کد خبر 1074234
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
اولین شلیک بر پیکر کشاورزی در سال جهش تولید/ ضعف دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه محسوس است

نماینده مردم جیرفت در مجلس با بیان اینکه محصولات کشاورزان این منطقه رها شده است و به خاطر قیمت پایین کسی برداشت نمی‌کند، گفت: اولین شلیک مسئولان به پیکر تولیدات کشاورزی در سال جهش تولید نواخته شد.

به گزارش مشرق، یحیی کمالی‌پور عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس  گفت: کشاورزان منطقه جیرفت و کرمان محصولات صیفی خود را به دلیل قیمت پایین برداشت نمی‌کنند چرا که این قیمت‌ها آنقدر پایین است که کفاف هزینه‌های آنها را نیز نمی‌دهد این مسئله را بارها به مسئولان گفته‌ایم اما متولیان امر سر و سامانی به بازار نمی‌دهند.

کمالی‌پور افزود: اولین تیر خلاصی مسئولان به پیکر تولیدات کشاورزی در سال جهش تولید فرود آمده و در این میان کسی ضجه‌های کشاورزان را نمی‌شنود و به فریاد آنها نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید:

وی خاطرنشان کرد: 6 ماه پیش قبل از برداشت محصولات شرایط فعلی را پیش‌بینی کرده‌ بودیم اما متأسفانه مسئولان هیچ توجهی نمی‌کنند. سال‌ها است 80 درصد امرار معاش این منطقه از کشاورزی به دست می‌آید اما آنها فراموش شده‌اند و متولیان بخش کشاورزی هیچ سروسامانی به آنها نمی‌دهند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: به‌رغم اینکه مشکلات کشاورزان منطقه را از آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گرفته تا وزیر جهاد کشاورزی گفته‌ایم اما کسی به فریاد ما و ضجه‌های کشاورزان نمی‌رسد.

نماینده مردم جیرفت افزود: کشاورزان نهاده‌ها را به قیمت گزاف خریده‌اند و محصول را تا اینجا به ثمر رسانده‌اند اما زمانی که می‌خواهند عرضه کنند قیمت آنقدر پایین است که کفاف هزینه‌های آنها را نمی‌دهد. 

* تضعیف اقتصاد کشاورزی به افزایش ناامنی در جنوب کرمان منجر شده است

وی با تأکید براینکه این بی‌توجهی‌ها باعث ناامنی در جنوب کرمان شده است، گفت: با مشکلات فقری که در این منطقه به وجود آمده انواع راهزنی‌ها، قتل و درگیری را شاهد هستیم و در آینده نیز شرایط بدتری را شاهد خواهیم بود.

کمالی‌پور به برداشت نکردن صدها تن محصول پیاز، گوجه فرنگی و سیب‌زمینی اشاره کرد و عنوان کرد: پیازکاران محصول خود را شخم زدند و گوجه کاران هم رها کرده‌اند. 

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: آنطور که شنیده‌ام مسئولان در انتظار تأمین بودجه هستند و البته بوروکراسی‌های اداری آنقدر پیچیده است که در صورت تأمین هم به موقع انجام نخواهد شد و به کار کشاورزان نخواهد آمد.

* با تعرفه‌گذاری اشتباه بازار خارجی پیاز را از دست دادیم

کمالی‌پور به بی‌تدبیری‌ها در بین مسئولان کشاورزی و مسئولان مرتبط با بازار اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته پیاز را صادر می‌کردیم اما اخیراً ستاد تنظیم بازار تعرفه 10 هزار تومانی را برای صادرات پیاز وضع کرد. پس از یک ماه تلاش دوباره تعرفه به جای خود بازگشت اما دیگر مشتریان ما رفته بودند تا نیاز خود را از جای دیگری تأمین کنند.

وی افزود: با مسئولان وزارت جهاد که صحبت می‌کنیم می‌گویند بخش تنظیم بازار را از ما گرفته‌اند و به وزارت صمت داده‌اند اما آنچه برای کشاورزان مهم است این است که یک نفر پیدا شود مشکل آنها را حل کند و اگر وضع به همین صورت باشد سال آینده تولید کافی انجام نخواهد شد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با تأکید براینکه در سال جهش تولید، تولید وجود دارد اما نابسامانی‌ها عرصه را بر تولیدکنندگان تنگ کرده است، گفت: واقعاً مردم جنوب کرمان مستحق این بی‌مهری نیستند و باید مسئولان به داد این مردم برسند.

کمالی‌پور گفت: چیزی از کشاورزی منطقه جنوب باقی نمانده است و باید خیلی زودتر از اینها به فریاد این کشاورزان می‌رسیدند.

نماینده مردم جیرفت افزود: متأسفانه آنطور که مطلع شدم هنوز هیچ تصمیم قطعی درباره خرید حمایتی از گوجه فرنگی این منطقه گرفته نشده است.

* ضعف دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بسیار محسوس است

وی در پاسخ به اینکه این مشکلات از کجا ناشی می‌شود، گفت: متأسفانه دیپلماسی اقتصادی در کشور ما ضعیف است و برنامه درستی هم در این زمینه نداریم همه چیز را به امان خدا رها کرده‌اند و اکنون هم می‌گویند وزارت صمت باید پاسخگو باشد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به مشکلات اخیر صادرات به کشور عراق اشاره کرد و گفت: متأسفانه اکنون مرز ما بسته است و در این مسئله ضعف دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بسیار محسوس بود.

کمالی‌پور در این باره که حمایت دولت از کشاورزان در این دوره چطور بوده است، عنوان کرد: حمایت‌ها قطره‌چکانی بوده و کمکی به کشاورزان نکرده است و متأسفانه حمایت‌ها بیشتر از صاحبان قدرت و ثروت بوده است. 

وی در پاسخ به اینکه شرایط کشاورزان این منطقه چگونه است، گفت: مردم فقط گریه می‌کنند و کاری از دست‌شان برنمی‌آید و کسی هم نیست که به فریاد آنها برسد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
    12 0
    خداکنه زودتر مشکلاتشون حل بشه
    • IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
      8 0
      نمی شه، تا رافت اسلامی هست نمی شه. این اصلا اتفاقی نیست که شعار رو سال رو جهش تولید انتخاب کنن و هفته ی قبل برای گوجه الان هم برای پیاز این اتفاقات بیفته!! یه تیم ریشه دار با نفوذ نبض بازار رو تو دست گرفته، نظام باید هر چه سریع تر پاکسازی بشه. متاسفانه اکثر اصلاح طلبا و برخی اصول گراها خواسته یا ناخواسته در راستای تضعیف ایران گام بر می دارن، این افراد که مشخص هم هستن باید موضع خودش رو با دشمنان ایران مشخص کنن.
  • امیر IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
    6 0
    پیاز کاران خوزستانی هم خسارت دیده اند وکسی جواب گو نیست کشاورزی وکشاورزان را با دست خود نابود نکنید دولت روحانی ماری کنید
  • محمد IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
    6 0
    متاسفانه منم کشاورزم انقدر هزینه های کشاورزی بالا رفته مثل کود بذر سم ادوات کشاورزی که اصلا بصرفه نیست خدا شاهده خودم موندم چه کشتی بکارم
    • IR ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
      5 0
      هدفشون اینه تو بخش کشاورزی ما رو به بیرون وابسته کنن تا بتونن امنیت غذاییمون رو گرو بگین. از این اصلاح طلبا و جریا نفوذ هر چی بگی بر میاد.
  • IR ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
    1 0
    بدبختانه کرایه ها ی حمل ونقل خیلی گرون شده واسه همین همه مردم دارن ضررمیکنن از کشاورز ارزون میخرن دلال سودش رو میبره وبه دست مصرف کننده گرون میرسه دولت باید یه فکری به حال حمل ونقل بکنه تا سود اصلی به کشاورز برسه
  • جواد IR ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
    0 0
    مشکل نه دلاله نه کشاورز نه مغازه دار همگی بی تقصیرند مشکل از این دولت بی تدبیر و دزد هست که سم یا کودی که من میخرم رو به دلار به من میده ولی برای خروج محصول من به قیمت دلار میگه بیا اون تفاوت قیمت دلار با پول مارو بده تا من بخورم گردنم کلفت تر بشه تو همون قیمت داخل کشور رو سود کن . ما هممون یه مشت بدبختیم که هیچ سروصاحبی نداریم .
  • رضا IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    2 0
    اگر همین پیاز دست دلالان خودرو بود پیاز به قیمت کیلوی ۹۰۰۰۰ هزار تومان می فروختن عیب از کجاست !
  • حکم IR ۰۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    2 0
    بازهم مشکل ...مدیران بیکفایت وبی عرضه . واگذارتان به الله
    • IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
      0 0
      هنوزم به دست مصرف کننده کیلوی ۳۰۰۰ تومان میرسد یعنی ۱۰ بربر
  • IR ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    1 0
    این کشاورز بیچاره چ گناهی کرده ک کشاورز شده ب فریادشون برسین تواین سال جهش بچه هاشون گرسنه موندن گوجه وپیازمون تو زمین موندن ب داد این اندیمشکی های بیچاره برسین
  • علی IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    0 0
    دولت یک فکری به حال دامداران ورشکسته کنند
  • سلیم DE ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    0 0
    متاسفانه حاصل دسترنج کشاورز و باغدار بدبخت تو جیب دلال و واسطه گره ،،از چنگ کشاورز مفت در میارن و نمیدونم چرا پیاز تا تو دست کشاورزه کیلویی ۱۵۰۰ نهایت ۲ تومنه همینکه رسید دست دلال میره تا ۲۰ هزار
  • NL ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    0 0
    پارسال ما هم گجه کاشتیم ور شکست شدیم دولت هیچ فکری نمیکند پفک نمکی گرون میکند ولی به راحتی میگوید گور بابای کشاورز دارو ندارش میخوابون زیر خاک اخه چرا باید اینقدر بی رحمی باشه دولت به داد مردم برسی دیگه هیچکس نیاز به یارانه شما ندارد
  • صادق NL ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    0 0
    من جوان نوعی وقتی کل پس اندازم رادمیریزم تو زمین،کلی قرض میکنم میریزم تو زمین به امید سود ولو اندک،بعد مجبور میشم محصولاتم بزارم رو زمین بمونه،کی میخواد جوابگو باشه!؟بعد از این من با دست خالی و کلی بدهکاری چکار باید بکنم؟ مسولین اگر عرضه ندارید بکشید کنار،مسولین بی عرضه باید از دور خارج بشن، کی الان جواب من و هزارن نفر مثل منو میخواد بده؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس