، حالا وقتی وزیر راه و شهرسازی بعد از چند سال وزارت، تاکید می کند که افتخار می کنم که حتی یک واحد مسکن هم نساختم، به نظر شما این مسئله ناشی از تحریم است یا سوءمدیریت؟!

یک مثال دیگر؛ صاحبنظران می گویند که با ساخت پالایشگاه می توانیم در تولید بنزین خودکفا شده و تحریم بنزین را خنثی کرده و این اهرم فشار را از روی میز آمریکا برداریم، اما در سوی مقابل وزیر نفت می گوید من اعتقادی به ساخت پالایشگاه ندارم، بهتر است واردکننده بنزین باشیم! سپس جوانان متخصص و انقلابی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس را راه اندازی کرده و ایران در تولید بنزین خودکفا می شود.

امین زاده در این یادداشت، خودکفایی را یک توهم و یک تصور خیالی قلمداد کرده است. این دقیقا در راستای تز «آبگوشت بزباش» افراطیون اصلاح طلب است.

رهبر معظم انقلاب- ۱ فروردین ۹۴- فرمودند:«در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد، دو جور نگاه به رونق اقتصادی و پیشرفت اقتصاد وجود دارد؛ یک نگاه میگوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّتهای درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم. نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بیرون از مرزها است؛ میگوید سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند، تحمیل قدرتهای مستکبر را در بخشهای گوناگون و مسائل گوناگون بپذیریم تا اقتصادمان رونق پیدا کند؛ این هم نگاه دوّم است».

ایشان در ادامه تاکید کردند:«امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که این نگاه دوّم یک نگاه کاملاً غلط و عقیم و بی‌فایده است. همین تحریمهایی که امروز علیه ملّت ایران اعمال میشود، دلیل محکم و متقنی است بر غلط بودن این نگاه؛ یعنی شما وقتی که به امید قدرتهای خارجی نشستید تا آنها بیایند اقتصاد شما را رونق بدهند و با زیر بار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آنها به حدّ کم قانع نیستند».

رهبر معظم انقلاب همچنین- ۱۹ اردیبهشت ۸۴- در جمع دانشجویان استان کرمان فرمودند:«من یک وقت در جمع دانشجوییِ دیگری گفتم هیچ ننگمان نمی کند که علم را از غربی ها و اروپایی ها یاد بگیریم؛ اما ننگمان می کند که همیشه شاگرد بمانیم. شاگردی می کنیم تا استعداد خود را پرورش دهیم و از درون بجوشیم. ما نمی خواهیم مثل استخری باشیم که آبی را در ما سرازیر کنند و هر وقت هم خواستند، آب را بکشند یا اجازه ندهند بیاید، یا هرگونه آب آلوده یی را در این استخر بریزند. ما می خواهیم مثل چشمه ی جوشان باشیم؛ می خواهیم از خودمان بجوشیم؛ می خواهیم استعدادهای خود را به کار بگیریم. من به هرجا نگاه می کنم، امکان به کارگیری این استعدادها را می بینم».

** اشتیاق وصف ناشدنی اصلاح طلبان برای تصاحب پست «تدارکاتچی»!

روزنامه شرق در مطلبی نوشت:«واقعیت این است که ساختار قدرت در ایران به‌گونه‌ای است که عملا رؤسای جمهور با وجود صراحت قانون اساسی، قادر به استفاده از همه اختیارات قانونی خود نیستند و به‌همین‌دلیل برخی رؤسای جمهور از این سمت به‌عنوان «تدارکاتچی» نام برده و می‌برند؛ اما این شرایط هم نافی مسئولیت رئیس‌جمهور در قبال تحولات و مسائل کشور نیست».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«اگر ترامپ در آمریکا روی کار نمی‌آمد و کرونا هم شیوع نمی‌یافت، قطعا شرایط امروز کشور، شرایطی کاملا متفاوت به‌لحاظ اقتصادی و معیشتی بود؛ اما آیا می‌توان پشت ترامپ و کرونا، پنهان شد و همه مسئولیت را به گردن این دو عامل انداخت؟ پاسخ منفی است. سیاست‌ورزی، سیاست‌مداری و حکمرانی مطلوب و بهینه اصولا در شرایط سخت و بحرانی خود را نشان می‌دهد».

امین زاده: «خودکفایی» در دنیای امروز یک «توهم» است/ هاشمی: اگر مردم رأی ندهند «کاندیدای خاص» رئیس جمهور می‌شود

نویسنده یادداشت مذکور در متنی دوپهلو، از یکسو مدعی شده است که رئیس جمهور در ایران تدارکاتچی است و از سوی دیگر تاکید کرده که علیرغم این وضعیت، رئیس جمهور در قبال مسائل کشور مسئولیت دارد.

سوال اینجاست که اگر رئیس جمهور در ایران صرفا تدارکاتچی است، پس چرا اصلاح طلبان برای ورود به پاستور اینچنین سر و دست می شکنند؟! در هفته های گذشته طیف اصلاح طلب فهرست ۱۴ نفره کاندیداهای اصلاح طلب برای ریاست جمهوری را منتشر کرد.

اصلاح طلبان در هشت سال اخیر مدعی بودند که اختیارات رئیس جمهور حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد است ولی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ همین طیف تشکیلات ناسا(نهاد اجماع ساز اصلاحات) را ایجاد کرد و جلسات متعددی برگزار کرد تا بتواند با پیروزی در انتخابات، کلید پاستور را در اختیار بگیرد.

برخلاف ادعاهای فعالین و رسانه های اصلاح طلب، رئیس جمهور در ایران دارای اختیارات بسیار گسترده ای است. وزرا، استانداران، مدیرعامل بانک ها، مدیران شرکت های بزرگ خودروسازی، سفرای ایران در اقصی نقاط جهان، فرمانداران و بخشداران همگی توسط قوه مجریه انتخاب می شوند و این تنها بخشی از اختیارات قوه مجریه است.

اصلاح طلبان بجای آسمان و ریسمان بافتن، بهتر است درباره کارنامه ۸ ساله خود به مردم توضیح بدهند. اینکه در حوزه مسکن، خودرو، دلار، لوازم خانگی، دیپلماسی منطقه ای، تسهیل ازدواج جوانان، اشتغال، تولید و...چه اقداماتی انجام داده اند؟

** هاشمی: اگر مردم رأی ندهند «کاندیدای خاص» رئیس جمهور می شود

«محمد هاشمی رفسنجانی» فعال سیاسی اصلاح طلب و از حامیان دولت روحانی در مصاحبه با روزنامه ایران گفت:«رأی ندادن امروز معنا و نتیجه‌ای جز رأی دادن به یک کاندیدای خاص ندارد...بر خلاف آنچه در مناظره‌ها می‌بینیم تفاوت کیفی اساسی میان نامزدها وجود دارد. این‌گونه است که می‌بینیم یک اکثریتی علیه یک نفر متحد شده‌اند و به او اتهامات دور از انصاف می‌زنند».

هاشمی افزود:«شما ببینید که ما تجربه سال ۷۶ را دیده‌ایم که نامزدی شکست را پذیرفت که چندین سال برای به ریاست جمهوری رسیدن اش کار شده بود. همان‌طور که نتیجه قهر مردم با صندوق را در سال ۸۴ دیدیم... بنابر این اگر مردم با انتخابات قهر نکنند و حرف خود را در قالب رأی بگویند آن حرف لزوماً با میل شورای نگهبان و... نخواهد بود و این حق مردم است».

امین زاده: «خودکفایی» در دنیای امروز یک «توهم» است/ هاشمی: اگر مردم رأی ندهند «کاندیدای خاص» رئیس جمهور می‌شود

اصلاح طلبان بجای ارائه برنامه کاربردی و اقناع افکارعمومی درباره برنامه های خود، صرفا مشغول «هیولاسازی از رقیب» است. این طیف اینگونه القاء می کند که انتخابات مهندسی شده است و مردم را تحریک می کند که صرفا به پای صندوق های رأی بیایند و چشم بسته «رأی سلبی» بدهند تا دیگری در انتخابات پیروز نشود. 

آقای هاشمی و دوستان وی باید بجای این رفتار توهین آمیز توضیح دهند که آقای همتی چه برنامه ای برای مسکن، اشتغال، مبارزه با قاچاق، تقویت تولید و صادرات و مدیریت واردات دارد؟

این طیف همزمان باید درباره کارنامه همتی درخصوص بازار ارز، نقدینگی، ماجرای سهمیه بندی بنزین، حقوق های نجومی، مفسدان اقتصادی و...پاسخگو باشند.

طیف اصلاح طلب در پی آن است تا با هیولاسازی از رقیب، هم مطالبه افکارعمومی درباره کارنامه ۸ ساله را به حاشیه ببرد و هم بر مطالبه درباره برنامه کاربردی و اجرایی سرپوش بگذارد.

آقایان اکنون زنگ حساب و موعد ارائه برنامه است، با حاشیه سازی و سیاسی کاری، مشکلات مردم رفع نمی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 9
  • SE ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    10 0
    خود کفا نبودن با درمانده بودن که نتیجه سیاستهای اصحالات است فاصله اش بسیار زیاد است.
  • US ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    10 0
    مشرق جان لطفا آزاده مرد باشید و به هم وطنان اجازه بدهید تا به سوال من پاسخ دهند. سوال اینست که چرا نظام ما در برخورد با خطاهای عمدی و سهوی یک شهروند عادی نسبت به خطاهای عمدی و سهوی مسئولان حکومتی و وابستگان سیاسی آنها اینقدر تبعیض آمیز برخورد می کند؟ اگر به قول شما این اشخاص از فتنه گران ۸۸ هستند پس چرا در نظام جمهوری اسلامی اینقدر آزادانه به فتنه گری ادامه می دهند؟ اگر شخصی یک تعهدنامه خفت بار را بر ملت ایران تحمیل کرده باشد مگر نباید او را اعدام کرد یا حداقل به حبس ابد محکوم کرد؟ پاسخ خودم: در کشور ما قانون مصونیت قضایی افراد حکومتی و وابستگان سیاسی آنها در حال اجراست لذا این افراد با خیال خیلی راحت هر غلطی دلشان بخواد می کنند.
    • DE ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
      0 0
      جناب مطلب زیاد پیچیده نیست .اگر کسی دزدی کرد خب قانون او را میگیرد و مجازات میکند زیرا 20 میلیون رای نیاورده است که طرفدارهاش فوتبالی بریزن تو خیابونها به کشت و کشتار و اعلام جنگ با مردم و نظام .مشکل نظام ترس از سیاسیون دزد و رانتخوار و خطا کار نیست مشکل از طرفداران از همه جا بیخبری هستند که فله ای و گله ای میریزند در خیابانها و به جان و مال و ناموس مردم رحم نمیکنند و هم خودشان را و هم مردم را به مخاطره می اندازند.
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    8 0
    سال 88 چی،بالاترین درصد مشارکت، کی رای آورد؟
  • DE ۰۴:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    2 8
    مردم را نترسانید . بین بد و بدتر و بدترین چه فرقی هست ؟؟؟؟
    • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
      9 0
      آدم چه اندازه باید نادان و کور باشد که خوب را نبیند و از سر لجاجت یا عداوت و یا خباثت و شاید هم بلاهت همواره گرایشش به ضعیف ترین نامزد در دین داری و خداترسی باشد؟!؟!؟
  • میرزایی IR ۰۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    7 0
    برای جیره خوار تابلو داری که کل ماموریتش را دفاع از رژیم تروریست آمریکا می داند و به حیل مختلف آن را توجیه می کند هر گز از مقام معظم رهبری هزینه نکنید . تاریخ کشورمان چنین چهره های منفوری را در کنار میرزا آغاسی و ملکم خان ثبت خواهند کرد.
  • سید IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    8 0
    هرچه نادان تر، اصلاح طلب تر و هرچه اصلاح طلب تر، تهوع آورتر!!! وقتی خزعبلات امثال تاجزاده و آرمین و امین زاده و زیباکلام و بیگدلی و صادقی و ......... را انسان می شنود یا می خواند، دقیقاً مصداق این تحلیل می یابد!!!
  • حجت MD ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    6 0
    اقای هاشمی ابن هاشمی کاندیدای خاص رئیس جمهوری است که روی خیلی ها سیاه می کند
  • حمید ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    10 0
    اب بریز اونجایی که داره میسوزه اقای هاشمی.سال84 یکی از بالا ترین درصد رای دهندگان بود.با شعور مردم بازی نکن.خودتی برادر
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۴
    6 0
    نتیجه قهر مردم در سال 84 چی بود؟؟؟ اینکه بابا جون رای نیاورد؟! پس چرا تو انتخابات مجلس رفوزه شد؟ کلا ابوی شما دوره اش تموم شده بود جناب هاشمی!
  • IR ۰۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۵
    0 0
    اموخته ایم هرچه راخیانتزاده فتنه گر گفت برعکسش را صلاح بدانیم واز چرا چرا ی شما صحت مسیر رامطمعن می شویم ازشیطان هم میتوان راه درست واز بی ادب هم می توان ادب اموخت
  • DE ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
    0 0
    درود برتحلیل خوب مشرق نیوز
  • یاور IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
    0 0
    ما تنها با امید ریشه کنی فساد به آیت الله رئیسی رای دادیم و تا حصول نتیجه پای آرمان ها هستیم.
  • علیرضا IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۸
    0 0
    چرا به این فتنه گرها اینقدر بها میدین تا بیان بجای کارنامه خفت بارشان هی برسر این و آن بکوبن 32 سال دولت دست این اصلاح طلبای دزدبوده هیچ کاری نکردن.بزارین یک اصولگرا یکبار کار را بدست بگیره اونوقت بشینین عین حرافان حرف بزنین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس