امارات

اسناد از ائتلاف سعودی-اماراتی در جنگ یمن افشا شده که به ماهیت اختلافات و تنش‌های موجود میان دو طرف به شکل طبقه‌بندی شده می‌پردازد.

سرویس جهان مشرق - یک سند محرمانه اماراتی تحت عنوان گزارش «روابط سعودی -اماراتی در موازنه‌های طرف‌های درگیر در جنگ یمن» روند این ارتباط را فاش می کند. طبق این گزارش طرف‌های درگیر در جنگ یمن (عربستان و امارات)   ارزیابی ثابتی از این جنگ ندارند.

گزارش مذکور نشان می‌دهد که ارزیابی طرف های درگیر در جنگ یمن از این جنگ به سه مرحله تقسیم می شود:

-  مرحله رضایت و سپاس: در این مرحله تصور بر آن است که دو کشور عربستان و امارات برای رسیدن به یک هدف مشترک یعنی نابودی انصارالله با یکدیگر همکاری می کنند.

-  مرحله گیجی و اختلال: در این مرحله آشفتگی و وجود ابهاماتی در صحنه درگیری ها آزاردهنده شده و نیروهای جدید به میدان می‌آیند. همچنین سیاست ها و مواضع دو کشور به طور کلی نامشخص است و در بسیاری موارد تناقض میان آن‌ها صراحتاً دیده می‌شود.   در واقع در این مرحله سیاست‌ها و مواضع آنها چیزی جز توزیع نقش و تلاش برای ایجاد یک شورای هماهنگی میان آنها نیست.

-  مرحله سوم مرحله‌ای است که در آن دو طرف تقریباً مطمئن می شوند که توافق و هماهنگی میان آنها  دچار لرزش شده است؛ اما هنوز کاملا از هم فرو نپاشیده است. عربستان و امارات در این مرحله معتقد بودند که اختلافاتی میان آنها به وجود آمده است.

 نویسنده این گزارش محرمانه که در تاریخ ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۹ آن را آماده کرده معتقد است که طرف های مختلف داخلی در یمن تمایل به  تاثیرگذاری در روابط عربستان و امارات دارند. در آن زمان اعلامیه امارات متحده عربی مبنی بر خروج بخشی از نیروهای خود از یمن صرف نظر از اینکه با هماهنگی عربستان سعودی انجام شود یا در نتیجه اختلاف نظر با آن و یا اینکه اصلا یک تصمیم مستقل و جداگانه بوده باشد، روزنه امیدی برای برخی طرف‌های داخلی یمن در رابطه با تحریک شرایط میان ابوظبی و ریاض بود.

جزئیات ارزیابی طرف های داخلی یمن در روابط سعودی- اماراتی و گزینه‌های این طرف ها برای تاثیرگذاری بر این روابط در موارد زیر بیان شده است:

- محافظت از روابط میان عربستان و امارات و تقویت آن برای دولت مستعفی یمن به رهبری «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری این کشور گزینه مطلوبی به نظر می رسید. اما در واقعیت دولت مستعفی یمن  طرفی بود که بیشترین خسارت را از این وضعیت متحمل می شد. اینکه دولت منصور هادی در یک دشمنی آشکار با امارات قرار دارد و به نظر نمی‌رسد که رابطه میان دو طرف به راحتی قابل بازیابی باشد.   از سوی دیگر دولت مستعفی یمن به این دلیل که معتقد بود ریاض اقدامات لازم برای ایستادن در برابر ابوظبی را اتخاذ نکرده است از مواضع سعودی ها ناراضی بود.

- درباره حزب اصلاح یمن (وابسته به اخوان‌المسلمین) باید بگوییم که  موضع آن نیز همانند موضع دولت مستعفی بوده و آنچه این حزب را از سایر گروه ها متمایز می کند این است که برقراری روابط پایدار میان عربستان و امارات با توجه به جنگ سعودی ها علیه اخوان‌المسلمین یک تهدید موجودیتی برای این حزب محسوب می شود. عربستان و امارات دشمنی زیادی با اخوان المسلمین دارند و حزب اصلاح یمن معتقد است که ابوظبی، ریاض را به جنگ با اخوان المسلمین کشانده است.

 بر این اساس مشکل حزب اصلاح یمن با روابط عربستان و امارات حتی با پایان جنگ یمن نیز حل نمی‌شود. با همه این وجود این حزب در حال حاضر چاره‌ای جز ماندن در محدوده سعودی‌ها و تکیه بر آنها و ادامه تلاش برای متقاعد کردن عربستان مبنی بر اینکه عناصر این حزب یک متحد قابل اعتماد برای آن هستند و هیچ ارتباطی  میان آنها و اخوان المسلمین- چه از نظر مذهبی و چه سیاسی نیست، ندارند.

- اما  درباره موضع جنبش انصارالله یمن به روابط عربستان امارات باید بگوییم که بدون شک این جنبش از از اختلافات و عدم ثبات در نحوه مدیریت ائتلاف عربی در جنگ یمن بیشترین بهره را برده است. با این وجود بهترین و مناسب‌ترین وضعیتی که انصارالله در این روابط به دنبال آن است، اختلاف نظر بیشتر میان ابوظبی و ریاض و آسیب رسیدن به روابط میان آنهاست؛ چرا که این امر سایر مخالفان انصارالله را نیز دچار گیجی می‌کند، همچنین می‌تواند منجر به فروپاشی ائتلاف جنگی عربستان در یمن شود.

- شورای انتقالی جنوب که تحت حمایت امارات متحده عربی در این فعالیت می کند معتقد است که حمایت عربستان از پروژه تشکیل یک دولت جنوبی در یمن امری غیر وارد بوده و نیز تردیدهایی درباره ماهیت موضع اماراتی‌ها در خصوص این پروژه نیز وجود دارد.   بر این اساس حفظ یک رابطه مناسب میان شورای انتقالی جنوب با عربستان و امارات یا یکی از آنها  به گونه ای که بتواند یک حاشیه ان برای این شورا به وجود بیاورد به خودی خود یک دستاورد و موفقیتی چشمگیر تلقی خواهد شد. با همه این وجود بروز اختلافات میان ابوظبی و ریاض می‌توانست برای شورای انتقالی جنوب مفید باشد؛ چراکه ممکن است امارات را از فشارهایی که عربستان به آن وارد می‌کند رها کرده و آزادانه از شورای انتقالی حمایت کند.

 با توجه به مطالب فوق این گزارش با مجموعه ای از سناریوها و توصیه ها به پایان می رسد؛ با این فرضیه که شورای انتقالی جنوب برای اعلام خودمختاری و استقلال اقدام می کند، همانگونه که این اتفاق افتاد. در این حالت ممکن است اوضاع میان شورای انتقالی جنوب و نیروهای مخالف آن از جمله دولت مستعفی یمن دچار یک تشنج دوباره شده و نیروهای منصور هادی را علیه امارات تحریک کند. چنین اقدامی موجب نگرانی سعودی‌ها شده و پیامدهای آن به ریاض تحمیل خواهد شد تا در نهایت مجبور شود در این درگیری ها مداخله کرده و امارات و شورای انتقالی جنوب را تحت فشار قرار دهد.

 اما به طور کلی درباره وضعیت موجود با این احتمال روبه‌رو هستیم که این شرایط، روابط میان عربستان و امارات را در جنگ یمن دچار مشکلات جدی می کند. با توجه به نقشه ائتلاف ها و دشمنی ها میان طرفین درگیر در جنگ یمن و نیز در سایه جایگاه و نفوذ عربستان و اهمیت آن برای یمنی‌ها و قدرت تاثیرگذاری این کشور در آینده سیاسی یمن، هرگونه پیامد و چالشهای مربوط به اختلاف میان ابوظبی و ریاض به گونه‌ای خواهد بود که امارات متحمل مشکلات بیشتری شود. از این رو  ضرورت فعالیت برای گسترش دایره ائتلاف‌های امارات در یمن -چه رسمی و چه غیر رسمی و سازمان‌های جامعه مدنی و به ویژه رسانه ها برای ابوظبی صراحتاً احساس می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • Mjp. Shiraz IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    23 5
    چقدرشبیه موش کوره. بدبختهای. نوکرزاده اسم. امریکاکه میاد پوشک. لازم میشن.. جرات یشهرکوچک مثل غزه ی ازاده راندارید. پس گمشیدبانوکریتون اخرش. مثل صدام خفتگیرت میکنن
    • رادان IR ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
      10 5
      از صدام بیزارم ولی یه تار موی صدام به صد تا از این دیوث های سیاسی میچربه. صدام از آمریکا کمک میگرفت ولی تا موقعی که در قدرت بود اجازه نداد که حتی یه پایگاه آمریکایی در خاکش زده شده و اگه جنگ طلب نبود اگه سرکوبگر نبود اگه در برابر آمریکا کوتاه نمیومد و به آمریکا اجازه خلع سلاح خودشو نمیداد الان با کمک ایران و سوریه میتونستن کل این کشورک های دوزاری رو بعلاوه عربستان و اسرائیل رو با خاک یکسان میکردند.
  • IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    14 2
    قیافه خنده دار و بیخنده هر دو نفر جنایت ازشون میباره
  • IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    11 3
    زنده باد ایران من
  • سرباز IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    23 5
    چقدر این دوتا زشتن
  • شهرام US ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    12 2
    النگو شون آبی ه به گوشواره مزدوری شون میاد
  • شهرام US ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    9 4
    النگو آبی به گوشواره مزدوری شون میاد .
    • IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
      5 2
      اوف بر شما
  • IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    1 5
    خوب انصارالله بهتر است با هر دو گروه اخوانی و شورای انتقالی رابطه برقرار کرده و بدون توجه به اربابابن منطقه ای آنها قدرالسهمی به این دو قدرت بدهد البته بعد از تصرف ماب و رسیدن به سواحل مخا
  • IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    1 9
    انصارالله باید با پیاده نظام عربستان و امارات به یک آشتی برسد بعد ازادسازی مارب تا تنها بمباران هوایی ائتلاف باقی بماند که انهم قابل حل شدن می باشد همین آشتی باعث دستیابی انصارالله به مدیریت میدان نبرد در جنوب نیز می انجامد
  • جاویدایران DE ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    1 4
    سازمان‌های اطلاعاتی امنیتی ایران رو باید خییییلییییی پیشرفته تر بکنیدش، از موساد اسرائیل باید یادبگیربم، باید آوازه سازمانهای امنیتی ایران مثل موسادباشه، باید ایران رزنگ باشه ، سازمان های امنیتی ایران مخصوصاًبخش خارجیش منظورمه باید فوق العاده مخوف باشه، از کثیف ترین و جنابت کارانه ترین روش هاهم باید استفاده کرد، اصلاًنباید هیییییچ محدودیتی در عملکرد سازمانهای امتیتی ایران وجودداشته باشه، آوازه سازمانهای امنیتی ایران بایدبه حدی باشه که دنیا بفهمه هررر کسی علیه ایران کاری کرده باشه بالاخره یک روزی به سزای اعمالش میرسه و ترور میشه حتی اور یک ردز مانده باشه به پایان عمرش، دقیقاًمثل رفتاری که موساد داره و حتی اهدافش رو بطور کینه توزانه حتی ده هاسال بعد مجازات میکنه و ترورش میکنه مثل مأمور نازی ها در آرژانتین، اینو یه ساعت قبل از یکی از شبکه های ماهواره ای شنیدم. ماموران امنیتی ایران بایدبه حدی برسن که ناممکن هارو ممکن کنن، ماباید در فرصت مناسب مقام بسیار ارشد اسرائیل مثل نتانیاهو یا رئیس موساد رو ترورکنیم، نباید اجازه بدیم قاتلان فخری زاده و سلیمانی باعمر طبیعی بمیرن. باید دلمون خنک شه، کشتن شهروندعادی اسرائیل دلمونو خنک نمیکنه، حمله به سفارت خونه های اسرائیل راحتمون نمیکنه، باید درخاک اسرائیل باشه و از مقامات ارشد اسرائیل باشه تا ضربه ای دردناک بهشون واردبشه
    • یک جانباز IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
      1 3
      سازمانهای اطلاعاتی ایران برای دشمنان مخوفتر از ان است که فکر میکنید و از جهتی چون تبلیغ نمیکنیم و نتایج خوب میگیریم بیشتر میترسن و البته مردم آنها تا حدودی, بی اطلاع هستند اما آنها شباهت به همان فیلمهای آرنولد هر چند وقت یکبار با ترور اظهار وجود میکنند
  • IR ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    2 2
    بر آل سعود
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    3 3
    سلام دسبتد ش .. ما را کشته ..
  • BE ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
    4 3
    اینا از بچگی با هم رفیق بودن ، با هم معتاد شدن
  • BE ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
    4 2
    حالا کدومشون داماده ؟ به نظر میاد بن زائد
  • BE ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
    5 1
    به این راحتیها پا نمیده بن سلمان
  • IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
    3 2
    ترسوها
  • علی IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
    3 2
    چی چی مصرف میکنید توهمی شدید
  • DK ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
    2 3
    لعنت خدا و رسول بر هر دو رژیم امارات و عربستان، امارات فکر می‌کند اسرائیل برای آنها امنیت میاورد، سران امارات مثل ملخ همه جا هم میپرند لیبی‌، سوریه ... مانور با یونان.. یک موشک سرگردان باید فدای امارات بشود تا حالش جا بیاد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس