کد خبر 1141791
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
بورس نمایه

روز گذشته سهامداران در اعتراض به سقوط بورس و وعده‌هایی که از سوی مسوولان به آنها عمل نشده بود، جلوی ساختمان ملاصدرا تجمع کردند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، در این تجمع علاوه بر شعارهایی که داده می‌شد، معترضان پلاکاردهایی هم به همراه خود داشتند. یکی از این پلاکاردها درباره صندوق پالایش یکم بود که روی آن نوشته شده بود: «صندوق پالایش یکم نه تنها سود نداد، بلکه ضرر سنگینی به خریدارانش که قشر ضعیف بودند وارد کرد. آقای زنگنه تو را به خدا کمکمون کنید.» خیلی از افراد حاضر در شبکه‌های اجتماعی با بازنشر این عکس که دو جوان این پلاکارد را به دست داشتند، از آنچه بورس بر سر مردم و اعتماد آنها به دولت آورد می‌نوشتند.

بیشتر بخوانید:

تدابیر سازمان بورس فاجعه‌بار است

روز گذشته الزاما کاربرانی که درباره این تجمع و مسائل مربوط به بورس می‌نوشتند، در این حوزه فعال نبودند، اما حالا یکی دو روزی است که کاربران حوزه‌های دیگر که در طول ماه‌های گذشته اصلا درباره بورس و مسائل آن نوشته‌ای نداشته‌اند درباره بورس می‌نویسند. این دسته از کاربران چون اکثرا در فضای سیاسی و اجتماعی فعال هستند نسبت به دیگر کاربران فعال در حوزه بورس یا سهامداران بی‌پرده‌تر و با لحن تندتری می‌نویسند و انتقادهای خود را مطرح می‌کنند.

یکی از مسائلی که این کاربران مطرح می‌کردند درباره وعده‌های دولت درخصوص صندوق پالایشی یکم بود. آنها به این موضوع در نوشته‌هایشان می‌پرداختند که به قدری سیاست دعوت به بورس از سوی دولت جدی بود تا سرمایه‌های مردم به این میدان آورده شود که در مهرماه و در جلسه هیات دولت حتی تخفیف این صندوق را از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش دادند. تا با این کار مردم بیشتری یعنی حتی آنها که سرمایه کمی داشتند، پول‌هایشان را به بورس وارد کنند.

با گذر زمان در توییتر فارسی و منتشر شدن عکس‌ها و فیلم‌های بیشتری از تجمع روبه‌روی سازمان بورس، افرادی که در شبکه‌های اجتماعی فعال بودند درباره آنچه حسن روحانی از صندوق‌های‌ ای‌تی‌اف گفته بود مطالبی منتشر می‌کردند. آنها می‌گفتند باید به رئیس دولت و دیگر اعضای کابینه یادآوری کرد که در اوایل سال جاری با چه صحبت‌ها و وعده‌هایی مردم را به حضور در بورس و حتی خرید ‌ای‌تی‌اف‌ها دعوت می‌کردند.

برخی از کاربران حتی فیلم صحبت‌های روحانی در جلسه هیات‌دولت اردیبهشت ماه امسال را پیدا کرده بودند. فیلمی که در آن رئیس دولت می‌گوید: «ان‌شاء‌الله در روزهای آینده و هفته‌های آینده شاهد یک قدم مهم دیگر از طرف وزارت اقتصاد خواهیم بود؛ سهامی به‌صورت صندوق‌های ETF از بانک‌های مهم، بیمه‌های مهم و دیگر شرکت‌ها به‌صورت ترکیبی عرضه می‌شود و هر کس می‌تواند تا ۲ میلیون تومان از این سهام را خریداری کند، ضمنا خریداران از تخفیف هم برخوردار می‌شوند. به نظر من باز هم در هفته‌های آینده شاهد خبرهای خوبی در بورس برای مردم عزیزمان خواهیم بود و در سال جهش تولید، بازارسرمایه یکی از راه‌های حرکت اقتصادی ماست.»

این کاربران در توضیح این فیلم علاوه بر اینکه می‌نوشتند تمام آن امیدها نقش بر آب شده است، درباره این مساله هم می‌نوشتند که همان‌طور که حسن روحانی در صحبت‌هایش گفته است، بازار سرمایه باعث حرکت اقتصادی دولت شد، نه حرکت اقتصادی مردم. در کنار این مساله روز گذشته فضای بحث و جدل در فضای توییتر فارسی حسابی داغ بود. برخی از کاربران با منتشر کردن عکس‌هایی که در آن معترضان خواستار استعفای برخی از مسوولان بورس شده بودند، این مساله را مطرح می‌کردند که مشکل نه در سازمان بورس و مسوولان آن، بلکه جای دیگری است.

آنها درباره این موضوع می‌نوشتند که باید درباره مسوولان و مقاماتی صحبت کرد که مردم را به حضور حداکثری در بورس دعوت کردند و البته به این موضوع می‌پرداختند که نباید چشم به روی خیلی از حرف‌ها و وعده‌ها بست و ذهن مردم را به این سمت برد که فقط مسوولان بورس مقصر چنین وضعیتی هستند، چون جای خیلی‌ها در این لیست خالی است.

آزمون و خطا

صحبت‌های علی صحرایی، مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران با یکی از سایت‌های خبری روز گذشته نه فقط واکنش سهامداران خرد را در پی داشت، بلکه صدای فعالان اقتصادی را هم درآورد. او با اعلام اینکه برای بازار دو تصمیم مهم گرفته شده، گفته که برقراری Day Trading و کاهش زمان پیش‌گشایش به ۱۵ دقیقه تصمیماتی مهمی هستند. در همین رابطه داود سوری، اقتصاددان با بازنشر صحبت‌های صحرایی در صفحه توییتر خود نوشت: «در کجای دنیا این‌قدر بر سر سرمایه مردم بازی درمی‌آورند و آزمون و خطا می‌کنند؟ کاش می‌شد اداره این بازار را دست یکی از این بورس‌های بین‌المللی داد!» اما سهامداران خرد از تکرار هر روزه قرمزپوش بودن بورس و سقوط شاخص به شدت عصبانی هستند. آنها در واکنش به این خبر نه فقط از برنامه‌ها و راهبردهای دولت در بورس، بلکه در تمام بخش‌های اقتصاد در طول سال‌های گذشته انتقاد کرده بودند.

از دیگر افرادی که به تصمیمات متعدد نهادها، سازمان‌ها، افراد و... در حوزه بورس انتقاد کرده بود، هاشم آردم بود. این تحلیلگر در صفحه خود نوشت: «یک خواهش ملتمسانه از تصمیم‌گیران در سازمان و ارکان؛ تمام تصمیماتی که دست‌کم در سه ماه گذشته اتخاذ شد ماهیت «آزمون و خطا» داشته است. امیدوارم موافق باشید که هیچ‌کدام از این تصمیمات در رشد و توسعه بورس اثربخش نبود. یک بار هم این را امتحان کنید: تصمیم بگیرید که برای مدتی خلاف هرآنچه فکر می‌کنید صحیح است عمل کنید. مثلا اگر فکر می‌کنید اعمال دامنه نوسان نامتقارن یا افزایش محدودیت دامنه نوسان خوب است، خلاف آن عمل کنید و دامنه نوسان را بازتر کنید. اگر فکر می‌کنید رمز دو مرحله‌ای برای ورود به حساب کاربری کارگزاری خوب است، خلاف آن عمل کنید.» او در ادامه توییت خود نوشت: «شاید نتیجه بهتری گرفتید. این را هم بگذارید به حساب همان سعی و خطاهایی که پیش از این شد!»

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • DE ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    6 2
    دقیقا مثل رئیس دولتیکه وضعیت خراب مدیریتی کشورو بعهده نمیگیره .مثل ترامپ وروحانی
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    7 2
    ۶۰ درصد ضرر علی برکت الله
  • IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    0 9
    اقایون بورسه ما هم تحریمیم زمانی که رشد سیصد درصدی داشت ایا اومدید بگید بیا این پنجاه درصد سودش رو بگیرید از تبعات اقتصادی جامعه کم کنید خیر حالا هم که ضرر کردید تاوانش رو بدید
    • جواد IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
      2 0
      نوسان و بالا پایین شدن قیمت ذات بازار مالی هس همون طور که مسول سود خودمون هستیم مسول ضرر خودمون هستیم چیزی که ما بهش اعتراض داریم تصمیمات لحظه ای و آزمون خطا هس دیروز اعلام کردن پیش گشایش ده دقیقه میشه امروز اعلام کردن نه همون نیم ساعت پنج مهر دی تردینگ ممنوع کردن امروز آزاد کردن معاملات دو مرحله ای کردن عرضه اولیه غکورش نصف شب لغو کردن نماد های مثل شستا ومعادن فارس وتجارت و.... روزهای طولانی بدون علت بستن در رشد بیست درصد و پنجاه درصد نماد بستن ولی در ریزش نیستن و..... ما ب اینها اعتراض داریم وگرنه کسی مسول سود کردن ما در بورس نیس
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
      4 0
      مقام مسئول اومده گفته یک حقوقی وابسته به دولت تو اوج 4000 میلیارد فروخته بعد در حالیکه قیمت ها یک سوم شدن با زور اومده 800 میلیون خریده این یعنی چی؟ حقوقی جز خرید و فروش وظیفه ی دیگری هم دارد و اون حمایته، حمایت نکردن یعنی جرم، بفهم ....
    • سید محمد IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
      0 0
      حرف رایگان نزن ، اون موقع که دولت تبلیغ کرد ، اونایی که وارد شدن سواد بورسی نداشتن ، و به امید این تبلیغ ورود کردن .
  • جواد IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    1 1
    نوسان و بالا پایین شدن قیمت ذات بازار مالی هس همون طور که مسول سود خودمون هستیم مسول ضرر خودمون هستیم چیزی که ما بهش اعتراض داریم تصمیمات لحظه ای و آزمون خطا هس دیروز اعلام کردن پیش گشایش ده دقیقه میشه امروز اعلام کردن نه همون نیم ساعت پنج مهر دی تردینگ ممنوع کردن امروز آزاد کردن معاملات دو مرحله ای کردن عرضه اولیه غکورش نصف شب لغو کردن نماد های مثل شستا ومعادن فارس وتجارت و.... روزهای طولانی بدون علت بستن در رشد بیست درصد و پنجاه درصد نماد بستن ولی در ریزش نیستن و..... ما ب اینها اعتراض داریم وگرنه کسی مسول سود کردن ما در بورس نیس
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    4 0
    وظیفه ی حقوقی های وابسته به دولت حمایته، عدم حمایت یعنی کلاهبرداری از مردم در روز روشن ریزش اندازه ای داره الان سه ماهه هیچ جای دنیا همچین چیزی نداریم، سود رفت تو جیب حقوقی ضرر موند واسه حقیقی
  • IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    1 0
    خداوکیل کدام حقیقی سود خورده که دولت ازسودخوردن میگه مگر مملکت ما مردم عادی سودمیخورندیکی رامعرفی کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس