کد خبر 1150002
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷
شرط محیط زیست برای انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران چیست؟

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست جزئیاتی از شرط این سازمان برای انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی کشور اظهار کرد: امروزه تمامی کشورهای حاشیه خلیج فارس از آب دریای عمان و خلیج فارس از طریق دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن برداشت می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در طرح انتقال آب خلیج فارس از طریق آب شیرین‌کن جوانب زیست‌محیطی رعایت می‌شود و سازمان محیط زیست آن را تأیید می‌کند، تصریح کرد: از گذشته تعدادی از نقاط در خلیج فارس طبق توافق صورت گرفته بین سازمان محیط زیست و وزارت نیرو برای برداشت آب مشخص شده بود.

بیشتر بخوانید:

انتقال آب از دریا به فارس در دستور کار مجلس/ غیزانیه فارس سیراب می‌شود

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: طبق توافقی که بین وزارت نیرو و سازمان محیط زیست در انتقال آب خلیج فارس انجام شده، وزارت نیرو مجموعه‌ای از نقاط برای برداشت آب از خلیج فارس از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها را مشخص و پس از ارزیابی‌های سازمان محیط زیست، تضمین کرد که کمترین آسیب‌های زیست‌محیطی در این نقاط وارد می‌شود.

تجریشی تصریح کرد: شرط سازمان محیط زیست برای برداشت و انتقال آب از این نقاطی که وزارت نیرو تعیین کرده بود، وارد شدن کمترین میزان آسیب زیست‌محیطی تعیین و قرار شد با این شرط و تحت نظارت سازمان محیط زیست برداشت و انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی کشور صورت گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: با این شرایط اجازه دادیم از آب خلیج فارس و بخشی از دریای عمان به فلات مرکزی کشور و با حفظ الزامات زیست‌محیطی، بدون محدودیت آب برداشت شود.

تجریشی در تشریح الزامات زیست‌محیطی برای برداشت آب از خلیج فارس و انتقال آن به فلات مرکزی کشور گفت: الزامات زیست‌محیطی در برداشت آب از خلیج فارس یعنی اینکه در چه عمقی آب برداشت و در چه عمقی نیز نمک به دریا برگردانده شود تا کمترین آسیب به محیط زیست و چرخه آبی کشور وارد شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست در پاسخ به این پرسش که چرا این سازمان با وجود آسیب‌های وارده به محیط زیست در انتقال و برداشت آب از خلیج فارس موافقت کرده است، خاطرنشان کرد: دلیل موافقت ما در سازمان محیط زیست با این طرح این بود که چون فشار بر روی منابع آب زیاد است که همین امر باعث شور و آلوده شدن آب‌خوان‌ها شده بود و از طرف دیگر آب شرب کافی برای مردم نیز کم شده است اما از این پس مجوز آب‌شیرین‌کن از سوی سازمان محیط زیست داده نمی‌شود.

انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور قرار است در سه فاز انجام شود:

فاز اول: از آب‌شیرین‌کن بندرعباس تا گل‌گهر کرمان، ۳۰۳ کیلومتر لوله‌ فولادی به قطر ۱.۶ ‌متر

فاز دوم: از گل‌گهر تا مس‌ سرچشمه کرمان، ۱۵۰ کیلومتر

فاز سوم: آبرسانی به چادرملو و اردکان یزد، ۵۱۰ کیلومتر

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • a IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    0 1
    نمیشه با کمی فاصله بیشتر آب محل ورود اروند را که شیرین هست انتقال داد
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    1 1
    کشور های عربی هر طور میخوان به اب دریا تجاوز میکنن اونوقت این احم. میگه ما دیگه مجوز نمیدیم
  • CA ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    0 2
    نمیشه برای بخش کویری ایران از سامانه هارپ استفاده کرد و یک محیط سبز قابل سکونت در این مناطق ایجاد کرد و در کنار آن آب به مناطق کم آب نیز رساند و سدها و مخزن ها را بدین طریق پر آب کرد.
  • DE ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
    0 0
    پس کشورهای عربی با چه مجوزی اینهمه اب از دریای عمان و خلیج فارس برداشت میکنن و کشورشون رو سرسبز کردن؟ اینهمه ضایعات رو با چه اجازه ای تو دریا می ریزند؟
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    0 0
    وقتی کلانتری میشه رئیس سازمان محیط زیست معلومه که باید یه مشت روشنفکر نمای پیزوری بشن مسئول این سازمان! احمقا میگن مجوز آب شیرین کن نمیدیم یا مثلا سه چهار ساله خودرو های صفر کیلومتر یورو ۴ رو توقیف و دپو کردن. نمیفهمه آمریکا و اروپا فاتحه محیط زیست رو خوندن بخاطر صنعتشون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس