قرارداد ایران چین ایران

یک رسانه آلمانی توافق همکاری‌های گسترده بین ایران و چین را در شرایطی که این دو کشور در مسیر تنش‌های روزافزون با آمریکا قرار دارند، شکستی برای ایالات متحده و خنثی‌کننده تحریم‌های آمریکا دانست.

به گزارش مشرق، یک رسانه آلمانی توافق همکاری‌های گسترده بین ایران و چین را در شرایطی که این دو کشور در مسیر تنش‌های روزافزون با آمریکا قرار دارند، شکستی برای ایالات متحده و خنثی‌کننده تحریم‌های آمریکا دانست.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دویچه وله" آلمان در گزارش مفصلی توافق راهبردی بین ایران و چین را شکستی برای آمریکا ارزیابی کرده نوشت: ایران و چین برای یک توافق همکاری درازمدت در زمینه‌های تجاری و نظامی تلاش می‌کنند. این توافق به‌عنوان شکستی برای آمریکا محسوب می‌شود. با این توافق مناسبات منطقه از نو تنظیم می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نگاه به شرق با چشمان باز

دویچه وله در ادامه به جزئیات توافق راهبردی بین ایران و چین با سقف سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری برای مدت ۲۵ سال پرداخته نوشت: چین با این مبلغ می‌خواهد وارد بازار ایران شود و در زمینه گسترش جاده‌ها، مسیرهای ریلی، بنادر و سایر پروژه‌های زیرساختی و در زمینه توریسم و صنعت نفت و گاز سرمایه‌گذاری کند.

بیشتر بخوانید:

مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی آمریکا:

شراکت راهبردی ایران و چین، آمریکا را در منطقه به چالش خواهد کشید

نیویورک تایمز گزارش داده است که این سندی برای همکاری‌های آینده بین دو کشور است، بر این اساس چین همچنین در بخش بانکی و بخش‌های ارتباطات راه دور ایران سرمایه‌گذاری خواهد کرد، به‌ازای آن ایران هم نفت را با قیمتی مناسب در اختیار چین قرار می‌دهد.

به‌نوشته نیویورک تایمز دو کشور ایران و چین همچنین می‌خواهند در زمینه‌های اطلاعاتی همکاری‌های گسترده‌تری را در پیش گیرند.

"استفان لوکاس"، از تحلیلگران مسائل خاورمیانه در بخش روابط بین‌الملل دانشگاه ینا در آلمان در این باره گفته است که این توافق راهبردی برای هر دو طرف مفید است.

وی تأکید کرد: ایران تلاش می‌کند بعد از شکست توافق هسته‌ای بازارها و خریداران جدیدی برای نفت، گاز و فولاد خود در شرق بیابد، چین به‌ویژه در این راستا برای ایران مهره مناسبی است زیرا این کشور نیاز انرژی بالایی دارد و هم‌اکنون نیز در موضع مخالف با سیاست آمریکا قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

شریعتی‌نیا: باید به سمت روابط راهبردی با چین برویم

ملائک:تفاهم نامه ۲۵ ساله به ثبات بین المللی ایران و چین کمک می‌کند

به‌گفته این کارشناس غربی از جمله اهداف ایران این است که بهتر بتواند خود را روی حملات احتمالی نظامی از طرف آمریکا و اسرائیل آماده کند، در اجرای این مفهوم ایران نخستین گام‌ها برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای (SCO) را برداشته است.

در مقابل چین هم در ایران یک بازار فروش بزرگ با بیش از ۸۰ میلیون جمعیت را می‌بیند که اکثر آن‌ها زیر ۴۰ سال سن دارند.

"لوکاس" همچنین تأکید کرد که ایران به‌دلیل موقعیت استراتژیک آن که بین آسیای میانه، جنوبی و غربی قرار دارد برای چین حائز اهمیت است. این امر به‌ویژه در طرح جدید جاده ابریشم (BRI) مشهود است که در آن ایران به‌عنوان یکی از مهمترین شرکا برای چین اعتبار دارد.

لوکاس همچنین اظهار داشت: در زمان حاضر به‌خصوص شرکت‌های ساخت‌وساز و حمل‌ونقل چینی در ایران فعال هستند که ارتباط نزدیکی با شرکت‌های بزرگ ایرانی دارند.

یکی دیگر از تحلیلگران مسائل سیاسی ایران هم در مصاحبه‌ای توافق راهبردی بین ایران و چین را به‌عنوان نقطه عطفی در روابط بین ایران و چین توصیف می‌کند. وی دلیل این رویکرد ایران را شکست توافق هسته‌ای، تحریم‌ها علیه تهران و تلاش‌های ناموفق اروپا برای حمایت اقتصادی از ایران می‌بیند.

بیشتر بخوانید:

تحلیل فوربس از توافق ایران-چین

این تحلیلگر غربی با ابراز اینکه جزئیات توافق راهبردی بین ایران و چین هنوز مشخص نیست در عین حال گفت: جزئیاتی که تا کنون منتشر شده حاکی از آن است که این توافق می‌تواند خنثی‌کننده تحریم‌های آمریکا باشد.

لوکاس هم بر این عقیده است که توافق راهبردی با چین در عرصه سیاست خارجی سودهای زیادی برای ایران دارد. به‌گفته وی چین همچنان به پشتیبانی‌های سیاسی و اقتصادی خود در صورت آشکارتر شدن بیشتر رویارویی‌های آمریکا و ایران ادامه خواهد داد، این حمایت‌ها همچنین می‌تواند به بالاترین نهادهای بین‌المللی یعنی شورای امنیت سازمان ملل از طرف روسیه و چین هم برسد، این به‌مفهوم یک ایران پایدارتر در منطقه است که با اعتماد به نفس به سیاست‌های خود ادامه خواهد داد.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: این توافق راهبردی به‌خصوص مناسبات بین واشنگتن و تهران را شدیداً تحت تأثیر قرار خواهد داد. به‌نوشته نیویورک تایمز در صورت اجرا شدن این توافق شرایط بالقوه و جدیدی برای بدتر شدن مناسبات بین چین و ایالات متحده آمریکا ایجاد می‌شود.

به‌نوشته این روزنامه آمریکایی در شرایطی که ایالت متحده بر اثر رکود و بحران کرونا آسیب دیده و از نظر بین‌المللی هم منزوی شده است پکن ضعف آمریکا را احساس می‌کند.

نیویورک تایمز همچنین می‌نویسد: طرح توافق راهبردی با ایران نشان می‌دهد که به‌خلاف بسیاری کشورها چین اعتقاد دارد می‌تواند در برابر ایالات متحده مقاومت کند و در برابر تحریم‌های آمریکا در جنگ تجاری بایستد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
    5 3
    پس کاسبان تحریم کاسبان تحریم که می گفتن اصلاح طلبا بودن؟!! عجب!
  • GB ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
    2 10
    اینا همه اش چرت و پرته. بفرمایید ایران اون چهارصدتا را چطوری میخواد برگردونه که بعدا اونا مالک چیزی نشند؟
    • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۱
      0 0
      به کمک تو !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
      0 0
      پروفسور،. قراره جاش نفت و چیزای دیگه بگیرن، زمان پهلوی و نیم پهلوی نیست که هر شیش ماه یبار یه جزیره کادو بدن به یکی که!!!!
  • پ IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
    3 0
    مطمنا بعد چین کشورهای دیگه ایی هم میان باید با نیازسنجی قوی برخوردکرد مثل صنعت فناوری اطلاعات هند یا هر چیز آینده دار دیگه
  • ناشناس IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
    0 0
    تنها روزنامه ای که موافق حرف میزنم فقط روزنامه شرقه که موافق واگذاری ایرانه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس