اگر ایران می‌تواند ماهواره‌ای را با وزن بیش از یک تن در مدار قرار دهد، پس می‌تواند موشک دارای کلاهک اتمی را بسوی آمریکا یا هر کشور دیگری بر روی زمین شلیک کند.

گروه جنگ نرم مشرق- اخبار ایران و تحلیل‌های پیرامون آن بطور مستمر در رسانه‌های خارجی - اعم از غربی و منطقه‌ای - منعکس می‌شود. نگاهی به موضوعات پرداخته شده درباره ایران می‌تواند تصویری کلی از نقاط تمرکز این رسانه‌ها در داخل و نحوه انعکاس و جهت‌دهی آن به فضای افکار عمومی در کشورهای خود و جهان ارائه دهد.

                                                                                  ***

ایران و آمریکا بدنبال توافق

به گزارش روزنامه آرکانزاس دموکرات گزت، با نزدیک شدن به پایان مهلت مقرر، ایران و آمریکا در حال بحث درباره مصالحه‌ای هستند که طبق آن ایران اکثر توانمندی هسته‌ای خود را حفظ خواهد کرد و فقط در بخشهای نگران‌کننده توانمندی خود را کاهش خواهد داد.

 

چنین مصالحه‌ای می‌تواند بن‌بست یک دهه‌ای پرونده هسته‌ای تهران را رفع نماید. به گفته منابع آگاه، ایران با درخواست آمریکا مبنی بر کاهش شدید تعداد سانتریفیوژهایش مخالفت کرده است. برخی کارشناسان هشدار داده‌اند که کاهش کارآیی سانتریفیوژها به نسبت کاهش تعداد آنها زودتر قابل برگشت است. به گفته این دیپلماتها که نخواستند نامشان فاش شود، مطابق با پیشنهاد مطرح شده ایران به استفاده از 10000 سانتیریفیوژ خود ادامه می‌دهد، اما با ایجاد تغییرانی در آنها میزان اورانیوم تولیدی را کاهش خواهد داد.
این روزنامه به نقل از این دیپلماتها مدعی شد: همچنین، توافق هسته‌ای شامل محدودیتهای دیگری نیز برای برنامه هسته‌ای ایران می‌شود. یکی از آنها این است که به ایران اجازه داده خواهد شد تا فقط میزان مشخصی از گاز اورانیوم را برای تزریق به داخل سانتریفیوژها ذخیره کند. میزان این گاز بستگی به تعداد سانتریفیوژها دارد. دوم، ایران تعهد خواهد داد اکثر اورانیوم غنی‌شده خود را به خارج از کشور انتقال دهد.



پیشنهاد تهران به آذربایجان برای استفاده از پولهای ملی در روابط تجاری

روزنامه آذرنیوز چاپ آذربایجان در مقاله ای به نقل از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران می‌نویسد: تهران به باکو پیشنهاد کرده است تا در روابط تجاری دوجانبه از پولهای ملی دو کشور استفاده شود.



 
طیب‌نیا در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به این مطلب گفت: ایران در حال حاضر با چند کشور این تفاهمنامه را امضاء کرده است و علاقمند است آنرا با دیگر کشور نیز منعقد نماید. وی افزود: ما هنوز درباره این مساله با دولت آذربایجان مذاکره نکرده‌ایم. اما، مذاکرات در این زمینه باید توسط بانکهای مرکزی دو کشور انجام شود.



نتانیاهو و بوهنر اشتباه بزرگی می‌کنند

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به بحث داغ این روزه‌های آمریکا درباره سخنرانی نتانیاهو در کنگره این کشور پرداخته و می‌نویسد: تصمیم نتانیاهو و جان بوهنر رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا برای سخنرانی در کنگره درباره برنامه هسته‌ای ایران بسیار خطرناک است.

 

نتانیاهو باید بداند که از یک طرف این اقدام در شرایط کنونی می تواند به مذاکره با ایران بسیار آسیب رساند و از طرفی دیگر این تصمیم نوعی توهین به مردم آمریکاست. در واکنش به این اقدام جمهوری‌خواهان، گروهی از نمایندگان دموکرات سنا خود را از صف این تندروها جدا کرده و به کاخ سفید مهلت دوماهه‌ای برای پایان بخشیدن به مذاکرات داده‌‌اند. این کاملاً برعکس چیزی است که نتانیاهو می‌‌خواهد و نشاندهنده این است که تا چه حد دموکراتها از این اقدام ناراحت هستند.
نویسنده این مقاله در انتها می‌پرسد: چرا ما فقط باید به نظرات صهیونیست‌ها توجه کنیم؟ پس منافع آمریکا کجا می‌رود؟



ایران هسته‌ای حالا می‌تواند با موشکهای خود به آمریکا حمله کند
به گزارش پایگاه نیوزمکس، بدون توجه به توانمندی‌های موشکی و هسته‌ای ایران، حال ما به جرات می‌توانیم بگوییم ایران بعنوان کشوری با توانمندی موشکی تهدیدی ذاتی برای آمریکا و متحدانش است.

 

چند وقت پیش روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی  نوشت که ایران از نوع جدیدی از موشکهای بالستیک قاره‌پیما استفاده کرده است که می‌تواند فراتر از سرزمینهای اشغالی و اروپا برود. این درحالیست که ایران و دیگران ادعا می‌کنند این نوع موشک مصرف نظامی نداشته و تنها برای پرتاب ماهواره استفاده می‌شود.
این گزارش در ادامه مدعی می‌شود: اگر ایران می‌تواند ماهواره‌ای را با وزن بیش از یک تن در مدار قرار دهد، پس می‌تواند موشک دارای کلاهک اتمی را بسوی آمریکا یا هر کشور دیگری بر روی زمین شلیک کند.  در حقیقت، ایران تا کنون چندین ماهواره را در مدار قطبی جنوبی که از روی نیمکره غربی می گذرد قرار داده است، انگار که این کشور می‌خواهد توانایی رادارهای پیش اخطار موشک بالستیک آمریکا که موشکهای شلیک شده از شمال را رهگیری و منهدم می‌کند را آزمایش کند. بعلاوه، ارتفاع تمامی این ماهواره‌ها اگر قرار باشد کلاهک هسته‌ای با خود حمل کنند در سه بار پرتاب برای حمله الکترومغناطیس در سراسر آمریکا در حد متعارفی بوده است. ایران بارها تهدید کرده است که آمریکا را با بمب‌های الکترومغناطیس نابود خواهد کرد.
نویسنده این مقاله در ادامه اتهام‌زنی‌های خود می افزاید: ایران مجهز به موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است، اما آیا ایران کلاهک هسته‌ای نیز دارد؟ تجربیات ما نشان می‌دهد موشک دارای کلاهک هسته‌ای نیازی به آزمایش ندارد،  همانطور که رژیم صهیونیستی بدون آنکه آزمایشی انجام دهد توانست کلاهک هسته‌ای بسازد. اگر ایران هنوز کلاهک هسته‌ای ندارد اما می تواند اولین کشوری باشد که بدون داشتن بمب هسته‌ای موشکهای بالستیک قاره‌پیما تولید می‌کند. بقیه کشورها ابتدا کلاهک هسته‌ای را تولید کرده‌اند و بعد به سراغ تولید چنین موشکهایی رفته‌اند.