کد خبر 1212831
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۸
خسارت ۸۰۰ هزار میلیاردی مدیران بانکی به کشور

بیش از ۳۰ میلیارد دلار منابع ارزی و ۶۰ تن ذخایر طلا، در طول سال‌های ۹۵ تا ۹۷ به دلیل ترک فعل برخی از مسئولان بانکی کشور رخ داده‌است. پرونده این ترک فعل، اکنون در مسیر دادگاه قرار گرفته‌است.

به گزارش مشرق، دادستان عمومی و انقلاب تهران در جلسه شورای عالی قضایی به ارائه گزارشی درباره آخرین وضعیت پرونده مداخلات ارزی مسئولان ارشد دولتی پرداخت. آنطور که این مقام عالیرتبه قضایی خبر داده، در همین خصوص پرونده رئیس کل سابق بانک مرکزی به دادگاه ویژه اخلال در نظام اقتصادی ارسال شده‌است.

صف طولانی مدیران بانکی در محکمه

بر اساس افشاگری دادستان تهران در جلسه شورای عالی قضایی، در نتیجه نقض مقررات و ترک فعل‌ها در سال‎های ۹۵ تا ۹۷، اخلال در نظام اقتصادی با ارزش ریالی حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان به قیمت امروز رخ داده و بیت‌المال تضییع شده‌است.

بیشتر بخوانید:

۷مصوبه بورسی به نفع بانکی‌ها یا بورسی‌ها؟

از شهریور سال ۹۲ تا مرداد سال ۹۷ ریاست کل بانک مرکزی کشور برعهده ولی‌ا... سیف بوده‌است. دادستان تهران نگفته‌است که آیا این ارقام مربوط به پرونده وی می‌شود یا خیر، ولی تأکید کرده که تضییع این موارد به دلیل نقض مقررات و ترک فعل‌ها از سوی بانک مرکزی در طول آن سال‌ها بوده‌است.

حدود سه ماه قبل خبرگزاری از بازداشت یکی از مدیران ارشد حوزه ارزی بانک مرکزی به اتهام دریافت رشوه در پرونده توزیع ۳۵ میلیارد دلار ارزهای مداخله‌ای بانک مرکزی خبر داد، ولی مشخص نیست که این فرد چه کسی بوده و پرونده‌اش به کجا رسید.

پیش از این خبرهایی درباره یک پرونده فساد ارزی در بانک مرکزی ایران و بازداشت و محاکمه احمد عراقچی، معاون ارزی بانک مرکزی، رسول سجاد، معاون بین‌الملل و احسان معافی، رئیس حراست بانک مرکزی در دوره مدیریت سیف منتشر شده‌بود.

سالار آقاخانی، عامل بانک مرکزی در توزیع ارز که از او به عنوان متهم اصلی پرونده فساد ارزی در بانک مرکزی نام برده می‌شد، مرداد ۹۸ از کشور فرار کرد و قوه قضائیه در تلاش برای بازگرداندن این متهم است.

برای خسارت به بیت‌المال باید پاسخگو باشند

در همین راستا دادستان تهران در جلسه شورای عالی قضایی گفت: یکی از موضوعات مهمی که دادسرای تهران رسیدگی شد و پرونده را ما با کیفرخواست به دادگاه ارسال کردیم، پرونده مربوط به مداخلات ارزی است. از این جهت گزارش این پرونده را عرض می‌کنم که یکی از اقداماتی که از حیث نظارت قضایی در باب عملکرد دستگاه‌ها و مدیران، در واقع روی ساختار تشکیلات خیلی حائز اهمیت است، ورود قوه قضائیه به این پرونده و تحت تعقیب قرار دادن برخی مسئولان بود.

علی القاصی مهر افزود: افرادی که در برابر مسئولیت‌هایی که داشتند، نسبت به بیت‌المال سهل‌انگاری کرده‌اند و به‌خاطر ترک فعل آن‌ها خساراتی به بیت‌المال وارد شده است، به درستی در خصوص تضییع اموال دولت باید پاسخگو باشند. وی در ادامه تأکید کرد: در سال‌های ۹۵ تا ۹۷ نه تن‌ها قوانین مرتبط با نظام ارزی کشور نقض شده، بلکه تکالیف قانونی دایر بر لزوم تصویب مداخله ارزی و فروش سکه‌های طلا در شورای پول و اعتبار برای پرداخت منابع ارزی به نیازمندان واقعی و جلوگیری از تشکیل بازار واسطه‎گری و دلالی نسبت به این منابع نیز رعایت نشد.

به گفته دادستان تهران در نتیجه این نقض مقررات و ترک فعل‌ها، علاوه بر وقوع اخلال در نظام اقتصادی ۳۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار منابع ارزی و ۶۰ تن ذخایر طلا به ارزش امروزی ۸۰۰ هزار میلیارد تومان تضییع شده‌است.

سکه‌های کشف‌شده از خانه مدیران بانکی

گفتنی است، بهمن ماه سال گذشته ولی ا... سیف به دادسرا احضار شده‌بود. همان زمان سخنگوی قوه قضائیه خبر داد که در جریان و فرایند قضایی به دلیل نقص در پرونده و ایرادات مطرح شده از دادگاه پرونده به دادسرا بازگشت. اخیراً دادسرا تحقیقات خود را تکمیل کرده و به همین دلیل آقای سیف احضار شده‌است.

مرداد ماه سال گذشته هم انتشار تصویر کیف پر از سکه، طلا و ارز رسول سجاد و محسن صالحی دو مدیر پیشین بانک مرکزی ایران که در بازداشت به سر می‎بردند، خبرساز شد.

نام محسن صالحی، مدیر سابق مبادلات ارزی و رسول سجاد، مدیر وقت بین‌الملل بانک مرکزی در پرونده معروف به متهمان کلان ارزی هم مطرح شده‌بود. این مدیران متهمند در ازای دریافت رشوه تسهیلات ارزی غیرقانونی ارائه می‌دادند. این متهمان اتهامات خود را رد می‌کنند.

در پرونده این دو مقام ارشد بانک مرکزی نام امید اسدبیگی از مالکان کارخانه نیشکر هفت‌تپه و متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور هم مطرح است. نماینده دادستان در دادگاه متهمان کلان ارزی خبر داد که ٤ سکه کشف‌شده از خانه مدیران بانک مرکزی پلمب و بسته‌بندی صرافی پسرعموی امید اسدبیگی، مدیر عامل کارخانه نیشکر هفت‌تپه است. امید اسدبیگی خود متهم ردیف اول پرونده‌ای بود که ۲۸ متهم داشت و متهم به پرداخت رشوه‌های متعدد به مدیران بانک مرکزی است.

منبع: جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • DE ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    7 0
    این مدیران حتما از سیستم گزینشی هم رد شده اند و سابقه 20 سال به بالا دارند که این وضعیت به وجود آوردند
  • شاکی IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    2 0
    آقای رئیسی باید با پیگیری و قاطعیت تمام و کمال این قبیل پرونده ها که کم هم نیستند مدیون این مردم نشید .
    • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
      1 1
      مرد حساب این مدیران در کل سیسستم هستند و اغلب هم مثل نمکی ولایی هستن ریسی هم یک مثل اونا
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    5 1
    چی بگم با این خسارات اصلاح طلبان فقط میتونم بگم خدا عذابشونو زیاد کنه
    • IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
      0 0
      آدمی که دیه اش 400میلیونه چطور اینقدر خسارت زده چرا جلوش گرفته نشد چون شفافیت مالی نداریم الان جواب خسارت به مردم میشه که توفقر دست وپا میزنن
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    4 0
    از آیت الله رئیسی به جهت ورود به فساد موریانه وار بانکها تشکر می کنم و تقاضا می کنم به موضوع اعطای وام های کلان مسکن، خودرو و...بانک ملی به کارمندان خود از سپرده های قرض الحسنه مردم که طبق قانون باید به افراد مستحق وام داده شود ولی متاسفانه بانک ملی با بهانه تراشی های مختلف ،سپرده های قرض الحسنه را اغلب به کارمندان خود ارائه می کند.بنده کارمند ساده بانک ملی سراغ دارم که در عرض 10 سال از طریق دریافت تسهیلات قرض الحسنه ،در بهترین منطقه تهران خانه خریده،دو تا ماشین مدل بالا برای خود و خانمش خریده،یک باب ویلا در اطراف تهران خریده است در صورتی که برای جوانان ما ،اینقدر سختگیری می کنند تا وام ازدواج بدهند تا پشیمان شود و بی خیال وام شود. لذا از قوه قضاییه تمنا می شود به موضوع وام قرض الحسنه پرسنل بانک ملی ورود نماید.
  • IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    0 0
    قوه قضائیه اگر درست کار خود را انجام دهد ،هیچ فقیری در کشور نخواهیم داشت،نظارت درست ،ارائه ایده ها ونظر ها و مشارکت در تصویب قوانین و هدف این قوه مبارزه با فساد، وریشه کنی فقر،اگر فقر در مملکت باشد.
    • علی IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
      1 0
      این درسته که قوه قضاییه باید درست و دقیق کار خودش رو در مبارزه با فساد انجام بده ولی چرا قوه مجریه و مسؤلان فعلیش اینقدر فساد بسازند نباید اونا عامل فسادساز باشن و تبعات نداشته باشه براشون وما فقط منتظر قوه قضاییه باشیم. اگه هشت سال پیش به یک فرد انقلابی بجای یه حقوقدان!!دیپلمات رای داده بودید اینقدر فساد درست نمیشد.لطفا صورت مسله رو پاک نکنید
  • IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۵
    0 0
    به نظرتون قبل از اینا نباید مدیران بانک مرکزی در سال 91 و 92 محاکمه می شدند؟
    • حسن IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
      2 0
      لطفا میشه بزارید مملکت کارشو بکنه تا برخوردی می خواد بشه باز نگید دولت گذشته مردم را بیچاره کردید با همین مغلطه کاری خودتان بروید پیش خدا با این انتخاب وضربه ای که به دین ودنیای مردم زدید استغفار کنید از آیت الله رئیسی بخاطر دلسوزی برای بیت المال کمال تشکر را داریم
  • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
    1 0
    آقا مملکت باید رفرش بشه هر کسی کشور بهم میریزه باید بالا کشیده بشه اینها دزدن به دزدی افتخار هم میکنند
  • IR ۰۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
    0 2
    یکی به این سوال جواب بده لطفا این مسئولین چون فاسد بودن وارد سیستم شدن یا چون وارد این سیستم شدن فاسد شدن؟
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
    0 0
    جهانگیری چی میشه
  • DE ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
    1 0
    خسارت ۸۰۰ هزار میلیاردی مدیران بانکی به کشور مملکت بی صاحب و بی در و پیکر ! یتیم وضعش بهترست. لعنت خدا بهتان ! که اینقدر در خواب عمیق غفلت هستید...
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
    1 0
    کور بودین که این همه سرمایه نابود شد همون موقع جلوشو نگرفتین یه ریال دو ریال که نبوده،حالا محاکمشم کردی واسه مردم و کشور سرمایه به باد رفته برمیگرده،همچی شده نمایش بعد از خرابی و نابودی اونم واسه تبلیغ خودتون،مطمعنا اینا هم از دوستان شریفتونن که بعد محاکمه به زندگی عادیشون میرسن
  • IR ۰۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
    1 0
    چرا تا این مدت اینها دادگاهی نشدند علتش بایدمشخص شود در این چندین سال کدام اختلاص گر را محکوم کردند شبها ی احیا ست عدالت علی اجرا میشود
  • IR ۰۵:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۷
    1 0
    این چنین حرفها همیشه در نزدیکی انتخابات ظاهر می‌شود همین که انتخابات تمام شد افراد تازه نفس جهت اختلاص میایند تا 8سال آینده جناب آقای ریسی دین این مردم بر گردن شماست همه فقرا مظلومین چشم به اجرای عدالت علی شما دوخته تاکی انتضار
  • حسن IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۹
    0 0
    روسای اکثربانکهابرای اینکه روی کارهای زشت خودسرکوب بگذارندبه کلیه کارمندان خودوامهای کلان داده وهمین امرباعث گرانی مسکن بویژه زمین درهرروستاوهرکجاکه فکرش روبکنی شده نامردی اگه پیامم روانتشارندی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس