به گزارش مشرق، هر ساله یکی از برنامههای بلند مدت دولت این است که لیستی از اولویتهای کشور و مردم جامعه را مورد توجه قرار دهد و با اقدامات کارشناسی و دستورات راهبردی مسیر دستیابی به آنها را هموار کند. این به آن معنا است که هر دولتی لازم است از ابتدای هر سال افق دیدی نسبت به اولویتها و ضروریات مورد نیاز جامعه خود را تا پایان سال پیش رو متصور شود و برای تحقق این موارد اموراتی را در دستور کار خود قرار دهد.
این در حالی است که سال ۱۳۹۹ به واسطه تجربه متفاوت دست و پنجه نرم کردن با ویروس عالمگیر کویید ۱۹ یا همان کرونا، نسبت به سالهای گذشته آغازی متفاوت داشته است. این موضوع صرفاً محدود به بخش بهداشت و درمان کشور نشده و تمام ابعاد زندگی از جمله اقتصاد و معیشت را تحتالشعاع قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
دلار جهانگیری، پاشنه آشیل اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰
اما نکته قابل توجه و انتقاد این است که علیرغم چندین ماه درگیری با این بیماری، شرایط به گونهای پیش میرود که گویی مسئولین همچنان در بهت و حیرت مواجهه با این شرایط هستند و بخش قابل توجهی از تمرکز خود را روی مدیریت سلامت مردم قرار دادند و با توجه به اینکه در ماههای ابتدایی راهکارهای اقتصادی هم برای اقشار آسیب پذیر جامعه اتخاذ شد، هنوز وضعیت معیشت و اقتصاد مردم نگران کننده ارزیابی میشود و مردم زندگی و معیشت خود را در حالی میگذرانند که قیمت کالاهای اساسی و بسیاری از کالاهای ضرور و غیرضرور در جامعه، افزایش قیمت دقیقهای دارند.
اکنون که چهارمین ماه از سال ۹۹ را پشت سر میگذاریم قصد داریم اولویتهای مورد توجه رئیسجمهور و معاون اول وی برای کشور را در سخنرانیهای چند ماه اخیر برشماریم.
۱- اولویتهای روحانی به ترتیب اهمیت: «سلامت مردم، تأمین نیازهای کادر درمانی، اقتصاد، مسکن، تأمین ارز، کشاورزی»
۲- اولویتهای جهانگیری به ترتیب اهمیت: «سلامت، مسکن، صادرات غیرنفتی، معیشت مردم، تأمین ارز، حفظ محیط زیست، کشاورزی»
آنچه از اولویتهای مطرح شده برای کشور توسط رئیسجمهور و معاون اول وی میتوان فهمید، قفل شدن تمرکز دولت در مقابله با کروناست، بحرانی که هنوز هم برای دولتمردان همانند روز اول است و هر مساله حائز اهمیت دیگری همچون اقتصاد و معیشت مردم، وقتی در تعارض با کووید -۱۹ قرار میگیرد اولویتدار میشود.
این در حالی است که مسائلی همچون مسکن، نرخ ارز، جلوگیری از افزایش بیرویه نرخ کالاهای اساسی، رفع موانع تحریمی در حوزه صادرات، خدمات الکترونیک، فضای مجازی و همچنین موضوعات مرتبط با حوزه فرهنگ میتواند از جمله مواردی باشد که باید فارغ از اپیدمی کرونا اولویت پیدا کند چراکه رهبر معظم انقلاب نیز در پیامی که به مناسبت آغاز به کار مجلس یازدهم صادر کردند، با اشاره به اولویتهای مهم کشور فرمودند: «در حال حاضر، اقتصاد و فرهنگ در صدر فهرست اولویتهای کشور است».