به گزارش مشرق، کارشناسان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نشست ویدئویی اقدامات رفع پیامدهای اقتصادی کرونا ویروس و مسایل تمهیدات نشست قریب الوقوع وزرای اقتصادی خارجی را بررسی کردند.
در این نشست از طرف ازبکستان روسا و کارمندان مسئول وزارت سرمایه گذاری و بازرگانی خارجی این کشور حضور پیدا کردند.
در این نشست کاهش تاثیر منفی پاندمی «کووید-۱۹» بر اقتصاد کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به عنوان یکی از وظایف دست اول در چارچوب همکاری های آینده تعیین شده است.
کارشناسان اجرایی اقدامات جامع مبنی بر رفع پیامدهای بحرانی، تشدید فعالیت مشترک تحلیلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در زمینه اقتصادی و همچنین تسریع تشریفات هماهنگی اسناد برای بررسی در ارگان های عالی سازمان را بررسی کردند.
کارشناسان مذکور همچنین تاکید کردند که سازمان همکاری شانگهای سازماندهی اقدامات موثر مبنی بر افزایش سطح زندگی مردم مناطق دورافتاده و اماکن روستایی را در اولویت فعالیت خود قرار می دهد. توسعه سریع این مناطق و رفع تفاوت در دسترسی شهروندان به زیربنای با کیفیت و رفاه اقتصادی می توانند نقطه رشد برای تمام کشورهای عضو سازمان باشند.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
در نشست سازمان که در تاریخ ۸ و ۹ ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دایمی سازمان همکاری شانگهای شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند.