کد خبر 1137241
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲
شکست انحصار آمریکا در تولید یک داروی ضد سرطان

یک شرکت دانش بنیان، دارویی را برای درمان ۲ نوع سرطان تولید کرده است که نمونه خارجی این دارو توسط یک شرکت در آمریکا تولید می شود.

به گزارش مشرق، محمدتقی فتحی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در مورد داروی درمان سرطان سینه و پروستات اظهار داشت: «تریپتورلین» یک داروی پپتیدی برای کاهش سطح هورمون‌های FSH و LH در بدن است که موفق به تولید آن شدیم. این دارو در درمان سرطان پروستات، سرطان سینه و درمان نارسایی‌های رشد کودکان کاربرد دارد.

فتحی افزود: «تریپتورلین» اولین دارویی است که برای درمان هورمونی بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته (غیر متاستاتیک یا متاستاتیک) پروستات استفاده می‌شود؛ این دارو، تستوسترون را که باعث رشد سلول‌های سرطانی پروستات می‌شود سرکوب می‌کند.

بیشتر بخوانید:

تولید دومین واکسن پرفروش دنیا به دست دانشمندان ایرانی

وی ادامه داد: این دارو (تریپتولین استات) به‌طور فزاینده‌ای برای درمان سرطان سینه در زنان مبتلا به بیماری‌های خفیف نیز استفاده می‌شود.

به گفته مدیر شرکت دانش بنیان تولید کننده دارو، این مواد دارویی بعد از استفاده، گیرنده‌های GnRH هیپوفیز را به‌طور منفی تنظیم می‌کند و در نتیجه موجب سرکوب هورمون (LH) و رهاسازی هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) خواهند شد؛ در واقع این دارو به نوبه خود منبع اصلی تولید «استرادیول» در تخمدان‌ها را کاهش می‌دهد.

فتحی با اشاره به کاهش واردات این محصول با تولید آن در شرکت دانش بنیان گفت: جلوگیری از واردات این محصول، ۵۰ میلیون یورو صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور دارد.

ببینید:

فیلم/ جزییات قیمت واکسن ضد سرطان داخلی

وی در خصوص میزان نیاز کشور به این دارو گفت: کل مصرف ماهیانه کشور ۴۰ هزار عدد از داروی تولید شده است که در حال حاضر ما بیش از ۵۰ درصد از نیاز بازار را تامین می‌کنیم و در صورت بهره‌برداری از توسعه خط تولید می‌توانیم تمامی نیاز بازار را تامین و از واردات این محصول و ارزبری جلوگیری کنیم.

فتحی در مورد تکنولوژی آهسته رهش به کار رفته در ساخت این دارو توضیح داد و گفت: در ساخت این دارو از جدیدترین تکنولوژی دارورسانی دنیا in situ forming (تشکیل شونده در موضع به روش خروج حلال) برای رهایش دارو استفاده شده است به گونه‌ای که پس از تزریق زیرجلدی، دارو جامد شده و آرام آرام طی مدت یک ماه آزاد می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مزیت‌های داروی تولید شده این است که در صورت ایجاد واکنش ناخواسته در بدن بیمار مبتلا به این نوع بیماری‌ها، می‌توان داروی جامد شده در زیر پوست را با یک برش جراحی کوچک خارج کرد.

مدیر این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه با توجه به نوع تزریق و استفاده، این محصول از نظر نوآوری محصول کاملاً جدیدی تلقی می‌شود که تاکنون توسط هیچ شرکتی در داخل از کشور تولید نشده، گفت: دانش تولید این دارو مختص این شرکت است اما این دارویی است که تنها در آمریکا به تولید می‌رسد.

این محقق چشم‌انداز آینده شرکت را تامین کامل نیاز بازار و تولید داروهای جدید با استفاده از واحد تحقیق و توسعه شرکت عنوان کرد و گفت: با توجه به نیاز بیماران به داروی تریپتورلین و کمبود این فرآورده دارویی در بازار دارویی ایران، این شرکت با بهره‌گیری از دانشمندان ایرانی داخل و خارج، این دارو را به صورت سرنگ آماده تزریق تولید کرده است.

فتحی در مورد مزایای این دارو نیز گفت: مزیت‌های این سامانه‌های دارورسانی شامل رهایش دارو به صورت کنترل شده طی سی روز، کم شدن هزینه‌های درمان و راحتی بیمار به دلیل جایگزین شده یک بار تزریق به جای ۳۰ بار تزریق است.

فتحی با تاکید بر اینکه از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای تولید این محصول بهره بردیم، گفت: در نظر داریم که تا سال آینده تمامی نیاز کشور به این دارو را تامین کنیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
    5 14
    آره، قابل باوره برای خودتون ولی هنوز انسولین بلد نیستید بسازید.
    • IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
      4 3
      بدبخت انسولین ایرانی ندیدی
    • DE ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
      2 1
      ۱۶:۵۶ راس میگی! انسولین برای حیوونا نسیاختیم هنوز - ببخشید
  • ََReza Aslani IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
    10 2
    آفرین بر دانشمندان باهوش ایرانی با تلاش و غیرت ایرانی بیشتر راز اینها را انجام میدهد ایرانی
  • IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
    2 4
    این داروها کجا هستند چرا در بازار مصرف نیست
  • IR ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
    0 0
    این همه سازندگی و برازندگی چرا همه دارند و ما نداریم ما ناو شکن میسازیم پاکستان میده ترکیه براش بسازه
  • سامان US ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
    0 0
    واکسن آنفولانزا ساخته شد؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس