کد خبر 1107321
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۰
بنزین نمایه

متن طرح مجلس برای سهمیه‌بندی بنزین سرانه خانوار منتشر شد.

به گزارش مشرق، طرح سهمیه بندی بنزین سرانه خانوار که مقرر بود به صورت یک فوریتی اعلام وصول شود، در جلسه علنی روز چهارشنبه (۲۲ مرداد) در پایان جلسه و به صورت عادی اعلام وصول شد.

بیشتر بخوانید:

طرح سهمیه بندی بنزین سرانه خانوار نیازمند تصویب و ابلاغ است

متن طرح مجلس برای سهمیه بندی بنزین سرانه خانوار به شرح زیر است:

تذکر: اعلام وصول این طرح در اجرای ماده (۴) قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور مصوب ۱۳۸۹.۳.۲۵ پس از اخذ نظر معاونت قوانین و در صورت عدم مغایرت آن با مواد آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر خواهد بود.

بسمه تعالی

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

احتراماً طرح ذیل که به امضا ۳۶ نفر از نمایندگان رسیده است جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌گردد.

مقدمه (دلایل توجیهی):

یکی از مشکلات اساسی که در حال حاضر در سطح کشور مشاهده می‌شود بحث مصرف بنزین است که حدود (۹۰) میلیون لیتر در روز می‌باشد که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند در سال ۱۴۰۸ این عدد به (۲۵۰) میلیون لیتر در روز خواهد رسید که باید روزانه بیش از (۱۵۰) میلیون لیتر بنزین وارد نمود و در حال حاضر نیز اختصاص سهمیه‌بندی بنزین به خودرو برخلاف عدالت می‌باشد زیرا حداقل لیتری (۴۰) هزار ریال یارانه پرداخت می‌شود که این برخلاف عدالت است در این طرح سعی شده است هم موضوع صرفه‌جویی و هم پرداخت یارانه براساس عدالت و هم سهم استفاده هر ایرانی از بنزین در نظر گرفته شود و طرح آثار تورمی مخصوص  در دهک‌های پایین نداشته باشد و حتی ضریب جینی این دهک‌ها را بهبود بخشد. بنابراین طرح حاضر برای این موضوع به صورت یک فوریتی به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌شود:

موضوع طرح

سهمیه‌بندی بنزین سرانه خانوار

ماده واحده

دولت مؤظف است به هر ایرانی دارای کد ملی به جز ساکنین خارج کشور معادل ۳۰ لیتر بنزین به قیمت سال ۱۳۹۷ برای استفاده از بنزین به طور ماهانه به کارت ملی یا بانکی سرپرست خانوار اختصاص دهد.

تبصره ۱

قیمت بنزین خارج از این سهمیه بر مبنای نود درصد (۹۰%) قیمت فوب خلیج فارس (با نرخ تسعیر سامانه نیما) محاسبه خواهد شد.

تبصره ۲

در صورت عدم مصرف سهمیه سوخت، افراد می‌توانند اعتبار خود را از طریق سامانه و دستگاه‌های شتاب (atm) به افراد دیگر واگذار نمایند و در غیر این صورت  در انتهای هر ماه اعتبار باقیمانده در کارت به شرکت ملی پالایش و پخش واگذار و معادل ریالی آن (مطابق نرخ متوسط ماهانه بنزین آزاد - قیمت پایه بنزین) در کارت‌های بانکی واریز و قابل برداشت خواهد شد.

تبصره ۳

دولت مؤظف است برای حمایت از خودروهای خدمات عمومی بنزینی مانند، تاکسی‌ها (اعم سنتی و اینترنتی)، و انتها و آمبلوانس‌ در سه ماه اول سال سهمیه مکلفی متناسب به پیمایش آنها اختصاص دهد.

در فاصله زمانی این سه ماه، خودروهای خدمات عمومی باید با استفاده از تسهیلات بند (۶) این تبصره نسبت به دوگانه‌سوز کردن خودروی خود اقدام نمایند. بعد از این تاریخ سهمیه خودروهای عمومی حذف خواهد شد.

تبصره ۴

مابه‌التفاوت درآمد حاصل از فروش بنزین تولید شده در داخل و بنزین صادراتی در بودجه سنواتی پیش‌بینی و صرفاً جهت کمک به حمل‌ونقل عمومی، دوگانه‌سوز کردن خودروها و اشتغال اختصاص می‌یابد. عملکرد این بند هر سه ماه به مجلس شورای اسلامی و مردم ارائه می‌شود.

تبصره ۵

بیست درصد (۲۰%) از منابع حاصل از این بخش به پرداخت تسهیلات با سود چهار درصد (۴%) با اولویت وانت‌بارها و تاکسی‌ها (اعم از اینترنتی و سنتی) به مالکان خودروهایی که طی سال ۱۳۹۸، خودروی خود را دوگانه‌سوز نمایند، اختصاص می‌یابد. تسهیلات پرداختی بابت دوگانه سوز کردن خودروهای صرفاً با هر بار سوختگیری در جایگاه cng مستهلک شده و در صورت عدم استفاده از cng، سود تسهیلات ارائه شده با حداکثر سود شبکه بانکی محاسبه خواهد شد.

تبصره ۶

ده درصد (۱۰%) از منابع حاصل از این بخش به پرداخت تسهیلات با سود چهار درصد (۴%) باری خریداران خودروهای پایه‌گاز سو و دوگانه سوز با ظرفیت باک بنزین محدود (کمتر از ۱۵ لیتر) از خودروسازی‌های داخلی اختصاص می‌یابد.

تبصره ۷

ده درصد (۱۰%) از منابع حاصل از این بخش به پرداخت تسهیلات با سود چهار درصد (۴%) برای احداث، تجهیز، ایمن‌سازی و به‌روزرسانی جایگاه‌های سوخت cng اختصاص می‌یابد.

تبصره ۸

شصت درصد (۶۰%) از منابع حاصل از این بخش به پرداخت تسهیلات با سود چهار درصد (۴%) به شهرداری‌ها بابت خرید اتوبوس‌های حمل‌ونقل عمومی کم مصرف (با اولویت برقی و گازسوز) و توسعه ناوگان مترو و اشتغال اختصاص می‌یابد.

تبصره ۹

وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که میزان تولید خودروهای داخلی با موتور پایه cng توسط تولیدکنندگان داخلی در طول سال ۱۳۹۸، سی و پنج درصد (۳۵%) باشد.

تبصره ۱۰

افزایش قیمت هزینه حمل‌ونقل مسافر درون‌شهری ناشی از افزایش حامل‌های انرژی در راستای اجرای این حکم توسط دولت، شوراهای اسلامی شهر و روستا و شوراهای فرادستی و شهرداری‌ها و سازمان‌های وابسته ممنوع می‌باشد.

تبصره ۱۱

تعیین نرخ نفت سفید و گازوئیل (نفت کوره) و cng و lpg به عهده دولت می‌باشد. سازمان برنامه و بودجه مؤظف است گزارش عملکرد این قانون را هر سه ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.

ضمیمه نظر اداره کل تدوین قوانین

بیان مستندات و دلایل مغایرت:

در رابطه با طرح تقدیمی آیین نگارش قانونی و ویرایش ادبی: - طرح تقدیمی در صورت تصویب، عنوان مستقلی به عناوین قانونی می‌افزاید و این علاوه بر مغایرت با سیاست‌های تقنینی مجلس شورای اسلامی مقرر در قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور مصوب ۱۳۸۹.۳.۲۵، منجر به تورم قوانین می‌گردد.

مناسب است این طرح در قالب الحاق موادی به «قانون توسعه حمل‌ونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب ۱۳۸۶.۹.۱۸» یا «قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب ۱۳۸۸.۱۰.۱۵»‌تنظیم و ارائه گردد. - طرح تقدیمی دارای موضوعات متعدد بوده و تقدیم آن در قالب ماده واحده و یازده تبصره مغایر با اصول آیین‌ نگارش متون قانونی و ماده (۱۳۸) قانون آیین‌نامه داخلی مجلس است.

لذا پیشنهاد می‌شود طرح حاضر در قالب مواد متعدد تنظیم شود. - تبصره علی‌الاصول مبین استثنائات از حکم اصلی ماده است، در حالیکه در این طرح مواردی که ذیل ماده واحده به عنوان تبصره آمده استثناء بر حکم آن نیست و باید در قالب مواد مستقل آورده شود. - عبارت «به قیمت سال ۱۳۹۷» در ماده واحده مغایر با تصمیم شورای هماهنگی سران قوا است . - عبارت «برای حمایت از» در تبصره ۳ حذف و حربه «به» جایگزین آن شود. همچنین با توجه به نبود هرگونه بندی در این تبصره عبارت «بند (۶) این تبصره» دارای ایراد است. به نظر می‌رسد منظور «تبصره ۶ این ماده واحده» است. - تبصره‌های ۵ تا ۸ دارای موضوع مشترکند و باید با یکدیگر تجمیع و به صورت ماده‌ای مستقل ارائه شوند. - بازه زمانی درج شده در تبصره‌های ۵ و ۹ منقضی شده ا ست. - استفاده از عبارت‌های و در تبصره‌های ۵،۷، ۹ و ۱۱ مغایر اصل قانون اساسی است.

ضمیمه نظر اداره کل اسناد و تنقیح قوانین

سوابق قانونی و دلایل ضرورت قانونگذاری:

قوانین متعارض به شرح زیر تقدیم می‌گردد:

بخش طرح / لایحه: سهمیه‌بندی بنزین سرانه خانوار

۱) قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب ۱۳۸۸.۱۰.۱۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی -- منقح ۱۳۹۶.۱۰.۲۵

توضیحات: ۱- با توجه به اینکه در بند ۲۷ ماده ۸۰ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵.۳.۱ و اصلاحات بعدی آن تعیین نرخ کرایه وسایل نقلیه درون‌شهری با شورای اسلامی شهر می‌باشد. لذا تبصره ۱۰ طرح مغایر بند مذکور می‌باشد. ۱- عبارت بند ۶ این تبصره در تبصره ۳ ماده واحده وجود خارجی ندارد که پیشنهاد می‌گردد صلاح گردد.  ۲- با توجه به اینکه در بند الف ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه موارد مصرف ناشی از افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی مشخص شده است. لذا طرح آز آن جهت که موارد دیگری را اضافه نموده است مغایر با بند مذکور می‌باشد. ۳- پیشنهاد می‌گردد طرح مذکور در قالب یک ماده الحاقی به قانون توسعه حمل‌ونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب ۱۳۸۶.۹.۱۸ یا قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب ۱۳۸۸.۱۰.۱۵ تهیه و برای تصویب ارائه گردد. ۴- عبارت به قیمت سال ۱۳۹۷ در ماده واحده مغایر با تصمیم شورای هماهنگی سران قوا است.

قانونگذاری در این مورد این بخش : لازم است

ماده ۱

ماده ۱- دولت مکلف است با رعایت این قانون قیمت حامل‌های انرژی را اصلاح کند:

الف

الف - قیمت فروش داخلی بنزین، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع  و سایر مشتقات نفت، با لحاظ کیفیت حامل‌ها و با احتساب هزینه‌های مترتب (شامل حمل‌ونقل، توزیع، مالیات و عوارض قانونی) به تدریج تا پایان برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کمتر از نود درصد (۹۰%) قیمت و بیشتر از قیمت تحویل روی کشتی (فوب) در خلیج فارس نباشد.

ب

ب - میانگین قیمت فروش داخلی گاز طبیعی به گونه‌ای تعیین شود که به تدریج تا پایان برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، معادل حداقل هفتاد و پنج درصد (۷۵%) و حداکثر معادل متوسط قیمت‌ گاز طبیعی صادراتی پس از کسر هزینه‌های انتقال، مالیات و عوارض شود.

ج

ج - میانگین قیمت فروش داخلی برق به گونه‌ای تعیین شود که به تدریج تا پایان برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران معادل قیمت تمام شده آن باشد.

 اسامی امضاکنندگان این طرح به شرح زیر است:

۱- احمد امیرآبادی فراهانی

۲- حسینعلی حاجی دلیگانی

۳- علی علیزاده

۴- حسین میرزایی

۵- حسین امامی راد

۶- ابراهیم عزیزی

۷- حسینعلی شهریاری

۸- جلال رشیدی کوچی

۹- سیدموسوی موسوی

۱۰- احسان ارکانی

۱۱- ابراهیم رضایی

۱۲- علی خضریان

۱۳- عباس گودرزی

۱۴- پرویز اوسطی

۱۵- بهروز محبی نجم‌آبادی

۱۶- کمال حسین‌پور

۱۷- علی بابایی کارنامی

۱۸- عبداله ایزدپناه

۱۹- محمدرضا رضایی کوچی

۲۰- علی اصغر عنابستانی

۲۱- علی‌اکبر علیزاده برمی

۲۲- مالک شریعتی نیاسر

۲۳- هادی بیگی‌نژاد

۲۴- ذبیح‌الله اعظمی

۲۵- صدیف بدری

۲۶- قاسم ساعدی

۲۷- سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی

۲۸- سیدعلی یزدی‌خواه

۲۹- روح‌اله متفکرآزاد

۳۰-حسین جلالی

۳۱- نصراله پژمانفر

۳۲- رسول فرخی میکال

۳۴- سیدنظام‌الدین موسوی

۳۵- مهدی روشنفکر

۳۶- بهزاد رحیمی

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • فدائی امامت وولایت IR ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    11 17
    بسمه تعالی - طرح عادلانه است و ان شاءالله قدمی در راستای تقویت دهک های پائین جامعه و آنان که فاقد خودرو هستند خواهد شد.- خدا قوت به نمایندگان ملت.
    • IR ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
      14 4
      بنزین فوب خلیج چنده؟ یک دلار؟ یعنی اونی که هر روز از اسلامشهر میکوبه میاد تهران کارگری چی کار کنه؟ ساکنین کرج که ساکن تهران هستند؟ این کار عملا حاشیه نشین ها را که فاصله محل زندگی و کارشان زیاد هست را تحت فشار شدید قرار میده
    • IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
      4 2
      دو روز دیگه که همه چی 5 برابر شد میفهمی عادلانه چیه. هر نفر بنزینشو چند میخواد بفروشه؟لیتری هزار تومن؟ نهایتا بگو 30هزار تومن ماهی بیاد رو یارانش ولی فقط باید صد هزار تومن بذاره ماهانه رو کرایه ماشینش حالا قیمت خورد و خوراک جای خود
    • IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
      2 1
      این طرح کرایه را 5 برابر می کند ولی هر خانواده فوقش 40 هزار تومان گیرش می آید. بیخیال بشید
  • IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    25 6
    خدا وکیلی دست از سر این ملت بردارین ما نمیخوایم شما عدالت همگانی ایجاد کنین ، جر شر بدبختی هیچی واسه مردم به بار نمیارین با این طرح های من در اوردی دوزاری
    • IR ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
      11 21
      برو بابا پی کارت. چند تا ماشین دارین جیغ بنفشتون در اومده. اونایی که ماشین ندارن بهشون کمک میشه بسوزین. خدایا شکرت .مالک شریعتی عزیز همش دعات میکنم
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    12 5
    این بنزین پر منت
  • SE ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    13 4
    این خط و این هم نشان. اینکار فاجعه خواهد آفرید. عده ای سلف خر پیدا می شوند و سهمیه بنزین را از مردم بر یکسال یا بیشتر یکجا به قیمت ارزانتر می خرند. چون مردم بدبخت و بی پول هستند به این خواسته تن خواهند داد. آن وقت سلف خر ها تعیین کننده قیمت بازار می شوند و به هر قیمت که بخواهند بنزین را می فروشند و صادر می کنند. گول نخورید. رائفی پور به این جنبه های مساله فکر نکرده است. توزیع سهمیه بنزین زمانی موفق است که امکان فروش سهمیه نباشد و یا فروش آن توسط مردم قابل کنترل باشد.
    • IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
      6 7
      تو چیکار راعفی پور داری مگه نماینده ها بیسوادنند،بعد اون خانواده ای که ماشین نداره نباید سهمیه بنزین داشته باشه.
    • IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
      4 1
      اون خانواده ای که ماشین ندهره یعنی کلا ماشین سوار نمیشه؟! هر چه قدر کرایه میده بعدا باید ده برابر بده.کرایه حمل و نقل مواد غذایی ده برابر میشه کاسب میکشه رو اجناسش تا گرونی سوخت ماشینشو جبران کنه بعد اون خانواده ای که ماشین نداره قراره نهایتا ۶۰ هزار تومن از فروش بنزین گیرش بیاد باهاش یه کیلو مرغ احتمالا بتونه بخره
  • IR ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    6 15
    خیلی طرح عالیه به نفع مردم مستضعف که ماشین ندارن. ممنونیییییییییییییییییییییم مجلسیان عزیز که به فکر بدبخت ها هم هستین
    • IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
      4 1
      ملت مستضعف سوار چی میشن؟ چیزایی که میخرن با چی جابجا میشه؟ از کی خرید میکنن اونی که ازش خرید میکنن هم ماشین نداره؟ این طرح های خنده دار هیچ تاثیری روی پولدارها نداره فقط فشار روی مستضعفا رو بیشتر میکنه احتمالا تویی که یه همچین کامنت احمقانه ای نوشتی اینو از من هم بهتر میدونی.
  • بابک IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    4 5
    خوبی انتشار این نوع طرحها اینه که تحت بررسی مردم و نخبگان قرار میگیره و اشکالاتش برطرف میشه. اینکه موافقان و مخالفان هر طرحی نقطه نظراتشون رو اعلام کنن روش طبیعی و منطقی هر ایده و طرحی هستش. مشکل زمانی رخ میده که مسئولین بصورت محرمانه و مخفیانه و بدون اطلاع ملت تصمیم گرفته و با تفرعن اجرا میکنن.
  • IR ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    7 1
    من ماشین ندارم ولی سهمی از یارانه بنزین ندارم. یا باید حمل و نقل عمومی برای چون منی خیلی ارزون تر از الان باشه یا یارانه بنزین رو بدن به خودم.
    • IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
      6 1
      شما که ماشین نداری بدون هر چیزی که میخری به بنزین ربط داره میوه جات حبوبات و ... وقتی یه وانت میوه رو از باغ تا میادین میوه تره بار میارن بهش 1 تومن هزینه حمل میخوره بدون اگه بنزین گرون بشه اون یه تومن میشه 10 تومن بعد میخوای بری میوه بخری نمیتونی میگی دست دلال تو کاره نمیدونی که بزرگ ترین دلال دولت و مجلسه که بنزین رو مفت میدن به بقیه برای ما که میرسه یه سری امار چرند درست میکنن شما مجلسیها اگه راست میگید اجازه بدید خودرو کم مصرف و باکیفیت وارد ایران بشه چرا مردم ما باید سوار ماشین های مونتاژی آشغال طرح فرانسوی 50 سال قبل بشن
  • احمد IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    5 1
    باید طرحی ارائه شود تا مشکل به صورت اساسی و زیر بنائی حل شود والا با این طرح ها فقط حل مقطعی مشکل خواهد داشت.
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    8 5
    این طرح روحانی سراغاز رسیدن قیمت بنزین به قیمت روز دلاره ساده نباشید مردم باید بنزین رو به دلار بخرند
    • دیده بان IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
      2 5
      خنگول خان! این طرح را نماینده های مجلس دادن نه روحانی. بعدشم اینکه کلی از این آدمایی که نظر منفی دادن باور کنید یک بار هم دقیق متن طرح را نخوندن. از نظراتشون معلومه ... و یک کلمه هم با مشرق ... آمبلوانس‌؟؟؟ نوع جدیدی از آمبولانسه؟؟؟ :))
  • IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    0 0
    متاسفانه این طرح ها فقط شرایط را برای قشر ضعیف بدتر میکنن، شما بنزین ندید به این پر مصرف ها فقط. لطفا یه سازمانی، نهادی سایتی چیزی هم معرفی کنید من برم انصرافم رو از همه طراح های که دنبال عدالت هستند اعلام کنم.
  • رضوی IR ۰۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    5 2
    این مطلب روی کاغذ خوبه. اگراین امرتحقق پیدا کنه کشوردچارنا ارامی های شدیدبلکه خطرناکتر میشود.یک مشت جوان بیکار وبازنشستگان ازاین طریق نان میخورند. فکرنکنیدوضعشان خوبه. بریدسراغ ماشین های پانص به بالا .خودتان ومردم رابیچاره نکنید.
  • علی IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    0 0
    الان قیمت فوب خلیج فارس چنده با این وضعیت دلار قیمت بنزین از این هم که هست بالاتر نره؟؟؟
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    0 0
    چرا این یارانه رو به دلاروارزهای خارجی نمیدین تاقیمتشون بیاد پائین وارزون تر به دست تولیدکننده وواردکننده برسه
  • IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    1 1
    به هرنفری پول بنزین ۴۰ لیتر را به حساب سرپرستان خانواده بریزند بهتر است از طرح های دیگر.. نظربیشترین افراد
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    2 3
    چرا کشورهای دیگه بنزین میزنن و هیچ دنگ و فنگ اینجوری هم ندارن؟
  • امیر NL ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    0 0
    از اون طرف وقتی دولت میخواد به مردم نفت بفروشه با دلار 23 هزار تومانی حساب میکنه و از این طرف وقتی مجلس میخواد بنزین به مردم بده با ریال . کلا 30 لیتر بنزین با قیمت دولتی میشه 30 هزار تومان با آزاد میشه نود تومان با قیمت لیتری یک دلار هم کاری نداریم .
  • پ IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    0 0
    وقتی اونیکه پول داره بنزین 1 سال ندار را میخره شما باید طبق دهک خانوار به مردم بنزین بدین اینکه نمیشه یکی درآمد بالا هم داره سهمیه ایی شبیه کسی که ماشین نداره بگیره عدالت نیست
  • یاس IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
    0 0
    سلام خواهشنا هی نشینن این بنزین لامذهب را بالا پایین کنین الانشم مردم کمرشون شکسته بالاغیرتا خواهشا همین جوری خوبه با هر بدبختی هست تو تاکسی تلفنی کار میکنم پس خواهشنا خودتون میتونید بنزین مفت بزنید چون نماینده هستید نمی خواد به فکر مردم باشید فقط شرایط سختتر نکنید والا صبرم دیگه حدی داره
  • IR ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
    0 0
    دم همتون گرم که اینقدر به فکر مردم بدبخت و بیچاره هستید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس