به گزارش مشرق به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه نیویورک به شواهد فزاینده ارتباط بین بیماری پریودنتال (بیماری لثه) و آلزایمر پی بردند.
بیماری پریودنتال که ۷۰ درصد بزرگسالان ۶۵ سال به بالا را مبتلا میکند با التهاب مزمن و سیستمیک مشخص میشود که با ایجاد کیستهای بین دندانها و لثهها باعث تجمع باکتریها در آن میشود.
بیشتر بخوانید:
مهم ترین علائم آلزایمر
«آنجلا کامر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «دهان هم محل زندگی باکتریهای مضر است که باعث التهاب میشوند و هم باکتریهای محافظ سلامت. ما دریافتیم که آمیلوئید مغز با افزایش باکتریهای مضر و کاهش باکتریهای سودمند مرتبط است.»
بیشتر بخوانید:
تاثیر شگرف وزن بدن بر عملکرد مغز
بیماری آلزایمر با دو پروتئین خاص در مغز مشخص میشود: آمیلوئید بتا که تجمع یافته و پلاک تشکیل میدهد و اعتقاد بر این است که اولین پروتئین رسوب یافته در مغز در رابطه با ابتلاء به آلزایمر است و تاو که در سلولهای عصبی جمع میشود و گره ایجاد میکند.
به گفته محققان، مکانیزمهایی که توسط آنها میزان آمیلوئید مغز تجمع مییابد و با آسیب شناسی آلزایمر مرتبط است پیچیده بوده و فقط تا حدی قابل درک است. مطالعه حاضر نشان میدهد که بیماریهای پیش التهابی مانع پاکسازی آمیلوئید در مغز و تجمع آن میشوند.
تغییرات آمیلوئید اغلب دههها قبل از تشخیص آسیب شناسی تاو یا علائم بیماری آلزایمر مشاهده میشود.
محققان ۴۸ فرد بزرگسال سالم از نظر شناختی در رده سنی ۶۵ سال به بالا را مورد مطالعه قرار دادند. شرکت کنندگان تحت آزمایشات دهانی قرار گرفتند و نمونههای باکتریایی از زیر لثه جمع آوری شد و برای تعیین میزان آمیلوئید بتا و تاو از قسمت نخاع کمر استفاده شد.
نتایج نشان داد که افراد دارای عدم تعادل در باکتریها، به نسبت تعداد بیشتر باکتریهای مضر به باکتریهای سالم، به احتمال زیاد دارای نشانگر آلزایمر هستند.
محققان معتقدند از آنجا که میزان بالای باکتریهای سالم به حفظ تعادل باکتریها و کاهش التهاب کمک میکند، ممکن است در برابر آلزایمر نقش حفاظتی داشته باشد.