مدیر نمایه مدیریت نمایه

سزای فردی که به مناصب حکومتی و غیر حکومتی به دیدۀ طمع و طعمه نگاه می‌کند و بدتر از آن، در پوشش تقدس و با ریاکاری خود را در جایگاه مسئول قرار می‌دهد، کمتر از آتش نیست.

به گزارش مشرق، مسئولیت‌ها، امانت‌هایی در دستان صاحبان منسب است که افراد در وهله اول باید شایستگی‌های لازم را داشته باشند. به این صورت که هم واجد علم کافی نسبت به شغل مدنظر باشند و هم به محیطی که در آن فعالیت می‌کنند، اشراف کامل داشته باشند و در ورای آن‌ها، دارای تعهد و وجدان کاری باشند؛ افرادی که دارای تعهد اخلاقی و وجدان کاری هستند، هیچ گاه به خود اجازۀ قبول مناصبی نمی‌دهند که از عهدۀ انجام آنها خارج است و یا توانایی انجام امور را ندارند بلکه مسیر را برای روی کار آمدن شایسته‌ترین افراد هموار می‌کنند. 

بیشتر بخوانید:

امام محله‌ای که با کمک بانوان کارکردهای اقتصادی اجتماعی مسجد را احیاء کرد

رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله در مذمت فردی که مسئولیتی را بدون داشتن شایستگی لازم می‌پذیرد، فرمود «مَنْ تَوَلّی عَمَلا وَ هُوَ یعْلَمُ أنَّهُ لَیسَ لَهُ بِأهْلٍ، فَلْیتُبَّوَءُ مَقْعَدُهُ مِنَ النّارِ» یعنی  هر که ریاست و مسئولیتی را بپذیرد و بداند که اهلیت آن را ندارد، در قبر و قیامت جایگاه او پر از آتش خواهد شد. (تاریخ إلاسلام، ج ۱۰۱ـ۱۲۰، ص ۲۸۵) این از آن جهت است  به طور طبیعی فردی که بدون داشتن شایستگی لازم مسئولیتی را بر عهده می‌گیرد، آن محدوده از دایرۀ مدیریتی وی با چالش‌های اساسی مواجه می‌شود و به مرور زمان چرخ پیشرفت جامعه را با اختلال مواجه می‌کند و این خود، بزرگ‌ترین خیانت به یک ملت است و جبران این خیانت چون در دایرۀ تضییع حق‌الناس قرار می‌گیرد، تقریباً محال است و فرد دچار عقوبت اخروی و چه بسا عقوبت دنیوی شود. رسول خدا صلی الله علیه و آله در روایتی دیگر فرمود «مَنْ تَقَدَّمَ عَلی قَومٍ مِنَ الْمُسْلِمینَ وَ هُوَ یَری أَنَّ فیهِمْ مَن هو افضلُ منه فقد خانَ اللَّه‏ و رسولَه و المُسلمیِن» یعنی هرکه جلودار - مسئول- عده‏‌ای از مسلمانان شود، در حالی که می‌‏داند در بین مسلمین ‏فردی بهتر از او وجود دارد، پس خائن به خدا، رسولش و مسلمانان خواهد بود 

بیشتر بخوانید:

واکنش امام حسین به پیشنهاد مذاکره و بیعت با یزید در شب عاشورا

سزای فردی که به مناصب حکومتی و غیر حکومتی به دیدۀ طمع و طعمه نگاه می‌کند و بدتر از آن، در پوشش تقدس و با ریاکاری خود را در جایگاه مسئول قرار  می‌دهد، کمتر از آتش هم  نیست؛ چرا که چه بسیار مردمی که به دنبال نالایقی‌ها و وعده‌های پوچ وی، با چالش‌های اساسی مواجه شدند. 

نکتۀ آخر اینکه هر مسئولی، در هر نهاد و سازمانی بر اساس «اصل انتخابات» و بر اساس رأی بر سر کار می‌آید. لذا کسانی که افراد نالایق را بر سر کار می‌آورند، در واقع خود باید پاسخگوی انتخاب خویش باشند. ناتوانی در شناخت شایسته‌ترین افراد و به کار گرفتن آن‌ها، سبب بر سر کار آمدن افرادی می‌شود که نمی‌توانند حق اداره امور را ادا کنند و به این ترتیب جامعه با چالش‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مواجه می‌شود. بر این اساس، اگر آرای افراد مبتنی بر شاخصه‌های دینی نباشد و در عوض، آغشته به گرایش‌های سیاسی باشد، آنها نیز سهمی در خیانت به ملت و نظام خواهند داشت.  

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
    12 2
    سزای مردمی هم که این افراد نالایق رو انتخاب میکنند، وضعیتی بهتر از حالا نیست ، هر چند ما هم که به فرد نالایق رای ندادیم هم باید به پای اون هایی که به دولت رای دادند بسوزیم
  • حسین IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
    8 2
    سزای سیستم نظارتی که چنین فردی را تایید صلاحیت می کند چیست؟
    • IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
      2 0
      کاش درد تایید صلاحیت این جماعت بود. باید گفت سزای سیستمی که با وجود خیانت اشکار یه جریان ۴۰ ساله داره مدارا میکنه و اون وطن فروشان هر روز قدرتشون بیشتر میشه، بیشتر می دزدن، بیشتر احتکار می کنن، بیشتر وزیر می شن، بیشتر رشوه میدن و غیره چیه؟؟؟؟؟؟؟؟
    • ایرانی IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
      1 1
      اون سیستم نظارتی ریسی رو هم تایید کرده بود چرا مردم دروغ واضح دلار 5000 و دیوارکشی رو باور کردن؟ همیشه مردم باید تقصیر رو گردن یکی دیگه بندازن وگرنه روزشون شب نمیشه....
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
    5 2
    سزای افرادی که اشخاص ناللایق را برای تصدی مناصب تایید صلاحیت می کنند چیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس