افسر اسراییلی هلاک شده در حمله هوایی، طی ماههای اخیر بارها به همراه یک اکیپ از متخصصان جنگال (جنگ الکترونیک) سازمان اطلاعات و جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه درعا و خصوصا تل حاره سفر کرده بود.

گروه بین الملل مشرق - برای مخاطبان گزارش‌های تحولات سوریه، از آخرین تحولات میدانی جبهه «جنوب» گزارش‌هایی رسیده است که مطالعه آن را به علاقه‌مندان "تحولات در صحنه" سوریه توصیه می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

تحولات میدانی جبهه جنوب ( استانهای درعا ، قنیطره و دمشق)

هفته سیاه تروریستها/حمله هوایی مکرر ارتش سوریه به مقر فرماندهی مشترک تروریستها/هلاکت افسران اردنی و اسراییلی!


چند هفته پس از آغاز عملیات سهمگین رزمندگان ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن علیه مواضع گروههای تروریستی تکفیری در منطقه مثلث اریاف (مثلث محل تلاقی سه استان درعا ، دمشق و قنیطره) که با تصرف بخشهای مهمی از مناطق تحت سیطره تکفیریها و غافلگیری شدید آنها از سرعت و شدت عمل ارتش سوریه همراه بود ، از منطقه جنوب سوریه خبر می رسد که در چند عملیات هوایی ارتش سوریه خسارات گسترده ای به تروریستها وارد آمده است. 

 

بنابر اعلام رسانه های وابسته به گروههای تروریستی تکفیری ، طی 24 ساعت اخیر نیروی هوایی ارتش سوریه بیش از 81 حمله هوایی بر علیه مواضع آنها انجام داده که خسارات سنگینی به سازمان رزم و مراکز استقرار آنها وارد آورده است. در همین حال منابع نظامی نزدیک به ارتش سوریه نیز اعلام کردند که حداقل 72 بشکه انفجاری (به وزن 500 کیلوگرم بر روی مواضع تروریستهای تکفیری در مناطق مختلف استانهای درعا و قنیطره شامل "آنخل ، کفرشمس، درعا ، کفرناسج ، عقربا ، شیخ مسکین ، تل المال"پرتاب شده است.


 
در مهمترین این حملات هواپیماهای میگ 23 ارتش سوریه صبح روز گذشته با حمله دقیق به مقر فرماندهی گروه تروریستی "جیش الاول" وابسته به ارتش آزاد در منطقه "الفتیان" در نزدیکی روستای "الکودنه" واقع در شمال شرقی منطقه "تل الاحمر" (یک کیلومتری جولان اشغالی) ، اتاق عملیات نظامی مشترک تروریستهای تکفیری در جنوب سوریه را منهدم کردند.


 

 
در این حمله دقیق که بر مبنای شناسایی قبلی صورت پذیرفت گروهی متشکل از 12 تن از فرماندهان ارشد ارتش آزاد (شامل ابواسامه النعیمی اهل روستای "النعیمه استان درعا ، فرمانده کل نظامی و جانشین فرمانده کل جیش الاول) ، یک افسر اردنی و یک افسر ارشد اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (با نام اختصاصی و احتمالا مستعار "جونی" از یگان نظامی موسوم به تیپ مستقل نیروی ویژه پیاده "گیفعاتی" زیر مجموعه فرماندهی جبهه شمالی اسراییل ) که در حال طراحی عملیات و راهبری واحدهای نظامی تروریستها بودند به هلاکت رسیده و حداقل 85 نفر دیگر نیز بشدت زخمی شده اند که برای درمان به بیمارستانهای پایتخت اردن و منطقه "صفد" در فلسطین اشغالی منتقل شده اند.







بنابر اطلاعات منتشر شده این گروه از فرماندهان ارشد تروریستها در معیت افسران اسراییلی و اردنی در حال زمینه سازی و بررسی امکان اجرای یک عملیات وسیع نظامی در منطقه جنوب سوریه بوده اند. این اطلاعات می افزاید که منطقه هدف اجرای عملیات در حال تدارک این فرماندهان عبارت بود از "حمله وسیع و غافلگیرانه به شهرهای "البعث ، خان ارنبه ، جباه" و ارتفاعات بسیار مهم و حساس و استراتژیک "تل الکروم ، تل البزاق ، تل الشعار، دیرماکر ، تل الشحم" در مثلث مناطق تلاقی استانهای دمشق و درعا و قنیطره که طی نبردهای یک ماه و نیم گذشته به کنترل ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن در آمده اند.





همچنین یک منبع اطلاعاتی نزدیک به ارتش سوریه گفت که افسر اسراییلی هلاک شده در این حمله ، طی ماههای اخیر بارها به همراه یک اکیپ از متخصصین جنگال (جنگ الکترونیک) سازمان اطلاعات و جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه درعا و خصوصا تل حاره (بلند ترین ارتفاعات جنوب سوریه و مشرف بر منطقه جولان اشغالی که چند ماه پیش به اشغال تروریستها در آمد و محل استقرار رادارهای کنترل و مراقبت الکترونیکی متعلق به ارتش سوریه برای رصد تحرکات نظامی و الکترونیکی ارتش اسراییل بود) سفر کرده و پس از انتقال تجهیزات راداری ارتش سوریه ، اقدام به نصب تجهیزات الکترونیکی و جاسوسی اسراییلی بر روی تل الحاره کرده اند.





اهداف کلی تروریستها از عملیات نظامی در این مناطق شامل موارد زیر می باشد :

الف : اشغال باقیمانده مناطق تحت سیطره ارتش و دولت سوریه در استان قنیطره (مرز با فلسطین اشغالی) و تثبیت موقعیت شهرها و مناطق تحت سیطره تروریستها در استان درعا

ب : ایجاد کمربند امنیتی برای دور نگاه داشتن ارتش سوریه و مقاومت اسلامی از مرزهای فلسطین اشغالی و تامین امنیت رژیم صهیونیستی مشابه تجربه تشکیل ارتش مزدوران "آنطوان لحد" و کمربند امنیتی اسراییل در جنوب لبنان!





ج : دسترسی به مناطق تحت سیطره گروههای تروریستی در غوطه غربی استان دمشق و ایحاد مسیر امدادی – تسلیحاتی و انتقال نیرو از مرزهای فلسطین اشغالی و اردن به آن از طریق کنترل اتوبان "السلام" که استان دمشق را به مرزهای جنوبی آن و استان قنیطره مرتبط می سازد.



گفتنی است که گروههای تروریستی – تکفیری مانند جبهه النصره (شعبه رسمی القاعده در سوریه) ، ارتش آزاد ، جبهه اسلامی ، حرکه المثنی و ... مستقر در استانهای جنوبی تحت امر اتاق مشترک عملیات نظامی مستقر در "امان" پایتخت کشور اردن با نام اختصاصی "موک" و مشارکت افسران سرویسهای اطلاعاتی آمریکا ، اسراییل ، فرانسه ، انگلیس ، عربستان سعودی ، قطر و اردن فعالیت میکنند.



لازم به ذکر است که طی سالهای گذشته ارتش آمریکا تحت عنوان "همکاری ها و پیمان نظامی مشترک با اردن" بیش از 12 هزار نفر نیروی نظامی را در خاک این کشور مستقر کرده که هدف اصلی از این اقدام تامین امنیت و حفظ پادشاهی اردن و ایفای نقش مستقیم در بحران سوریه (اعم از حمله مستقیم نظامی و یا آموزش و حمایت از تروریستهای فعال در جنوب سوریه برای براندازی نظام قانونی و مشروع و منتخب حاکم بر سوریه) بوده است.



از حدود یکسال پیش بخشهای وسیع و مهمی از دو استان درعا (مجاور مرز با اردن) و قنیطره (مجاور مرز با فلسطین اشغالی) طی عملیاتهای متمرکز این گروهها و با طراحی افسران خارجی به اشغال تروریستها در آمده که از میان آنها میتوان به "آنخل ، درعا ،نوی ، شیخ مسکین ، حاره و تل حاره در استان درعا" و بیش از 80 درصد شهرها و روستاهای استان کوچک قنیطره از جمله کل نوار مرزی با مرزهای فلسطین اشغالی را مورد اشاره قرار داد.



تا پیش از ورود نیروهای نظامی آمریکایی به اردن و تاسیس پادگانهای متعدد آموزشی و انبارهای ذخیره تسلیحات و مهمات پیشرفته برای تروریستهای تکفیری ، اکثر عملیاتهای نظامی آنها با شکست قطعی مواجه می شد. اما پس از یکسال و طی دوره های متعدد آموزش نظامی و ورود تسلیحات نظامی پیشرفته و تعیین کننده عرصه نبرد همچون موشک اندازهای ضد زره (با هدف خنثی سازی نقش فعال یگانهای زرهی ارتش سوریه) ، پدافند ضد هوایی (با هدف خنثی سازی نقش فعال نیروی هوایی ارتش سوریه) و ورود گسترده انواع توپخانه و ادوات سنگین ساخت آمریکا ، اسراییل ، فرانسه و انگلیس برای پشتیبانی آتش یگانهای نظامی تروریستها ، روند اشغال مناطق مختلف و راهبردی جنوب سوریه توسط آنها شدت و سرعت گرفته است.
 






گروه تروریستی تکفیری "جیش الاول وابسته به ارتش آزاد" نیز یکی از مهمترین گروههای فعال در استانهای جنوبی سوریه بوده که دارای بیشترین و وسیعترین سطح همکاری های اطلاعاتی و نظامی با رژیم غاصب صهیونیستی بوده و بطور رسمی و گسترده ای مورد حمایت آن رژیم منحوس قرار دارد. اکثر اعضای این گروه را افسران و سربازان فراری و جدا شده از ارتش سوریه تشکیل می دهند.



حمایتهای رژیم غاصب قدس شریف از تروریستهای جبهه النصره و ارتش آزاد در حوزه های جاسوسی ، تسلیحاتی ، آموزشی و درمانی می باشد. پیش از این تصاویری از انتقال صدها مجروح گروههای تروریستی تکفیری به بیمارستانهای ارتش اسراییل و درمان آنها توسط این رژیم منتشر شده بود.




همچنین در روزهای اخیر تصاویر مستندی در رسانه های اسراییل منتشر شد که حاکی از حضور فعال و آزادانه تروریستهای تکفیری ارتش آزاد، جبهه النصره ، جبهه اسلامی در مناطق مرزی سوریه با اسراییل بوده است. این در حالی است که رژیم غاصب صهیونیستی دوماه پیش در تجاوزی آشکار به حریم کشور سوریه اقدام به ترور گروهی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مقاومت اسلامی لبنان در حاشیه شهر قنیطره و کیلومترها دورتر از مرزهای سوریه با سرزمینهای اشغالی کرده بود.



این اقدام که با محکومیتهای وسیع جهانی روبرو  گردید ، نشان دهنده حساسیت شدید اسراییل به حضور نیروهای مقاومت اسلامی در نزدیک مرزهای فلسطین اشغالی و آمادگی کامل این موجودیت غاصب و نامشروع برای دست زدن به هر جنایت و تجاوزی برای دور نگاه داشتن مجاهدین و رزمندگان واقعی راه اسلام از مرزهای جعلی خود می باشد.



ادامه نبردها در محور جنوبی

نبردهای شدید میان نیروهای ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن (دفاع وطنی ، حزب الله سوریه ، تیپ فاطمیون ، حزب الله لبنان ، تیپ زینبیون) با تروریستهای تکفیری "جبهه النصره و ارتش آزاد و جبهه اسلامی" در محور عملیاتی جنوب سوریه (جنوب غربی استان دمشق ، شمالی غربی استان درعا و شمال و شرق استان قنیطره) همچنان ادامه دارد.



کانون نبردها میان دو طرف در مناطق حاشیه ای دو روستای "کفرشمس و کفرناسج" و ارتفاعات استراتژیک "تل العلاقیه و تل عنتر" قرار دارد که طی آن رزمندگان جبهه خودی پس از عملیات سه هفته پیش که منجر به تصرف روستاها و مناطقی همچون "هباریه ، سبسه ، تل العروس ، تلول الفاطمه ، حمریت ، خربه سلطانه و تل القرین" شد ، ضمن تثبیت موقعیت نظامی خود در مناطق یاد شده ، برای بازپس گیری کفر ناسج و کفرشمس اقدام کرده اند.



اما در طرف مقابل ، تروریستهای تکفیری جبهه النصره و ارتش آزاد و جبهه اسلامی تحت فرماندهی اتاق عملیات نظامی مشترک کشورهای حامی تروریزم تکفیری در منطقه مستقر در اردن (موک) ، با اعزام هزاران نیروی نظامی و دهها دستگاه تانک و نفربر پیشرفته زرهی و تشکیل خطوط متعدد توپخانه ای و موشکی و ادوات ، تلاشهای مکرری را برای بازپس گیری مناطق ازدست رفته انجام داده اند که با مقاومت جانانه رزمندگان ارتش سوریه و مجاهدین شیعه ناکام مانده است.

 

 طی روزهای اخیر بیشترین فشار تروریستها برای تصرف مجدد تل قرین بوده که در عملیات ضربتی هفته گذشته رزمندگان تیپ سرافراز فاطمیون و به قیمت شهادت تعداد زیادی از مجاهدین آن خصوصا "سید الشهدای تیپ فاطمیون شهید علیرضا توسلی و شهید رضا بخشی" به کنترل جبهه خودی در آمده بود.


 
 مبدا حملات تروریستها در روستای کفرناسج قرار دارد که طی آن چندین پاتک بر علیه مواضع رزمندگان "تیپ فاطمیون" در ارتفاعات تل القرین سازماندهی و اجرا کرده اند. این ارتفاعات بدلیل اشراف 360 درجه ای آن بر روستاها و تپه های اطرافش (از یکسو بر هباریه و دیرالعدس و سبسبه و از دیگر سو بر کفرشمس و کفرناسج اشراف کاملی دارد) از اهمیت نظامی راهبردی برخوردار می باشد. پس از حضور نیروهای تیپ فاطمیون و ارتش سوریه بر روی تل قرین  ، یگانهای توپخانه و ادوات (خمپاره انداز) با استقرار بر روی آن اقدام به اجرای آتشبار سنگین بر روی مواضع تروریستها در کفرناسج و کفر شمس می کنند.






اما در این میان آنچه به گفته منابع نزدیک به رزمندگان تیپ فاطمیون روند عملیات را با کندی مواجه ساخته عبارت است از "عدم تجهیز این یگان خط شکن به توپخانه سنگین و کمبود شدید مهمات و پشتیبانی ضعیف یگان توپخانه ای ارتش سوریه" از رزمندگان در حین عملیات نظامی. اما در مقابل تروریستهای تکفیری با بهره مندی از امکانات و پشتیبانی وسیع تسلیحاتی دسترسی نامحدودی به انواع سلاح و مهمات سبک و سنگین و توپخانه و خمپاره های ساخت اسراییل و آمریکا و انگلیس داشته و آتشبار جبهه خودی را با توانی معادل چند برابر پاسخ میگویند!



لازم به ذکر است که در عملیات سه هفته پیش ، منطقه "هباریه" تقریبا بدون درگیری و تنها با اجرای آتش سنگین توپخانه و پرتاب بشکه های انفجاری بر روی مواضع تروریستهای تکفیری به کنترل رزمندگان ارتش و فاطمیون در آمده بود و این خود بیانگر اهمیت و نقش مهم یگان توپخانه و موشکی   در روند عملیات نظامی در این محور می باشد. 





دومین ضربه ارتش سوریه به تروریستها در کمتر از چند روز

با گذشت چند روز از حمله هوایی ارتش سوریه به مقر فرماندهی "جیش الاول"  وابسته به گروه تروریستی – تکفیری ارتش آزاد سوریه که به هلاکت 12 تن از فرماندهان این گروه و حداقل دو افسر اردنی و اسراییلی منجر شد ، و در شرایطی که فرماندهان گروههای تکفیری فعال در جنوب سوریه هنوز از شوک ضربه نخست و شدید ارتش سوریه خارج نشده بودند ، دومین ضربه جانانه ارتش سوریه روحیه در هم شکسته تروریستها را خرد و نابود کرده است.





به فاصله تنها 4 کیلومتر از مکان حمله هوایی چند روز پیش ارتش سوریه به مقر فرماندهی جیش الاول (در روستای کودنه در یک کیلومتری جولان اشغالی) ، هواپیماهای جنگنده بمب افکن ارتش سوریه اقدام به بمباران مقر فرماندهی و اردوگاه آموزشی گروه تروریستی "لواء العز" یکی دیگر از گروههای وابسته به ارتش آزاد کردند که طی آن حداقل 120 نفر تروریست تکفیری بین المللی عضو این گروه به هلاکت رسیده یا زخمی شده اند.





بنابر اطلاعات دریافتی از یک منبع نزدیک به سازمان اطلاعات ارتش سوریه ، راس ساعت 11:30 روز گذشته دو فروند هواپیمای سوخو 24 ارتش سوریه اقدام به بمباران بسیار سنگین این اردوگاه و مقر اصلی وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد کرده اند که طی آن حداقل 60 نفر از تروریستها در دم به هلاکت رسیده و دهها تن دیگر نیز بشدت زخمی شده اند که برای مداوا به بیمارستان "الشجره" واقع در شهرک "صیدا" در مسافت کمتر از یک کیلومتری مرز با فلسطین اشغالی که از سوی ارتش اسراییل راه اندازی و اداره میگردد ، منتقل شده اند.  



لازم به ذکر است که حملات پی در پی هوایی اخیر ارتش سوریه به مراکز استقرار و اردوگاههای آموزشی و مقرهای فرماندهی گروههای تروریستی تکفیری در استان قنیطره از 3 منظر حائز اهمیت می باشند:

1 - شکست قدرتمندانه طرح پرواز ممنوع ارتش اسراییل در آسمان جنوب سوریه!

پس از ساقط شدن یک فروند میگ 21 ارتش سوریه توسط پدافند هوایی ارتش اسراییل بر فراز شهر قنیطره ، طی یکسال اخیر آسمان این استان (در مجاورت مرز با فلسطین اشغالی) عملا در محدوده طرح غیر رسمی "ایجاد منطقه پرواز ممنوع ارتش اسراییل" قرار داشته و فضای امنی برای تاسیس اردوگاهها و مراکز آموزش نظامی تروریستها و عملیاتهای متعدد آنها علیه مواضع ارتش سوریه در منطقه بوجود آمده بود که طی عملیاتهای دقیق یک هفته گذشته این نقشه صهیونیستها و تکفیریها نقش بر آب شده است.





2 – برتری اطلاعاتی و عملیاتی ارتش سوریه

عملیات های ارتش سوریه علیه مرکز فرماندهی گروه تروریستی جیش الاول آنهم در حین برگزاری جلسه محرمانه با افسران ارشد اردنی و اسراییلی و همچنین بمباران سنگین اردوگاه آموزشی جبهه النصره نشاندهنده تسلط و برتری اطلاعاتی ارتش سوریه می باشد. چرا که منطقه هدف بمباران طی یکسال گذشته در کنترل کامل تروریستها بوده و از آن گذشته در نزدیکی مرزهای اسراییل قرار داشته و در چتر اطلاعاتی ، نظامی و با غلبه بر رادارهای مراقبتی پیشرفته نیروی هوایی ارتش صهیونیستی نیز قرار داشته است.



3 – تحمیل حس ناامنی به تروریستهای تکفیری

وجه سوم عملیاتهای اخیر هوایی ارتش سوریه عبارت بود از "القای حس ناامنی به گروههای تروریستی تکفیری" فعال در استان قنیطره که تا پیش از این بر اساس تضمینهای فرماندهان و دولتمردان رژیم غاصب صهیونیستی ، خود را در کنف حمایتی و زیر پوشش ارتش این موجودیت سرطانی قلمداد کرده و منطقه را جولانگاه مناسبی برای حیات خویش و پاسداری از مرزهای جغرافیایی فلسطی اشغالی ارزیابی کرده بودند. پس از عملیاتهای روزهای گذشته ارتش سوریه این پیام به تروریستها داده شد که هیچ نقطه از سرزمین سوریه مامنی برای آنها نخواهد بود حتی اگر چهارمین ارتش مدرن جهان (ارتش رژیم کودک کش صهیونیستی) با تمام قوا و امکانات به حمایت از آنها برخیزد!