به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
«راز ریمت» در سایت اندیشکده شورای آتلانتیک نوشت ایران بازیگری نیست که با فشارهای خارجی و داخلی، دست از اهداف استراتژیک خود بردارد و تسلیم شود.
در حالی که صهیونیستها از عناصر پشت صحنه ترویج گروههای تروریستی در منطقه بودند این تحلیلگر صهیونیست مینویسد: «آشفتگی سیاسی در جهان عرب از سال ۲۰۱۱ فرصتهای جدیدی برای ایران خلق کرده است تا نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد. فروپاشی داعش و بقای حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه - با کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و روسیه - فرصتهایی برای گسترش موقعیت ایران در سوریه و عراق فراهم کرد.
با این وجود هر چند ماه یک بار به ما گفته میشود که ایران در حال از دست دادن نفوذ منطقهای خود است. اول به دلیل تحریمهای اعمال شده توسط دولت ترامپ ادعا شد که «ماجراجویی نظامی ایران» در منطقه به طور قابل توجهی محدود شده است. بعد به دلیل حملات اسراییل به مواضع نیروهای طرفدار ایران در سوریه و یا به دنبال تظاهرات اخیر در لبنان و عراق بود که گفته شد «ایران در حال از دست دادن خاورمیانه است». سپس، اعتراضات نوامبر ۲۰۱۹ در ایران روی داد که امید به تغییر رژیم را افزایش داد. این چرخه با ترور قاسم سلیمانی در ماه ژانویه به عنوان ضربه بزرگی به برنامههای ایران برای تسلط منطقهای تکمیل شد و در نهایت اکنون ویروس مرگبار کروناست که بعضیها امید بستهاند فعالیتهای ایران در خاورمیانه را کُند و یا مهار کند.»
تحلیلگر صهیونیست ضمن برشمردن برخی کارشکنیها علیه نفوذ منطقهای ایران یادآور میشود: جمهوری اسلامی تاکنون بارها و بارها ثابت کرده که با وجود محدودیتها میتواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند. نه تنها بقای نظام بلکه نفوذ منطقهای خود را نیز حفظ کند. ایران مطمئناً میداند که چطور بازی منطقهای خود را متناسب با سایر بازیکنان اطراف خود تنظیم کند. تهران صبر استراتژیک فوقالعادهای دارد تا زمان تحقق بلندپروازیهای خود منتظر بماند و بسیار مصمم و عملگرایانه باشد؛ جمهوری اسلامی به خوبی میداند چگونه استراتژی خود را برای رفع چالشهای جدید تطبیق دهد.
در حقیقت فعالیت هفتههای اخیر ایران در عراق - در میانه تشدید فزاینده تنش بین نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان شیعه طرفدار ایران و تحولات سیاسی در بغداد - ممکن است در واقع نشاندهنده این باشد که به دنبال ترور سلیمانی، تهران در حال ارزیابی مجدد و تعدیل فعالیتهای خود با تغییر شرایط به گونهای است که به آن امکان میدهد منافع خود را - مانند مجبور کردن خروج نیروهای آمریکایی از عراق- با امکان موفقیت بیشتری پیش ببرد.
تحلیلگر صهیونیست در پایان تصریح کرد: سالها تحریم اقتصادی، ایران را در برابر فشارهای اقتصادی و خارجی مقاوم کرده است.
خاورمیانه جدید بدون حضور و نفوذ ایران یک رویا است؛ رویایی که دهها سال است درباره جمهوری اسلامی «در آستانه فروپاشی» تکرار میشود اما به فرجامی نمیرسد و تنها ترویجدهندگان این ایده را ناامیدتر میکند. ایران یک کشور پیچیده با سابقهای طولانی و مراکز قدرت متکثر است و به همین دلیل است که باید ایران را هوشمندانه و واقعبینانه مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.