
وي با اشاره به مواد غذايي که بايد در بوفههاي مدارس توزيع شود، ادامه داد: ميان وعدههاي سالم و بهداشتي مانند ميوههاي خشک شده، خشکبار، شير و لبنيات، خرما، کيک و بيسکوييت که ميتواند با 300 کيلو کالري نياز دانشآموزان را تأمين کند بايد در بوفههاي مدارس توزيع شوند چرا که آنها بهترين جايگزين براي رفع گرسنگي دانشآموزان است.
مديرکل سلامت و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي آموزش و پرورش افزود: اين اقلام بايد در بستهبندي بهداشتي و با تاريخ ساخت و انقضا و پروانه بهداشتي، در اين بوفهها عرضه شوند.
ضياء الديني تصريح کرد: بهداشت محيط پايگاهها نيز که محل عرضه و فروش ميان وعدههاي مجاز در مدارس است بايد به تأييد کارشناسان بهداشت محيط برسد در غير اين صورت هيچ فردي حق توزيع مواد خوراکي در مدارس را ندارد.
وي با اشاره به اينکه مکان بوفههاي مدارس بايد قابليت شستوشو و ضد عفوني کردن را داشته باشند، گفت: بوفههاي مدارس علاوه بر اين مهم بايد به پنجرههاي توري هم مجهز باشند.
مديرکل سلامت و پيشگيري آسيبهاي اجتماعي آموزش و پرورش درباره شرايط فروشندگان مواد خوراکي بهداشتي بوفههاي مدارس بيان کرد: اين فروشندگان علاوه بر داشتن سلامت اخلاقي بايد مجوز سلامت و فعاليت خود را از مراکز بهداشتي و درماني و آموزش و پرورش اخذ کنند در غير اين صورت مجوز فعاليت در بوفههاي مدارس را ندارند.
ضياءالديني درباره تخلفات احتمالي در اجراي طرح پايگاههاي تغذيه سالم و نحوه برخورد با آنها اضافه کرد: کارشناسان بهداشت محيط، کارشناسان بهداشت آموزش و پرورش و کارشناسان دفتر نظارت بر نحوه عملکرد پايگاههاي تغذيه سالم بر بوفه مدارس نظارت ميکنند و در صورت مشاهده تخلف، با متخلفان به صورت قانوني برخورد ميشود.
وي با اشاره به رفع کمبود مربي بهداشت در مدارس خاطرنشان کرد: در گذشته به واسطه کمبود مربي بهداشت در مدارس تخلفات صورت ميگرفت ولي امسال با وجود استخدام مربيان بهداشت مدارس به اندازه کافي، در اين زمينه مشکلي وجود نخواهد داشت.