به گزارش مشرق به نقل از پرس تيوي، اين تظاهرات با عنوان " روز عمل عليه نژاد پرستي و تعصب" روز شنبه (۱۶ ارديبهشت، ۵ مي) در دروازه براندنبورگ برلين برگزار شد.
تمام احزاب عمده مخالف دولت آلمان و چندين اتحاديه و سازمان حقوق بشر براي برگزاري اين تظاهرات فراخوان داده بودند.
سباستين گرهاردت، از اعضاي گروه خانه دموکراسي و حقوق بشر، که از ترتيب دهندگان اين تظاهرات نيز بود، گفت، همچنان در بخشهاي وسيعي از جامعه آلمان، زندگي روزمره، محل کار، بازار نيروي انساني و سياست نژادپرستي و تبعيض گذاري وجود دارد.
سازماندهندگان گفتند اين تظاهرات براي نشان دادن موارد متعدد جرايم ناشي از نفرت در آلمان طي چند سال اخير، مخصوصا قتلهاي زنجيرهاي چندين خارجي توسط گروههاي نئونازي در سال ۲۰۱۱، برگزار شد.
فرانک بسيرسکي، رهبر اتحاديه خدمات متحد گفت: "در وضعيتي مانند اين که يک گروه نئونازي ميتواند ۱۰ خارجي را به قتل برساند، در جايي که ۱۸۲ نفر به دليل خشونت نژادپرستانه از زمان اتحاد دو آلمان کشته شدهاند، در چنين وضعيتي همه ما بايد پرچم احترام به شان و مقام ديگران را به اهتزاز در آورده و فعالانه با نژادپرستي در محل کار، مدارس، مکانهاي عمومي و در زندگي روزانه مخالفت کنيم."
شرکت کنندگان در اين تظاهرات همچنين افزايش اسلام هراسي در اروپا را محکوم کردند.
فردريک کرامبين از اعضاي عفو بين الملل گفت: "ما احساس ميکنيم اسلام هراسي از زمان وقوع حملات ۱۱ سپتامبر افزايش یافته و به مفهوم جديدي از دشمن در بسياري از کشورها از جمله آلمان تبدیل شده است."
وي افزود: "وقتي به اروپا نگاه ميکنيم، تمام احزاب توده گراي راست قويا رويکرد اسلام هراسي اتخاذ کردهاند. اين موضوع در حال تبديل شدن به يک مسئله اضطراري است."
ترتيب دهندگان اين تظاهرات پيش بيني کرده بودند تا ۲۰ هزار نفر در اين مراسم شرکت کنند اما مشارکت کم، فعالان را بر اين داشت که بپذيرند مبارزه عليه نژادپرستي در آلمان راه درازي در پيش دارد.